106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    Én azért örülnék ha ilyen filmeket csinálnának most mint a Parazita, az áldott szép 80-as és 90-es évek!
  • wesker24
    N ameg az is jó jelenet amikor azt mondják neki valljon be minden mocskos trükköt amit eddig valaha csinált ő meg elkezdi sorolni !
  • wesker24
    Ma régi 2 klasszikus fimet néztem meg !

Fél lábbal a paradicsomban 10/10

Bud Spencer egyedül is megállja a helyét vannak egyedülálló személyként is jó filmjei !

Kincsvadászok 10/10

Na ezt régen széjjel néztem VHS-en nagyon jó családi vigjáték !

Egyik kedvenc jelenetem mikor Tuskót összezárják Lajhárral erre Tuskó ad neki egy csokit de fejbe dobja és mivel nem éri el kiszakitsa a láncokat a falból !
  • Qwerty4
    A parazitás alapötlet miatt sztem megérdemli, de a megvalósítás, legalábbis számomra elég együgyűnek tűnt, leginkább a csaj és a pasi kapcsolata valami borzasztóan lett "előadva".
  • Matthew Prosac
    "Elég gagyi, sekélyes.6/10 "

Akkor érdekesen pontozol :)
  • SötétBarom
    8/10..
  • martindante
    Höhö, bazd meg :)
  • Real13
    Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy Dante kolléga belinkeli az adott cikkeket, de szólok neki, hogy álljon le.
  • Real13
    Az. Ha ez megnyugtatott.
  • Real13
    Ha neked a szövegből nem esett le, hogy az egész egy vicc, akkor nálad vannak problémák. Egyébként jó hangulatomban voltam, és nem tartom magam hülyének. (azt nem mondom, hogy intelligens vagyok, azt kijelenteni nagyképűség lenne.)
  • Qwerty4
    Tegnap a retken volt a "A parazita" (The Puppet Masters - 1994).
    Elég gagyi, sekélyes.6/10
  • Montanosz
    Halálos temetés

már láttam, de gondoltam szinkronosan is teszek egy próbát.
    megérte mert véletlenül jó a szinkron, és megint jót szórakoztam.
    angolok vígjátékmániásoknak meg végképp

The unborn

gyenge mint a harmat, megnéztek pár japcsi horrort, és ezekből összedobtak pár klisét.
    és megint nagyon idegasítő hogy a babaarcú, fantasztikusan szép, kecsesen szenvedő, tinisztáron sosincs egy karcolás, és mindig finoman ápolt sminken egy elkenődés sincs miközben esetleg kenyérvágó késsel vájkálnak a gyomrában.
    az összegányolt vallási-okkult fantazmagóriákról nem is szólva
    már nincs a vinyómon)))

Alien Raiders

a címe után nem sokat vártam tőle, de kellemesen csalódtam.
    már ez is erény mert végig lehet sejteni a csattanót a végén, semmi meglepetés, de másfélórára elfelejtettem a fenyegető magyar államcsődöt)))
    a doki csajszinak meg nagyon szép szeme van)))

The Counterfeiters

azokról a zsidókról szól akik a megsemmísítést elkerülendő, náciknak gyártották a hamis pénzt a koncentrációs táborban.
    nagyszererű film, kicsit az is lejön hogy lehetet az hogy több millió ember engedelmesen a vágóhídra ment.
    igaz azt is nehéz feldolgozni hogy tíz és százmilliók meg lelkesen üvőltöttek együtt a farkasokkal.
    - mondjuk az emberiségbe vetett hitem nem veszett ki,mert pont tegnap láttam hogy a vonat mellett egy magyargárdista tüzet adott egy rosszul öltözött cigánynak, és elégedetten pöfékeltek az indulásig -

• PetruZ
    Biztos, ennyire nem másztam bele. :)

(A Fist of Legend-et már láttam, mindkettőt. :) )
  • SötétBarom
    Watchmen

Még nemtudom/10.

Kicsit emésztenem kell, tegnap este láttam. Alapvetően tetszett, ennyi biztos.
  • Kojiro
    A két filmnek semmi köze egymáshoz :), és a két embernek sem:

Az egyik Yip-Man, aki az első férfi volt, aki a Wing Chun első férfi nagymestere lett (addig nem is számoltak kb a stílussal), a feleségétől tanulta meg. Fushan-ban élt, aztán Hong Kong-ba költözött és ő lett Bruce Lee mestere. A filmbeli története a második világháborúban játszódik. A '72-ben halt meg, Bruce Lee egy évre rá.

A másik Tsu Yuan-Da (vagy Yuan-Jia) pedig egy családi stílus, a Jin Wu mestere volt, és később sportszövetséget alapított. Ő 1910-ben halt meg. Ő is köthető viszont Bruce Lee-hez, ugyanis a Tomboló Ököl c. filmben Chen Zhen-t játssza, aki Tsu Yuan-Da legjobb tanítványa volt és állitólag ő nyomozta ki, voltaképp mi is történt a mesterével.
    Érdekesség, hogy Jet Li ezt a filmet is feldolgozta, Fist of Legend címmel, és ebben ugyanazt a Chen Zhent játssza el, tehát a Fearless-ben eljátssza saját maga mesterét is :).

A Fist of Legend amúgy Jet Li legjobb filmje sztem. Ha nem láttad, nézd meg.
  • PetruZ
    Donnie Yen hétvége termése:

Ip Man (2008): A jónéhány feldolgozást megért (legutóbb pl. Jet Li a Fearless-szel) történet egy újabb változata sokkal kevésbé meseszerű, de hitelesebbnek tűnő és valós történelmi eseményeket is tartalmazó formában, szűk két órában. Emellett ez is egy olyan változat, amely a japánokat nem csak brutális megszállóként mutatja be. Képileg és hangulatban nagyon erős, a küzdelmek jók, a sztoriban van egy-két kisebb döccenő, de alig lehet észrevenni ezeket. 9/10

Painted Skin (2008): Hagyományos jellegű, néhol "röpködős" történelmi wuxia, ami egy kínai mesét, legendát dolgoz fel. Egy démonlányról szól, aki már vagy ezer éve emberszíveket eszik, hogy fiatal és üde maradjon, de több száz év óta először hibát követ el: beleszeret a fiatal és jóképű hadvezérbe, aki megmenti őt a banditáktól. A vezérnek sajnos felesége is van, aki nagyon hamar gyanút fog bizonyos jelek alapján, emellett előkerül a férje két éve eltűnt fogadott testvére, a korábbi hadúr, valamint egy pimasz fiatal lány, aki démonvadászok leszármazottjának mondja magát.
    Jópofa, csavaros, igazi keleti démonsztori, amelyben inkább a drámaiság és a karakterek dominálnak, mintsem a harcjelenetek. A hadvezér feleségét játszó nőt tavaly ázsiai Oscar-ra jelölték. Még valami: akármennyire is Donnie Yen van a stáblista élén, nem ő a főszereplő, nincs is annyi ideig a képen. :) 7/10
  • xxxpaulxxx
    Slumdog millionare

Azt kaptam, amire számítottam. Imádom az ilyen "egyfilmes" színészeket, akik ilyen hihetetlenül jót alakítanak. A történet nagyon eredeti... cselekmény bemutatása egy játékon keresztül... ütős volt nagyon:)
  • CSOCSO
    ott a pont!
  • Tyler1
    hétvégén 2 dok. filmet néztem:

- Puskás Hungary: nagyszerű film, kötelező darab minden magyarnak, mindenkinek aki tisztelte a mi Öcsi bácsinkat, és érdekes dolgok is kiderülnek belőle, 10/10

- valamint láttam egy tavaly elötti dok. filmet a szovjetek II.vh-s könyörtelen, fasiszta tetteikről, ami egy nagyon durva film, tele olyan képsorokkal, amitől a szavam is elakadt. sajnos csak angolul néztem és nincs hozzá felirat, de érdemes megnézni, mert félelmetes dolgok vannak benne
  • Sephi
    Deception -

Na ez borzalmasan gyenge volt. Mar az elején tiszta volt miről lesz szó...
  • ProGabe #45380
    ehh, itt pár napja azon ment a vita, hogy nem kérünk linkeket filmes blogokhoz. az egyik legerősebb érv értelemszerűen az volt, hogy minek bekopizni, ha úgyis a linkelő írta

de ezek szerint pl. a #45362 csak egy kicseszett reklám -.-
  • Kojiro
    ez az üzi Real13-ére ment, sry.
    és "magyarosan" :)
  • Kojiro
    szerintem mielőtt ez ember leírná a pontját egy filmre, el kellene mondania, hogy mennyire tartja magát intelligensnek, meg mennyire tartják mások annak :), hogy milyen hangulatban van (pl történt-e vele valami nyomasztó mostanában, vagy pl film közben dugott-e 2 csajt :))
    Na ezek után, hogy felvázolta "helyzetét", jöhet a pontozás és így sokkal precízebb képet kaphatunk arról, hogy mennyire szubjektív, vagy objektív :)))).

Amúgy szép magarosan megfogalmazva: Egy nagy LOL vagy.
  • Blasta
  • Real13
    Sziasztok. Az, hogy a John Tuckert megnéztem, egyszerű okra vezethető vissza: annyiszor szembejött velem az a film különböző helyeken, hogy már nagyon irritálta a csőrömet, hogy miért is? Így megnéztem. Írhattam volna egy sima fikázó írást is, de minek? Írjam le, hogy rendezés szar, forgatókönyv szar, színészek szarok, de a nők jók? (nyilván nem így, de nagyvonalakban) Így inkább nekiálltam valami marhaságot összehozni, éjjel ennyire tellett. Ha meg lúd, legyen kövér, kapott egy 10/10-et :D

Real a Videodrome-ról.

Bocs, ha valakinek álmatlan éjszakát okoztam :)
  • stonesour
    Slumdog Millionaire 10/10
    The Wrestler 10/10
  • viizo
    Az Üresfejű (Meet Dave)

A valaha jobb sorsra is érdemes Eddie Murphy sajnos egyre gyengébb filmekben égeti magát, utoljára talán az egyébként is zseniális, 99-es Bowfinger-ben tudtam rajta nevetni igazán.

Az Üresfejű egy teljesen közepes családi vígjáték-próbálkozás, amin bár párszor felkacagtam, de nem sokkal több, mint egy átlagos kertévés délutáni matiné.

A felesleges belemagyarazások egy ilyen filmben nagyon fárasztóak, a meleg űrhajótiszttől / majd később fodrásztól kifejezetten rosszul voltam.

Több humorral és kevesebb áthallással kifejezetten aranyos gyerekfilm is lehetett volna - de így nem több mint gyenge közepes.

10/5
  • Calver
  • stargatelost
    Cin Cin lovag (The tale of Despereaux)

pfff ennél szarabb csak a Mézengúz volt.....
    komolyan, én szeretem az ilyen animációs filmeket, de ez tele volt értelmetlen, következetlen baromsággal.....

3/10
  • viizo
    pfff, grat :)

[aki ezek után kritikát olvas a videodrome-on, meg is érdemli :)]
  • ba32107
    Nekem csajok nélkül is tetszett, én szeretem az ilyen agyatlan tinivígjátékokat.
  • nagy hős
    aki csajok miatt néz meg egy szutyok filmet az meg is érdemli :)
  • Sephi
    Amikor végre felfogod, hogy az is poén, akkor talán pofon vágod magad és elhallgatsz.
  • ba32107
    Amúgy a csajok miatt igencsak érdemes megnézni :D
  • ba32107
    Rambo az miért bosszúfilm? Persze bele lehet magyarázni azt is, de szerintem nem kéne belesorolni.

Legjobb bosszúfilm? Oldboy.
  • viizo
    az értékelésnél a 10/10 az nálad iróniának minősül?
  • Blasta
    just 4 U
  • viizo
    sablonos, egynek elmegy tinifilm, agyonunatkoztam magam rajta a moziban:

10/4

méghogy minden idők legjobb (bosszú)filmje, muhahaha :D

Ha már igényes bosszúfilm, akkor a minőség minimum ott kezdődik hogy Rambo: Első Vér...
  • martindante
    John Tucker Must Die! avagy minden idők legjobb filmje!

• Sephi
    Jaja!