106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tűzfal
Ez sem egy világmegváltó múvi, de arra a másfél órára lekötött. Meg kéne nézni az Indy 4-et is már, kiv vagyok Ford papára :D
A film vége eléggé összecsapott volt :c
Legyen 6.5/10
-
szerintem meg legalább 10 kategóriában nyerni fog, vagy lehet, hogy mindben ? -
sandor8206 #44153 ne izgulj azokban nem fog nyerni, +Pitt se fog -
Lakeview Terrace (Kínos közelség)
Samuel L. Jackson egy veterán rendőrt alakít, akinek a szomszédjába beköltözik egy fiatal fehér srác a fekete nejével, amit nem nagyon néz túl jó szemmel, és minden erővel el akarja üldözni őket... Hát nem szeretném, ha ilyen szomszédom lenne, jól alakította a mocsok rendőrt Jackson, de amúgy semmi extra. Átlagos thriller. Gran Torinonak is hasonló a sztorija, csak az sokkal jobban tetszett...
6/10 -
gratulálok -
mate317 #44150 vicc a 13 jelölés. oké, hogy manapság szinte nincsenek jó filmek, ez lehet az oka, de ha csak 6ot megnyerne az aránytalan lenne a régebbi nagyokhoz mérve(Forrest Gump, Schindler listája, Titanic) azoknak nem ilyen gagyi popcornfilmekkel és kiégett vagy buzi rendezőkkel kellett versenyezniük. Ha fincher nem kapott oscart a harcosok klubjáért, ezért pláne ne kapjon.
ugyanakkor igaz, részleteiben nagyon jó, igényes film, de egy ilyen unalmas és csalódást okozó mozi ne nyerjen már legjobb film, legjobb rendeező kategóriájában... arra ott a slumdog
-
A.Zsaruk.Becsülete(Pride and Glory)-2008
Szokásos korrupt-zsaru vs nemkorrupt zsaru téma egy bonyolító/nehezítő tényezővel. Edward Norton és Colin Farrell játéka miatt már eleve nem tudom túlságosan lepontozni, annak ellenére hogy sokat újat nem hoz..
A végén azért mégis lélegzetvisszafojtva ültem annál a bizonyos résznél, mikor... ;P
10/7 -
Seten #44148
HL, JN, miért kell mindig kódokban "beszélni"? :)
Másrészt annyi tiszteletet adjunk már meg embereknek, hogy legalább a vezetéknevüket leírjuk.
-
:d
Amúgy igen, ezt kellett eljátszania, de HL sokkal jobb volt szvsz. Persze JN sem volt rossz... :) -
sandor8206 #44146 sztem olvasd el mégegyszer a hsz-m. -
szal azt mondod, hogy téged irritált az a "mókus", tehát maga a Joker
ok, ez szubjektív dolog, téged irritált, nem szimpi maga a karakter
nade, nem Ledger volt neked unszimpatikus, hanem Joker, nem is láttad Ledgert a karakter mögött (nem csak azért mert ki volt festve :D) mert annyira beleélte magát
ha nem így lett volna, és kicsit is emberibb lett volna az alakítása, ha nem játszott volna ekkorát, talán még neked is szimpibb lett volna Joker
és nem, a színészet nem az, hogy úgy beszél mint akin hányinger van... jézusom. így volt megírva a karakter, ezt kellett eljátszania. de emelett még ezer apró kis puzzledarabkából tevődik össze ennek a "mókusnak" a személyisége, kár hogy nem értetted meg...
és igen is Ledger hihetetlenül nagyot játszott, nem azért mondom mert meghalt, hanem azért mert így gondolom
ja, lehet hogy más színész is el tudta volna játszani, de az nem ilyen lett volna, hanem más... hisz, a színészek is emberek, nem robotok, hogy mindenki ugyanúgy játsszon el egy szerepet -
Lipi1980 #44144 Ezzel a bármelyik színésszel azért nem értek egyet!
Milyen lett volna pl. Steve Martin, Chevy Chase, vagy mondjuk Kulka János? -
veled van a gond
ilyen egyszerű
na haladjunk -
Larvin #44142 Blindness (2008)
Nagyon érdekes film. Akik kedvelik Julianne Moore-t azok nem fognak csalódni most sem benne. Danny Glover is játszik a filmben. Az idősődő Glover amolyan narrátorként tűnik fel néha.
Igazából a rendezés az, ami szót érdemel szerintem, nem a színészek játéka.
Rettentő depresszív a film! A Schindler listájához tudnám hasonlítani.
A Maslow féle szükségletpiramis remekül kirajzolódik benne, és még valami: hogy micsoda állattá tud lenni az ember.
Amikor baj van, mindenki megvadul. Az egyetlen felemelő, emberi jelenet is egy kutyához köthető, aki nem áll le döghúst enni, hanem lenyaldossa a síró asszony könnyeit. Azért ez nem egy posztapokaliptikus film. Legalábbis nem úgy, mint ahogyan azt mostanában ábrázolni szokták.
Azt is megmutatja, hogy azért az emberek szeretetéhesek, és belekapaszkodnak mindenbe ami elérhető számukra. Alkalmazkodnak, sokmindent eltűrnek, és megbocsájtanak. A nagyon rossz mellett a kicsit rossz már szinte eltörpül, és jelentéktelenné válik.
A film azt mutatja be, hogy mi lenne, ha...
Nem akciófilm! Csak azoknak ajánlom akik érdeklődnek a társadalmi viszonyok iránt! Az empatikusabb embereknek biztos tetszeni fog.
8/10 -
xxxpaulxxx #44141 a Nem ez a lényege a Jokernek mondat után jönne még egy kérdőjel meg egy szmájli:D -
xxxpaulxxx #44140 Nem ez a lényege a Jokernek
Egyébként egyet értek... Ledger tényleg nagyon hitelesen adta elő ezt a szerepet... attól meg el kell tekinteni hogy jajj nem ilyen volt a Joker a képregényekben/rajzfilmekben/filmekben... -
Hotel Ruanda 9/10
A texasi láncfűrészes mészárlás 7/10 -
leírtuk ezt már párszor, nem is egyszer. -
oké...
ha te mondod... -
a te idióta lényegeden!!! -
de milyen "jól"???
most őszintén kérdem, mégis mi volt olyan überjó abban az alakításban?
nem akarok flémet szítani, komolyan érekel, mert akkor lehet velem van a gond, mert engem kifejezetten irritált ez a mókus az első perctől kezdve az utolsóig... -
hűha!
akkor tedd be az aláírásodba, vagy tetováltasd fel a hátadra, a lényegen nem változtat... -
már nem...
-
van amikor sz@r a rendszer, és nem tölti be...
de csak átmeneti, próbálkozz! -
nekem mükszik -
Nem tudjátok mi van az opensubtitles-szel? -
Ja és gondolom Golden Globe-ot is csak azért kapott mert meghalt, igaz? -
Nem nézted meg rendesen azt a filmet, azt a karaktert, csupán csak LÁTTAD. -
megnéztem már én is, egyetértek, 10/10
-
sandor8206 #44126 ez teljesen ok, senki nem vonja kétségbe Ledger játékát! -
sandor8206 #44125 hol? bármelyiket nem Seagal értem, hanem a mostani fiatalabb színészekre, már említettekre. Rengeteg olyan színészt és szerepet lehetne sorolni, hogy senki nem gondolta volna hogy eltudja játszani és mégis sikerült, ezért színészek , Ledger kapta az esélyt így az ő Jokerét ismertük meg, de ha más kapta volna azis hozta volna a figurát, mert a szerephez nagyban hozzájárult a megírt karakter is(Why so serios, ceruzás jelenet, stb), ami nem Ledger érdeme. Ez olyan dolog, hogy bárki eljátszhatta volna Indiana Jonest, de H. Forddal ismertük meg így már azt gondoljuk nincs nála jobb. Ezt gondoltuk Nicholson-ról is, hogy nincs jobb Joker stb. Azért színészek, hogy eltudják játszani a megírt szerepet -
1000% respect 
ez igy van... -
az extra dvd-n mutatnak egy kimaradt reelt: a kórház felrobbanásakor (ténylegesen(!) felrobbantották az épület egyik felét) egy kamera a buszban ülő Ledgert vette. mögötte ugyebár az óriási bumm, egy ember életében ilyet többet nem lát. ő pedig egy századmásodpercig sem esett ki a szerepből, még csak el sem fordította a fejét, csak ült egy helyben, meredt maga elé a Joker-vigyorral (ami ebben a filmben nem is vigyor, csak egy igen beteges nézés). eszméletlen módon beleélte magát a szerepbe, tényleg eggyé vált vele
ez az, ami miatt olyan jól lemászik Joker a vászonról/képernyőről egyenesen bele a a fejedbe. 100%-ig hiteles alakítás. mikor is láttunk ilyet utoljára? valami de Niro ugrik be taxisként -
pont most mondtál ellent saját magadnak :) -
csak éppen olyan jól nemtudná bármelyik -
sandor8206 #44120 pedig bármelyik, azért színészek hogy eljátsszák, de felesleges ezen vitatkozni mert Ledger kapta a szerepet, ő játszotta el. -
én pont nem vagyok TDK fanatikus. egyszer megnéztem, jó volt, de semmi több. azt se mondtam, hogy nincsenek jobb színészek Heath Ledgernél. de az, hogy Jokert bármelyik színész el tudta volna úgy játszani, egy faszság. -
sandor8206 #44118 azért azt nem mondanám, hogy bárki aki minimális tehetséggel bír eltudta volna, de abban én is egyetértek, hogy a mai tehetségesebb színészek közül azért bárki ugyanezt lenyomta volna (Farrell, Depp, Damon, DiCaprio stb.), de Ledger kapta a lehetőséget ő maximálisan hozta a figurát, de az alakításához nagyban hozzájárult, hogy remek szerepet írtak neki (Jokernak), szövegeket, jeleneteket stb.
szóval azért nem kell egyből színészlegendát csinálni belőle, jó színész volt ennyi már nem derül ki mi lehetett volna. -
pedig ezt én is így gondolom.
a bb-t,meg a dk-t kicsit túlértékelik.joker meg közepes,sokkal-de sokkal jobb színészek is vannak,meg ezerszer jobb alakítások,kevesebb hájppal. -
jézusom! ez volt 2009 legnevetségesebb hsz-a!