106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mennydörgő Robaj
Ritka rossz film. 1/10. Típikusan, arról szól, hogy mindenhol valami rémség támadja meg az "ártatlanokat". De nevetséges dolgok vannak benne. Az alap ötlet nem lenne rossz, de akkor ne végződjön Happy Enddel... -
vg #27876 The Departed (A tégla)
Szerintem nagyon unalmas, középszerű film. A vége viszont egészen döbbenetes, tökéletesen nem szokványos hollywoodi, ami egészen fura.
3/10 -
Félelem Bére:
Hihetetlen ez az 53-as film. Iszonyat jól megcsinálták. Még így félévszázad elteltével is üt.
1953 jó év volt a filmek terén. A másik nagy kedvencem a Világok Harca is 53as :) -
A Bin Jip inkább dél-koreai mint japán. -
Nagyi szeme fénye
Nagyon bejövős kis vígjáték. Rég nevettem ennyit vígjátékon. 8/10 -
Ez nekem is bejött,úgy 1 éve láttam.
Szó nélkül is lehet érdekfeszítő filmet csinálni. -
Jackass 2
BAZZ NAGYON ALLAT!!!!!! utalok beharangozni egy filmet mert mikor masok velemenyeit olvasom en mindig csalodom... de most nesztek:
szarra rohogtem a belem!
ha jobban meggondolom nem volt meg film amin igy rohogtem (PONT)
-
A pelikán ügyirat
Nem volt rossz film, de túl jó sem, a végét jobban is megcsinálhatták volna. Julia Roberts és Denzel Wasinghton viszont nagyon jól alakított.
10/7 -
Crank - 9/10
iszonyatosan eltalált, nagyon pörög, remek zenei aláfestés és vágás, baromira tetszett! -
Just Friends nagyon jó vigjáték 
Nagyon jó szereplőkkel: Ryan Reynolds, Amy Smart, Ana Faris,Chris Klein
10/8 -
-
Ömlesztve mindenféle anime, CG és adaptáció:
Bio Hunter (1995)
Igazi oldskool anime, kb. 50 perc hosszú (OVA), bár eléggé sűrítve van a mangához képest, ezért aztán kissé "lájtos", le van egyszerűsítve (hosszabb anime tudtommal nem készült belőle).
A közeljövőben járunk, amikoris a "démon vírus" szedi az áldozatait, és csinál a megfertőzöttekből friss húsra ("természetesen" elsősorban zsenge leánykákra) éhező mutánsokat. Két kutató ered egy csinos, idegenek által üldözött leányzó nagyapjának nyomába. Egyikük már fertőzött, de képes kontrollálni az átváltozásait... de vajon meddig?
Egyszer nézhető, de kb. ennyi. 5/10
Shinobi (2005)
Szintén manga-alapú, ami ráadásul megért már egy anime feldolgozást is Basilisk címmel.
400 éves polgárháború ér véget Tokugawa sógun győzelmével, de egy tanácsadója szerint van még egy potenciális veszélyforrás: két rejtőző ninja falu, amelynek lakói hihetetlen képességekkel rendelkeznek - és egyébként ősi ellenségei egymásnak, de egy régi paktum köti őket. Ha a sógun valamelyiket a pártfogásába veszi, a másik biztosan átáll a még bújkáló ellenséghez. A sógun ezért úgy dönt: ezt a paktumot ideiglenesen felfüggeszti, és a két falu vezetőjének ki kell jelölnie 5-5 shinobit, akiknek két napon belül meg kell küzdeniük egymással. A győztes féltől függ, ki lesz a sógun utódja két fia közül. Valójában persze az a cél, hogy a két falu kiírtsa egymást. Eközben két fiatal shinobi szerelemre gyúl egymás iránt, de úgy tűnik, a kitörő háború közéjük áll...
Röpködős, szuperhősös, kifestett arcú, "megmondom a frankó misztikus ostobaságokat" wuxia, a nem túl jó fajtából. Az anime valamivel jobb, hosszabb, és ez a stílus jobban is illik oda. Van pár jelenet, ami jól néz ki (főleg a lassítások, meg egy-két szuperképesség), de semmi több. A drámai rész is elég gyengus, nem igazán jön át. 4/10
Over The Hedge (2006)
Egész pofás, jól is néz ki, van egy-két kifejezetten jól megcsinált rész benne, de ennek ellenére a történet az elejétől a végéig kiszámítható, már ezerféle feldolgozásban lehetett látni. De azért tetszett, főleg pár jó karakter miatt. 6/10
Ice Age 2 (2005)
Nekem jobban bejött, mint az első rész, viszont a motkány jeleneteiből már kb. a felénél elegem lett, nagyon erőltetettnek találtam ezeket (és túl sok is volt belőlük). Ezért csak 7/10.
Kage Kara Mamoru
Szokványos "short" (12 részes) anime, jól megrajzolva és kitűnő karakterekkel, jó sztorival.
Mamoru igazi tinédzser geek, szódásüveg szemüveget visel, kicsit topis ruhában mutatkozik, és állandóan Luna, az iskola legszebb leányzója körül sertepertél, emiatt többen is cikizik és kigúnyolják. Bár tudják róluk, hogy egészen kis gyerekkoruk óta barátok, még a családjaik is egymás mellett laknak és kirándulni, nyaralni is együtt mennek, de azért mégis égő, hogy Mamoru látszólag semmi érdeklődést nem mutat a leggyönyörűbb lányka iránt, mégis utána koslat. Azt viszont senki sem tudja, hogy Mamoru egy ninja família tagja, akik már 400 éve óvják s védik volt uruk egyik segítőjének családját. Az anyuka vigyáz Luna anyjára, az apuka az apjára, így Mamoru feladata Luna őrzése. A leányzó ugyanis kissé... szórakozott, naivitása és együgyűsége mindig bajba keveri, és ekkor lép közbe Mamoru, aki leszámol a gengszterekkel, kardművészekkel, ninjákkal, miközben Luna többnyire mit sem tud a körülötte zajló eseményekről (mert általában elalszik :) ).
Mamoru számára kezd már terhessé lenni ez a szolgálat, meg aztán csak kezd felnőni ő is, és azok a bizonyos hormonok - és egyéb felbukkanó csinos leányzók - bizony bekavarnak az addig rendben menő dolgoknak... :)
Rendkívül jól szórakoztam az epizódok nézése közben, néhol szó szerint könnyesre röhögtem magam. :) A sztoriban és a suliban feltűnő - oké, kissé sarkított és kihegyezett - karakterek mind igazi egyéniségek, és remek kiindulási alapot adnak a konfliktusokhoz és a humoros helyzetekhez. Van pár röhejes helyszín is (pl. mikor Luna hallja az iskolában, hogy valami elásott kincs van a környékükön, nekiáll felásni az udvart, és egy alagútrendszert talál, benne halálos - vakondhordákkal... :) ), no meg a szokásos félreértéses jelenetek is jól ki vannak hangsúlyozva. Az utolsó epizód vége meg teljesen váratlan, mégis tökéletesen illik a történetbe. :)
Értékelés: 9/10
-
Akira - tegnapelőtt néztem meg haverral. Nekem nem bejövősek a japán anim filmek, és a cyberpunk stílus sem. Tudom, hogy ez kultfilm, akik szeretik az ilyen stílust, azoknak biztos bejön, vagy alapmű, nekem nem. -
Hajnalcat #27864 Bin-Jip Lopakodó lelkek

Megfogott. Tetszenek az olyan japán filmek, amelyben keveset beszélnek, mégis lehet érzékelni, hogy mit akarnak egymásnak mondani a szereplők. Lehet látni a gondolataikat. -
azt én is ajánlom mindenkinek! Tök szupi film volt!
-
jo volt az! :) -
Én a nő és plusz egy fő c. filmet nemrég láttam és kellemesen csalódtam sokat nevettem rajta :D csak ajánlani tudom -
Tokyo Drift és fúúúúúj..... -
Nacho Libre...
mekkora egy idiotasag.. azt hittem jo lesz de kb ketszer nevettem...
ui.. az elmult ket napban csak en irtam... -
blood diamond se lesz rossz movie.. -
an american haunting.
mi ez a faxsag?????????????? -
Az oké, de ez valóban fantasy (se), viszont jól néz ki. Meglátjuk, atrailer jó. Ha nem akarnak egy ilyen egzsön filmben túl történelmieskedni (magyarul kiröhögtetni magukat), akkor még jó is lehet. A trailer faja, de ugye videóklippet könnyű gyártani, mozifilm hosszúságban már nem 1xű maradamdót alkotni! -
az rendben is van, de nekem a trailer alapján máris jobban bejött mint a troja ömlengése :) -
Prof William #27854 Arra ne nagyon számíts.
Frank Miller nagysikerű képregényéből készült szóval az ókori harcászathoz nem sok köze lessz. Még annyi se mint a Trójának. (Mert Görögországban a spártai harcosok egy szál tökfödőben harcoltak mi? :) )
Ez inkább egyfajta töreténelmi fantasy lessz. Példa erre a trailerben feltünő lények stb... -
remélem egy jo film az okori harcokrol mert a Troja után elment a kedvem ezektol, az egy akkora fos volt.... -
Collateral - a halál záloga
huu, némi előitélettel ultem le megnézni mert tom cruise nem épp kedvenc, de ez a film nagyon jo lett, és még mondanivaloja is van. érdemes megnézni.
A Falu
szép kis mese, ez is tetszett :)
A sziget
ez már annyira nem tetszett, de végulis akcio filmnek elég jo....
A Fiók
kurvajo film, nem tudtam semmit a filmrol ugy ultem le elé, és szépen leragadtam rajta, ajánlom...
A part
megnézhettem volna régebben is vmiért kimaradt az életemből.. de ugy látszik ezt most kellett megnéznem... nagyon jo film
Alien vs predator
mivel nagyon szeretem az alien filmeket kicsit nagy volt az elvárásom, ennek sajnos nem felelt meg a film, nagyon hollywoodi lett szerintem, nem volt olyan parás mint a régi filmek, kár érte, persze azért jo szorakozás volt...
A kis buddha
ezen a filmen tök véletlenul akadt meg a szemem a tékában, levettem a polcrol és nocsak, keanu reeves játszik benne buddha szerepében... hazavittem megnézem, nagyon jo film akit érdekel a kelet, a buddhizmus feltétlen nézze meg...
A belső ember / Inside Man
tényleg okos kis bankrablás, bár szerintem kivitelezhetetlen, pláne hogy a végén egy kocsiban ul mindenki... gondolom a zsaruk a rablás után egy héttel nem figyeltek már senkit :D na mindegy amugy megnézheto -
Távkapcs
Nagyon tetszett a film, szórakoztató volt, a végén megható és tulajdonképpen tanulságos is :) Ajánlom mindenkinek. -
Mission Imposible 3 és majd nem, de csak majd nem
-am.
4/10 -
jefferson83 #27849 Pofátlan- The ringer
6/10 : Az "egyszer nézhetős, de jól szórakozós" vígjátékok közé sorolnám. Talán az volt a baj, hogy a Kidobóssal próbáltam összehasonlítani, ami talán nem volt szerencsés (véleményem szerint annál gyengébre sikeredett). Aki nem vár semmit a filmtől annak kellemes másfél órát jósolok :) -
sztem egyedi, olyasmi mint a se7en -
Én, a nő és plusz egy fő
Átlagos vígjáték semmi extrával.2x ha felnevettem raja... 5/10 -
Végre meg tudtam nézni a 8 mérföldet 
Nagyon király volt, csak a vége volt kicsit összecsapott.
10/10 -
jefferson83 #27845 Azért mindent egybevetve hülye egy cím :) -
Képregényadaptáció (Frank Miller), az eredetinek is ez a címe. A "300" meg a 300 spártai katona számából jön, akik a thermopülai szorost védték Leonidas királlyal az élen.
Talán kicsit jobban kéne figyelni töriórán. :)
-
Lipi1980 #27843 Csak azt nem tudom, hogy egy ilyen filmnek hogy lehet ilyen címet adni????
Miért nem lehet pl. a főhős neve a film címe?
Vagy úgy már kitalálható a történet, és senki nem menne el megnézni?
A trailer alapján nekem tetszik... NEkem mintha LOTR jellegű fantasy filmnek tűnne! ÉS az nagyon tetszett :o)
De ez, hogy 300! Ez kiábrándító...
Aki tudja, hogy mi az alaptörténet, és hogy miért 300 a címe, az írja már le, hadd világosodjak meg :o) -
tetszik a zene ami alatta megy -
Nagyon bejövős
ez tuti moziban fogom megnézni
(és előtte szólok nekik,hogy hangosítsák fel
)
-
Ez az 'aligszínes' kép érdekes. Meg az is, hogy Attila, a Hun játsza Leonidaszt. :D
Felkeltette az érdeklődésemet ez a trailer, de ha a film úgy lesz 2 órás, hogy ebből 45 perc lassítás, akkor nem fogok örülni. :O) -
Tűzfal elég jó film bár kisértetiesen hasonlít egy másik túszdrámás filmhez.
Csak a Harrison Ford kitűnő alakítása menti meg a filmet. Nagyon jól játssza a kiszolgáltatottat. -
Ma reggel néztem meg a Tökéletes pasi cimű romantikus vigjátékot !!!
Nekem tetszett a film !!!
10/7