106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • wesker24
    Ma újabb 2 régi klasszikus filmet néztem meg !

Vasmadarak (Iron Eagle): 10/8 Nagyon jó vadászgépes repülös film !
    Űrvadász (Space Hunter): 10/8 ! Na ezt a filmet olyan régen láttam már hogy szinte alig emlékszek már rá.

Annyi rémlik hogy volt egy fejvadász egy ürhajóval aki egy veszélyes bolygóra ment hogy kimentsen egy fiatal lányt egy robot testben lévő cyborgtól!
  • SötétBarom
    Ez igen LSD-s egy film :DDD De nem rossz.. Nekem nem jött le annyira, viszont rámtelepített egy egészen különös hangulatot, és úgymaradtam egész nap :D
  • Montanosz
    The Fountain

hát idáig nem láttam, tegnap este pótoltam.
    nem is tudok mit mondani, a cell-nél is lenyűgőzőbb a látványvilága.
    Teljesen magával ragadott a három idősíkon játszódó történet.

• Blasta
    Igyvan :):):)
  • Loál János #41506
    Hát Lukas bácsi nagyon nem örült volna, ha nem. -.-
  • Blasta
    Mégis belefért a 12es karikába (ha jól tudom) :)
  • Loál János #41504
    Azért a gyerekeket, nőket gyilkoló Anakin, illetve a levágott kezű, lábú, a lávában ordítva meggyulladó Anakin nem épp gyermekmese.
    Ettől függetlenül persze egyetértek, Lukasarc egy ribanc. -.-
  • Blasta
    "van dögivel hajmeresztő párbeszédek, cuki figurák stb. De ha úgy nézzük ezek negatívumok?"

Ez a gond ezzel az egésszel. Minden szegletéből csöpög az izzadtságszag, hogy Lucas csak még egy kis zsét sajtoljon ki a gyermekéből.
    Egy Star Wars-nak ne legyen már gyerekeknek készült LÁJT verziója. Amúgy sem volt egy túlkombinált, túl véres történet, erre csinálnak egy ilyen gyerekverziót. A Cartoon Network-ön még elment, mitöbb az a sorozat überjó volt. De erre annyira nem vagyok kiváncsi (legalábbis moziban tuti nem).
  • Blasta
    IGEN!

• sandor8206
    Star wars-Clone Wars. hát kellemes csalódás volt, bár nem nevezném így se világmegváltónak. Azért sokkal rosszabbra számítottam, a kocka fejek csak az első pár percben zavartak, utána nem is foglalkoztam vele. Amúgy tényleg gyerekeknek készült, elég gyerekes néha, negatívumokat nem is írnék minden benne van ebben a filmben ami egy gyerekeknek készült filmnél, a "felnőttek" számára idegesítő, van dögivel hajmeresztő párbeszédek, cuki figurák stb. De ha úgy nézzük ezek negatívumok? Hisz gyerekeknek készült, nem kell ide véres valóság meg dráma vagy bonyolult sztori Nagy pozitívumnak tartom, hogy végig pörgés van a másfél óra alatt, csata csata hátán és valahogy mégis összeáll egy egész történetté, egységet alkot! A figurákat kivéve (persze ezeket direkt ilyenre csinálták) az SW környezet nagyon jól meg van csinálva, a bolygók, a robotok, űrhajók ezek mind nagyon jók lettek. A hangeffektusok is nagyon jók, mint az igazi SW filmekben. Még pár év fejlesztés és G. Lucas tényleg beváltja ígéretét, hogy az élőszereplős SW sorozatban is olyan trükkök lesznek mint a mozifilmekben, hiszek neki! 10/6, egy erős átlagos szintet hozza, trailer alapján rosszabbra számítottam:-D
  • Sephi
    JUJUJUJUJUJUJJJJ :DDDD

Na megvan a mai balhé is :DDD

STAND BY
  • Seten

Baromira nem értetted meg akkor s sztorit.
    Csak azt ígérték nekik, hogy szabadon engedik őket. Tudod, motiváció.

• Strabi
    Egyébként már tényleg kaptam egy 97%-os vizsgasorra 4-est, mert a tanár "elvből" nem ad 5-öst.
  • Strabi
    Suliban nem egy ilyen tanárba botlottam aki szerint ő tudja az anyagot 4-re, te 3-ról indulsz. És ha ez a tanár tartószerkezeti tervezést tanít akkor az elég cifra tud lenni.

"Esetleg ha látsz egy jobban tetsző filmet az már 9.91/10 lesz?És akkor lesz majd 9.9524/10-es film is?"

Ebben a kategóriában szinte teljesen biztos vagyok hogy jobb filmet nem fogok látni és nem, nem kívánom a századot és ezredet bevezetni az értékelésembe...
  • Sir Quno Jedi
    Izé 1985 a premiere.
  • Sir Quno Jedi
    "Obi-Oba Koniec Cywilizacji" 1983 Piotr Szulkin
  • Sir Quno Jedi
    Hamár, akkor ajánlom az "Obi-Oba, avagy a civilizáció vége" című lengyel filmet. Posztapokaliptikus témában 10/10. Még végignézni sem könnyű term.
  • Blasta
    Főiskolákon simán így megy, a tanárok így fogják fel:

-5ösre a Jóisten se tudja
    -4esre tudja a Jóisten
    -3asra tudom én
    -küzdhetnek a 2esért

• Dynamic
    Az iskolában gondolom nagyra értékelted volna ha az esszédre max 4-est kapsz, mondván hogy 5-ös esszé nem létezik
    Esetleg ha látsz egy jobban tetsző filmet az már 9.91/10 lesz?És akkor lesz majd 9.9524/10-es film is?
  • Montanosz
    ja bizony
    a könyvet is olvastam vagy 3X.
    amúgy a sztrugockij fivérek is bejönnek..

OFF kicsit
    a stalkerhez kapcsolódva mégis: emlékeztek a tunguz meteoritra?
    na, a boszniai piramisról is hallani ugye?
    a lényeg hogy tavaly Ural hegységben is találtak egy rakat piramist.
    kb ott ahol a magyar őshaza is volt "elméletileg".
    youtube-n van is info asszem. szal vannak még érdekes dolgok....

"...kutatók szerint legalább 5000 évvel korábban épültek, mint a gizahiak. Az első expedíció egyébként elég régen, 1921-ben járt ezen a teljesen lakatlan helyen, méghozzá a szovjet nemzetbiztonsági szervek szponzorálásával, így hát arra, hogy mit is találtak itt, a nagyközönség hosszú évtizedekig semmit sem tudhatott.

1997-ben járt ott újra tudósember, a neves orosz kutató, Vlagyimir Gyemin. Meg is találta a piramisokat, az expedíción szerzett teljes információ azonban újból homályban maradt – a tudós ugyanis hamarosan meghalt. Az érdeklődés azonban ekkor már kellőképpen fel lett csigázva, és azóta egy harmadik expedíció is megtörtént. A különféle tudósokból álló csapatnak nem kevés nehézséggel kellett megküzdenie, mivel a célterületük kb. 150 km-es körzetében még ösvény sem volt, a kísérőként alkalmazott lapp nyomolvasók pedig – félve az ősök szellemeitől – egyre kelletlenebbül álltak rendelkezésre, végül pedig el is maradoztak. A helikopter sem jelentett segítséget az építmények megtalálásában – idővel ugyanis teljesen befedte őket a moha és az egyéb növényzet, így felülről észrevehetetlenné váltak.

Az expedícó ennek ellenére sikerrel zárult: megtalálták és georadarral meg is vizsgálták a szabályos gúla alakú halmokat, melyekről megbizonyosodott, hogy valóban emberi kéz alkotta, nyugat-kelet tájolású piramisokról van szó, melyek legalább 9000 évesek, vagyis jóval előbb keletkeztek egyiptomi hasonmásaiknál. A tudósok szerint ez alátámasztani látszik azt a feltételezést, miszerint a piramisépítés kultúrája északról jött.

Nem kevésbé meglepő helyszín a piramisok számára Ukrajna sem – egy-két évvel ezelőtt itt is ilyenekre bukkantak egy régészeti kör tanulói. Bár még csak a csúcsokig ástak le, annyi már megállapítható, hogy az egyiptomi piramisokhoz hasonló méretű és szerkezetű építmények, bár jóval előbb épültek. Arra természetesen még nem tudják a választ, milyen körülmények között keletkeztek itt, a mai Luhanszk megye területén...."

bocsi az off-ért, csak kellett egy kis bele élés a Stalkerbe

• Blasta
    Eastern Promises

Most újranézve is majdnem tökéletes, Cronenberg egy remek sztorit tárt elénk. A film előtt Viggo és a rendező már bizonyítottak az Erőszakos múlttal, de az számomra közel nem volt ekkora hatású film.

Ezt a filmet tán nem szabadna a Keresztapához hasonlítanom, de máshoz nem nagyon tudom, ahhoz áll a legközelebb, mind dramaturgiailag, mind a karaktereket és a színészek játékát nézve.
    Tetszett, ahogy a készítők tisztelettel nyúltak az orosz kúltúrához, szokásokhoz, emberekhez.
    Kegyetlenül naturális és kegyetlenül jó film, jópár véres "felszisszenős" jelenettel. Viggo Mortensen ezzel a szerepével került be nálam a nagyok közé, de Vincent Casselnek sincs szégyenkeznivalója, tökéletesen alakította a Londoni orosz maffia trónjának erőszakos, iszákos, egyszerű lelkű várományosát. Szeretem őt, pláne amikor nem kommersz szarokat vállal el. Akárcsak Semyon karakterét megformáló Armin Mueller-Stahl is minimum tökéletes a maffiafőnök családfő szerepében (tényleg Brandóhoz hasonlítható).

A verekedés a gőzfürdőben nagyon durva, nagyon jó, és a film záróképe pedig odab@sz.

Remek karakterek, jó sztori, ugyan egy kicsit elcsépelt benne a fordulat, de attól még kiemelkedő film lett. Ajánlom a komolyabb, ütősebb filmek kedvelőinek, akcióbuzik viszont kerüljék.

Kilenc pont alá.
  • poppe
    nemrég néztem meg én is, zseniális tényleg... és végre sikerült beszereznem, már régóta kerestem...
  • Blasta
    "...mert 10 pontos film nem létezik..."

de nem ám :)
  • Strabi
    ...egy "kapott" kimaradt
  • Strabi
    Andrei Tarkovszkij: Stalker

Győrben az építészeknek éppen alkotóhetük van. Idén a "Víz" a téma és e kapcsán megnéztük ezt a filmet. Először féltem tőle, mert sok jót nem hallottam róla, de végül is megnéztem és azt kell hogy mondjam hogy nagyszerűen döntöttem. Művészfilm a szó szoros értelmében, ahol olyan mély gondolatok fogalmazódnak meg az életről és a művészetről amit első nézésre nagyon nehéz megemészteni (de még másodjára is...). Ez egy 1979-es szovjet film, de a mű képi világa egyszerűen fenomenális. A film indusztriális környezete magával ragadja az embert és szinten bőrén érzi a dohos, nedves szobák hűsét.
    A filmzenét még mindig a világ legjobb filmzenéi között tartják számon.
    (http://www.youtube.com/watch?v=rC7CTgHlowE&feature=related)

Ha valaki kedvet a filmhez a jútúbon sok részletet talál, ezek főleg angol feliratosak. Ez pedig egy világhírű jelenet a filmből, amit még ma is a legjelentősebb filmjelenetek közt tartnak számon.
    http://www.youtube.com/watch?v=itlRTKYyCq8&feature=related

9,9/10 ...mert 10 pontos film nem létezik...
  • Montanosz
    na...Wall-E...ne...nem akarom...ne...de..deeee

• Zoli82
    Rendben köszi mindenkinek, már töltöm is
  • Montanosz
    ja, Wall-E.
  • Blasta
    Én első blikkre a Kis Vukra gonoltam :DDDD
  • Montanosz
    Wall-E?
  • poppe
    WALL-E
  • Blasta
    Wall E
  • ProGabe #41478
    ha azt írtam volna, hogy béla a neve, még megérteném, hogy nehézkes lenne a keresés. vagy te ennyi Wall-E nevű robotot ismersz? :)
  • Zoli82
    Ja tényleg robot:), mi a film címe?
  • ProGabe #41476
    szmöre szemetet valami másik bolygón? esetleg az a szmöre egy kocka formájú robot, a földön dolgozik és a neve Wall-E? mert akkor van egy sejtésem, hogy mire gondolsz :)
  • Zoli82
    Sziasztok!

Egy filmet keresek, nem tudom a címét.
    Rajz vagy animációs nem tudom pontosan, egy kis "szmöre" szemetet pakol valami másik bolygón nagyon régóta, ennyit tudok róla.
    Rémlik valakinek, esetleg a címe?
    Egy ismerősömnek kellene, ennyit tudott róla mondani.
    Köszönöm.
  • Montanosz
    köszi all
  • Blasta
    Okés, bocsánatot kérek :)
  • poppe
    ha ezt tudom meg se szólalok :D
  • Montanosz
    ne zúzd le mert én kedvesen akartam szólni neki, nem támadni.
    - igaz én emlegetem mindig a mezítlábszéttapopsottkismacskát-