106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Riddick21
    Csak az első és a harmadik volt meg, ez valahogy kimaradt és ez már nem is változik. Mindennek van határa.
  • Kandurex
    Indiana Jones 4

1 / 10

Hogy kúrjunk el,.."nem kicsit, nagyon", egy ilyen nagy múltú sorozatot? Spielberg meg Lucas megmutatja.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    könyörögöm, Indy filmbe UFO -kat? Meg Area51? FASSÁG, csupa nagy betűvel, hova lettek a hangulatos helyszínek, a csapdák, a fordulatok, a történet...minek kellett ez a sok bugyutaság?..áá...ez szörnyű volt, sírógörcs kerülgetett a tarzanos résznél...1 pontot kap Ford.

• Seth
    Még csak most láttad a 2. részt? Ez elfogadhatatlan egy olyan kritikustól mint te. Lemaradtál úgy 15 évvel,akkor még tetszett volna neked is :)
  • Kaplan
    NEKEM jobban tetszett, de ha ezt még mindig nem sikerült felfogni fordulj orvoshoz vagy kenegesd be magadat babaolajjal :P
  • Riddick21
    de persze a vantage point jobb, ugye?
  • Kaplan
    Persze a maguk nemében azok is jó filmek ám.
  • Riddick21
    Láttad a Bourne Ultimátumot? Vagy a Bourne csapdát?
  • Kaplan
    Nem mondtam semmi olyat asszem, hogy túlmutatna bármin is csupán leírtam egy szubjektív véleményt. És igenis is tele volt klisékkel, mégis a légkört iszonyatosan eltalálták. Főleg ha még abba is belegondol az ember, hogy kb. 35 perc alatt történt meg a film eseméyne. Nekem bejött és kész. :)
  • Riddick21
    Indiana Jones és a Végzet Tempoloma
    Kész, kb. 20 percig bírtam, ott borult a bili. Már a "repülőből kiugrom egy gumicsónakkal" résznél azt mondtam, hogy ez itt ennyi, de még maradtam, aztán a ripacskodás végleg betette a kaput. Ki a faszom (naná, hogy ez a tetű Spielberg) találta ki, hogy egy kalandfilmbe bele kell tenni egy gyereket és egy énekesnőt? Mi ez a szar? Egyfolytában rikogatás, sipákolás, a gyerek meg vigyorog, mint a róka a mesekönyvben, meg olyanokat üvölt, hogy "Hú, ez nagyon muris!"
    Hát kurvára nem.
    nézhetetlen, ki is kapcsoltam a faszba

Kérdés: a zseniális(!) első rész után hogy adhattak ki ilyen trágyát a kezeik közül?
    (komolyan kérdésessé vált a 4. rész moziban megnézése)
  • Riddick21
  • Riddick21
    Nem szarom le más véleményét, de őszintén érdekelne, hogy milyen pontjai azok a Nyolc tanú c. filmnek, amik az általam említett filmek egyező részein túlmutatnak!
    Bár ezt nyilván nem Tőled kellene kérdeznem, mert nem Te mondtad.
    Ő meg úgysem fog válaszolni...
  • Kaplan
    24 fanatikus vagyok és ezért tetszett a film, én sem jelöltem Oscarra, de, hogy egyenesen úgy kezdj, hogy nulla vagy hát ki kérem magamnak, úgyhogy szerintem most akkor húzz a büdös picsába :)

1-1. peace.
  • Bucser
    Nekem meg az az érzésem, hogy aki ennyi miatt képes egy filmes topicban flamelni annak nincs élete...
  • barnie1990
    Igazad van, de ha neki ez a velemenye, akkor ez es kesz.
    Ha szerinted nem normalis, akkor ugyse tudod meggyozni az igazadrol, amugyis azt irta oda, hogy SZERINTE, nem szerinted.
    Te leszarod mas velemenyet, ha nem egyezik a tieddel, de te is azert irsz ide be, hogy masnak tudtara add a velemenyed.
  • Riddick21
    Nekem meg az az érzésem, hogy aki szerint a Nyolc tanú az utóbbi évek legjobb akciófilmje, az nem normális. Még az eredetijeként szolgáló 24 bármelyik része is übereli ezt a kezdetleges mocskot bármilyen szinten, nemhogy egy konkrét akciófilm, mondjuk pl. a Bourne trilógia bármelyik része, de ha már akciófilm, akkor azért volt John Rambo vagy Die Hard 4.0 is...
  • sweech
    ez kellett
  • barnie1990
    Es ki nem szarja le a velemyed?
    Te csak flamelni jarsz ide, neha az az erzesem.
  • Kaplan
    Hűha Főnök úr, ne haragudjon, hogy tetszett a film. Remélem megbocsájt uram.

De azért arcból meg szájból pöppet kérlek vissza, mert én sem a basztatásoddal kezdtem :)

Szerbusz.
  • Riddick21
    nulla vagy
  • Kaplan
    Nyolc Tanú.

Kész utóbbi évek számomra egyik legjobb akció filmje, végig pörgött, ez a sok szálon való bemutatás iszonyatosan bejött, a film alatt egyszer sem unatkoztam!

9/10
  • precision
    elírtam a címet, sorry
    tehát: No country for old men
  • precision
    No Country For An Old Man

Eddig még nem láttam. A nagy hype miatt nem akartam megnézni... és úgy esett, hogy nem volt már mit néznem és már 1-2 hónapja már itt van a vinyomon a film. Szóval megnéztem.
    Most már értem miért volt akkora flame áradat a film után. Egyáltalán nem szokványos. Tetszett egyébként. Ahogy beindult. Ahogy haladtak az események. A párbeszédek is jók voltak. Aztán volt benne egy-két szokatlan dolog, amit már leírtak itt előttem jópáran. Azok nekem sem igazán tetszettek. A vége meg picit fel is bosszantott. Az utolsó mondat után csak ugy odateszik hogy THE END. Hát fura. Mindenesetre a film első 3/4 -ede miatt 8 pontot megérdemel. Többet sajna nem. Ja és ez sem egy többszörmegnézős film így.
    8/10.
  • Seten
  • sorrow
    SPOILER

vagy hogy: "War transform us into beast"
    Tényleg megdöbbentő, hogy mennyire közömbösek volt-ak, a gyilkosság után de hát a háborút odaát Irakban is csak így (közönyösen) élhették túl, és így jöttek haza...

• SötétBarom
  • Sephi
    Szerintem? Olvasd kicsit a imdb forumokat. A fel ceg is hetv egen nezte meg es mindenki abba a jelenetben kotott bele...

NEM ILLIK A IJ VILAGABA ES KESZ. Meg a konyvekben sincs ilyen tudtommal.
  • Sephi
    Eskuszom ezt akartam most irni. Ugy ereztem, mintha sorozatot neznek :D 24/Lost kombo :DD
  • Riddick21
    tvfilm kategória, kedden este két -elalvást segítő- sör között az ertéellklubbon meg is állná a helyét... ;-) de ott tényleg nagyot ütne.
  • Sephi
    Vantage Point -

En nem tudom minek kellet ezt a filmet lebarmolni. Siman egy nezheto, bar kicsit rovid/spontan muvi volt. Kicsit meglepodtem, hogy ilyen hamar lett vege. Az ido szalakkal van nemi problemam, mert meg veletlenul sem egyeznek, de azert a film nem er annyit, hogy most ezeket fittassam.
  • Riddick21
    SPOILER:

Azért ne mondd nekem, hogy a gyilkosság "indoka" sem lepett meg, ill. az sem, ahogy előadták! ("Utána elmentünk kajálni. Farkaséhesek voltunk.")
    Azért ha a saját fiadról derülnek ki ezek a dolgok, szerintem nehezen érint, ha nem is döbbensz meg. T.L.Jones sem csodálkozott rá semmire, elmerengve tudomásulvette és ennyi.

Csak annyit hiányoltam a filmből, hogy a végére nem írták ki: "War. War never changes."
  • Sheltem
    Atyaég. Nem szeretek beröffenteni ebbe a topicba flame célból, de az égvilágon semmi köze a Riddicknek a star warshoz...
    Na akkó értékelés is:
    Golden Compass
    Aranyos, jópofa, jólmegcsinált: 7/10(nem ragozom túl, annyit azért nem ér)
    Magyar vasutak története
    Ejj, de imádom a magyar vasutakat. Ebben a dokumentumfilmben még ráadásul lebombáznak egy kis történelemmel is(úgyse emlékszem már semmire a középsuliból): 9/10 (több ilyen magyar kiadványt kérek mint ez az összeállítás)

• sorrow
    Elah völgyében

Remek film olyan AAA szinészekkel akik zsigerből ismerik a szakmát.

SPOILER!!!
    Sajnos a film kiszámítható (egyrészt mert több ilyet láttunk) másrészt már a 20. perben ellövik a "drámát" a mobilvideóban. Miután gyanítható volt, hogy a bajtársak egymásra fognak mutogatni...előbb, utóbb.
    T.Lee Jones mint apának számítania kellett rá hogy a fia Irakban elkövet-het dolgokat. Vagyis nem érhette meglepetésként a további mobilvideó.
  • Bulykin
    The Bodyguard...hmmm, egyszer meglesem majd:D
    Köcce az infókat
  • PetruZ
    Kavarós, mert az Ong-Bak volt az első film, amivel Tony Jaa (és úgy általában a thai akciófilmek) viszonylagos világsikert értek el, és rögtön jött az igény a folytatásra. Csakhogy akkor már mentek a Tom Yum Goong felvételei, és mivel a stáb szinte teljesen ugyanaz volt, sok helyen rögtön második résznek kiáltották ki, holott semmi köze az elsőhöz. Az igazi Ong Bak 2 majd idén jön és a korábbi sztorit viszi tovább, bár kétséges, mennyire fog működni a dolog, mert Jaa a fejébe vette, hogy ezt már ő fogja rendezni (habár a mestere, Rittikrai írja ennek is a történetét, de Pinkaew producer/rendezősége szvsz hiányozni fog).

Ha már erről a társulatról van szó:
    The Bodyguard (2004)
    Hősünk, Wongkom (Wongkamlao, vagyis az Ong-Bak kopasz, városba szakadt falusi fickója, meg a Tom Yum Goong csetlő-botló rendőre, aki egyébként a való életben egy híres thai komikus), egy nagyon gazdag ember profi testőre, akit rögtön a film elején megmerényelnek, és bár Wongkom nem igazán tehet a haláláról, az áldozat fia mégis őt hibáztatja. A merényletek tovább folytatódnak és immár a fiú a célpont, aki eltűnik a szegénynegyed dzsungelében. Wongkom versenyt fut az idővel és a támadókkal, hogy megtalálja őt.
    Itt-ott némileg eltúlzottak a harcjelenetek, főleg Wongkom van jópárszor megdrótozva, de a stunt melóra itt sem lehet panasz. Egy rövid cameo erejéig Tony Jaa is felbukkan, hogy leverjen pár rosszarcút, ezek a film legjobb részei (semmi drót, semmi trükk, a rác kajakból tudja azt, amit bemutat). A film egyébként akció-vígjáték, bár a vígjátéki elemek néhol erősen izzadtságszagúak, de elviselhetőek.
    Összességében simán nézhető film, esti könnyed szórakozásra kiválóan alkalmas, aki meg a Jaa jelenetekre vadászik, annak meg kötelező legalább az a néhány perc. :) 6/10
    U.i.: A második részt még nem láttam, de hamarosan az is sorra kerül.

Miután Pinkaew és Jaa útjai elváltak, az előbbi tovább folytatta a rendezői / produceri munkáját, ennek legújabb "termékéről", a Chocolate c. akciófilmről majd holnap. :)
  • Bulykin
    #37759 végülis nem annyira rossz, hanem a harc után a maradék 10-15perc egy kicsit lapos
    37760 ahha, értem, köszi:D
  • precision
    hát igen ez fura
    mondjuk láttam én már olyan rilizt is neten hogy ongbak 3, meg 4
    aztán mégcsak nem is Tony Jaa volt benne, hanem vmi más ázsiai verekedős ember :)
  • Iori
    pedig sztem fasza a vége a casshernnek
  • precision
    CJ7

A trailer alapján ilyen röhögős, igazi Stephen Chow -s vígjátékra számítottam. De csalódtam. Azt is mondhatnám hogy pozitívan. Ez inkább dráma, néhol humoros jelenetekkel. Sajnos nem közelíti meg a Kung Fu Hustle szintjét, mondjuk a stílusa is teljesen más. Egyszernézésre mindenképpen alkalmas. 7/10.
  • Bulykin
    imdb
    "Tom yum goong (2005)
    aka "Ong Bak 2" - Thailand (Thai title) (working title)"
    ez is oda van írva, meg alatta ott van, hogy Ong Bak 2(2008)
    szal nemtom, de azért köszi:D
  • precision
    az ong bak -nak még nincs 2. része
    Tony Jaa filmjei: imdb
    amire te gondolsz az sztem a Tom Yum Goong vagy usa title szerint a The Protector... az is egy nagyon jó film, nagyban hasonlít az ong bak -ra