106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BenedekFeco
    Straight Outta Compton

Jaj, a tinédzser korom, meg az egész 80as-90es évek, amikor ez az egész hiphop őrűlet betört az országba. 100%-ban a nosztalgia meg az elfogultság miatt, de ez ütött. Méghozzá nagyon.
    Csak 1 dolog miatt nem fullos a film. A percenkénti "gettóbratyizós-kezelés-öleléstől", meg a 2 percenként előforduló Nigga-Momentektől a 2,5óra végére már majdnem arcidegzsábát kaptam.
    Ezt leszámítva, minden más a toppon van. A sztori, a figurák, a dráma, a zene. Minden.

9/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Masterminds" - (Lángelmék) - 3/10
    (2018.04.22-23) (95 perc, amerikai) - Action, Comedy, Crime

Director: Jared Hess
    Writers: Chris Bowman (screenplay, story), Hubbel Palmer (screenplay, story), Emily Spivey (screenplay, story)
    Stars: Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson

Leszarom, hogy valóban megtörtént eseményeken alapul, amikor a film végi blooper-ek szórakoztatóbbak, mint maga a film...
    Senkinek sem ajánlom, ha eddig még nem látta. Senkinek!
  • hapi
    Den of thiefs

+1 pont mert nem volt bele erőltetve egy "erős női karakter"
    így is csak 6/10 mert a közepe lassú.
  • Sequoyah
    Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Szerintem egy rendkivul alulertekelt film, tobbet erdemelt mint amit kapott. De a hibai amiktol elbukott azok valoban leteznek, de nekem ezektol fuggetlenul tetszett.

Rossz:
    - Sok kis jelenetben, plusz egy nagy fel oras teljes mellekszalban teljesen elkalandozik a cselekmeny a foszaltol. Ha ez egy sorozat lenne, akkor erdemelne egy kulon reszt ez a mellekszal, de filmkent csak varom hogy legyen mar vege, mert engem az erdekelne, hogy hogyan oldjak meg a fo problemat.
    - Tul tomeny, tul fantaziadus sokszor. Tul gyorsan kovetik egymast az egyebkent kulonkulon teljesen jopofa otletek es esemenyek. De igy egybe rankontve nehez megemeszteni oket.
    - A foszereplo szineszek hat... nem mondom hogy rosszak, sot a csaj kifejezetten jol alakit. De egyszeruen nem tudom elhinni roluk hogy ezek tapasztalt, hetprobas szuperugynokok, egyszeruen a srac tul tejfolosszaju ehhez. Foleg ha Bruce Willishez hasonlitjuk oket az Otodik Elemben. Ha ragaszkodunk a szineszekhez, akkor inkabb mondjuk azt hogy frissen vegzett evfolyamelso kadetok elso kemeny kuldetese ez amibe belecsoppennek akaratlanul.

Jo:
    - Nagyon tetszik az univerzum amit alkottak. Sok filmet es sorozatot el tudna viselni, kar hogy itt most csak egy gyors izelitot kaptunk belole. A kepregenyolvasok biztosan ezert is imadjak, es ok kapnak is belole boven.
    - Jo a sztori. Nem tul klises, viszont izgalmas.
    - A latvany kicsit rajzfilmes, de jo.
    - Fantaziadus. A Galaxis Utikalauz jutott eszembe folyton, abban voltak olyan jo otletek, mint ebben a filmben. A film kezdeti tobbdimenzios vasar otlete es megvalositasa szerintem zsenialis, de azt hiszem kell intelligencia ahhoz hogy megertsuk. Sok ember csak kapkodda a fejet hogy most akkor itt mi a franc is tortenik... (vegul ez a fantaziadussag valt a fent emlitett hatrannya is...)

Egyebkent nagyon hasonlo a Guardians of the Galaxy-hez, szoval csak par valtoztatas kellett volna hogy trendibbe es versenykepesse tegyek, es ez is legalabb akkora siker lenne. Vagy csak a 'Marvel' plecsni magaban eleg hogy valami sikeres legyen ma, akkor is ha a film nem eleg jo hozza?

Na mind1, a lenyeg hogy a Valerian hibai nagyon is valosak, de ettol fuggetlenul tetszett, es sajnalom ha nem lesz folytatasa.

7/10
  • LasDen #99868
    producereket nemtom, de sok közeli van. Amúgy nem nagyon rémlik már sok belőle... :D
  • Jim Morrison
    kb 15 percet láttam a filmből, nem ebben sorakozik fel vagy 20 producer a film elején? meg olyan kameranézetek vannak, hogy a háttérből szinte semmit sem látni, mint valami nagyon low budget filmnél.
  • LasDen #99866
    Extraction

Bruce Willis filmnek álcázott szar. Van vagy 5 perce a filmben. Amúgy egy csávó meg Gina Carano osztják a fejeseket. Kár hogy ebből a csajból nem lett akciósztár. A tudása is megvan hozzá és még jól is néz ki...

4/10
  • BenedekFeco
    No para, ezzel nem vagy egyedül.
  • CSOCSO
    Mivel nekem a szeretteim es legjobb barataim rohognek olyanokon ami nekem nem vicces ezert nem itelkezem. mindenkinek mas vicces. A felesegemmel (es fiammal) tegnap neztuk ezt az angol Peter Rabbit filmet; eloszor is en kernek elnezest a film miatt! A film amugy annyira gagyi volt, hogy inkabb bealudtam rajta es nem is kivanon soha tobbet meglesni. De amig lattam a felesegem jokat rohogott olyanokon mint pl amikor a ket nyul kidugta a fejet a nadrag zipzarjan
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.04.23. 14:08:01
  • BenedekFeco
    10x10

Most vagy én vagyok rosszul bekötve, de ez egyáltalán nem volt rossz. Nem értem a 4,8as átlagot, meg a lehúzó kritikákat. Na mindegy...
    Teljesen jó kis elrablós film, amibe beleraktak egy megcsavart csavart, amit a végén még egy kicsit megcsavarnak. Persze semmi eget rengető újdonság, és sajnos nagyon sok mindent elspoilerez a trailer is, de van benne pár apró "wait, what?" -pillanat.
    Nekem tetszett.

7/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.04.23. 14:06:02
  • BenedekFeco
    Nálam sem az a jelenet viszi el a humor Oscar-ját. És a "nem röhögtem ilyen jót" is kimerült egy halvány he-he-he-ben, de mégis olyan jópofa kis jelenet volt a végig vérkomoly film kellős közepén.
    Azzal viszont tényleg nem túloztam, hogy a Bad Boys2 (2003) óta, ez volt az első ilyen típusú jelenet, ami bármiféle reakciót kiváltott.
  • CSOCSO
    valszeg neked szar a humorod. De ne felj.Nekem sem randult meg egy arcizmom sem a jelenettol.
    De amugy nap mint nap latom ismeroseimet megosztani videokat a facebukon, millio LOL-al meg rohogogorcsos emodzsikkal.... En meg vegig nezem pokerarccal... :/
  • LasDen #99860
    Highlander

A film amiben egy francia-amerikai játszik egy skótot és egy skót játszik egy egyiptomit/spanyolt...
    Ettől függetlenül jó. Bár magáról a viadalról és az egész hogyanjáról, miértjéről nem igazán esik szó. Ami nem feltétlenül baj, csak jó lenne tudni miért megy ez az egész. Kurgan sem volt igazán elmélyítve azon túl, hogy ő a gonosz és mindent utál és egy mocsok állat és gonoszkodik.
    Nem bánom ha tényleg lesz remake. Bőven elfér mai változatban is és David Leitch nem lenne rossz választás...

7/10
  • Bokafix2
    Ha már itt tartunk, elevenítsük csak fel azt a Bad Boys-os csajozós jelentet...

• IMYke2.0.0.0
    "Menni fog? Segítsek? :)"

Nem, nem szükséges felmásznod...
  • BenedekFeco
    Ahelyett, hogy teljes diagnózist állítasz ki az életemről, mi lenne ha az egész mondatot próbálnád értelmezni... Menni fog? Segítsek? :)
  • IMYke2.0.0.0
    "jeleneten nem röhögtem ilyen jót a Bad Boys 2 óta"

Abszolúte nem sértésnek szánom, de akkor elég szomorú életed lehet... :(((
  • BenedekFeco
    Den of Thieves

Ha 30-40 percet kivágtak volna belőle, nagyon jó film lehetett volna. Így csak egy tisztes iparosmunka, pedig állat, ahogy elindul.
    "Kissrác elhívja apuci lányát randizni"- jeleneten nem röhögtem ilyen jót a Bad Boys 2 óta.

6/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.04.22. 21:05:18
  • LasDen #99854
    Déjá Vu

Olyan lendülettel pörögnek Tony Scott filmjei, hogy igazán élvezet nézni őket. Még mikor csak a monitor előtt ülnek és pörgetik jobbra-balra a kamerát, annak is olyan lendülete van, hogy nem lehet beleunni a filmbe. Persze nem egy zseniális alkotás, de megteszi, és korrekt időutazós film lett.

6.5/10

A test rablók támadása - 2007-es kiadás (The Invasion)

Vannak könyvek, amikre hollywood valamiért nagyon rá van izgulva, így aztán néhány évtizedenként valaki mindig előveszi. '55-ös megjelenése óta ez a 4. body snatchers feldolgozás. Most Kidmannel és Daniel Craiggel. Szerintem rendben van a film. Nem túlságosan jó, de a problémák sem olyan szembetűnőek. Egyedül a gyerek az, aki idegesítő egy kicsit.

6/10
  • Shep
    Nekem tetszett az a film mikor pár hónapja láttam.
  • CSOCSO
    R.I.P Mini Me
  • vérpocok
    "egy tízenéves suttyó/kiscsaj aki a "hátul a sufniban" olyan technológiát rittyent össze, amihez a NASA éves költségvetése+az összes mérnöke se lenne elég"

De nem is pusztán a technológia, hanem maga a fizikai méret... :D Az a vasember suit akkora mint egy több szintes ház. Hogy a faszba állította össze az elemeket és tette a helyére, meg vitte fel olyan magasba? Lopott markolókat meg munkagépeket is hozzá? Ezt csak úgy tudnám elképzelni, hogy már eleve egy kész kasznit talált, amibe valahogy életet lehelt, de ő azt állította hogy csinálta a robotot, nem pedig azt hogy találta. Kicsit sem nézik hülyének a jónépet.
  • BenedekFeco
    Red Sparrow

Hosszú, vontatott, unalmas. Egyedül az menti meg, hogy Jennifernek van benne egy pár szexi jelenete.

4/10

Maze Runner: The Death Cure

Kár, hogy "csak" annyi köze van az útvesztőhöz, hogy ugyanazok a szereplők, meg felbukkan egy percre a monsta. Az egész filmnek lehetett volna a címe "Saving Private Minho" ( *kacsint) . Amúgy őrült nagy gond nem volt vele.

6/10

Pacific Rim: Uprising

Fogták az első részt, és minden potmétert a duplájára csavartak. Kivéve a "Főszereplők Életkora" feliratút, azt ugyanis véletlenül mínuszba tekerték. Az eleve nagy mínusz pont nálam, amikor van egy tízenéves suttyó/kiscsaj aki a "hátul a sufniban" olyan technológiát rittyent össze, amihez a NASA éves költségvetése, + az összes mérnöke sem lenne elég. Az első részben még megpróbáltak arra törekedni, hogy a pilóták mozgása kb. összhangban legyen a Jaegerekével (gondolok itt a pl. a futásra), de itt még köszönőviszonyban sincs.
    Plusz, végig olyan érzésem volt, hogy egy animét akartak csinálni, ami nem is lenne baj (ha az lenne valszeg imádnám), de nálam ami jól működik egy animében, az általában nagyon nem jó egy filmben.

6/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.04.21. 20:16:46
  • Tikal #99849
    leggyengébb részek egyike
  • Zephyr Retiring
    The Great Debaters (Érvek és életek) 2007 IMDb

Ez a film is sok tekintetben olyan, mint a legtöbb jó film: megosztó. Lesz, aki úgy 10 perc után kikapcsolja, mások meg odaszegeződnek majd a fotelhoz miközben figyelik az eseményeket. Jómagam az utóbbiak kicsiny táborához sorolom magam...

1935-ben nagyon nem volt jó feketének lenni. Texas környékén pedig igencsak életveszélyes is volt, ha arrafelé volt dolga egy embernek, aki nem fehérnek született. De mint mindenen az életben, ezen is túl kellett lépni valahogyan. A helyi fősuli tanára megalapított egy vitakört, ahol főként polgárjogi esetek ellen és mellett érvelnek a diákok. Sokan próbálnak bekerülni a csapatba, de ahogy telik az idő, egyre jobban lemorzsolódnak. Végül már csak négyen maradnak.
    Mi azon megtörtént eseménynek lehetünk a szemtanúi, amint a világon elsőként fekete tanulók is kiállhattak a fehér Harvardiak legjobb vitapartner diákjai ellen.
    Figyelmet érdemlő alkotás Denzel Washington már lassan megszokott stílusában.
    10/9.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.21. 19:35:50
  • LasDen #99847
    Technikailag lepontoztam, mert első körben többet adtam rá. Nem volt kedvem írni azért van a kép. És tudom, hogy nagyon sokan szeretik ezt a jelenetet... :D
  • IMYke2.0.0.0
    "7/10"

Akkor csak tetszett, ha így felpontoztad...
  • LasDen #99845
    Star Wars VIII - The Last Jedi

7/10

Herbie Fully Loaded

Jobb dógom nem volt, meg aztán Lindsay Lohan kb. utolsó filmje, amiben jól néz ki. Innen már cska lefelé volt neki. A film bugyuta, de családi film. A Herbie nyosztalgia valamennyire elvitte a hátán.
    Ez az "egyszer összetörtél egy autót ezért nem versenyezhetsz többet. Inkább a fiú testvéred erőltetem még ha nem is tud úgy vezetni, mint te, és inkább csődbe megyek, minthogy téged ültesselek a kocsiba." felhang biztos jó táptalaj lenne a feministáknak manapság... :D

5.5/10
  • Zephyr Retiring
    Duets (Tuti duók) IMDb

Újranézve. A tartalmáról korábban már írtam itt.
    Pontoztam is. Azóta egyéb változás nem történt...
  • Zephyr Retiring
    Rendben.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akit mélyebb szinteken érdekel a téma az úgyis rákeres majd. Amúgy valszeg nem is az elejétől követted a beszélgetést. Segítek:
    Júdás levele keletkezése volt a téma eredetileg. Idéztem egy hivatalos forrást ezzel kapcsolatosan, aminek az infói a kolléga szerint megmosolyogtatóak. Mert szerinte ha én azt írom rebekakocsis vagyok az sg bolygóról, akkor az úgyis van.
    A téma szakértők véleménye alapján készülnek a lexikonok, nem pedig az írók véleménye alapján.
    Kolléga azt ecsetelte, hogy hülyeség amit az író állít: Júdás levelének írója ismeretlen. Ő kifejtette a saját véleményét a hivatalossal szemben. Ennyi történt.
    Erre ment a #99818, ami szerintem elkerülte a figyelmedet..Egyéb észre(nem)vétel?
  • IMYke2.0.0.0
    [2008] - (imdb) - "신기전" (Singijeon) - (The Divine Weapon) - (-) - 7/10
    (2018.04.20) (135 perc, dél-koreai) - Drama

Director: Kim Yoo-jin
    Writers: Lee Man-hui (screenplay), Shin Hyeon-jeong (screenplay)
    Stars: Jeong Jae-yeong, Han Eun-jeong, Heo Jun-ho
  • Bokafix2
    :D
  • vérpocok
    auu... a nyakam
  • Sequoyah
    Battle of Sevastopol (2015)

Orosz-Ukran keszitesu film, ami miatt mar onmagaban is erdekes, hogy hogyan mutatjak be sajat maguk az orosz oldalat a vilaghaborunak. Termeszetesen ebbol a szemszogbol sokkal civilizaltabbnak es bekesebbnek tunik a korabeli orosz elet.
    A film maga egyaltalan nem rossz, vannak benne gyonyoru felvetelek, de a szerkesztesen azert latszik, hogy az orosz filmipar messze van Hollywoodtol. Ehhez kepest viszont egesz jo lett. A tortenetvezetese kicsit kicsapongo, nincsen ive a tortenetnek, inkabb csak lazan kapcsolodo jelenetek sora az egesz. Igaz torteneten alapul, de csak nagy vonalakban koveti az eredeti sztorit.

Ha Hollywoodi film lenne, akkor azt mondanam hogy gyenge de vegul is nezheto, de azoknak akik mar unjak a tipikus Holliwoodi hos-sztorikat, azoknak udito valasztas lehet.

7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Chai dan zhuan jia" (Shock Wave) - (Lökéshullám) - 3/10
    (2018.04.17-19) (119 perc, kínai) - Action, Thriller

Director: Herman Yau
    Writers: Erica Lee, Herman Yau
    Stars: Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song

Cheung J.S. (Andy Lau) állítólag az egyik legprofibb és legelhivatottabb bombaszakértő Kínában, aki nem riad vissza sem a beépített zsaruságtól, sem a lőfegyverek használatától, sem a több tonnás bombák hatástalanításától sem***...
    Miután az egyik (a film első negyede) akciója úgy zárul, hogy az agytröszt elmenekül, a testvére meg börtönbe jut, hősünk éli mindennapjait a bombákkal, és összefut egy bombanővel is****... de a múlt visszaköszön amikor egy teNorista támadással Hong Kong híres alagútja, a Cross Harbour Tunnel kerül veszélybe, benne a több mint száz tússzal és köztük néhány zsaruval... a fő teNorista (lásd, film első negyedében elmenekülő főmufti) meg csak a Hősünkkel***** hajlandó tárgyalni...

//*** = cserébe olyan faarca van, mint pályája elején volt Arnold Schwarzeneggernek, vagy Sly-nak, vagy a mostaniak közül Scott Adkinsnek, Jason Stathamnek.
    //**** = még mindig faarc
    //***** = faarcú hősünk érdekes módon, a film eleje után mintha TELJESEN elfelejtett volna kiváló bombaszakértő lenni...
    //Az egész film csöpögött a kínai kötelességtudattól (nem csak az ország ismert berendezkedése miatt) --- az alagútból kiküldött zsaru esete, és hát ugye a történet vége.
    //Senkinek sem ajánlom megtekintésre! Azt a két órát fordítsátok hasznosabb elfoglaltságra!
  • LasDen #99837
    Mi volt a baj vele? Szerintem teljesen jó volt. A kevés kínai film egyike, amit élveztem. Akciófilmnek korrekt volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Chai dan zhuan jia" (Shock Wave) - (Lökéshullám) - 3/10
    (2018.04.17-19) (119 perc, kínai) - Action, Thriller

Director: Herman Yau
    Writers: Erica Lee, Herman Yau
    Stars: Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song
  • Jabar
    Érdekes téma, bár nem biztos hogy ide való.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy ha én írok egy könyvet (amiben az egyik fejezet kielemzi hogy extra sensory Júdással együtt írta a szöveget) és az lesz a címe hogy: "Az SG fórum nagy igazságainak Lexikona", akkor minden igaz lesz amit leírok benne mert hogy lexikon?

Csak viccelek, csak viccelek... :)
  • Zephyr Retiring
    Nem látom értelmét erről tovább beszélgetni.
    Szerinte az enciklopédia bizonyítatlan dolgok tárháza. Itt már értelmezési gondok vannak.

Teológiai vita sem volt, én csak idéztem egy hivatalos forrást, hogy olyat is lásson már :D
  • extra sensory
    Helyesbítenék... nem egymás intellektusának szapulása zajlik, hanem csak ő hiszi hogy ez zajlik. A kettő nem ugyanaz. Erre voltam kénytelen rámutatni az imént is.