106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sil3nt
    teszem hozza, hogy nem ismerem a kepregenyt, de kepregeny adaptaciobol nekem eleg volt, mar amiket lattam, mert szinte mind pocsekok voltak.
    Lehet, hogy a kepregeny az akciora helyezte a sulyt, ezt nemtudom, es ugy gondolom, hogy a filmben nem az akcio volt a lenyeg, drama azert volt benne szerintem boven...parbeszedek nekem kulonosen tetszettek, nemtudom miert, pedig elhiheted, hogy annal nem gyulolok semmit joban, mint ertelmetlen parbeszedeket amik jo hosszuak...talan azert mert szep kiejtes, valtozatos beszed volt, amit hollywood-i produkciokban nemsurun veszek eszre...szemelyes velemeny, nekem bejott a film...szeressuk az ilyen "eszmei" filmeket:)
  • Blasta
    "vegre nem egy tipikus hollywood-i adaptaciot latunk, hanem egy elgondolkodtato, jo filmet."

Ne haragudj, de ez a film egy igazi hálivudi adaptáció, minden stílusjegyét képviseli, nekem nagyon nem teccett, a képregény KÜLÖNÖSEN felszínes feldolgozása, a párbeszédek pedig sztem unalmasak, és csak a film elején érdekesek valamennyire. Akció szinte 0, dráma alig, stb. Ez az én kis véleményem ;)
  • Sil3nt
    V for Vendetta [V mint Verbosszu]

Huhh mekkora film. Nem is gondoltam volna. Ami nagyon megcsapott az az angol fogalmazas es kiejtes...nagyon kellemes a fulnek es vegre nem egy tipikus hollywood-i adaptaciot latunk, hanem egy elgondolkodtato, jo filmet.
    Szineszek rendkivul jok es engem nagyon lekotott, pedig sok szoveg es hosszu filmrol van szo. En hianyoltam egy kicsivel tobb zenet benne, de minimalis hiba szamomra. Egyszo mint szaz, csodalatos, lenyugozo film!

---> 9/10
  • Kojiro
    ja eredeti angolban láttam magyar felirattal.
    bár sexpírt angolul nem érteném meg, de magyarúl meg nem nézném meg
  • Sir Quno Jedi
    A Titus moziban olyannyira ütős eredeti angolban, sötét teremben, hatalmas vásznon, tökéletes minőségben, durva hanggal... Áhhh, az ember csak néz ki a fejéből! Pedig én nem vok Shakespeare mániás.
  • Kojiro
    Ehhez a témához még annyit, ha lehet:

Kapcsolat 10/10 (egyik kedvenc filmem - csak moziban 2x láttam anno. sok mondanivalója van, föleg a papsrác szájából csusszannak ki ilyesmik. elgondolkodtató!
    )
    Titus 9/10 (ezt 1-2 éve láttam tévében, nagyon tetszett. a saturnius-t alakító csóka über benne. emléxem nagyon ismerös volt az a színész, aztán néhány napra rá újra láttam az x-men 2-t és egyböl leesett, hogy csak el kellett volna képzelnem kék bőrrel )
  • Bandew
    Most ezt milyen apropóból írtad nekem?
  • Bandew
    Nem éppen, hanem eszméletlen mód beteg voltam. :-)
    De azután megnéztem mégeccer és nem igazán nyerte el a tetszésemet.
  • Mr Csé
    a kapcsolta az asszem könyv scifi klasszikus az egy dolog hogy megfilmesitik
  • REALista
    Remélem legalább 30 órája fent voltál mikor nézted a filmet, mert akkor megértem!!!
  • Bandew
    Én eddig csak a Ryan Közlegényen aludtam be.
  • Dynamic
    LÁL:D
    Ez az egyik "kedvenc" ellenérvem egy filmnél, mikor valaki azt írja, hogy "bealudtunk rajta".De amúgy meg hogy a pcsába csinálják, mert én az istennek sem bírok elaludni, ha a fülembe dübörög az 5.1, bármennyire szar is a film:)
  • React
    Hát nekem se okozott egy nagy élményt. Bár pár részen jókat röhögtem, amikor sikítja a rázkódó ülésben, hogy "indíííthattok" :D
  • Bandew
    A Kapcsolat szerintem is nagyon jó film volt.

SPOILER
    Amikor mutatja a biztonsági kamera azt az őrültet, ahogy megfordul, mielőtt felrobbantaná a kilövőállomást, azon olyan mód végigfutott a hátamon a hideg, hogy majd beszartam. Ez kb 1-2 másodperces jelenet és a Twin Peaks kivételével nem volt még olyan film, aminek egy jelenetétől így levert volna a víz.

Amúgy a TP-ben az a jelenet volt még ilyen, amikor Laura Palmer anyja később újra megálmodja azt a reggelt, amikor a lánya eltűnt és mutatják, ahogy álmában lassított felvétellel felmegy a lánya szobájába és keresi a lányát, majd ahogy lassan körbenéz a kamera, látszik Bob arca az ágy mögött, amit azon a reggelen még nem vett észre, csak tudat alatt. Na ezután kb 5 percig nem mertem megmozdulni sem, ráadásul ezt olyan 12-13 évesen láttam, egyedül az éjszaka közepén. :-)
  • Loál János #27783
    Inkább figyeld meg, hogy mit linkeltem Neked kedvenc rendeződ, Uwe Boll topikjában.
  • Sir Quno Jedi
    Épp azon röhögök, hogy pl a Titus-nak azok adtak 1-es osztályzást, akik azt írják, hogy nem is értették a szöveget, még bekapcsolt angol feliratokkal sem!!! Áááááááá... Kész! :D Shakepeare nyelve nekik túl régimódi még ahhoz is, hogy megértsenek belőle egy büdős szót is, EZÉRT szar a film! Értitek, ugye?! (az alkotók hibája, hogy nem hamisították meg Shakespeare szövegét a kedvükért, hogy ők is értsék, mint a "fuk", meg "hi"!)

ÉS az ilyenek írnak kritikát! Minek égetik magukat...
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem jobb, ha most is bealszol békében Szefikém... :DDD
  • Sir Quno Jedi
    IMDB-n lehet jól lemérni, hogy milyen az életútja egy komolyabb filmnek.

Az elején ennek is jönnek az 1 pontos beröfögések, akik szerint unalmas, elaludtak barátnőstől/elfogyott az óvszer, kiszáradt a sör is alatta, mer túl hosszú, a legszarabb mozi amit valaha láttak, aztán ahogy tellik az idő (egy év is akár) és már nem ez a "főműsorszám" a mozikban és nem az átlagparasztjózsika esik be rá (aki minden trendi szarra beül, ha reklámba látta), hanem aki érti/szereti a műfajt, akkor elkezdenek hullani a 9-10-es ÉRTELMES kritikák százával. Furcsa nem... ÉS így jön ki egy jó 7.3-as pontozás (44303 szavazatból), annak ellenére, hogy mennyit fikázták a tahók, akik köztudomásúlag mindenhol felbukkannak kellő számban!!!

Hmmmm...
  • Sephi
    Ez van :D
  • Sephi
    Profi a loufaxt semmi ertelme nem volt. Akkora hulyeseg. En meg dicserni ezt a filmet se lattam senkitol.
  • Loál János #27777
    Bazz, annyit alszol filmen, mint az állat, hogy a gyíkba' vagy még mindig ennyire álmos? :-|
  • ikegami
    Szerintem is akiket jobban éredekelnek a sci-fi történetek, amiknek azért lehetne valóság alapja, azoknak tetszik a film. Még talán utána is jár, hogy télleg van-e olyan csillag, hogy Vega és télleg 25 fényévnyire van, meg ilyenek...
  • ikegami
    Igen.
  • Sir Quno Jedi
    Ez nem a filmet minősíti, azt ugye tudod?! Ez egy profi sci-fi azoknak, akik érdeklődnek a műfaj komolyabb vonala iránt is.
  • Sephi
    Ez volt az egyetlen film amin harman egyszerre aludtunk el. Borzalmas volt.
  • ikegami
    Kapcsolat - Contact. Most láttam ezt az 97'es filmet és nekem nagyon tetszett.
    Jó nem?!
  • CSOCSO
    nekem tetszett az AI...
    ja amugy meglestem tegnap este az ICe Age2-t.
    egesz ari volt, neha elofordult hogy nevettem egy picit:)

6.5/10 ( az ilyen mesekhez viszonyiva)

Mission Impossible III

nah ez egesz jo lett.
    igaz neha mar felall a szor a hatamon hogy mindenre van valami ketyerentyu meg szerkentyu de azer jo film:D

8/10
  • badsco
    Hát jah, de a Robotvárosban ez még inkább benne van. (Asszem három kötetes) Abban van, hogy robottá építik az embert, és ő meg beleőrül. Ahogy bemutatja Asimov a belsejében lejátszódó gondolatokat, az hihetetlen. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a legjobb regénye mind közül. Most jövök rá, hogy hat kötetetes, csak nekem három könyvben volt meg.
  • SASboy
    nekem is bejött
  • KeszthelyiPéter
    Nem új film de nagyon jó!!
    Grand Canyon ( Denny Glover , Kevin Kline, Steve Martin, stb.)
    Mindenkinek nagyon ajánlom!!
    Most sikerült megszereznem DVD-n szinkronnal.
  • Sir Quno Jedi
    Ilyen furcsa dolog az emberré válás, még egy született ember számára is. :D
  • Nyiri
    Nem mondom hogy a szerelmi resz nem tetszett csak furcsa volt vegig
  • Sir Quno Jedi
    Nem feltételnül. Ő emberré akart válni (bármi áron), egyedi volt és a teremtő útját járta, értelmével megérintette a nő értelmét (akinek már a nagymamája is a barátja/társa volt). A többi már csak kis programozás és némi kiberimplant kérdése. Közben meg eltelte sok-sok évtized kutatásokkal. ÉS mi tenne a legemberibbé, mint a szerelem (habár ugye az utódnemzést kénytelenek voltak kihagyni).

Galatea a jó példa, arra, hogy ő pl. mindvégig gép tudott maradni és elfogadta magát annak ami, még ha emberi külsőt is kapott végül. Őt nem zavarta az öröklét.
  • Nyiri
    Szerintem se rossz, de ha beleogndolsz akkor is egy gep. A szerelmi resz baromsag.
  • Magoo
    Engem a kétszáz éves ember nagyon megfog.
    Gyönyörű történet. Sírhatnékom van a végén. :(
    Szerintem mesteri, hogy egy ilyen sztori hogy megy át totális érzelmi sávba.
    Fenomenális!
    Ezért is sajnálom, hogy nem hozta be a várt elismerést (anyagilag).
    Viszont számomra ez a film 1 évban max 1szer fogyasztható! Túl felkavaró a többszöri nézéshez :)
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
    Köhhh, az Én, a Robotból egy fos akciófilmet csináltak, az A.I. pedig Spielberg újabb agymenése és nagyon gáz (pedig ennyi erővel lehetett volna jó is). Valszeg. Asimov forgott a sírjában mindkettő forgatásakor. A 200 éves ember pedig jóak, sikerült eltalálni a lényeget, még ha kissé már-már túl érzelgős is lett.
  • Bandew
    Pedig az még tök frankó! :-)
  • Lipi1980
    A 200 éves embert még nem láttam, de Robin Williams mint színész fantasztikus! Akármelyik filmjében topalakítás! Pl. Holt költők társasága, Patch Adams, Csodás álmok jönnek, és még sorolhatnám!
    Ha a robot-emer kapcsolatot emlegetted, akkor mindenképpen ajánlom figyelmedbe a A.I-t és az Én a robotot (Ami szintén Asimov adaptáció).
  • Sceleton
    Lány a vízbe
    Annyira nem rossz film, csak vannak benne amit elrontottak. És vannak benne dolgok, amik nem tetszettek. A Hangefektek nagyon jók, attól néha tényleg be lehet sz..ni. Néhány dologgal be tudtak húzni a csőbe, voltak olyan dolgok, amikor meglepődtem, hogy az, pedig az ember másra gondol. De azért egyszer érdemes megnézni. De vége az nagyon... Olyan béna...