106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Seten

Még azt mondanám, hogy a második részben is volt egy fricska Uncle Sam irányába hisz '73 után a hivatalosan szabadonengedett amerikai hadifoglyok hazaérkezése után nem voltak semmiféle mentőakciók, mert magasról szartak a többi ütközetben eltűnt katonára!

• Loál János #35700
    De holnaptól már lesz mozis verzió, haha.
  • Blasta
    még csak cam.
  • kenderzen
    van screenerbe is rambo ? vagy csak ebben a camos szarban?
  • Z

Amúgy nem is értem, hogy az a 2-3 (nem tudom már pontosan) évvel ezelőtti Csák Norisz mánia hogy alakult ki...miért nem Sly, Bruce Willis, vagy Schwarzenegger lett az "alapanyag"?

Mellesleg:
    1. Böngésző címsorába: http://www.google.hu , majd enter
    2. gúgli kereső sorába: find chuck norris, majd JÓ NAPOM VAN gombra katt
    3. röhög...
  • Kojiro
    valahogy én is így állok hozzá.

Életemben 2x volt olyan, hogy megnéztem egy film előzetesét és azt mondtam "jesszusatyaúristen". A Rambo most nálam 10/10es, de miután megnézem majd, ehhez még jönnek további pontok
  • Kandurex
    ami gond, mert az első rész hatalmas volt, a többi már csak tunk és tunk

ja igen,

John Rambo 10 / 6.5 a régi emlékek miatt (amúgy 4)
  • Sir Quno Jedi
    Annak volt csak igazán, mivel nem akciófilmnek készült (igen tanulságos sztori, amely mindmáig megállja a helyét). A többi meg szintúgy nem rossz, csak már más a lényeg.
  • Seten

Ezt légyszíves ne te döntsd már el helyettem. Köszi.
    Egyébként a First Blood-nak is volt mondanivalója.

• [Jakuza]
    LOL
    Minek kellene egy Rambo filmben moge nezni ?
    Tele van a film erkolcsi es ideologiai bolcseletekkel esetleg zsenialis tortenete van a filmnek ? :D
    Aki a Rambo filmek moge akar latni nem fog latni semmi egyebet, csak akciot,verengzest es amerikanizalast, foleg a 2. resz ota.
  • jefferson83
    Alámondásos horrorfilmek (zombi, zombi és zombi) kegyetlen beszaratósak voltak (persze gyermekkoromban). Már a hangtól kirázott a hideg :)
  • Real13
    Ez így is van rendjén.Asszem xD
  • Seten

Én azt mondom, hogy egy rendező nem fogja mindenkinek előírni, hogy nézze a filmet. A John Rambo-ban van aki csak a hentelést fogja látni/értékelni, van pedig (én) aki meg mögé is néz kicsit a történetnek. Opcionális. :)

• Sephi
    Ebben tudod mi a poen? Egy ismerosom mind meselte az egyik Woody Allen filmet mi meg direkt flemeltuk mire bekoptek hogy bisztos azert tudgya ilyen jol mert ott volt a forgatason... amugy meg tenyleg ott volt :DDD
  • Real13
    Nem akartam felvágni, de így is volt xD
  • Seten

Ezt most úgy mondtad mintha együtt forgattátok volna a filmet Sly-jal. :)

• kenderzen
    ja, undoritoak voltak az alámondásosfilmek :D
    azért volt 1-2 alámondo aki korektül elöadta magát , de kevés...

a robocopot is azzal néztem meg xD
  • Sir Quno Jedi
    Nem volt más vaze! :D
  • Real13
    Na azért nem csak szimplán jó az, de értem,mit mondasz,és igaz is.
  • Bandew
    Én kiskoromban is gyűlöltem a hangalámondásos filmeket, ezért soha nem néztem meg őket, legyen akármilyen jó is a film. Sokan mondják, hogy pedig az hangulatos, mert "régi". De engem akkor is idegesített és ma is.
  • Sir Quno Jedi
    Röhögni fogsz, de nem érted. Tetszhet neked a Beatless, de már sosem fogod átélni azt a korszakot, mint amit pl. anyámék anno. Nekik ez a fiatalságuk és az életük része volt, neked csak "jó zene". Ez sosem lesz másképp, hacsak nincs időgéped.
  • Real13
    Röhögi fogsz,'Rambo korában" az igazi másolt VHS korszakban még nem éltem,ahogy a Beatlesnél sem, de a Beatles egyik kedvencem,míg Rambo nem annyira. De ezt már leírtam olyan baromi hosszan a 35672-ben:)
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy a Rambo 4-et csak az tudja igazán értékelni, aki ezeken nőtt fel. Ugyanúgy, mint aki woodstockban rohadt azoknak is van egy egységes ízlésviláguk és múltképük (az idő mindent megszépít). Semmi sem mérhető ahhoz, mikor homályos, ricogós, 1000x másolt VHS kazikon néztük Videoton Color STAR-on, a gazdagéknál, magyar alápusmogással és csehszlovák feilrattal, a héber nyelvű Commando-t, vagy a Rambo-kat... Aki nem élte át annak úgyse mond semmit, mint ahogy nekem sem jelent semmit egy Beatless.
  • homeless
    Rambo(vagy John Rambo): Ilyen egy igazi akciófilm. Azok az akciófilmek amikben a fordulatos történet dominál más kategóriába tartoznak. Akció-dráma, vagy akció-thriller, vagy akármi. Ez viszont egy igazi old-school akciófilm. Nem is akar több lenni mint ami.
    9/10 de csak azért mert rövid.
  • Real13
    A történet az első rész kivételével teljesen másodlagos volt a Rambo filmekben, és ezen a jól bevett hagyományon láthatólag nem sokat akart változtatni Sly, aki hasonlóan a Rocky Balboához ismét magára vállalta a a forgatókönyv megírását és a rendezést is. Ezúttal a burmai háborúba kapcsolódik be kis unszolás után John, hogy átrohanjon kivételes képességeivel egy fél hadseregen, megmentsen (majd) mindenkit, és utána ismét befejezettnek tekintse karrierjét.

Semmi politika vagy ilyesmi,a Burmai háború csak háttér az újabb lövöldözésre,ha Timbuktuba lennének nagy harcok,akkor Stallone oda írta volna scriptet.
  • Sir Quno Jedi
    Rambo 4 LÁTATLANBAN 15/10
  • Seten

Miért milyen a történet? Mert sztem az a lényeg.
    Stallone csinált egy véres, brutális filmet amiben a sok agyonbutított honfitársa (is) láthat vmit a valós világról és nem azt amit a travel-chanelen és a híradókban mutogatnak nekik.

Persze Burma (vagy Mianmar) csak az egyik példa.

• Real13
    Hát heti 3-4 ilyen belefér.Ha elkap az ihlet,gyorsan megy.Különben többen nyomatjuk a blogot,szal még írási kényszer sincs.:) Ha valakit érdekel a blog címe, privbe elküldöm.(tudom,hogy mindenki utálja a fórum reklámot:)
  • Sephi
    Te sem unatkozol :D
  • Real13
    Pontosan ezt, de mivel nem szeretem különösebben Rambo-t,meg a filmeket,nálam nem ér többet.Lehet, h rendezői koncepció,de ez elég?Szerintem nem. Egyébként rengeteg hülyeség van a Rambo 4-ben (a többiben is, meg az összes akcióban kb)főleg amikor az egész burmai hadsereg Rambo gépágyúja elé fekszik, ahelyett, hogy az egyik hátulról meglepné.:)Egyébként írogatok egy blogra,és oda ezt írtam,és ezt tartom is.Attól függetlenül, hogy nem pont az én világom.

Emlékszem megboldogult gyermekkoromban mekkora divatja volt az olyan hangzatos kijelentéseknek, mint: 'Kinyírlak, akár Rambo" vagy éppen 'esélyed sincs, én vagyok Rambo!" Persze ezek közel sem vérre menő verekedések voltak, pusztán csak játék, de az biztos, hogy Rambo volt a legtöbb lurkó számára a legyőzhetetlen harcos, a követendő ikon. Vicces egyébként, hogy meggyőződésem szerint az ezen szavakkal élők fele sem látta a három filmet, de a mítosz szájhagyomány útján is terjedt.

A filmvilággal komolyabban foglalkozók egy része szerint a Rambo részek igazi klasszikusok, mások szerint ennél nagyobb szenny nem is létezik. Ők azok, akik egy-egy ' a történelem legjobb akciója" kijelentést csak egy gúnyos mosollyal jutalmaznak. Jómagam körülbelül egy évvel ezelőtt láttam először az egyik kereskedelmi csatornán Stallone leghíresebb karakterének három kalandját. A First Blood tetszett, de nem tartottam többre egy mezei akciómozinál. A második rész nyerte el leginkább a tetszésemet, az hasonlított leginkább arra a képre, amelyet még régen kialakítottam magamban a hírhedt Johnról. A harmadikról röviden csak annyit, hogy finoman kifejezve is bűnrossz lett. Ilyen vegyes előzmények után álltam neki a szimplán csak John Rambo címet kapó negyedik résznek.

Stallone-nak egyszer már sikerült halottaiból feltámasztani egy kultikus karaktert és sorozatot, a Rocky szériát. Az általános vélekedések szerint a Rocky Balboa a hat film közül a második legjobb lett. Látszott rajta, hogy a sok évnyi mélyrepülés után Sly komolyan gondolta a visszatérést, és apait-anyait beleadott. A kérdés ezek után az volt: Sikerül- e mégegyszer megmásznia a Mount Everest-et , és a vietnámi veteránnal is hasonló csodát visz véghez? Mondhatnám most azt, hogy eljött az igazság pillanata.

A történet az első rész kivételével teljesen másodlagos volt a Rambo filmekben, és ezen a jól bevett hagyományon láthatólag nem sokat akart változtatni Sly, aki hasonlóan a Rocky Balboához ismét magára vállalta a a forgatókönyv megírását és a rendezést is. Ezúttal a burmai háborúba kapcsolódik be kis unszolás után John, hogy átrohanjon kivételes képességeivel egy fél hadseregen, megmentsen (majd) mindenkit, és utána ismét befejezettnek tekintse karrierjét.

A rajongók pontosan azt kapják, amit elvártak, ennek is köszönhető az IMDB erősen túlzó pontszáma. A maximális hagyománytisztelés nevében a sikerrecept nem változott, nem történt semmifajta modernizálás, minden ugyanolyan, mint anno a 80-as években. Sly tehát jól használja ki a mai retro korszakot, amikor majd mindenki a régi szép időket sírja vissza. Ennek megfelelően a párbeszédek is maradtak facsipesz egyszerűségűek, de legalább a magas korhatárbesorolásnak köszönhetően nem bájos locsi-fecsi folyik , hanem kemény, tökös dumák hallhatóak megfelelő mennyiségű fuck szócskával.

A mészárlás már a kezdő képsorokban megkezdődik, de az igazi tarolás az utolsó fél órában várható. Rambo és lelkes társai (merthogy vannak, de sok vizet nem zavarnak) rengeteg katonát ölnek meg. A vezér természetesen a veterán, aki kihasználja a teljes fegyverarzenálját , az íjtól kezdve a késen és katanán keresztül a puszta kezét és rengeteg pisztolyt is kezelésbe vesz. Az igazi bónuszra azonban csak a végén tesz szert, de akkor kő kövön nem marad. Ismét csak hálát kell adni a maga korhatárbesorolásnak, mert ennek köszönhetően nem kellett spórolni a cafatokra hulló emberek, testrészek garmadájával. Itt kérem nincs semmiféle cicoma, a vér patakokban folyik, a belek repkednek, és mindez totálisan valósághűen. (talán kis túlzással) A szokásos elemek mellé sikerült becsempészni egy-egy különösen hatékony jelenetet is, (a mészárlásokat leszámítva) az egyik egy flashback ,visszaemlékezés, a másik meg egy bomba felrobbanása utáni lökéshullám elöl való menekülés.

Stallone bár láthatóan megöregedett, sikeresen adagolta magába a különböző szteroidokat, így igazán kigyúrva bújt újra Rambo bőrébe. Hozza a szokásos alakítását, ami vagy tetszik valakinek, vagy nem, de mivel ez az ember már teljesen összefort a karakterrel, akár tökéletesnek is minősíthetnénk, amit nyújt.

A végén a válasz a nagy kérdésre: Igen, Sly megcsinálta! A rajongóknak biztosan tetszeni fog, de aki eddig sem szerette a sorozatot, az most sem fogja megkedvelni. Végül kedvenc idézetem egyenesen Rambo szájából: live for nothing, or die for something!
  • Sephi
    Oscar az egyik kedvencem! Az Alj Vagy Lo A Mamám anno igenis kellemes vígjáték volt.
  • Bandew
    Miért szerinted ez a negyedik Rambo nem esett messze a fájától?
    Az első részben összesen 1 azaz EGY DARAB ember hal meg és sokkal inkább épít a drámára és a társadalomkritikára.
    Persze én elhiszem neked, hogy az új Rambo is nagyon jó akciófilm, mindenképp meg is nézem, de ez már mígy látatlanban ismessze van az első résztől.
  • Riddick21
    A Die Hard 3. része a sorozat mélypontja, ami ugyan nem jelent rossz filmet, sőt, egészen kiváló lett, de sikeresen kiemelted azt, ahol az alma a legtávolabb esett a fájától... Sebaj. Itt a "béna" párbeszédek és a történet is csak egy letisztult rendezői/írói koncepciót mutatnak, az ellenkezője kimondottan röhejessé tette volna filmet. Egyébként meg annyi a címe, hogy Rambo, mégis mit vártál?
  • ba32107
    Köszi!

Stallone filmjeit én is imádom amúgy. Függő játszma és A pusztító, szerintem ezek a legjobbak.

Szerepel a Shade című filmben is, ezt biztos kevesebben ismerik, egy profi kártyacsalót játszik.
  • Real13
    Azért lehet , hogy jó,de 10/10? A totálisan béna párbeszédek és történet ellenére?Ok, hogy a végén az öldöklés überfasza,de azé..részemről max 6/10. Akciófilm? DIE HARD 3. De tiszteletben tartom a véleményed, ugyanezt elvárom tőled is.

• Seth
    A nagyon nagy Ő (Shallow Hal)
  • Seth
    Oscar szerintem Sly egyik legjobb filmje, én nagyon csípem :D(illetve most hogy már kb 10x láttam, nagyon utálom, de elsőre szupi volt ^^) A másikról amit említettél viszont hallani sem akarok
  • ba32107
    Hej!

Nincs valami olyan topik valahol, ahol "nem jut eszembe a címe" típusú filmekről lehet érdeklődni?

Engem konkrétan most az a film érdekelne, amiben a főszereplő csávó úgy látta a csajokat, amilyen a belsőjük (értsd: egy bazi nagy dagadt csajt, aki nagyon aranyos és kedves volt, egy bombázónak látott). Asszem Jack Black játszott benne, de ez nem biztos. Ismeri valaki?
  • Loál János #35663
    Állj, vagy lő a mamám? Oscar?
  • Sephi
    Szerintem senki sem mer mar itten neked ellentmondani.

Amúgy én is meg akarom nézni mert mindenki dicséri. Jah és nekem eddig nem nagyon volt olyan Sly-os film ami nem teccet volna :D (kivéve az autoversenyzos)