106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bandew
    SWEENEY TODD

No jó kis Burton film megen!
    Nagyon látványos volt és remek hangulata! A színészek is nagyon jót alakítottak és a film humora is nagyon bejött. Maguk az énekek nem nagyon jöttek be zeneileg, őszintén szólva unalmasak voltak (mondjuk ezek az eredeti musical zenék, így nem is tartom szervesen a film hibájának). Egy-két dalt pedig kifejezetten cikinek, meg gagyinak éreztem, de azért simán megnézhető. Ha nem is egy kimagasló Burton-mű, de azért megállja a helyét.
    Az igazat megvallva főleg a film atmoszférája jött be, dehát ez Burton spéci skillje.

8/10
  • Sephi
    B.C. 10000 -

Hat en nem tudom miert , de en nem unatkoztam rajta. Volt benne sok baromsag, de lattam mar ennel rosszabat is. Latvanyfilm. Erdemes b-novel megnezni egy szerdai napon.
  • Sephi
    Ez SG fórum... ez erről szol.
  • Bandew
    Nocsak mi van itten!
    Szerintem is abba kéne már ezt hagyni. És igazán le kéne már állni azzal a gyerekes viselkedéssel, hogy ha valakinek nem tetszett egy film, akkor az legyen az első hozzszólás, hogy "Nem fogja fel!" meg "Nem érti a filmet!". Ennél gyengbb szöveget keresve sem találhatna az ember!
    Egy ez filmes topik, ami egyértelműen vita alapú és ez így is van rendjén. De egy jó vita abból áll, hogy az emberek elmondják a saját észrevételeiket, érzéseiket a filmekkel kapcsolatban, és próbálja a másiknak elmagyarázni, amit ő a filmmel kapcsolatban gondol. Pozitív esetben az ember ezt elfogadja és nyitott mások felé, átgondolja amit mondtak neki, esetleg ad a filmnek mégegy esélyt. Mert egy pocsék filmben is lehet 5 perc igazán jó rész és ezt értékelni kell! De nem!
    Itt majdnem mindenki már ugrik is a másik torkának, makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy a másik nyílvánvalóan hülye, ha egyszer NEM ÉRTI a filmet.
    CSOCSO elmondta a maga negatív véleményét, amire észérvekkel kellett volna válaszolni (hisz nem a vita itt a baj!), erre megint jött a sok felesleges beszólás, amik sehova sem vezetnek. De ugyanez igaz fordítva is. Ne ragaszkodjunk már erőszakkal ahhoz, hogy egy film sz@r, vagy hogy istenkirály. Persze az ember véleménye ritkán változik, de attól még lehet nyitott másokra.
  • TomDantes
    Szerintem még az is szánlamas amikor egy vita véget ér, de jön valaki aki ki osztja az észt és újra kezdi...erre nem kell reagálnia senkinek, mert téma lezárva.
  • Kmarha
    Én viszont lassan tényleg adminhoz fordulok.

tök egyszerü, húzzunk el a topicból, és irjuk át a cimét erre: "Tom és Riddick véleménye" Alá meg pirossal, hogy akinek ettől különböző véleménye van, az egy idióta csökevény korcs, és be ne merjen ide írni saját véleményt.

Szánalmas komolyan mondom.

Ez a topic arra lett kitalálva hogy mindenki leirja neki mi tetszett vagy nem tetszett és hogy miért. Aztán meg lehet beszélni, vagy az érdeklödő megnézi a pro-kontrát és eldönti érdekli e a film őt is vagy nem.
    A más oltása és lebarmozásanem csak itt de az egész SG-n tiltott ha jól tudom, szóval ideje lenne már egy adminnak ránézni Riddick hozzászólásaira, és intézkednie ellene.

Tudjátok mit lehet tenni? Leirja a véleményét a másik forumozó, te meg hatalmas tágra nyilt szemü megnemértéssel tudatod vele, hogy nem hiszed el, hogy az aktuális film nem jött be neki. Lehet hogy félreértette vagy nem értette. De nem a "beteg állat" és társaival tüzdelt gyülölet reagokat köpjétek már ki a monitorra! Elfogadod hogy ő más és kész. A többit tedd meg privibe ha nem birsz nyugton maradni és csak úgy érzed jól magad, ha valakibe beleköthetsz!
  • Blasta
    Jó lépjünk tovább
  • Sephi
    Riddick-nek van egy scripje ami akkor jelez neki ha a No country for old men-rol valaki rosszat ír.
  • TomDantes
    Hagyjuk. Bizonyára nem magyarul írok, így nem érhető, elnézést.
    Részemről befejeztem.
  • Blasta
    "De írjon már ilyen sületlenséget! Ennyire ne legyen valaki sötét!"

Nemérted.

Ez csak SZERINTED sületlenség. Szerinted sötétség. Szerintem NEM AZ. Csocso szerint sem az! Sőt, több fórumozó szerint sem. Akkor most ki a sötét. Te vagy én/mi?
    Fogd már fel azzal a borsónyi agyaddal, hogy ÍZLÉSRŐL próbálsz vitatkozni, amiről nem lehet. Az Ő ízlése olyan, hogy neki ez a film SZAR, szerinte unalmas, szerinte fos. És ha neki ez a véleménye, akkor leírhatja, akár tetszik ez neked akár nem.

Neked pedig 2 választásod van:
    - tovább próbálsz az árral szemben úszni és a saját feljebbvalódat, és magasabb szintű IQ-dat bizonygatni
    - elfogadod végre, hogy ha valaki szerint egy film szar, akkor azt ide leírhatja, még akkor is ha olyan kurvamély és sokatmondó filmről van szó mint a No country.
  • TomDantes
    Talán egyszer meg érted amit mondtam, mert nem erről van szó...de negyedszerre nem írom le.

• precision
    "De ha valaki idiótaságot ír, hadd mondjám már meg a véleményem!"

SZERINTED ír idiótaságokat, amelyet egy olyan általad felállított szempont alapján ítélsz meg ami már alapból idiótaság, konrkétan, hogy egy filmhez bizonyos értelmi színvonal kell, hogy megértse valaki (és ezáltal örökítőanyag elhagyása melett euforikus állapotban istenítse és szobrot emeljen az adott filmnek). Ha te ennyire értelmes vagy, mit keresel itt, az idióták közt?
    Nem azzal van a baj, hogy leírod a véleményed, hanem az hogy, személyeskedsz, egy általad felállított értékrend szerint besorolod itt az embereket, és istent játszva megmondod nekünk hogy mi a jó film, és mi nem az, és ha vkinek más a véleménye, te a betonszilárd alapokon nyugvó elméleted egyenletébe behelyettesítve azt kapod, hogy akkor bizony egy idiótával van doldog. Na, látod, ezt nevezik úgy hogy beszűkült látásmód, általánosítás, idiótaság. Talán kinövöd egyszer...

Mind1, többet én nem fogok neked magyarázkodni, látom, nem akarod megérteni. Fejezzük is be, nem ez a topik lényege.
  • jefferson83
    Leírhatja, de szerintem itt nem várható el senkitől, hogy megtegye. Nekem még nem volt időm megnézni a filmet (majd megteszem és leírom a véleményem, általában a sok Oscart nyert filmek nem szoktak tetszeni). Az AVP2 szerintem is a 0-hoz konvergál, de nem bosszant fel ha valakinek tetszik :)
  • TomDantes
    Fú,de retekül írtam...
  • TomDantes
    No, igen.
    De figyelj, ha el mondja, szerinte azértvolt rossz, mert ő nem szereti az ilyen stílusú filmket, mert ezért és ezért ,értelmesen le írja hát jó, más az ílése.
    De aki annyit tud benyögni hogy az avp2 jobb,ez meg egy fos, az idióta.
  • jefferson83
    Jó csak itt általában úgy működik, hogy egy ember egy filmre pluszt vagy minuszt ad (képletesen). Azaz, szerinte jó vagy rossz. Nem hiszem, hogy túl sokan pontról pontra kiszedik, hogy mi nem tetszett és mi tetszett a filmben. Akkor 1 oldalas értékelések lennének.
    Azért feltételezheted azt is, hogy CSOCSO megértette a nagy szellemi képességeket igénylő filmet, de ennek ellenére is fosnak titulálja. Nekem is vannak ilyenek, csak vita elkerülése végett inkább nem írom be a tömör véleményemet. pl. : A Tarantino filmek többsége a számomra a léc alatt van, de tudom, hogy sokan szeretik.
  • REALista
    Mikor Csocso hsz-t olvastam tudtam már hogy tied lesz a következő hozászolás.Egyébként egyetértek.
  • desigo
    Igaza van abban Csocsonak,hogy igenis unalmasak voltak egyes részek...

Mások fikázásától meg le kellene szokni!
  • TomDantes
    De hogy értette meg...akinek az avp2 jobban tetszik azt szart sem ért semmiből, mert idióta!
    És harmadszor is elmondjam?!
    Nem azzal van a baj hogy leírta véleményét! Nem is azzal van baj ha nem egyezik az ízlésünk!
    De írjon már ilyen sületlenséget! Ennyire ne legyen valaki sötét!
    Ha teszem azt tételesen elírja ezért és ezért ez és ez nem tetszett neki egy adott filmben, hát akkor egy szót sem szólok!
    De ha valaki idiótaságot ír, hadd mondjám már meg a véleményem!
  • Blasta
    Nemvagy túl okos.

"hogy nem azabaj ,hogy leírja avéleményét, hanem hogy hülyeséget ír!"

Szerinted. A Te apró pici hangyafaszni véleményecskéd szerint. Szerintem meg mondjuk pont nem írt hülyeséget. És mondjuk további X számú fórumozó szerint sem.
    Csináljunk egy felmérést az idejárók között, hogy kinek tetszett és kinek nem a No contry? És utána máris fellehet hozni a "most akkor ki is megy az autópályán szembe a forgalommal" kérdést...

Újra leírom: ha Te azzal próbálod az intelligenciádban felmerülő hiányosságokat palástolni, hogy nem írod le ha nem jött be vagy szted szar egy film, az a Te sarad.

De bárkinek megvan a joga és a lehetősége, hogy kifejtse, ha nem tetszik neki egy film. Ez az Ő személyes ízlése, amin sem a Te sem Riddick mester sem más kiakadása, felháborodása kurvára nem fog változtatni. Nemtom most mennyire volt érthető.
  • precision
    megérti a filmet, csak k.rvára nem tetszik neki (az, hogy miért, LÉNYEGTELEN)
    ezen mit nem tudsz felfogni?
  • precision
    Már bocs a hangnemért, de KI VAGY TE, hogy eldöntsd, kinek mennyi esze van, csupán az alapján, hogy nem tetszik neki egy olyan film (és itt jön a lényeg) ami neked igen? Te vagy itt a normativa, aki meghatározza a nivót, a frankót megmondja, hogy igen, xyz film nekem bejött, és amugyis 140es iq kell hozzá hogy vki megértse és tetszen neki, aki más véleményen van az hülye és haljon már meg? Hohoho, ember, figyelj már oda magadra, kicsit lenni beképzelt? Igen, nagyon.

• TomDantes
    Jogavan hozzá...de attól még egy idióta és kész. És igen azért mert mi mondjuk. Mert nekünk van igazunk és kész és azért, mert főleg én kuuurrrvvvaaa oooookkkkooooosss vagyok. Kielégítő válasz?

Amúgy ha tudnál olvasni, én valami olyasmit írtam, hogy nem azabaj ,hogy leírja avéleményét, hanem hogy hülyeséget ír! Basszus, nem tudom miért nemhét fefogni, haén nem értek meg egy filmet, vagy könyvet vagy akármit, nem fogom azzal reklámozni a hülyeségemet hogy leszarozom, hanem csendben maradok.
  • Blasta
    A másik elmeroggyant.

"Aki nem értette meg A nem vénnek való vidéket, inkább maradjon csendben, ne ordibálja világgá hogy mennyi esze van, vagyis hogy mennyi nincs."

Igen? Ezt komolyan így gondolod? És mégis miért? Miért ne lenne neki JOGA ahhoz, hogy leírja: "A nem vénnek való vidék egy kalap szar, viszont az AVP2 tűrhető"??????????

Azért mert Te vagy Riddick AZT MONDJÁTOK???? Szép mondhatom. Mellesleg sem Csocso, sem más nem mondta egy szóval sem, hogy -idézem- "mennyi esze van"...

Gondolkozzatok már el kicsit ezeken a mondatokon.
  • Blasta
    Énmeg nagyon komolyan mondom, hogy komoly gondok akadnak az IQ szinteddel professzor úr!!!!

Azt javasolnám, hogy ölts valami tunikát, zarándokolj el hálivúdba (vagy tetszés szerinti helyre csak kurva messze legyen innen) és közben PRÓBÁLJ elgondolkodni, hogy mit jelenthet az ÍZLÉS fogalma!!!!

Segítek, hogy milyen vonalon indulj el: helytelen nézeteid szerint agyament életképtelen idióta az, akinek a kovászos uborka ízlik, viszont a kakaóscsiga nem. Mekkora állatok mi? Igénytelen barom, hogyhogy nem ízlik neki ez a fínom édesség, viszont az a savanyú zöld undormány meg igen...
    Remélni sem remélem, hogy kapisgálod, agyműködésed szerint ehhez még hosszú éveknek kell eltelnie.

Nem Csocsoval van a gond, nem is mással, hanem VELED kishaver, mert képtelen vagy józan paraszti ésszel felfogni, hogy a TE ízlésed NEM AZ EGÉSZ KIBASZOTT VILÁG íZLÉSE!!!!
  • TomDantes
    Én egyetértek veled. Ahány filmes fórum mindenütt megjellenek azok akik szertin a No Country szar film...pusztán azért mert túl sötétek hozzá hogy felfogják.
    Én általában nyugodt szoktam lenni ,de had legyen már tele a tökömaz idiótákkal!
    És mielőtt valaki megkérdezné nem az a baj ,hogy másnak más a véleménye, ésnem tetszik neki egyadott film, a vaj az hogy hülye és még reklámozza is a hülyeségét!
    Aki nem értette meg A nem vénnek való vidéket, inkább maradjon csendben, ne ordibálja világgá hogy mennyi esze van, vagyis hogy mennyi nincs.
  • precision
    "nagyon komolyan mondom, hogy sírni tudnék az emberi igénytelenségen..."

sírj nyugodtan, csak ne itt...nem vagyunk rá kíváncsiak.
  • Sawyer2
    Te még mindig itt vered magad? NEm veszed észre hogy itt senki nem kiváncsi rád?? leállhatnál már az állandó kötszködéssel............................ovoda
  • Riddick21
    "no country for old man (men?)[/bg jezus.. ez viszont uberratyi volt.. volt benne egy ket jo jenelet.. emiatt 3/10 es de amugy ezenkivul vontatott, lusta es fika tortenet... feles film de neha annyira unalmas volt... emiatt a 3 as....

[b]avp2
    is eleg feles film de az meg elviselhetobb volt."

nagyon komolyan mondom, hogy sírni tudnék az emberi igénytelenségen...
    ennyit arról, hogy ízlések és pofonok. akinek ez ízlés, az egy beteg állat. jézusom, ilyet sem láttam még leírva...
  • CSOCSO
    I am legen : nah ez egy fasza film volt... 8/10

no country for old man (men?) jezus.. ez viszont uberratyi volt.. volt benne egy ket jo jenelet.. emiatt 3/10 es de amugy ezenkivul vontatott, lusta es fika tortenet... feles film de neha annyira unalmas volt... emiatt a 3 as....

avp2 is eleg feles film de az meg elviselhetobb volt.
  • CSOCSO
    lol vagom... nalunk eastern ido van ami keleti ido es nem husveti :D a smiley ott volt a mondatom vegen...
  • Gladiator
    Cloverfield

Egész határeset film, kár hogy nem tudtuk meg mi a vége. Gondolom már 1000x volt itt elemzve, csak arra az apró hibára akartam rávilágítani, hogy végig arról beszélnek, hogy "visszatekerem a kazit", meg a végén, hogy "mindjárt lejár a kazetta", közben meg az elején ki volt írva, hogy memória kártyára vette fel
  • Bulykin
    AVP 2
    10/5
    Én többet vártam ettől a filmtől, nagyon ratyira sikeredett....egyedül a predator miatt adok 5 pontot rá, amúgy kevesebb lenne vagy 2vel:D
  • [Jakuza]
    6/10
    The Mist.
    Nem nagy szam, a veget jol eltalaltak, de azon kivul nem sok.
    A kozepe pedig kifejezetten idegesito.
  • Boroskóla
    Ja ez a Half-Life feeling nekem is beütött párszor a film folyamán,tudom már honnan vette az ötletet a valve :)
  • Boroskóla
    Tooth & Nail

Michael Madsen,Vinnie Jones,zsír no mondom jó kis horror lesz ez
    .
    Hát ennyire elbaszott se horror se thriller filmet már régláttam.
    Miez a hülyeség hogy, a film összes szereplőjén vasalt talpú cipővan,léptek 100 méterről is hallhatók.
    Vagy ez valami utószinkron hatása,mert magyarországon a szappanoperákat szinkronizálják így,arról nem is beszélve hogy ez elvileg eredeti hanggal megy.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Michael Madsen egész filmbéli szerepe, kb két jelenet, meg ugyanannyi mondat LOL
    Apokalipszis, elfogyott az olaj a földön,ezekmeg vissza mennek emberevőbe mert ugye az állatok azok már nem is ehetők vagy mi a franc.
    Meg ezek a középkori harci eszközök,fejsze, bárd,buzogány,ezt már 28 évvel ezelőtt a MAd MAx ben eljátszották ott még jó is volt de itt azért kitalálhattak volna valmi jobbat is,nem bezsélve arról hogy amerikában még a nagyobb áruházakban is lehet fegyvert kapni.De nem ők majd megoldják barbár módjára.
    Na meg a végén mikor a csaj át megy Ramboba és kifesti magát ettől egyből kemény lesz,az csak hab a tortán.

3/10 nagy jóindulattal. sokkal többet vártam.
  • Riddick21
    ???
  • Sephi
    Jaaa , aszitem hirtelen hogy ezt Petruz irta :D
  • Riddick21
    The Mist

Profin összerakott film vallásról, emberről, a saját határainkról, meg arról, hogy ha Frank Darabont és Stephen King összedugják a fejüket, abból nagy baj nem lehet.
    Amikor egy kisvárosra ismeretlen eredetű köd telepszik, néhány ember egy áruházban ragad. Gyorsan kiderül az is, hogy nem véletlenül nem sétálnak ki: valami van a ködben! Ettől a ponttól indul a valós cselekmény, ami az ilyenkor szokásos létszámcsökkenést prezentálja, ám meglehetősen életszerű módon. Na nem az adott helyzethez képest, mert ugye az emberben kb. negyedóránként merülnek fel kérdések, hogy "akkor most miért nem a legkézenfekvőbb megoldások jutnak a szereplők eszébe?", de a dolog korántsem annyira zavaró, mint sok más hasonszőrű filmben. Illetve amint kikristályosodik egy vallási fanatizmussal egyértelműen vádolható nő "szerepe" (mármint nem a köd mibenlétét illetően, hanem a helyzet feszültségének fokozásában), máris világos lesz: ez a film nem a ködről szól, hanem az emberi reakcióról, arról, ahogy az ismeretlenre válaszolunk.
    Sok kritikát hallani a színészi játék felemásságáról és a CGI trükkök gyenge színvonaláról: bullshit. A színészekkel semmi gond nincs, egyikőjük viselkedése sem billent ki úgy a beleélésből, mint pl. a szintén kamaradarabként kezelendő The Man from Earth esetében, ahol a ripacskodást a sótlankodás váltotta, kb. 2 percenként. Nem, itt minden oké, nem élszínvonal, de a funkcióját betölti, itt az ember csak bábu, az áruház csak díszlet, valójában sokkal nagyobb dolgokról van szó!

Ugyanez igaz a CGI-ra is, azzal a különbséggel, hogy ott aztán végképp nem értem, hogy mi a gond. Tényleg nem esett le senkinek, hogy azok a valamik ott a ködben totálisan jelképes szerepet töltenek be és akár lehetnének madárijesztők is? Nem az a lényeg, ahogy kinéznek, hanem az, amit képviselnek, ahogy az egész filmben ez elmondható mindenről: az áruház a globalista világot, amiben élünk, a főszereplő Tom Jane a tettrekész embert, akinek a sorsa ebben a tetű világban nem kétséges, és a buta tömeget, akik ha éppen nem ignorálják, akkor begyűrik a kisebbséget! Minden olyan, mint a való életben, igaz, lekicsinyítve, de Darabont remélte, hogy majd minden átjön. Hát nem jött, ahogy látom, de ez már nem az ő sara!

Szóval nagyon nagy film, talán rossz időben jött el közénk és ezért nem lesz klasszikus, talán az előadásmódja is sántikál itt-ott és ami biztos: 2 órás játékidejével sajna jóval rövidebb, mint amennyit megérdemelt volna ez az érdekes téma! Apró hibák ezek, amit cserébe kapunk, az olyan torokszorító befejezés és lehangoló világkép, hogy őszintébb már nem is lehetne!
  • sorrow
    The Mist (2007)

szórakoztató, de mégis gyakran elgondolkodtató...lehet hogy B film de akkor is must see movie.
    (egy kis Half-Life feeling-gel...)