106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ocean's Thirteen 8/10
Na ez megérte a mozijegyet.Sokkal jobban bejött mint a második rész.
A moziterem kb 70 %-a csaj volt.Nem is értem,hogy miért:)
Jó volt a történet a zene is tetszett.
Ratatouille 9/10
Ezt viszont bánom,hogy itthon néztem.
Iszonyat nagy komolyság a film.Egy percig se vettem le a tekintetem róla,végig lekötött.Azt éreztem olykor-olykor,hogy tudom előre mi fog töténni és nem.Mindig mutatott újat valami érdekeset.
Főzni támadt kedvem :) -
II. Világháború nem?
-
ruanda jo volt...sztan ott van a blood diamond.. ott is nyirbaljak egymast az afrikaiak.. tegnap lattam hogy eltoltheto egy masik ilyen hasonlo film ahol az afrikaiak gyilkoljak egymast de ugy voltam vele hogy ez a tema mar k. unalmas.. -
visszavonva, ez ugy tünik mégsem az.. vagy csak ilyen szar az eleje :) -
ohh, most megy az M1-en az Őrültek háza. Ahogy nézem ez az a ruszki vagy hasonló remekmű, melynek a végét volt szerencsém láttni. A kicsit szokatlan filmek kedvelőinek ajánlom, ha éppen olvassa ezt! -
Jégkorszak
Mind sok-sok filmre, mesére, itt is ott az igazság: az első a legjobb. Szinte minden pillanata arany :)
Lesz ez még igy se...
Nos, ezt megitélni már nehezebb dió. Lényegében 3 stilusból áll össze a film. Vígjáték, dráma, és szerelmes összejönnek-szétmennek-összejönnek hajcihő. A színészi játék sem rossz, bár nekem igy sokadszori nézésre, valahogy kevésbé hiteles. Nem is tudom, talán csak a nosztalgia kedvéért tetszik még mindig annyira. No meg egy-két beszóláson. ("Örizd meg nőiességedet!" :D)
Evita
Madonna feat. Banderas :) Most mit irjak? Kihagyhatatlan, utánozhatatlan. Kár hogy Madonnának kell a hátán cipelnie a filmet, nem Banderasnak, de hát így van a történet.
Végül is jó hétvége volt :)
A Hotel Ruanda-t még nem láttam, de hallottam róla, ismerem a történetet, valahogy nem birtam rászánni magam, hogy ezek után megnézzem. Majd valamelyik depis napomon, egy plussz löketnek :P -
Simpsons movie
hat.. rohogtem vagy 5 szor... de azert elvezheto volt..
6/10 -
Number 23
Nem is volt olyan rossz, mint mondták....nekem bejött....lehet hogy kicsit erőltetett volt, de én nem vettem észre....
10/7.5 -
Az elmúlt két hét termése:
Orosz sarok:
Zvezda (2002, http://imdb.com/title/tt0326450/)
1944 nyarán a szovjetek már lengyel földön harcoltak és készültek a Bagratyinov hadműveletre, ami után - kisebb zökkenőkkel - meg sem álltak Berlinig. A film még a hadművelet előtt játszódik és egy olyan szovjet felderítőosztagról szól, akiket a német vonalak mögé küldenek, hogy derítsék fel az ellenség mozgását és jelentsék a központnak. A küldetésük sikeres, de még mielőtt visszatérnének, olyan információ birtokába jutnak, amelynek ellenőrzése nem tűr halasztást, hiszen a hadművelet sikerét is veszélyeztetheti, ha igaz.
Modern orosz háborús film korhű stílusban forgatva. Nem akciófilm, nem "Piszkos tizenkettő" orosz módra, hanem egy megtörtént eseményeken alapuló feldolgozás. 7/10
The Wolfhound (2006, http://imdb.com/title/tt0416316/)
Orosz fantasy, sajnos a rosszabbik fajtából. Sztoriban nagyon erőteljes Conan-koppintás (főleg az első filmből nyúltak rengeteget), karakterekben kevésbé. A főszereplő teljesen hiteltelenül és bénán adja a kardozós figurát, a kamerakezelés és rendezés pedig csapnivaló. PEdig biztosan volt pénz a filmre, hiszen van jópár nagyszabású CGI effekt, meg grandiózus műtermi helyszín. 3/10
Egyéb:
Inside Man
Tetszett. :) Nem volt olyan trükkös-csavaros, mint azt vártam, de volt benne egy-két jó fordulat. Főleg a megtervezettség és a következetesség jött be, nem éreztem sehol, hogy valamilyen logikai baki miatt megbicsaklana a történet. 8/10
The Illusionist
A The Prestige mellett/után hamar kedvencemmé vált. Érdekes, hogy egy évben két ennyire hasonló témájú film is készült, bár nyilván a másik kapott nagyobb felhajtást a nagyobb sztárparádé miatt. Viszont az Illusionist a monarchista-bécsi sztorival talán közelebb áll hozzánk. Mindenesetre nekem mindkettő egyformán tetszett: 9/10.
Mondjuk volt egy kisebb bug, bugocska a sztoriban, ami vidéki gyerekként azért zavart egy kicsit (bár kimagyarázható):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az istállókat gyakrabban szokás takarítani. :)
Johnny Was (2006, http://imdb.com/title/tt0426501/)
A fene se hitte volna, hogy Vinnie Jones képes eljátszani egy komolyabb szerepet is, pedig itt most ez történt. Oké, sosem fog Shakespeare-t játszani, de képzettlensége ellenére elég jól eljátszotta ezt a szerepet.
A karaktere, Johnny valaha tagja volt az IRA-nak, de már régóta leszámolt velük és London egyik, főleg jamaikai és más karibi bevándorlók lakta külvárosában húzta meg magát, és próbál a legális üzletekből megélni. Nincs is semmi baj addig, amíg a közeli Brixton börtönből ki nem szabadul régi haverja, mentora, Flynn, és menekülés közben össze nem találkoznak. Kiderül, hogy Flynn nem véletlenül került börtönbe, Johnny-nak is köze volt az ügyhöz, és Flynn most törleszteni akar: hogy elsimítsák a dolgot, Johnny-nak segítenie kell kijutnia a városból. Nehezíti még a helyzetet Julius, egy jamaikai drogdíler, aki pont ugyanabban a házban tartja a szénné heroinozott nőjét és a pénzét, ahol Johnny lakik...
Jó film, fanyar ír humorral és Lennox Lewis-szel (egy kalózrádiót üzemeltet és ő a király a környéken :) ) megspékelve. 7/10
Viszont a vége nem tetszett, szerintem lehetett volna más is úgy, hogy nem borítja fel a filmben követett gondolatmenetet és Johnny elhatározását.
-
Nézz végig az imdb-n és csodálkozz (vagyis nem csak a magyarok hülyék). :)
-
Én se úgy értettem. -
Csak mondom, hogy egy rosszul fordított cím még nem a világ vége. -
Amúgy most néztem meg a Good Will Hunting-ot.Nagyon ajánlatos film,egy percig sem unatkoztam,pedig az akciótól távol áll.
Azt hiszem Matt Damon,Ben Affleck és Robin Williams triója garancia a szórakozásra. -
Az engem csak akkor,ha egy jó poént annyira elferdítenek,hogy pl. egy angolul nem tudó embernek egyáltalán nem esik le,hogy az egy vicc akart lenni,de akinek megvan a szókincse,az észreveszi mögötte a poént,és ilyenkor nem tudja,hogy sírjon vagy nevessen. -
Engem jobban dühít ha a filmet fordítják rosszul.
-
A magyar címfordítás igazán akkor idegesít fel,amikor egy viszonylag jó eredeti címet valami egész másra fordítanak.Ha mindig az eredeti címet fordítanák,akkor nem lenne ilyen zűr,csak akkor meg a marketing szó ismeretlen lenne. -
Seten #32552
Ja. Csak a magyarok lehetnek olyan hülyék, hogy ugyanazt a címet két különböző filmnek adják. :)
-
A part
Nem voltam elszállva ettől a filmtől sem. Egyszer nézhetős múvi...
6/10 -
Én erre a filmre gondoltam. -
De volt egy olyan verzió is (akció-vígjáték). Az a régebbi.
Az eredeti címük különbözik, csak a magyarok voltak ilyen ügyesek... -
www.filmkatalógus.hu vagy www.imdb.com.Ennyire 1szerű! :) -
Seten #32547
A "Pénz beszél (Money Talks)" nem Chris Tucker, Charlie Sheen film?
-
Wild Hogs -
Kellemes kis film. Nem rohogtem de mosolyogtam. Szodaval elmegyen :D
Taxi 4 -
Mint mindig , nekem eddig osszes Taxi ressz teccet mert naon megszerettem a szereploket es most sem csalodatam. Az elso az etalon es ez mar egy kicsit talan tul "gyerekes" de amugy ho volt :D Viszont Lilly hianyzott :( -
Az első rész nálam olyan 9/10...
Azért kapott 8-at, mert próbáltam elvonatkoztatni az első résztől, s úgy nézni, hogy ez nem egy folytatás...A nem közelíti meg, az pedig nem azt jelenti, hogy sokkal rosszabb, hanem bizonyos szempontok alapján nem volt annyira jó...A legfontosabb az, hogy egy film összességében milyen és ez nem volt rossz, sőt... -
Cápa
Most láttam csak először, hát még mindig félelmetes, pedig már több, mint 30 éves film... :)
8/10 -
"Persze nem közelíti meg az első részt...8/10"
Ha nem közelíti meg, azaz jóval az első rész alatt van, akkor ezexerint az első rész minimum 10/10-es film? -
Sziklák Szeme 2 (The Hills Have Eyes 2)
- Bárki bármit mondjon, de ez egy jó kis film. Mindazt tudja, mint amit egy erősen közepes horrornak tudnia kell. Persze nem közelíti meg az első részt, de így is izgalmas volt, s a helyszín miatt talán méginkább. Voltak dolgok, amiket ismét elsütöttek, na meg ökörségek is, de tetszett...Mégegyszer talán megnézném 1-2 év múlva, bár remélem, akkor már annyi új és kiváló horror lesz, hogy nem lesz szükség arra, hogy újra megnézzem...
8/10 -
Megnéztem az Ami sok az sokk című Tom Hanks filmet. Már jó régen láttam, de akkor tetszett. Most is. Jó nagy baromság!
-
Kerülőutak (Sidaways)
Nagyon tetszett a film. Kíválóak voltak a színészek. Ez a Paul Giamatti qrva jó színész. Simán kaphatott volna legalább egy jelölést ezért az alakításért, mint ahogy az sok helyen írták.
8.5/10 -
Nincs mit. -
Disturbia
Nem vót rossz....a vége egy kicsit lapos volt nekem, de azon kívül télleg fenntartotta az érdeklődésem....de a vége kicsit unalmas volt....csak azt nem értem mitől lett olyan hatalmas siker oda kinn az amcsiknál....
10/7 -
köszönöm! -
jó poén volt, gondolom sokat agyaltál rajta... -
Én pont most végeztem vele a minap. Dzson goodman a film végén naon korrekt alakítást hoz.( mindenki megnézi és tudja miről beszélek ).
Meglepett a "humorzsák" kicsit. -
Letaszítva -
A zsaru es a szellem -
milyen címmel nyomatták ezt itthon?
katt -
jesszus azt én is megnéztem, a sztori kidolgozására fordíthattak volna ídőt. Nameg túl hamar ment a szörnyeteg felfedése....ha már kevés pénzből kellet csinálni, akkor okosabban is megoszthaták volna a zseton hova kerüljön..
nekem 10/2
A csaj egész dögös benne a fegyőr cuccban ( fetish ) :) -
Pénz beszél
Szódával elmegy kategória. Szegény Al Pacinonak már évek óta nem volt egy jó filmje... :o
6/10 -
jefferson83 #32529 Az angol címét írták már, én rontottam el. Egy k- val többet írtam.
Helyes magyar cím: Alakváltó