106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ja csak hogy az nem ázsia népe volt :D Vagy Görögország ma már Ázsiához tartozik? :D
-
Szentem arra gondolt amit pl az első csatánál is láthattunk, hogy egymásnak rohannak, majd ellökik őket, a hátul állók meg leszúrják. aztán megint ellökik, megint leszúrják. Király technika. A másik ez a mindenki mindenkit véd. -
még mindig nem egy legendát filmesítettek meg hanem egy képregényt. És milyen haditechnikai szintekre gondolsz? Mert látthattunk nyilakat, kardokat, elefántokat, orszarvút, keze helyén késel hadonászó debbellát valamint egy 3 méter magas batár nagy barbárt. Ezen kívül én semmit nem láttam az ázsiai népek szintjéről (az még tetszett hogy külön behozták a mongolokat meg egy egy-kettő érdekesebb csapatott, de hát ez is inkább csak a képregényből lettek kimásolva)
A Helikopter meg a GyU meg csak ne bukjon meg szerintem. Az elöző kell a piciknek, az utóbbi pedig a nagyoknak, kik picikorukban azon nőttek fel :) Soha nem mennék mozikba ha csak a 300-hoz hasonló filmek kerülnének vetítésre, semmi olyan aminek még története is van. -
ha leonídász az első xerxészes találkozásnál teszi azt amit az utolsónál akkor máshogy fordult volna a kocka , amúgy érdekes volt látni az akkori ázsiai népek haditechnikai szintjeit és valószínűleg a 300-zal kezdetét veszi egy legendák megfilmesítése sorozat ami remélhetőleg a gyűrűk ura és herripotter szerű undormányok bukását váltja ki -
ízlések és pofonok, nekem baromira nem jött be... érdekes jövőképet vet fel, de ha 2 jó poén volt benne akkor már majdhogynem túlzok... -
"2. történelmi hűséget valamilyen szinten el is várok, hiszen történelmi alapokra épitkezett a képregény is, a film is"
Érdekes, hogy-csak egy hasonló filmet említsek-pl. a Gladiátornál senki nem háborgott, holott valós történelmi alapokra épitkezett.Most nem Maximusra gondolok, hanem pl. a valóságban is élt, Marcus Aurelius-szal, Commodus-szal és Lucillaval kapcsolatos agyszüleményekre. -
kom? :o -
De most képzelj el egy bibircsókos, szakálas, 240 kilós asszonyságot, ki űgyebár szintén nő. No ha olyannal megdobjuk az szerinted nem rossz? :) A kő humánusabb megoldás :P -
Mer Blasta köztudottan homi
-
Lol, úgy olvastam, dobja meg egy nővel...
Hámondom, az mé rossz?
-
tényleg! egyértelmü de akkor is: SPOILEEER!!! :D Mostan meg vagy ám szidva! Mindenki dobja meg egy kővel gyorsan, azt lépjünk tovább :) -
nekem nem tetszett. -
Köszönöm!
-
az elemzésében pl, hogy x elárulja y-t. -
Tényleg!:D
BLASTA! ROHADJ MEG!!!!452325 -
hol spoilerezet?! Muti azt rászolok, csak nem vettem észre :P -
Milyen erdekes. Amikor a Blasta spoilerezik akkor senki be nem szol :D
-
OK, akkor szorri...
-
Ácsi, ezek pont nem az én érveim voltak. Amit én mondtam, az cáfolat próbált lenni arra, hogy egy film élvezetéhez nem kellhet semmilyen háttéranyag ismeret, mivel egy különálló művészeti alkotásról van szó, senkitől sem várhatják el a készítők, hogy az ő kedvükért majd utánaolvasnak ennek-annak, mondván, hogy ha a kedves néző nem néz utána, akkor nem fog tetszeni neki, ők sajnálják. Márpedig ez ellentmond a marketingnek, ami ezeknek a filmeknek alapvető része.
Szolnokboy mondta, hogy ehhez a filmhez ez kell, mert amúgy élvezhetetlen, ami sztem is nonszensz. -
jaj dehogy is :D Csak leírtam az én véleményemet :)
(úgy mint JB film, úgy nem volt jó. Ugy mint egy jó kis akció film.. na úgy viszont tetszett :P) -
úgy hogy Szolnokboy1 durván tévedett :D -
Akkor én erre asszem rácáfolok O.o
Nem ismerem a képregényt viszont tetszik a film. Akkor most, hogy van ez? :) -
Az iskolai tananyag bőven elég ahhoz, hogy az ember élvezze ezt a filmet, nincs külön háttérsztorija. Ha meg nem tudja, mi volt Spárta, és a Termophülei csata, akkor pech, akassza fel magát.
A te érveid szerint akkor a Rettenthetetlent is kár volt megcsinálni, mert úgysem tudja a f*sz se, hogy ki volt William Wallace. -
Dark heroes -
"Az eddigi legrosszab James Bond film volt,"
akkor ezt most innentől kezeljük tényként,ésvéssükkőbe?
:D -
A nagypapi is szokott ferdíteni, mikor a háborúról mesél az unokáknak. Nyilván a mesemondó is fényezni akarta Leonidászt. Az is mutatja, hogy a spártaiak, mind afféle görög istenek, és megingathatatlan erkölcsűek, a perzsák meg ugye kéjjelgő vérfertőzésben tobzódó pogány torz barbárok.
Annó a viking skaldok is felturbózták a királyaik tetteit, ez természetes. -
villámkérdés:
Ki nyeri jövőre a legjobb vizuális effektnek járó oscart? 300 vagy karib tenger kalózai 3? ok, karib még nem jött ki, de bemutatóból ítélve... -
semmi gond nincs ebből, csak nagy eséllyel ahogyan neked sem, nekik sem fog tetszeni :) -
LEtöltöttem és meglestem:)
Súlyos nagyon de megérte leszedni:)))) -
Szted csak európában hányan vannak úgy, hogy halvány lila gőzük nincsen arról, hogy MIT IS KELLENE tudniuk erről a filmről?
Csak látják a TV-ben, plakátokon, és unalmas hétvégéik egyikén beülnek rá. Nem tehetnek arról, hogy nem ismerik a háttérsztorit, hiszen (khhhmmm) nem iskolai tananyag (mármint a képregény ismerete).
A nagy különbség amúgy Petőfiről szóló film és eközött az, hogy mi nem is forgalmazunk -érthető okokból- ilyen filmet usa-ban illetve ott ahol gőzük nincsen arról, ki is volt Petőfi...
Nade mind1 is :) -
Nem volt ez rossz film, csak én többre számítottam sajna :( -
Sztem Amerika annyit megengedhet magának, hogy elsősorban a saját közönségének készítsen filmet. Szted ők mennyire szarják le, hogy mi magyarok vagy akár európaiak ismerjük-e Miller munkásságát? Magasról. Úgy ahogy mi sem várnánk el, hogy világsiker legyen egy mondjuk Petőfiről szóló film. Mert rajtunk kívül a kutya sem ismeri. Szóval, ahhoz, hogy egy ilyen átiratot szeretni tudjunk, tetszik vagy sem szükségünk van a képregény ismeretére, és benne kell lennünk a szubkultúrában, legalább egy kicsit. Ez van, ha ez valakinek nem tetszik, akkor ne nézze meg. -
nem a szövegre értettem, hanem az előadás módra, szóval lehet akkor inkább a színészi játéknál kellett volna megemlítenem.
A this is sparta tényleg nem egy nagy duma, de ahogy ordítva előadja, hiteles és jó.
lehet nekem azért tetszett ennyire a film, mert tényleg semmit sem vártam tőleg, még a bemutató sem tetszett, azok meg akik úgy készültek, hogy világmegváltó mozi, azok csalódtak. -
:)))) basszus, észre se vettem, hogy elírtam, kihagytam az N betűt, de énis erre gondoltam :D
Én meg nem értek egyet azokkal, akik szerint egy képregényadaptációt csak a képregényimádóknak kell készíteni. Marhaság, egy filmnek meg kell állnia a saját lábán, igy van ez a játékadaptációkkal is.
Jelen esetben (USA-n kívül) vajmi kevesen tudják, ki is az a Frank Miller és hogy Ő miféle képregényeket is firkált. Ergo ne képzeljük azt, hogy egy ilyen filmnek csak azon kevés rajongó előtt kell megállnia a lábán, akik ismerik, olvasták a 300 képregényt.
Mégha pókemberről lenne is szó, őt úgyis mindenki ismeri, képregényolvasás nélkül, de a 300 spártait -a többség- a töriórákról ismeri és nem képregényből. -
Tonight we DINE in hell! Nagyon nem mind1...
Nem értek veled egyet, aki a képregényeket nem szereti és nem olvassa, annak ez a film nem fog tetszeni -
300
Nos hát, megtettem amit megkövetelt a haza. Az első teaser óta várom ezt a filmet, és már akkor eldöntöttem, hogy ha a világ végére is kell menni de megnézem moziban. Ez ugyanis egy nagybetűs MOZIFILM, első megtekintés csak ott érdemes. Elolvastam a képregényt a megtekintés előtt, hogy legyen egy kis előműveltségem és hát mondhatom adaptálás terén profi munkát végeztek a srácok, képkockáról-képkockára megegyezik az állóképpel. A szín- és látványvilág eszméletlenül mutat a vásznon, a csodálatos hátterek és a csatajelenetek új irányt és fitiyszt mutatnak a történelmi alapokon nyugvó hasonló alkotásoknak. A forgatókönyv a storyboard-dal együtt ugye már meg volt írva, így azt már csak kiegészíteni, kerekítgetni kellett, hogy a játékidő egy ilyen átirathoz (és persze mint egy filmhez) méltó hosszúságú és formájú legyen, mindezt patriotizmussal, az egész "300 spártai" tanúlságos legendájával őszintén, a történelem előtt tisztelegve teszi. Gerard Butler ugyan nem színészi teljesítményével hódít ígazán, merthát a gyomorból üvöltés profi szintre való fejlesztése nem kifejezetten értékelt dolog a színészet képzeletbeli csúcsán, de mentségére legyen mondva, hogy karizmatikussága, férfias testalkata és arcvonásai miatt keresve sem találhatnánk nála tökéletesebb színészt Leonidas szerepére. Rodrigo Santoroval, azaz Xerxes-sel talán még igazabb a fenti megjegyzés, az ő kissé homoszexuális jellemzőkkel bíró kinézete és mozdulatai a dörgő, érces, félelmet keltő orgánumával pont úgy állnak szemben, mint Leonidas karakterével. David Wenham meg többnyire csak úgy van. Na de térjünk ki a hiányosságokra is mert azért nem mindennel voltam teljes mértékben elégedett. A csatajelenetek rendkívül látványosak, az első néhány ütközet alatt illetve után az állunkat keressük a belassításokkal tűzdelt(!?) akció orgiában, de negyediknél már inkább a koffeinnel dúsított kólánkat. Mindez azért van, mert a sok "slow-motion" a jelenet dinamizmusával együtt agyunkat is egyes sebességbe kapcsolja, hogy aztán egy nagy gázfröccsel ismét normál helyzetbe találjuk magunkat. Ilyenekkel játékidőt hosszabbítani nagyon csúnya dolog, kedves készítők vagy éppen a képregény állóképeihez próbáltak közelíteni, amit szintén helytelennek vélek. A kissé neo-punk beütésű zenék egyébként valamelyest ellensúlyozzák a lendületvesztést. Lényeg: a kevesebb több lett volna. Amit még meg kell említeni, részletek terén a Sin City aprólékosabb volt, ott valahogy jobban volt súlya az animációknak, a 300 esetében nem egyszer szembesülünk a "mint kés a vajon"- típusú felnyársalásoknak, valamint a vér megvalósítása sem volt az igazi. Summa summárum, a 300 baromi jó film, baromira tetszett és rettentően mozira készült (DVD-n már biztos nem lesz ilyen), plusz kiváló képregény átirat, kicsit több alapossággal még finomabb lehetett volna, és tudom, hogy nem érdemel ennyit mégis megkapja a 9-et, mert hatalmas FILMÉLMÉNY!
9/10 -
Erre csak annyit tudok mondani, hogy a mesemondó spártai túlélő SAJÁT MAGA tapasztalta meg a dolgokat amiket elmesélt, nem az ükapja mesélte a nagyapjának, az pedig a faterjának, akitől Ő végül hallotta, és így megkérdőjelezhető lenne a sztori/mese hitelessége :) -
Afelett mindenki átsiklik, hoy a film és a képregény is valójában az a történet, amit a mesemondó spártai túlélő elmond a görögöknek (vagy helléneknek, kurvára mindegy). Tehát történelmi hűséget eleve ne várjunk a filmtől, se realitást. A hatalmas pátosz pedig ez alapján természetes. -
1. ez első sorban egy FILM és annak sztem igencsak középszerű (és csak másodsorban képregényfilm, aminek szintén középszerű, talán kicsit jobb annál, de csak a látvány miatt)
2. történelmi hűséget valamilyen szinten el is várok, hiszen történelmi alapokra épitkezett a képregény is, a film is
3. lehet, h rosszul tudtam akkor a görög-hellász dolgot, utánaolvasok, addig is ezer bocsánat és köszi a kijavítást -
ŐŐŐ ez most kicsit olyan mintha pl a hercules vagy Xéna sorozattól történelmi hűséget várnánk el... Az a 300 ember legenda lett. A kitartásukkal és hősiességükkel. Az pedig történelmi tény, hogy 3 napig feltartották a perzsa seregeket és csata során valóban elárulták a spártaiakat. Voltak benne nagyon nyálas jelenetek pl a vége kifejezetten az volt. DE ez egy legendára épült képregényadaptáció. ÉS annak tökéletes.
De bővebben olvasd el: Wiki Thermopülai csatárol szóló részét
Valamint görögök léteztek egységes hellász nem. Xerxes is felajánlja Leonidasnak, hogy csatlakozzon hozzá és egész hellász hadurává teszi.