106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Akkor nagyon le vagy maradva orosz filmekből, ha ez az első újkori darab, amin így meglepődtél. :)
  • Tyler1
    Mongol
    Na íme egy példa h nem csak Amerika tud látványos és jó filmet csinálni! Nem is gondoltam volna h az oroszok is értenek a filmezéshez, de pozitív csalódás számomra. Nagyszerű történet, tökéletes kidolgozás, mind a képivilág, mind a kosztümök, mind pedig a szereplők 5öst kapnak! A filmet 2008-ban Oscarra is jelölték legjobb külföldi film kategóriában.
  • Real13
    Mit is nem siettem el? A felvilágosodást?:)

Egyébként mire gondolsz, Te hogy értelmezted?
  • Seten
    Hát nem sietted el. :)

Egyébként úgy látom, nem egyformán értelmeztük a filmet.
  • Real13
    Star Wars:A Sithek bosszúja

Két epizódnyi bevezetés után mindenki nagy bizakodással várta azt a Star Wars-t, amelyben végre kiderül, hogy Anakin Skywalker pontosan miként és milyen okokból sodródott át a sötét oldalra. Emlékszem, rengeteget dumáltam anno a netes fórumokon más rajongókkal, animált gif-eket cserélgettünk, minden spoilerre ugrottunk, és mindannyian az éjszakai premier vetítésre váltottunk jegyet, hogy aztán néhány csalódott ember kivételével hosszú hetekig a filmről dumáljunk: az sem mellékes, hogy gyenge egy hónap alatt tízszer láttam a Sithek bosszúját, mindannyiszor ámuldozva, lenyűgözve. El kellett telnie majd fél évnek, míg a rózsaszín ködön túllátva hajlandó voltam észrevenni a hibákat is, de még ezek a szarvasbakik sem rontották el az élményt, és még mindig gyönyörűnek tartom a Tatooin-i kettős naplementét.

8/10
  • Seten

Megvan maga a film is, csak nem találtam róla semmilyen hazai infót.
    Sem feliratot. :)

• Dynamic
    Passengers (2008)

Unalmas, helyenként kissé zavaros, Patrick Wilson meg rendesen idegesítő. Ráadásul milyen már, hogy a film vége előtt fél órával(!) már lelövik a poént. Ami mellesleg borrrzalmasan eredeti...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy-két fórumon azért teljesen elaléltak, hogy milyen jó a vége...Bazzeg, ezek nem látták még a nagyságrendekkel minőségibb Más világot vagy a Hatodik érzéket?

4/10
  • kaposi1
    Az utolsó ház balra / The last House on the left

10/9

"Az eredeti Wes Craven 1972-es egy igazi mestermu, elmebeteg alkotás /ha valakit érdekel keressen meg PM-ben, szivessen feltolom/ ..nagy oromomre es meglepetésemre szolgált a tény, hogy ez a remake semmiben nem marad el az eredetitol, sot nehany részlet még talán jobban is passzolt ebben a filmben, ezért én csak azt mondom, hatalmas respect az alkotók elott! ..valahogy így kell ezt csinálni.. "

Nem én írtam,de teljesen egyetértek.
    Nagyon jó film.
  • kaposi1
    Két ilyen hírre ébredni!
    Meghalt Farrah Fawcett!
    Meghalt Michael Jackson!
    Nyugodjanak békében!
  • Sir Quno Jedi
    Az tutker, hogy akkoriban világraszóló bulikat tartottak, szal. hálás téma. Főleg az erősen fasisztoid berendezkedésű, elnyomó/hódító spártai "übermensch" fajta előrenyomulás tarthat számot az érdeklődére, de ez csak az érem egyik oldala! Nyami! Megfelelő stílusban ábrázolva a karaktereket, afféle legendás hősként ahogy akkoriban elképzelték őket (akár ők saját maguk) simán meg lehet dobogtatni egy mai ember szívét is. A legendák élnek és élni fognak! Pont ez a kicsit képregény jellegű, meseszerű feldolgozás illik a legjobban a témához, hiszen ezekről a hősökről elképzelhetetlen legendák és történeket keringtek akkriban és az emberek szentül hittek bennük! Lássuk mi is őket úgy, ahogy ők álmodtak a saját hőseikről! Elég megnézni a 300 borítóját és máris megértitek miről beszélek...

Ezért volt jó pl. a 13.harcos, mert az ő szemükön keresztül láthattuk és az ő bőrükön keresztül érezhettük, hogy mit jelentett abban a babonás világban összeakadni egy igazán démoni ellenféllel (akik persze 1xű ruppótlan vademberek voltak, de ezt csak mi modern emberek fogjuk fel így). Pazar volt! Mikor az öreg nagy hévvel mesélte, hogy a tűzkígyó hosszabb volt mint 100 hajó és majd beszartak, na azon én is bexartam, annyira találó és hangulatos. Nomeg, hogy küzdött ott nő és gyermek is, mert ők valóban a puszta létükért küzdöttek és egyik oldal sem ismerte a kegyelmet, még hírből sem.
  • PetruZ
    Ha jól tudom, a 300 végén látható plataeai csata lesz a középpontban, vagyis az addig eltelt egy év eseményeit dolgozza fel (pl. Athén felgyújtását, és a szalamiszi tengeri csatát).
  • ProGabe #46918
    ezt már elég régóta lehet tudni. Miller lassan elkészül az új képregénnyel, majd meglátjuk, mit hoz ki egy ilyen folytatásból az öreg
  • Blasta
    ...naés persze az Alien 5 - A halál neve: HALÁL
    !!!!!
  • Tyler1
    Zack Snyder tervezi a 300 folytatását! a stílus és képivilág is maradna!
    engem csak az érdekel h mi lenne a folytatása a thermopülai csatának...
    és mi lenne a címe??? 302??? XDDDD

de ha már itt tartunk akk jöhetne a Trója 2 - Achilleus fia, Honfoglalás 2 - Az utolsó fejedelem, Passió 2 - A próféta bosszúja
  • ProGabe #46915
    ez előtte vetített kisfilmet viszont már meg lehet nézni
    Pixar's Partly Cloudy
  • Tyler1
    elsem hinnéd de a címe Fel lesz :) a premier pedig októberben lesz nálunk
  • Seten

Valaki látta már az Up-ot? Illetve lehet már tudni mi lesz a magyar címe és itthon mikor mutatják be?

• Bulykin
    hát nem az igazi, sokat rátesz h nagyon régi már, összehasonlítva a 2003-as és a 2006-ossal, sőt az 1990es 3.résszel...igen gagyi
  • fifi
    az 1 gagyi?
    nemár...
  • Tyler1
    sztem meg nagyon jól játszotta a karakterét. és pont ezért kapott a film nagy ovációt, mert Rourke tőle szokatlan szerepben is abszolút megállta a helyét.
  • Bulykin
    ahham:)
  • xxxpaulxxx
    5-6?:|
    A 2003-masra és a Beginning-re gondolsz?:D
  • Bulykin
    The Texas Chainsaw Massacre 1-6
    az 1,2 és 4. rész valami hihetetlenül gagyi, az első az lehet h csak azért mert 1974-es,de a többi...
    a 3, 5 és a 6.rész viszont zseniális, 10/10-es, Bőrpofa aprít^^

Nemsokára lejön a Hellraiser kollekció, majd utána a Halloween maraton következik^^
  • xxxpaulxxx
    Ezen most ledöbbentem:O Volt amikor Rourke normálisan nézett ki?:O:D

De én nem is mondtam, hogy jól néz ki... csak alkatilag jól tartja magát korához képest:D
  • Lipi1980
    Persze ő is öregszik, csak nekem nem jött át a "nagy visszatérés", talált volna ennél jobb forgatókönyvet is magának. Bár könnyen elképzelem, hogy ezt nem ő választotta, hanem őt választották erre a karakterre...
  • Tyler1
    azért nem tetszett, mer a Rourke nem 25 éves szívtipró már???
  • badsco
    De persze bízzünk benne, hogy télleg sggrecsücsülős lesz, mint Cameron eddig szinte összes filmje, mert ő a legjobb akció-, dráma-, katasztrófa- és romantikusfilm rendező. De messze.
  • badsco
    Nekem egyre gyanúsabb, hogy az Avatar az évszázad átverése lesz. Egyelőre még semmit sem lehetett belőle látni, csak néhány festményt. Ráaádsul Cameron annyira mondja, hogy megváltoztatja a film világát, hogy sztem az lesz, hogy csak egy fekete vásznat raknak be három órára a mozikba és az lesz a "művészet". :D:D:D Volt már hasonlóra példa. :)
  • Bulykin
    bizony az! rohatttt jó filmek
  • Lipi1980
    Erre mondják, hogy nem vagyunk egyformák...
    Nekem egyáltalán nem tetszett a Pankrátor. Marisa Tomei elég jól néz ki, Rourke pedig nagyon nem. Akkor és most

Ellenben a Gettó milliomos nagyon tetszett...
  • Oziris666
    Red Cliff(Chi bi)
    Red Cliff II(Chi bi xia: Jue zhan tian xia)

kínai történelmi eposz. John Woo nagy, ázsiai visszatérése egy történelmi csatát elevenít fel. A történetet, amelyben két szövetséges sereg küzd egy túlerőben levő csapat ellen, két részben mesélik el.

Trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=WDqamjm8lc4

Igaz h a 2rész több mint 5óra ,így együtt de iszonyat monumentális alkotás egyedi képi világgal!Must See kategória:)

• Willenbrock
    Ez már jópár éve széles körben elterjedt kifejezés:angolul szószerint kikapcsolást megszakítást vagy ilyesmit jelent és igen arra használják amit írtál.
  • Zoleeka007
    Ja egy hüle kérdés mi az az "off"? legalább is mire való a fórumokon (én valami olyasmire gondolok ezzel jelölik azt a hozzászolást ami nem a témához kapcsolodik)
  • Zoleeka007
    off: köszi vahalahogy kimaradt az életemből:)
  • xxxpaulxxx
    off:
    Esetleg shift+alt ami átváltja az egész billentyűzetet:)
    on
  • Inquisitor
    Radio Flyer eszement jó film és Elijah Wood már gyereknek se' volt gagyi szinész.

OFF: "UI2:Nincs hosszú i-m mert angol billenytűzetet használok."
    Alt Gr + I vagy J :)
  • Zoleeka007
    Na megint depi hétvégét tartottam:)

Elopott nyár (Stolen Summer) : Biztos vagyok abban,hogy értékei miatt a kedvenc filmjeim sorában tudhatom.Mondanivalója örök és nagyon igaz:a gyermeki lélek tiszta ártatlansága,a különböző vallású emberek évezredek óta tartó, máig ható ellentéte,és az élet keserű pillanataiban annak felismerése,hogy egy közös azért van bennünk:emberek vagyunk mindannyian és a jóság,a másság tisztelete, a tolerancia, a segíteni akarás és tudás mindannyiunk kötelessége. Én ritkán szoktam sírni a film nézése alatt,de most bizony nem tudtam visszatartani a könnyeimet.

Repül a testvérem (Radio Flyer) :A gyermekeket álmaik védik leginkább. Mike (Elijah Wood) immár apaként emlékszik vissza nehéz gyermekkorára. Ő és nyolcéves kisöccse, Bobby (Joseph Mazzello) új városba került, miután édesanyjuk, Mary (Lorraine Bracco) hozzáment egy férfihez, aki egyszerűen a Királynak (Adam Baldwin) hívatta magát. Nevelőapjuk durva alkoholista volt és kisöccsét gyakran molesztálta. A gyerekek eleinte inkább hallgattak, nem akarván elrontani sokat dolgozó édesanyjuk boldogságát. Halálra rémült kistestvérén Mike sok-sok játékkal és egy saját, különbejáratú álomvilággal próbált segíteni. Egy játék trolibuszt nevezett ki csodarepülőnek, amely elrepíti őket védett birodalmukba...

Jeremiah Története (The Heart Is Deceitful Above All Things) :Az élete kegyetlen volt. Drog és erőszak - ez volt a gyermekkora. Ennek ellenére, vagy épp ezért, generációja egyik legkiválóbb művésze lett. J.T. Leroye önéletrajzi filmje. (igazán beteg a film, teljes mértékben kikészitő)

I'll Remember April (kicsiny hazánkba nem adták ki) :4 gyerkőc azt hiszi hogy egy csonak szerűség és egy japán tengerész megvédi őket a második világháborútól de ez nem épp igy van

UI:Rájöttem hogy minden drámába beleraknak egy megszadizott gyerkőcöt, bár pont ettől olyan kegyetlen.

UI2:Nincs hosszú i-m mert angol billenytűzetet használok.

• xxxpaulxxx
    A pankrátor

Nos végre nekem is sikerült meglesnem ezt a.... GYÖNGYSZEMET:O

Abszolút nem értem, hogy miért nem inkább ez kapott 8 (sőőt akár még több:P) oszkárt... ahelyett a indiai "szar" helyett (nem, nem szar, a Gettó milliomos is egy nagyon jó film... ok nem lehet összehasonlítani a kettőt, de ez számomra sokkal inkább ott volt a szeren)

Egy kiöregedett pankrátor... aki nem ismer határokat... aztán egy fordulópont után rájön, hogy rendet kéne tenni az életében... az alap sztoryra akár még azt is mondhatnánk, hogy nem nagy szám de áhh... a francokat... ez egy zseniális film volt:)
    9.5/10

Egyébként szeretnék úgy kinézni majd 60hoz közelítve mint Rourke (persze nem olyan ultra esztétikus fejjel, mint ami neki vanXD)

Amúgy... a pankrátoroknál tényleg így megbeszélik bunyó előtt a "koerográfiát"?:)
  • Sir Quno Jedi
    Nem is olyan nagy dolog, lassan én is elgondolkodom róla. Kell két kivetítő, meg két spéci polárszűrő a lencsék elé és voilá, telibevetíted a vásznat fél fényerővel és élvezed polárszűrős szemcsivel (enyimét most dobtam ki, moziból el lehetett hozni anno). Csak nehéz olyan kópiát szerezni, amin mind a két képsáv rajta van (warezosok megoldják előbb-utóbb). Viszont játékokkal máris műxenek, megfelelő driverek vannak mind a poláros, mind a váltott képes, mind a színszűrős verzához.
  • Blasta
    "hogy nem tipikus, klisés nyál lett a vége"

Ahogy vesszük.
    A legvége kimondottan nyálas sztem. A legvége. Szép zárókép, de übernyál :) De nekem má sok volt az előtte levő 10 perc is.
    Nade mind1 :)