106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
xxxpaulxxx #40626 Férj és férj
A ne szórakozz Zohannal c. tragédia előtt láttam ezt a filmet és hát annyira nem tetszett... most 2 barátommal plusz barátnőmmel megnéztük esti filmként és Zohanhoz viszonyítva sokkalta jobb film... és tényleg mostmár másodszorra azt mondom egész kellemes kis vígjáték:)
6/10et adnék rá:) -
Én teljesen másabb vigjátékra számítottam, de a célnak tökéletesen megfelelő filmvigjáték még így is! A sztori olyan amilyen, de nem is ezen van a hangsúly, hanem a családi és vigjáték faktorain. Nemhiába vállalta fel a Disney ugyebár. Természetesen a végkifejlet miben is szenvedhetne, mint a jól bevált és klisés csöpögös eredeti amcsi családi blablablában. A színészekről: azt kell h mondjam, h Rock Johnson bának igenis Hollywoodban a helye. El tud játszani minden műfajbeli karaktereket. Tud játszani az Izomagy. Ritka egy eset, de még esze is van ezek szerint. Jó utat választott, örülök, h nem birkózik, mert akkor a kellemes társaságát nem láttuk volna soha. Csak így tovább, lendüljön Schwarzenegger nyomdokaiba, minél több és jó (fogyasztható) filmje legyen a továbbiakban is! Roselyn Sanchezt már látthattuk már a filmvásznon, mégpedig a Csúcsformában 2-ben. Azt a főbalett jelenetet jól megcsinálták Sanchez körül, hatásos volt, mintha tényleg félelmetes lett volna a légkör, a kamera is úgy fókuszált a nőre.
Amerikában egy hajszál választotta el, h blockbusternek lehessen nevezni. Kár érte, ez megérdemlete volna legalább a 105 milkót is:D -
ez úgy van, hogy a BR 1080p, ebből készülnek ripek. a 720p ezeknek egyik fajtája. tehát az eredetit "lekonvertálják" kisebb felbontásra, adatforgalmi okokból -
nos igen, hülyével azért nem érdemes leállni vitatkozni mert a külső szemlélő nem tudja eldönteni hogy ki a hülye :) -
sandor8206 #40622 hát persze, hogy marha, de aki meg leáll vele vitatkozni, hogy de nem az , az meg egy önelégült önjelölt vízfejű filmesztéta. Szóval nem értem az embereket, hisz a világ legjobb filmje a Kickboxer :-)
Szerintem a világ legszebb színe a zöld.... -
erre nem tudok válaszolni,de egy jó tanács:
sosem adj meg adatokat a neten magadról, hidd el sokakéval visszaéltek már. szerintem vesd az adatlapod revízíó alá.(és minden máshol) -
Bircsike #40620 Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, bár lehet rossz topikban járok, de máshol nem találtam, hogy van a Planet Earth című David Attenborough dokumentumfilm, és azt olvastam hogy van 720p és 1080p-s változatban. Ez hogy lehet? Ezek szerint árulnak olyan Blue-ray lemezt ami 720p-s vagy egyszerűen csak a blue-ray változaton belehet állítani hogy 1080 vagy 720p-ben akarom nézni? Vagy a 720p-s az egy teljesen másmilyen lemezformátum? Hogy is van ez? -
persze, nem is arra gondoltam
-
A Lélegzet nem tucatfilm, lentebb írtam róla véleményt...:D -
tényleg, mintha új filmeket nem is nézne 
meg aztán a 300-ról írtak már mindenfelé példának kedvéért ezerrel.
szeretnék véleményt..., nem tucatfilmekről..., is itt olvasni... -
De azért jo lenne ha az elmult évek filmterméseit most pár nap alatt nem nyomná be képekkel, tényleg elég zavaro, és eddi is el voltunk nélkülük, ez nem egy filmportál... -
szerintem itt mindenki felfogja hogy a haverod kedvence a dupla dinamit, de attol még egy marha marad... -
arra ott a filmbuzi -
ja kész röhej volt hogy gyalog átvágtak a sivatagon semmi batyuval -
Az egész film egy bődületes csalódás, a +1* a díszlet miatt adtam, meg az adott kor miatt, persze nem hitelesen előadván azt. Emmerich nagyon mellényúlt filmminőségre is. A 105 milliós budget film "mindössze" alig 95 milliót termelt otthonában (majdnem blockbuster lett USA-ban). Világ bo viszonylat alapján nem bukott a film, de otthon eltaknyolt rendesen. A sztori szánalmasan gyenge, kérem szépen ilyet láthattunk már hasonló történetet a Chamberlain kalandfilmek során is, és ez így mai szemmel már rég elavult. A főhős szerelme után kutat messzeségeken át, de ezt annyira a rendező nem is érzékeltette velünk, h tényleg jókorákat utaznak. Semmi kalandrészbe nem tette a karaktereket, amivé emlékezetessé válna az út számunkra. A színészek egytől egyig gyérek voltak, még Cliff Curtis is. A befejezés pedig maga a szánalom volt!
Ennyit róla, kerülje el mindenki, DVD-n pedig marhára kihagyható, pedig azon néztem...
Az Év csalódása!
Értékelésem: 32%
-
Most mér', mi baj van a Dupla Dinamittal? 
-
sandor8206 #40610 egyetértek, csak kisebb méretűeket -
Szard már le a nyavalygókat.:D
Szerintem simán nyomhatod képekkel sőt még jobb is.:) -
inkább egy jellemző képet a filmből -
sandor8206 #40607 van egy haverom akinek a legjobb film a dupla dinamit
ő is egy marha, de az is marha aki ezt nem fogja fel
mindenkinek más az ízlése és más a kedvenc filmje, meg lehet kérdezni mi ok, mi nem ok, de aki meg a saját ízlését tekinti etalonnak, az egy ...., az osztályozások teljesen szubjektívek, mi számít imdb, bevétel, stb... hülyeségek. Akinek nem inge ne vegye magára.
Más. Most láttam: Tű a szénakazalban (kicsit spoileres)
Ez egy régi klasszikus a fiatal Donald Sutherlanddel aki egy német kémet játszik (fedőneve "Tű" mert egy hosszú tűvel gyilkol) aki Angliában tevékenykedik, és információkat szerez a szövetségesek partraszállásával kapcsolatban. Jó kémfilm, szinte semmi akcióval de itt nem is az a lényeg, hanem a végig feszült hangulat (hisz a néző tudja, hogy a Donald az egyik legokosabb és legkíméletlenebb náci kém, de az őt körülvevő emberek nem). Szóval a régi klasszikusokat az ember mindig szebbnek látja, de nálam ez a film simán 10/8. Mindenkinek ajánlom aki szereti a II. WW filmeket, a régi klasszikusokat és a feszültséggel, izgalommal teli kémfilmeket. Aki akcióra számít csalódni fog, ez egy ilyen film.
-
The Cottage
aki szereti az üde poénokkal teli krimit, "újhullámos" fergeteget..
az azonnal üljön neki, telefont, kapucsengőt kilőni,,,és nézni!
ha szereted a blöff tipusú filmek humorkodásait , ez neked való.
Miért kellemetlen ha elrabolsz egy nagymellű nőt akinek a válláig sem érsz fel?
Mi zörög a bokorban sötétben, ha nem haraszt?
Miért baj ha egy gyilkos családcentrikus?
Mindezekre és egyébbre meg kapod a választ ha ezt a filmet választod ma esti kikapcsolódásnak! -
:O De miért nem? -
Az a lenyeg, hogy nem szeretjuk azokat akik plakatokat linkelnek be ide.
Ird le velemenyed, nem kell ahoz kep. -
Ez a dolog lényege. -
:D észre sem vettem :D -
"Különös, h Whitaker karaktere mily különös volt"
Ilyet még!
-
Én meg a szánalmas felfogásodon :D -
"Én továbbra is fogok írni ide a filmekről, mint nem filmkritikus"
"És a 300-at a mai napig is az utóbbi évtized (10 év, remélem érted) legjobb filmjének tartom, top 10-ben vagy akár top5-ben is simán ott van -most is."
Hát kérlek, egészségedre, én meg továbbra is röhögni fogok az írásaidon, és nem is egyedül, abban biztos lehetsz! :PPPPPPPP
u.i. filmkatalóguson még életemben nem jártam. -
Mondjuk az Ütközések sztorilag jobban felépített volt. A film 3 főtörténetet ad elő. A sztori átlagon felüli! Különös, h Whitaker karaktere mily különös volt: megvolt mindene, mégis hiányzott egy löket az életéből de egy sugallat egy rém-álom mindent tönkre tesz, rémálomból tényleg rémálom lett. S a lepke szimbólúma egyértelműen a Nő, vagy is Gellar-t jelképezték a lepkével Whitaker szemszögéből ill a befejezés végett meg pláne!
A Nővel mindenki valamilyen módón kapcsolatban állt, ugyan Whitaker csak jelképesen, az imént említett lepke szimbólum sugallatára. Az összes karakter a nő körül forgott.
A színészek hozzák, ami hivatásuk. Garcia-nak pedig különösen jól áll a maffiózó, rideg, kegyetlen szerep, és teljesen jól játszott, karizmatikus képeségekkel Whitakerrel együtt. Többi főkarakterek is dicséretre méltóak: Fraser, Gellar na és Bacon is!
A film DVD-n kerülendő, de mindenképpen kötelező megnézni azoknak, akik látták legalább az Ütközések c. filmet! Ajánlatos.
Mindössze, alig 26 ezer dollárt termelt usaban.
Értékelésem: 70% -
Én továbbra is fogok írni ide a filmekről, mint nem filmkritikus, nem lehet mindenki olyan mint Blasta kritikus... nem érdekel a felfogása.
Blasta:
És továbbra is: nem lehet mindig Objektiv véleményt írni csak is a te izlésednek megfelelően filmet!
Ezt mikor így kijelnetetted nagyon felháborított, h te így látod
mindezt. Olyam mintha tényleg elvtárs lennél.
És nem kéne lenézni a másikat, amiért nem kritikus mint te. Egyáltalán neked ez a szakmád? A filmkritika? És ha az is lenne, nem kée ilyen legyél másokkal szemben. FOGADD el, és tiszteld mások véleményét.
ui: filmkataloguson véletlenül nem Master Blaster néven vagy?! :DDDDDDD
És a 300-at a mai napig is az utóbbi évtized (10 év, remélem érted) legjobb filmjének tartom, top 10-ben vagy akár top5-ben is simán ott van -most is.
-
Lipi1980 #40596 úgy tűnik Blasta testvírünk másnak is beszót!
Akkor most velem van a baj?
Vagy a világon mindenki hülye, és ne is írjon ide semmilyen bejegyzést?
Vagy talán el kéne fogadni, hogy MÁSoknak lehet MÁS is a véleménye...
De szar lenne a világ, ha mindnkinek ugyanazok a filmek, nők, kaják, piák, ruhák, stb. tetszenének...
Így kerek a világ! -
Utóbbi idők legnagyobb meglepetése számomra az Ádám almái című film (Adam's aebler). Színészek nagyon jók, a helyzetek viccesek, mégis tud szatirikus és elgondolkodtató lenni. Ajánlom mindenkinek, csak sajnos nem láttam még itthon DVD kiadásban :( -
Így van!
Nekem tetszik a 300. Kategóriáján belül nagyon jó kis film lett. 1-1 jelenetét szívesen néztem újra.
De olyat eszembe nem jutna leírni, hogy az évtized filmje.
Mert láttam/látok rengeteg olyan filmet (még kategóriáján belül is) amik minden szinten nagyobb élményt nyújtanak nála.
Szórakoztató kis film lett a 300, űber látvánnyal, de ennyi és nem több.
Az évtized filmjének nevezni egyszerűen szűk látókörre, ingerszegény ízlésre vall SZERINTEM. Aztán ezzel is lehet egyet-nem érteni. -
És akkor?
Ha te a 300-at torz izlésnek véled, akkor miért velem van a baj? Igaz mások vagyunk, de h nem lehet szeretni ezt a filmet? Nagyon sokaknak bejön a film, azt ne mond, h neked nem... mert nem hiszem el, h nem tetszik ez a film neked.
ÉS MELLESLEG N E M VAGYOK FILMKRITIKUS!!! Ne is várjál veled azonos izlést kivánó filmet tőlem, mint már mondtam mások vagyunk. Lehet ,h egyszer egyezni fog a véleményünk adott filmről...
És sztem elég lesz a provokálásból, a sok lehülyézésekből ill ennek hasonszörű körülirásaikból. már szinte lehülyézel, de mégsem teszed... értsd így. -
Ha valaki olyat ír le önjelölt filmkritikusként, hogy -idézem-
"Az utóbbi évtized legnagyobb filmje a 300"
...annak egész egyszerűen vagy torz az ízlése, vagy nincs meg a megfelelő filmismerete ahhoz, hogy KRITIKÁT írjon, vagy kizárólag ilyen rágógumi szemeteket nézhet agybafőbe, ha neki ez a film a nonpluszultra.
Az ilyesmit pedig nem tudom komolyan venni, nem tudom nem kiröhögni. Ha úgy érzi, jöjjön és filmkritikázzon, de vállalja azt is, hogy H Ü L Y É N E K fogják nézni. -
SPOILER
Én is tegnap néztem meg ezt a filmet. Szerintem is roppant béna befejezése volt. Amikor a vége velé ott ültek megkötözve, és fogdosták egymás kezét (a nő ujján ott volt a gyűrű), meg mondogatták h szeretlek...na akkor azt hittem, hogy olyan Jigsaw módra a 3 idegen megkíméli a szerelmespár életét. Azt gondoltam, hogy így az ilyesztgetés által összehozták őket, és majd jól összeházasodnak :)
Erre nem...leszúrják mindkettőt. A végén meg Liv Tyler ahogy beijeszti a mormon kölyköt az is tök baromság volt. Na mindegy...egyszóval csalódás. -
De te/ti azt akarjátok hallani, amit ti szeretnétek. ezt jobb ha elfeljetitek. Nincs OBJEKTÍV kritika, minden embernek más a véleménye adott filmről! -
"Apropó, kedves CSOCSO!!! Én ezt a "jippikájé madafaka" alcímet én lecserélném egy olyan szövegre, ahol a kifejteném a topik használatát, pl. a 10/10-es osztályozás értelmezését, mert az illetékes elvtárs(ak) szerint nem tudom, hogy mire LEHET 10/10-et adni és mire nem!"
Teljesen mindegy mi van oda kiírva HA mondjuk szar az ízlésed vagy nincs elég IQ-d az objektív filmkritikához. Egyeseknek pedig az önjelölt és síkegyszerű "filmkritikusok" mindig is a bögyükben lesznek. -
The Strangers
Vártam ezt a filmet.A bemutató alapján kellemes borzongásra számítottam.Mondjuk ez többé-kevésbé be is jött.A film első harmada telitalálat.Kb. úgy éreztem magam, mint anno a The Others(Más Világ) nézése közben.Aztán ez a varázs kissé megszűnni látszott, majd a sztori a végére olyan borzasztóan egyszerű végkifejletbe teljesedett ki, hogy az már zavaró.
5/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 80 perces filmben a fiatal párt egész éjszaka szivatják, majd megölik őket.Ennyi.Nincs tettes, nincs indíték, nincs egy váratlan fordulat, nincs egy nyomorult csattanó. -
Lipi1980 #40587 Ez a topoic ilyen! Van egy-két arc, aki azért van csak itt, hogy a magunkfajtákba belekössenek...
Őket így kell elfogadni. Már nagyon várom, hogy mikor kötnek bele a legutóbbi 10/10-es osztályozásomba, hogy röhögjek rajtuk egyet, és azon gondlokodjak, hogy most én nem értem a topik lényegét, vagy ők
Bár ha belegondolok, akkor két értelmű a topik címe:
Amit én értelmezek: "Filmek, amiket most láttunk"
Amit ők értelmeznek: "jippikájé madafaka"
Apropó, kedves CSOCSO!!! Én ezt a "jippikájé madafaka" alcímet én lecserélném egy olyan szövegre, ahol a kifejteném a topik használatát, pl. a 10/10-es osztályozás értelmezését, mert az illetékes elvtárs(ak) szerint nem tudom, hogy mire LEHET 10/10-et adni és mire nem!
Na jónapot