106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Orionk
    SZiasztok!

Én most láttam a Banki Meló cimű filmet (2008), elég jó, nekem tetszik.

Szeretnék a filmmmel kapcsolatban kérdezni valamit, ezt spoiler-ben teszem fel.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dave nevezetű bankrabló társukat elfogta az a Fogel nevezetű arc, és mielőtt lelőtték folna(fejlövés), előtte megkínozták egy szerkezettel. Azzal a szerkezettel a lábát sértették meg, talán mgégették. A kérdésem pont ez lenne, hogy mi a picsa lehetett az a szerkezet? És hogyan sértette meg az a lábát?

Előre is THX.
    ÜDv.,
  • Sati84
    Én is most néztem meg, én csak egy 7/10-et adnék, mert annyira nem volt jó, mint a Shoot 'Em Up, kicsit lassú volt az expozíció. De tényleg jó film!
  • Sati84
    Ja, gondoltam, hogy részecskeszinten megy a móka.
    A kvantumfizikában ennél sokkalta érdekesebb dolgok is történnek, mint holni időutazás. Hah! :-)
  • kaposi1
    "majd csak jövő év januárban láthatjuk,"
    Akkor várhatok még egy picit a DVD megjelenésre.
    Addig biztos megnézem még egypárszor más forrásbol.
  • Montanosz
    A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

először azt hittem valami vicc, de tényleg ez a film címe.
    látta már valaki? miről szól? elég provokatív a címe...
  • xxxpaulxxx
    Megnéztem a pillangó hatás rendezői változatának a végét is(mert ugye csak az van megváltoztatva)
    Hát... ez már túl szomorú... az eredetinek a vége se a leg boldogabb, de még jó hogy nem így került ki a köztudatba:)
  • Montanosz
    tényleg bejön mindenkinek itt a topikban.
    bár második részre nem tudom mennyi esély van, talán valami bosszúálló rokon a maffiából)))
  • PetruZ
    Taken (2008)
    Ehh, amennyire vissza bírok emlékezni, a Shoot'em Up óta nem láttam ennyire faék-egyszerű, klisékkel és teljesen kiszámítható fordulatokkal teli (na jó, azt nem gondoltam volna, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a francia zsaru feleségét ilyen simán meglövi
    :) ) és mégis megragadó, szórakoztató, a feszességét végig megtartó, másfél órára a tévé elé ültető filmet. Kicsit olyan volt, mint a Bourne-trilógia és az új Bond összekeverve, felrázva, jég nélkül, csak egyszerűen, és mivel azok is kedvenceimmé váltak, ez is gyorsan az lett. Különösen fura ezt mondani akkor, amikor a filmet valójában majd csak jövő év januárban láthatjuk, tehát mi most, orosz barátainknak hála, már élőben megtapasztalhattuk az időgép működését. :] 8/10
  • makizsolt
    Regisztrálj a www.arenaklub.hu közöségi oldalra és az első 5000 regisztráló pendrivot kap ajándékba.
    Jó szórakozást ehhez
    sziasztok
  • Montanosz
    közben hogy kerestem a cikket olvastam hogy meg is filmesítik a sztorit
    Time Traveler címmel.
    Spike Lee rendezõ megszerezte Ronald Mallett fizikus emlékiratainak megfilmesítési jogát, aki egész életében azon dolgozott, hogy ezt a szerkezetet - időgépet - megépítse. javascript:document.newmessage.submit();
  • Shep
    Kösz.
  • Montanosz
    még régebben olvastam...de azóta tudom hogy a japcsiknak sikerült...

"...Ronald Mallett amerikai fizikus a napokban bejelentette, hogy sikerült olyan időgépet készítenie, amelynek segítségével egy kis anyagi részecske visszatérhet a jövőből. Mallett úgy véli, ősszel be is mutathatja időgépét a nagyobb nyilvánosságnak, mivel kísérletei rövidesen befejeződnek...."

tovább itt
    időgép
  • ForzaInter
    erről a filmről se olvastam még jó kritikát:D
  • Shep
    Mi ez az időutazás amit írsz?
  • kaposi1
    Max Payne
    Ezt vártam annyira?
    3/10
  • Sir Quno Jedi
    Hát én meg sf klubbokban nőttem fel, személyesen találkoztam a legtöbb íróval és ufológussal, meg kutatóval, ezután ipari robotokon végeztem, külön szakként felvettem a mesterséges intelligenciát és még a diplomamunkám is az ipari robik látórendszereivel foglalkozott, de azt kell mondjam, hogy sehol sem vagyunk. És ez még jó sok ideig így is marad sajna (avagy szerencsére). Én aztán sokmindentől félek, de a Skynettől a legkevésbé... :DDD
  • Montanosz
    épp a terminátoros sorozatos topikba linkeltem két cikket is az önszervező számítógépekről, szal nem vagyunk ettől azért fényévekre
    minthogy a japcsiknak is sikerült az időutazás, igaz hogy csak a bekapcsolás idejéig tudtak vissza menni az időben...de már ez is nagy lépés a semmihez!
  • Sati84
    Egyetértek. Megbeszéltük :-)

Egyébként még az igazán AI-nak nevezhető AI-tól is messze vagyunk.
  • Sir Quno Jedi
    Semennyire. Még olyan messze vagyunk tőle, hogy a gépek maguk fentartsák a saját "szaporodásukat", hogy ihaj...
  • Sati84
    Na, ez még egy érdekes téma, de itt ugye off lenne.
    Mondjuk a SkyNet koncepciója szerinted mennyire reális? Csak hog annyira mégse legyen off :-)
  • Sir Quno Jedi
    főleg, hogy mi is húzunk az analog kompjúterek felé...
  • Sati84
    Höhö, bírom amikor így belemegyünk egy diszkusszióba.

Erről az jutott eszembe, hogy egyik évfolyamtársam egyik haverja azt mondta a Függetlenség napjára, hogy biztosan lehetséges megfertőzni a számítógépet, merthát "a kettes számrendszer az alapja mindennek". Hátizé. Lehet, hogy az idegenek azért tudnak mást is :-)
  • Sati84
    Rosszul emlékeztem. De a rádiójáték hatása vicces volt :-)
  • EnZsolt
    Zöld Hentesek

Ismét egy kitűnő rendezés, nagyszerű szereplők, hatalmas alakításokkal. Szépen beállított képek, és igazi finom fekete humor. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Kicsit még korai munka a rendezőtől, és fejlődött azóta ezért:

8/10
  • Sir Quno Jedi
    No azé a zenterprájzban sokkal többet űrruháznak és mindig gondosan leszkennelik, hogy hova is mennek át és ott milyen veszélyes kis élőlények és nemazok vannak (na nem mintha ez lehetséges lenne azzal a teknóval). :D
  • Sir Quno Jedi
    Ja, ahogy mondod, a hajó, amit találtak, csak egy döglött roncs volt mindaddig, míg az anyahajó közelsége életre nem keltette. Kb. szart sem sikerült róla megtudniuk addig, hosszú évtizedeken át (ezt egyébként ki is hangsúlyozták, meg azt is, hogy még segédfingjuk sincs, hogy hogyan műxik). Kb. annyi esélyük volt, mint ha az ősembereknél lezuhanna egy űrsikló. Energia nélkül és döglött rendszerekkel még egy komoly mai tudóstím, menő felszereléssel sem tudná 1xűen beüzemelni (pláne kijavítani), az ősemberek meg max. kopogtathatják a kőbaltáikkal és hümmöghetnek, hogy jé, meg nahát.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy annyi a lényegi különbség, hogy a baktériumok élőlények (a legkisebbek), a vírusok viszont nem élőlények és még a baciknál is nagyságrenddel kisebbek.

Itt egy jó cikk köznyelven pl.:mamavirus-mimivirus-oriasvirusok-es-virusokat-tamado-virusok
  • RelakSfromhome
    Őőő... a Star Trek: Enterprise-ban is minden védelem nélkül baktattak, akkor pedig még minimum féltek a transportálástól...

Függetlenség napja: ott volt már a kis hajó egy ideje, tanulmányozhatták eleget ... volna, mert ilyenkor mindig eszembe jut, hogy csak az anyahajó érkezésekor kapcsolt be egyáltalán XD (azért az operátor muki eléggé zokon vette, hogy pofán lőtték egy rakétával :] )

Világok Harca: igen, régi történet esetén lehet, hogy még jó volt a dolog. Csak akkor már régies környezet is kellett volna (Rómeó és Júlia is kissé fura volt a tuningverdával :D), meg sajna azóta már tudunk annyit, hogy ezek a dögök csak elvétve fertőznek fajok között. Bár az az elvétve esély pont elég lehet :D
  • Sir Quno Jedi
    Hja kérem, ha a plebnek gyártunk populáris szemetet, akkor meg kár Wells-hez nyúlni... :D
  • TomDantes
    Tök mindegy...vírus baktérium...nem értek hozzá nem vagyok orvos XD

Tényleg jobb lett volna ha nem most hanem az 1850-es 60-as években játszódna mikor Wells írta.

Bár....az milyen lett volna? se tank se repülő, csak ágyúk? Nekem mondjuk tetszett volna ez a megoldás, de vajon a közönségnek? Akik azt se tudják ki az a Wells?
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy nem vírusok, hanem baktériumok. Asszem Wells idején még nem nagyon tudtak a vírusokról, így maradtak a bacik. :D
  • Sir Quno Jedi
    Nem is mondtam, hogy át kellett volna írniuk. Ez egy régi klasszikus. Mondjuk, ha nem ma játszódott volna, hanem szépen megcsinálják kosztümösre és eredeti idejébe helyezik, az azért sokkal autentikusabb lett volna (igazi "remake" :D).

Sajnos ez a film ma már nem időszerű, így abszolúte felesleges volt egyáltalán elkészíteni. Ott vannak a régi verziók, azok már klasszikusak, jó az úgy. Inkább olyan sztorikon káne dolgozni, amik ma is megállják a helyüket (no persze ezokhoz GONDOLKODNI is kéne, az meg nem erősségük). Kicsit jobban odafigyelnének olyan nagyságokra, mint Manny Cotto, vagy J. Michael Straczynski pl. és mindjárt jobban menne a szekér (pedig már ők is öregek).
  • TomDantes
    Lehet hogy ma vicces és szánalmas, de ha egyszer így írta meg! Nem írhatják át Wells könyvének a lényegét! A lenyeg az benne hogy az emberek nem tudták legyőzni az ellenséget, viszont a legkissebbek a vírusok megölték az UFÓkat.

Ezt nem írhatták át! Kész.
  • Sir Quno Jedi
    Jó, ez olyan dolog, mint Star Trek-ben a bioszűrő a transzportereken. Azok az agyhalottak mindenhova űrruha nélkül császkálnak, mondván, hogy a csudiszűrőjük úgyis kiiktatja a káros biszbaszokat mikor felsugaraznak a hajóra (magyarán mikor összeállítja őket újra, akkor a puffermintáikat igyexik az erdetihez igazítani, még mielőtt lesugaraztak ugye). JA. Csak általában pont a leghalálosabb retróvírusokat, meg hasonlókat nem szűri ki "olykor". Vicc, de mindig újra elsütik, bárminő kínos is, mivel nem lenne különben sztori (béndzsák a forgatókönyvírók, na).

Anno Wells apó idejében a bacik "újak" voltak és menők, így ezzel megpunnyasztani a mocsok marsi invader-eket igazán pofás/agyas megoldás volt. Ma már inkább vicces/szánalmas. Evvan. Verne is kissé idejétmúlttá vált, de sokáig tartotta magát. Végülis a mondanivaló a lényeg, az pedig érvényben maradt.

Nameg ha lehet vírust írni látatlanban egy idegen anyahajó fedélzeti számítógépére egyetlen éjszaka alatt (Independece Day), egy ismeretlen idegen faj által kidolgozott ismeretlen nyelven, akkor bármi lehetséges... :DDD
  • TomDantes
    Basszus...látom itt se hallottatok H.G: Wells-ről
  • I.C.ram
    1898-ban. A radiojatek, ami alapjan a film keszult, pedig 1938-ban. A film meg 1953-ban.
  • I.C.ram
    Nekem az eredeti jobban tetszett. Sokkal jobb hangulata volt. Mikor eloszor lattam a TNT-n teljesen lekotott. Pedig soha sem voltam oda a regi feketefeher filmekert. Egy-ket kivetel persze volt.
  • Sati84
    Max Payne

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaj... Az első rész nekem a játékból nem tetszett, de a második hihetetlenül zseniális volt. Ez meg egy sz*r. De tényleg.

3/10
  • xxxpaulxxx
    JAAAAAA:O:D
    Pont most akartam kérdezni, hogy akkor mi volt mivan?:D Én arra gondoltam, hogy mivel felrobbantották az egyiket gránáttal és mivel (gondoltam) össze voltak kapcsolódva ezért tönkrementek...
    De ok így már világos:)
    Szerintem izgalmas film volt nagyon, nem rossz... olyan jó kis vasárnap esti scifi...
    7/10
  • Dynamic
    Miért? A vírust telepítek az idegenek szg.-es rendszerére ötlet mennyivel volt jobb?:)