106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Még mindig: ööööö....

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Segítek: nem Ő... nem Brad Pitt... haneeeeeem: Edward Norton karaktere...
  • Zephyr Retiring
    Mármint hogy megőrült ő is.
  • IMYke2.0.0.0
    "Hasonló eseményeken megy át Brad Pitt is a Harcosok Klubjában"...

Öööö----
  • Zephyr Retiring
    Az Addams (vol.1) már sokadik nekifutásom immár. 15-20 percig valahogy elviselem még a magától mászkáló kézfejet, meg az ördögi család többi tagját, de aztán elég. Valahogy ez a fekete humor nem az én asztalom..

Aviátort lemezen kaptam, és csak betettem megtekintésre. Semmi előzetes trailer, sem tartalom elolvasás, csak simán elkezdtem nézni..
    Eleinte gondoltam: oké, egy kicsit zakkant az ipse, tisztaságmániás meg amolyan repcsi-fetisiszta, ez még belefért volna..de aztán jött a megőrülési fázis. Az események és az időpontok nézőként is követhetetlenné váltak, plusz a vizeletgyűjtési mánia betette az ajtót..
    Aztán pikk-pakk, jön a nyilvános meghallgatás és az ipse agya megint úgy vág, mint a penge, érvei teljesen logikusak, nyoma sincs már az előző napi őrületnek és képzelgéseknek. Lehet, hogy sok minden így történt a főhőssel a valóságban is, de az ilyen gyors gyógyulást az elmezavarból még én sem nyelem be :D
    Hasonló eseményeken megy át Brad Pitt is a Harcosok Klubjában, csak van egy óriási különbség a két eseménysorozat közt: a HK-ról senki sem állítja, hogy valóban megtörtént..
  • Kongy
    Az Aviátor már csak DiCaprio játéka miatt is kiemelkedő, főleg a film második felében, amikor a teljes őrületet mutatja be. Lassú film, azt aláírom egyébként, szóval fáradtan nem érdemes nekiállni.
  • hawkie22
    Igaza van az elöttem szólónak, az elsö 15 percben alig történik valami. Az elsö rész nagyon jó volt véleményem szerint, a 2. részt viszont nem biztos, hogy meg kellett csinálni. Volt egy-két jó momentum benne, de inkább a felejthetö kategória.
    Az Aviátorról nem tudok nyilatkozni, nem láttam.
  • vérpocok
    Ezt nem értem. Szinte hasonló értékelést kapott tőled a két film, mégis a közel 3 órás Aviátort végigszenveded, az Addamsból meg csak 15 percet nézel? Annyi idő alatt be sem indul a film.
  • Zephyr Retiring
    The Addams Family (1991)

15 percet bírtam ebből az idegesítő hebehurgyaságból.
    0/10.

Aviator (2004)

Mi a francért kapott ez bármilyen díjat is? Sz@r volt az első óra, unalmas a második, az utolsó 45 perc meg kínszenvedés. De hősiesen kitartottam :)
    1/10. Mert valahogy csak végignéztem..
  • IMYke2.0.0.0
    Javítva:

[2018] - (imdb) - "空海" (Kűkai) - (Legend of the Demon Cat) - (-) - 8/10
    (2018.05.01) (129 perc, japán-kínai) - Action, Adventure, Fantasy

Director: Kaige Chen
    Writers: Baku Yumemakura (based on the novel by), Kaige Chen
    Stars: Sandrine Pinna, Shőta Sometani, Huang Xuan, Abe Hiroshi
  • UUUU
    Avengers: Infinity War 9/10

Velemenyem szerint az eddigi legjobb Marvel film. Nem szimplan a film miatt, hanem, ahogy egybegyurtak sok evnyi film alapjaibol egy egesze az univerzumot. Persze bele lehet kotni, nehany logikatlan dologba, viszont ahogy kezelik es felepitettek a mozaikot, az peldaerteku a sok kulonbozo korabbi filmek reszeibol.
  • Bokafix2
    Ez most hogy van?

Ugyanaz az imdb lapja, mint ennek: #99924

Mégis más a cím.
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "空海" (Kűkai) - (Legend of the Demon Cat) - (-) - 8/10
    (2018.05.01) (129 perc, japán-kínai) - Action, Adventure, Fantasy

Director: Kaige Chen
    Writers: Baku Yumemakura (based on the novel by), Kaige Chen
    Stars: Sandrine Pinna, Shőta Sometani, Huang Xuan, Abe Hiroshi
  • piamania
    Avengers: Infinity War 15/10!!!!!
  • Kmarha
    Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
    Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni

A pótoljuk az elmaradásainkat egyik újabb mérföldköve számomra, hiszen már hosszú évek óta mondogatom magamnak, hogy ezt a filmet látnom kell. Hiszen kisebb részleteiben már-már láttam a filmet, annyi utalás van rá filmekben, sorozatokban, videó és szöveges kritikákban, filmelemzésekben. Az ikoniikus kerek asztal, a náci(tiszt?)ből lett doktor, az atombombán való lovaglás, mind ismerős volt számomra, így mind egy vígjátéknak, vagy egy erős szatírának ültem neki megnézni.

Aztán.. nem pont azt kaptam, amire számítottam. A történet, már legalábbis a főbb szállak, viszonylag komolyabbak. Ugyan a karakterek túljátszottak, és a felmerülő párbeszédek, ötletek (telefon beszélgetés a részeg orosz elnökkel, a bunkerháború és a poligámia szükségszerűsége, az R terv, a testnedvek tisztasága..) is elégé abszurdak.
    Így, első megnézésre, nekem viszont kevés volt, inkább szatírikus elemeket felsorakoztató művész filmnek tudom tekinteni. Kicsit talán összecsapottnak hatott, bedobálva pár érdekes és agyament ötlet és téma, ami végül nincs is igazán kifejtve. Dr. Strangelove szerepeltetéséből is többre számítottam, nem hogy nem főszereplője a filmnek, de 3x5 percnél többet, nem is használja a rendező.

Egy biztos, egyedi és megvan a hangulata, és kétség kívül volt hatása a filmtörténelemre. 1964-es film, így elégé esélytelen, hogy úgy lássam, ahogy akkor látták az emberek, és nem kétséges, hogy egyszer még újrázni fogom, hátha több értéket felfedezek majd még benne.
  • tigeroo
    Hát nemtom...

Ma néztem végig a Polgárháborút, nagyon tetszett amúgy az a felnőtt, drámai vonal amit beleszőttek a történetbe.

De nekem Paul Rudd Hangyája kevés... A filmet anno a moziban láttam,de nem érte meg szerintem.

Most egy világklasszis hekker lesz a főgonosz, aki képes a falakon átklippelni.

• TBTPumpa
    Ha már Marvel mánia van (Poszter):

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.04.30. 21:57:32
  • BenedekFeco
    Batman Ninja

Az animáció stílusa, minősége állat. A többi, meh...
    A kastélyokból összeálló transzformer ellen küzdő, majmokból álló-denevér suit kombónál
    erősen gondolkodtam, hogy ezt nem nézem végig. De a végső párbaj miatt megérte az ujjam levenni a kikapcsoló gombról. Az ugyanis zseniális volt.

4/10
  • Zephyr Retiring
    Ma van/volt a magyar film napja. Ezen alkalomból megtekintésre került..

A martfűi rém (2016) IMDb

Mindig is kedveltem az ilyen jellegű filmeket. Értem ezalatt: hamisan vádolt emberek tisztázási fázisa.
    Asszony az első 5 perc után csatlakozott:
    - Mit nézel?
    - Öööö...ezt szerintem te nem akarod megnézni..
    Megnézte. A film bizonyos részeinél a fejét a vállamba fúrta, hogy ne lássa a durvább részeket. Mert azok azért akadtak benne rendesen.
    Kíváncsi voltam egyrészt arra, hogy elkapják/elkapták e a valódi gyilkost, másrészt arra, hogy mi mindenen kellett átmennie egy ártatlanul elítélt embernek.
    Ez gyerekek, egy méltó emléket állít hősünknek, respect a készítőknek
    Nem tudom, a zuhanyzós jelenet után, mondjuk másnap nem beleztem volna e ki azt a perverz barmot aki a wc pumpát tolta az oda nem illő helyre..

Ez nálam verhetetlenül kategóriájában toronymagasan
    10/10.
  • Sequoyah
    13 Hours (2016)

Eleg sok politikai vita volt a film mogotti valos esemenyek korul. Szerencsere a film ezzel nagyreszt nem foglalkozik, igy en is csak filmkent neztem es ertekelem.
    Roviden ertekelve a szokasos modern haborus hoseposz, a szokasos Amerikai stilusban, pl mint a Black Hawk Down is volt. Es tisztesseges munka, hozza az elvarasokat. Nem kiemelkedo, de jo.

A film ket erzes kore epul:
    - Az erzes, hogy otthon var a csaladom, mi a fenet keresek en itt es kockaztatom az eletemet. Leginkabb e kore epul a film, es kicsit tulzasba is vittek, eleg tolakodo modon eroltetik az arcunkba. Az osszes kapcsolodo kliset ellovik itt, nagyon latvanyosan nezik egyes katonak a csaladi fotokat a harc elott, es a Nagy Durranas ota tudjuk, hogy mit jelent ez:) Szoval eroltetett, de azert megiscsak hatasos, csak izgultam hogy haza tudnak-e terni a csaladjukhoz.
    - Az erzes, hogy mia***om tortenik itt. Ez egyedi az adott valos esemenyhez, es nagyon jol sikerult atadni. A szereplok ugyanis egy olyan kornyezetbe csoppentek, ahol elvileg tobbsegeben barati nepek veszik oket korben, aztan megis mindenki mindenhol rajuk tamad. De nem kaszalhatnak le mindenkit, mert a baratok azert meg mindig ott lapulnak valahol... De ennek ellenere lathatolag a kornyeken mindenki tud valamit hogy keszulodik valami, csak ok nem, es ez ugye gyanus esemenyek sorozataban nyilvanul meg, sejtetve, hogy valami nem stimmel. Ez a tudatlansag erzese ul at szepen a filmre, es ez teszi vegul is jo filmme az atlagos helyett.

A film egyebkent latvanyos, izgalmas es akciodus. Michael Bay itt jo formajat hozta. Negativum, hogy a szereplok nagyon kavarogtak, es nehez eldonteni, hogy akkor most ki hol is van. Igyekeztek arcot es hatteret adni a fobb szereploknek, de ez csak nemelyikuknel sikerult. A tobbinek tul egyen-arca van.

7/10
  • Sequoyah
    The Machinist (2004)

Eleg depis film, es nem is vilagos hogy mire akar kilyukadni. Vegulis nem sokkal tobb, mint egy ember szellemi osszeomlasanak vegigkiserese. A vegen a csavar nem nagy meglepetes, annyi hogy kiderul mi valtotta ki az egeszet. Az tetszett benne, hogy sok apro reszlet a filmbol ertelmet nyer a vegere, es igy a filmen jart az agyam meg egy fel orat...
    Nagyban dicsertek Christian Bale teljesitmenyet, ami nem rossz, de az elvarasokhoz kepest csalodast jelentett. Igazabol a teljesitmenye 80%-at a fizikai atvaltozasa jelentette, a szineszkedest mar csak ritkan tudta moge tenni. Par jelenetben odateszi magat, de a film nagy reszeben inkabb csak atlagos, es egyaltalan nem jon at az osszetort pszicheje. Vegig az volt az erzesem, hogy ez a szokasos, magabiztos (Batmanbol ismert) Christian Bale, csak a fizikumat csereltek ki.

5/10
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.04.30. 17:50:30
  • LasDen #99932
    Evolúció

A film, amire maximum azért emléxik az ember, mert valamiért a végére egy head & shoulders reklámmá változott...

5/10

Coming to America

Régen láttam már Eddie Murphy filmet. Arra már nem is emlékeztem, hogy Murphy és Arsenio Hall ennyi karaktert játszik a filmben. Főleg az elején volt jó, aztán kezdett leülni...

6/10

Live Free or Die Hard

Sokan nem szeretik, de még mindig inkább ez, mint a borzalmas ötödik rész. Bár a sztereotíp kockák dolog így utólag meg sem lep (a dagatt aki az anyja pincéjében lakik és főhadiszállásnak nevezi). Nem is értem, Kevin Smith-t ez nem zavarta? De amúgy egy korrekt McClane kaland volt, túlzásokkal...

6.5/10
  • ProGabe #99931
    Igy van! Merfoldekkel jobb az elodjeinel. Erre tenyleg erdemes volt varni
  • Mirk
    A legjobb Marveles film eddig.
  • LasDen #99929
    "Az ébredő Erőhöz képest gyengébb nyitónapot ellensúlyozva egészen 250M dollárig evickéljenek Tony Starkék, akik így 2M dollárral lekörözték a Jediket"
    "...a Végtelen háború nemzetközi vizekről befolyt 380M dollárjával és az USA bevételeivel új világszintű rekordot állított fel 630M dollárral."

Én a TFA alá lőttem be, de nincs is min csodálkozni...
  • Zephyr Retiring
    Ha én kapnék elhajlási engedélyt az asszonytól, kézenfognám őt és elvinném egy idegen városba (ahol még együtt nem jártunk).
    Kivennék egy szobát és minden kívánságát teljesíteném amit szeretne. Számomra a házasságban nincs helye a félrelépésnek. Akkor se, ha engedélyt adnak rá. Aki ezt nem így látja, annak nem való a házasság.
  • LasDen #99927
    szerintem még jobb vígjátékok közül való
  • Zephyr Retiring
    Hall Pass (Elhajlási engedély) 2011.

Tipikus gagyi amerikai komédia, amiben totál idiótának állítják be a férjeket. És nem csak őket...
    Egyszer elég volt megnézni.
  • Devv
    Tökéletes világ 1993
    A szív hídjai 1995

Zseniális mind a kettő, az előbbi nálam 7/10, utóbbi 9/10.
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "염력" (Yeomryuk) - (Psychokinesis) - (-) - 7/10
    (2018.04.28) (102 perc, dél-koreai) - Action, Adventure, Fantasy

Director: Yeon Sang-ho
    Writer: Yeon Sang-ho
    Stars:
    //Ryoo Seung-Ryong (az apa) --- "Possessed", "The Front Line", "War of the Arrows", "Miracle in Cell No.7", "Roaring Currents", "The Target", "Train To Busan",
    //Shim Eun-Kyung (a lánya) --- "Possessed", "Miss Granny", "Train To Busan",
    //Jung Yu-Mi (a cégvezető nő) --- "A Bittersweet Life", "Silenced", "Tough As Iron", "Train To Busan"
  • LasDen #99923
    kissé más kategória a kettő. A JL-nél az újra forgatások miatt lett kiszórva sok jelenet...
  • LasDen #99922
    itt inkább arról van szó, legalábbis a kövek számánál, hogy a Marvel próbálta az előzetesekben eltitkolni, hogy hogy fog alakulni a sztori.
  • Dynamic
    Akkor nézd meg az Igazság ligája trailert. Abból konkrétan a fele - de legalább 5-6 jelenet - nem is volt benne a filmben :)
  • Lacc 88
    Avengers - Infinity War
    Azt néztétek, hogy a novemberi trailer és a film egyes jelenetei köszönő viszonyban nincsenek egymással? Hulk nem volt benne csak az elején miközben a sokat mutogatott wakandai futós jelenetben ott volt. Thor szeme nem volt meg az új pöröly készítésénél de addigra már kapott újat Mordálytól. Illetve Thanosnak a trailerben csak két köve van meg a Titánon a filmben viszont már négy. Eszembe is jutott a pár éves Predator film egyik jelenete, ami nem volt a filmben viszont a trailer egyik legtöbbet emlegetett jelenete volt.
  • Zephyr Retiring
    Igen azt kérdeztem. Nekem az első a jobban tetsző, de reménykedem a majdani harmadikban is :)
  • DantszEE
    Galaxis őrzői? Igen, jobban.: )
  • Zephyr Retiring
    Ebből nehéz kihámozni, hogy akkor a folytatás neked jobban tetszett e?
  • LasDen #99916
    Mert a Pókember 2 nyitja a Phase 4-et, szóval ezek után kell játszódnia. Cpt Marvel lesz a második film, ami nem a jelenben játszódik. Főleg, hogy az első Fekte Párduc és Pókember film megalapozta a karaktert. Parkernek a Hazatérés volt az első komoly kalandja. T'Challa meg végre elfoglalta a trónt. Nincs hova és miért visszafele menni...
  • Hellsing47
    ezeket a folytatásokat miért kéne kötelezően az infinity war cselekménye után rakni? (mondjuk jó eséllyel élni fog mind, de remélem érted mire célzok)
  • LasDen #99914
    Pókember visszatér, T'Challa visszatér, Quill visszatér, Groot visszatér, Drax visszatér. Innentől kezdve az egész jelenet egy hatalmas ködösítés és minden drámai nyomatéktól mentes. A képregény meg a film más kategória. Az hogy Pókember nem hal meg, mert lesz folytatása és amúgy is sok meló volt, mire megszerezték. T'Challa bankot robbantott, innentől kezdve nem kérdés. Gotg 3 is lesz és kétlem, hogy Rocket toborzó körútjáról szólna. Szóval a folytatás igenis Garancia több "halott" karakter esetében.
  • Dynamic
    Szerintem nem sokaknak esett le, kis segítség a stáblista utáni jelenethez (Infinity War).