106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
lehet csemegézni :)
nine
food inc
the art of being straight
fifty dead men walking
-
Real13 #46647 SW:Clone Wars
Igencsak ódzkodva ültem neki a bő kétórányi kalandnak, de el kell ismernem: hiába a minimalista rajzolási stílus, valamint a jelentősen eltúlzott harci jelenetek, Tartakowskyék megcsinálták azt, amire nem számítottam, azaz méltó kiegészítést gyártottak a mozifilmekhez.
8/10
-
lesz még pár fasza film azért :)
survaillance
sherlock holmes
the hurt locker
surrogates
-
Scorsese és DiCaprio?? a legnézősebb lesz az évben :) -
Fincsi :)
Shutter Island
-
Changeling
Leszámítva hogy nekem Angelina alakítása annyira nem jött át, utána olvasva a történelemnek ráadásul sántít is, a film azért bejött. Sőt. Majd a végéig olyan szinten feldühített.. utoljára az Eden Lake ért el hasonló hatást nálam. Az ennyire rohadt igazságtalanság nagyon fel tud húzni. És igen, igaz történet alapján készült a film (akármennyire is óvatósan szabad csak hinni az ilyesmiknek, utána lehet olvasni, hogy a rendszer tényleg ennyire korupt (volt?!)).
És én még aludni akartam.. csak felébrednem sikerült. -
Cloverfield
Megnéztem újra, ezúttal már a szinkronos rip verziót, de lehet nem kellett volna. Ilyen szar szinronnal régen találkoztam! Az is most tűnt fel h csak 70 perces! mi a fuck?? 70 perc!! bár a tény h már nem volt semmi a filmben, amiért még nyujtani kellett volna. ez a kamerás dolog meg nem rossz ötlet ha azt veszik ami érdekes, mer igy egy nagy nulla volt. az éjszakai részeket meg imádtam, semmi nem látszódott! egyébként nem lett rossz film. -
Push
wtf?? jó filmet néztem? ami a lényeg lett volna, a címadó push alig volt a filmben :S :S poszterek is marha félrevezetőek ( no repülő kocsik )
4/10 -
OK magyarazd meg.
-
viizo #46639 a filmművészet mint tudjuk elég szubjektív, így sosem lesz olyan 'objektív' értékmérő szám, amit minden filmre rá lehetne húzni mindenkinek, és egyöntetűen mindenki elfogadna.
így mindig lesz aki háborog a számára érthetetlen értékelések miatt, sokszor pl. én is :)
néhány esetben én sem értem, hogy miért kapott ez vagy az a film annyit amennyit, de az esetek 80%-ban mégis hasonlóan pontoznék, mint az imdb - ezért is tartom még mindig a legjobb értékmérőnek, hígulás ide vagy oda.
a rottentomatoes pedig egy totál vicc kategória a 20-30%-os értékelés összegyűjtéseivel, broáf. -
xxxpaulxxx #46638 Ananász expressz
Féltem a filmtől, amikor unokatesómék mondták hogy ilyen füves vígjáték... mondom olyan lesz mint a többi hasonló baromság:D De végül is kellemeset csalódtam:)
James Franco szerepe volt a legjobb... az a nem törődik semmivel, állandóan be van állva, szakadt faszi aki semmittevéssel keresi a pénzt:D
Szóval végül is egy kellemes vígjáték volt
7/10 -
Viszonylag keves igy van az 1/1, de ok altalaban nem elsore szavaznak, hanem kesobb szokasuk, az szokta lehuzni a tul magasra ertekelt filmek atlagat az IMDB-n.
Korulbelul jo 10-15 eve figyelem az IMDB-t bar a kezdeti oldalon nem voltak ilyen adatok, viszont nagyon keves filmre nem igaz ez a pontozas.
Kerdem en vajon milyen idiotak pontozhattak a Remeny Rabjaira 1/1-el ?
Pedig nem keves van tobb mint 14000 szavazo velekedett igy, mikozben majd negyed millioan adtak a filmre 10-est.Meg a legjobb filmek is atlagban olyan 3-4%-ban kapnak 1/1-es ertekeleseket, de vannak olyanok is amik joval tobbet. A 10/10-rol meg ne is beszeljek, az valami vicc kategoria, hogy mennyit adnak olyan filmeknek, amik eppen hogy megutik az atlagos merteket vagy kicsivel jobbak az atlagnal csak.
-
Tisztaban vagyok, viszont lenyegtelen, mivel nem ellenorzott az adatok valodisaga rajta, igy peldaul egy 50-evesnek jelolt is lehet 10 eves vagy vica-versa.
Jo pelda erre a T4 is. 18 ev alattiak adtak neki szazalekosan a legtobb 10-es szavazatot, mivel ovek a legmagasabb atlag 38.5%.
A kovetkezo csoport a 18 ev kornyekiek mig a megfontoltabb korosztaly a 30+ mar kevesbe ertekelte tul.
Mindenesetre nem kell hozza sok esz, hogy valaki leszurje a mondanivalombol a lenyeget. Tehat megegyszer ajanlom az elolvasasat es ertelmezeset.
-
Jó hogy mondod, a Salvation tök jól példázza, hogyan kell értelmezni a szavazatokat IMDB-n.
A szavazatok 42% 7 és 8 pont, 16% 5 és 6.
10/10et 17% adott rá, ami valljuk be, hogy sok (itt jönnek a képbe a hülyegyerekek), viszont 1/10 elég kevés van.
A demográfiai bontáson látszik még, hogy az idősebb korosztály átlagosan gyengébbre értékelte, mint a fiatalok. Ill. ami még mókás, hogy a 18 alatti lányok által leadott szavazatok átlaga 8.6. Ide juttott a Termi 4. Tinilányok kedvence.
-
én is úgy ültem le elé h eleve szar lesz mert mindenki lehúzta, szóval sztem legyen egy szabály h az új filmekről szóló véleményeket SPOILERBE irjuk, igy aki nem akarja az nem olvassa el! és nem lesz élményromboló egyik hsz sem. na? -
Én is megnéztem a Terminator Salvationt a moziba. Sokan lehúzták a filmet, ezért nem sok jóra számítottam, de nagyon kellemeset csalódtam, én végig élveztem a filmet, persze azért moziba más mint otthon a tv-ben.
Az akció jelenetek nagyon tetszettek a robotok tényleg félelmetesek, sajnos egy csepp vér sem volt a filmben, lehetett volna brutálisabb. Volt egy-két marhaság is pl. miért olyan hülye a robot hogy a lábát lövi el a kötél helyett, persze T600-asok már csak ilyen segg hülyék, mindegy...
Abban egyetértek hogy Marcus volt az egyetlen kiemelkedő szereplő, akinek a sztoriját már a legelején le lehetett vágni.
Szóval magasan jobb mint a 3. rész és jól megfér az első két rész mellett. -
Azzal ugye tisztában vagy, hogy meg lehet nézni milyen osztályzatból mennyit kapott, illetve melyik korosztály hogyan értékelte? -
Ez azert van mert az elejen beszabadul szavazni a sok kis keteves vagy elfogult idiota, akiknek a 99% csak ugy jobb farzsebbol nyom ra 10/10-t.
Aztan megjelennek a sertodott vagy irigy csoportba tartozo idiotak, akik bal farzsebbol nyomnak ra 1/1-t. Igaz a ket vegletbol a filmek vilagabol nem sok van mert 1/1 es 10/10 nagyon keves letezik, mert azert valljuk be ritka a tokeletes film es a nagykoltsegvetesu filmek kozott 1/1-es osztalyzatot nem igen talalni.
Kozben meg a muerto kozonseg pontozasa ezek miatt a gyokerek miatt elsikkad. Tehat ha szigoruan veszuk akkor hiaba irtak itt le, hogy
"no persze lehet lehúzni az imdb-t, manapság különösen divat, de mégis a mai napig egyik legjobb nagy tömegízlést felmérő stati a relatív nagy szavazatarányáva"
Ez nem igaz, mert hiaba a sok szavazat ha a statisztikat gyakorlatilag elrontjak a szandekosan lehuzok vagy szemellenzot viselo fanatikusok, ami az ertekelok tobbsege. -
a Rambo nekem tetszett személy szerint, annak ellenére h elöző 3 nem! egy gond volt csak vele, h rövid volt a cselekmény! a végén gyilkolnak negyed órán keresztül, de elötte meg csak felvezetés volt... -
Ezt a pöcst -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"de viszont Connort eredetileg ki akarták nyírni a film végén, ugye, akkor viszont már nem stimmel a lézer az időben sehogy."
Ezt úgy értettem, hogy állíólag az új T-trilógia első részének (a gyengébbek kedvéért a Salvation-nak) a végén ki akarták nyírni John Connort, csak megváltoztatták. Namost így üti egymást a két dolog, hogy egyrészt még nem akarták ezt a plazmatechnológiát bevenni a Salvationba, viszont ki akarták nyírni Connort, akkor hogy láthattuk mi a T2-ben a két dolgot (plazma-lézer-spenót fegyverek + John Connor)?
Ez részemről csak egy amolyan fejtegetés volt, mert az volt a gyanum a film láttán, hogy ebbe az világba bele se akarják tenni a léjzört. -
Ő AZ!!! Többekben felvetődött a kérdés, ki a f**om az a McG. Na, ő az.
A tisztelt Terminator rajongók nyomtassák ki, ha tehetik, aztán köpjék le, marcangolják szét, ahogy tetszik
.
-
Aki az index-en olvassa a Knowing kritikát, a kommenteket hagyja ki. Az egyik állatkirály csodálkozott a film végén, 9/10-re értékelte, majd magyarázatként spoiler nélkül leírta a lezárást...
-
pauly #46625 Nem volt rossz a Rambo 4,de az 1. sokkal jobb,sőt,nekem a 2. is jobban tetszik...Az meg vicc hogy az imdb-n 7,4-et kapott az 1. meg a 4. is...Bár gondolom a szavazók többsége még nem is élt mikor a First Blood készült,így ezen nem nagyon lehet csodálkozni :P
(nem mintha komolyan kellene venni az imdb szavazatokat) -
Prof William #46624 Van egy érzésem hogy a rendező a végére valami olyan nagy "húbazz" fordulatot/rádöbbenést akart mint ami anno a Jeleknél volt de ez itt nem igazán jött be. -
Rambo 4 jó volt, méltó folytatás volt, nem kéne fikázni. -
Rambo 5: Rambo lánya?? na hagyjuk már
MiB 3: nem hiszem h Smith és Jones nélkül ér majd vmit
Beverly Hillsi zsaru 4: ha nem Murphy lesz akk kuka
Szellemírtók 3: na itt legalább ügyeltek az egykori szereplőkre -
viizo #46621 sőt, még lehet hogy 6.8-ig meg sem áll - de attól egy 6.8-as eredmény még egész jó iparosmunkának minősül :)
a statrontás teljesen általános az imdb-n a bemutatót követő pár hónapban, a kezdeti hype után mindig lefelé megy a statisztika :)
persze kár érte, mert lehetne 8 feletti is, de tényleg megosztó film, az egyszer biztos. -
Lesz az 7 alatt is, sokan fognak még szavazni, a tendencia pedig az hogy minél többen szavaznak a pontszám csökken.. -
bár ugy olvastam volt az még 8 felett is bőven, most meg már csak 7,1 szóval ez is mond valamit, nem? -
akkor ideje regisztrálnom :) -
viizo #46617 erre csak azt mondom, az imdb-n 35e szavazattal még mindig 7,1-en áll :)
no persze lehet lehúzni az imdb-t, manapság különösen divat, de mégis a mai napig egyik legjobb nagy tömegízlést felmérő stati a relatív nagy szavazatarányával ;)
-
Rambo 4 teljesen jó lett. Men in Balck 2 sem lett elcseszve, várom a 3.at. -
inkább az a kérdés h minek kellett ez a 4.???? sztem terminátor Schwarzival volt terminátor, csinálhatnak még 4et de egy sem lesz már olyan mint az 1. vagy a 2.!!!
de ez nem csak a Terminátorral van igy, mert most divat lett h névtelen emberek kapnak nagy folytatásokat aminek már értelme nincsen mert csak csorbítják az eredetit is. Rambo, Beverly Hillsi zsaru, Sötét zsaruk, Szellemirtók....az összes bukásra van ítélve! -
akkor első tanácsom neki hogy üljön le és nézze meg mégegyszer az első két részt, mert eddig ez egyes, leülhet! Elbasztak 200milliot látványra ahelyett hogy fizettek volna egy hozzáértő rendezőnek, ez volt itt a baj, pedig hogy vártam ezt a filmet, ejj... -
"nagyon remélem nem lesz több rész..."
szvsz tuti lesz, és arra is nagy az esély, hogy McG rendezi a további két részt, de én bizakodom, hogy felnő a feladathoz -
Ezért emeltem ki, szerintem kiemelkedp az a 3 jelenet ami a filmben van.
Dúva nagyon.
A vége meg...na igen :S -
Terminator Salvation
jézusom, ez gyalázat, ki a fene ez a McG? Hogy merték neki adni ezt a filmet? mikor megláttam andy vajna nevét már huztam a szám, nem is értem hogy volt pofája még egy terminator filmben producerkedni... na de a filmről is... nagyon nagyon béna rendezés, vágás,néha akkora ugrásokkal hogy ugy éreztem ha ez most tvben menne itt ment volna a reklám, a zenével nem volt sok bajom, bár elég jellegtelen volt, annak ellenére hogy párszpr belecsempészték a klasszikus dallamot is...cameron szerintem az avatar egyik forgatási szünetében jobbat dobott volna össze...nagyon remélem nem lesz több rész...
5/10 -
Most lattam.
1. Mindharom "jelenet" lelegzetallito volt, kerlek mondj olyan filmet ahol ekkora hatast ert el egy "katasztrofa".
2. A vege fele mar tenyleg... igazan kihagyhattak volna a tudod mit...
-
ez tényleg jó