106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sorrow
    Watchmen

Dr.Strangelove képregénybe oltva, le se tagadhatná...
    Nagyon kell a képregény univerzum ismerete különben kisebb-nagyobb hiányérzet marad az emberben a film megnézése után.
    (Rorschach karaktere és monológja-i több film-noir-t ad arra a néhány percre mint pl. a Max-Payne film egésze.)
  • sandor8206
    képregénynek tényleg zseniális, de filmként nem működik.
  • viizo
    Watchmen

Kissé elfogult vagyok Zack Snyderrel szemben, mivel messze a legtehetségesebb fiatal rendezőnek tartom. Ahogy korábbi filmjeinél, itt is olyan alapos munkát végzett, akkora tisztelettel nyúlt az alapanyaghoz, ami nagyon nagyon ritka egy rendezőnél - mindegyik szereti a saját szájíze szerint átírni / átalakítani a dolgokat.

A Watchmen-t a Times minden idők száz legjobb regénye közé választotta, egyedüliként a képregények közül, ezért is volt óriási feladat a megfilmesítése. És summa summarum, a stáb szinte kifogástalan munkát végzett, okos a forgatókönyv-adaptáció, ügyesen játszanak a színészek (Rorschach nr1.), mindezt pedig kiváló és hangulatos zene festi alá.

Képregényfilm jelző helyett egyébként sztem jobban ráillene a morális kérdéseket feszegető politikai thriller, amiben szerepel néhány különös gúnyába öltözött ember is - a film ugyanis rettenetesen messze van az eddig megszokott Pókember - X-men vonaltól.

Az alternatív univerzumban, hidegháborús 80'-as évesekben játszódó filmet úgy vélem, hogy csak szeretni vagy utálni lehet, középút nélkül. De szerencsére eddig azok vannak többen, akiknek bejött.

10/8
  • geo91
    tegnap néztem meg a tanút és a diszkópatkányokat. mindkettő 10/10 a maga műfajában.
  • CSOCSO
    Alien 3 ban a tehenes volt a DC verzio vagy a kutyas?
  • ForzaInter
    2 én elaludtam:D
  • Tyler1
    1nél nem jobb az tény, de 2nél sztem sokkal jobb, az nekem nagyon uncsi lett, meg az a kicsit romantikus tanmese!
  • edios
    Jégkorszak 3:

3D nem volt túl nagy élmény, 1-2 jelentnél szépen látszott, többinél már figyelni kellett. Film pedig kb olyan lehet, mint első kettő. (Motkányon vigyorgok/nevetek, többin elalszok - ma ez a kifejezés szó szerint is értendő volt)
  • szucsy89
    Jégkorszak 3:

nem volt nagy durranás, szvsz 1 és 2 jobb sokkal...lehet pár évvel ezelőtt jobban élveztem volna, nemtom.
  • Tyler1
    Jégkorszak 3
    Egy mondatban összefoglalva: Kib@szott nagy!!!!!!!!!!!!!
    Nem tudom ki h áll ezzel a filmmel, én a 2. után nem vártam túl sokat, de ez pozitív csalódás volt! Az elején még féltem is h nagyon érzelgős hülye sztori lesz, de szerencsére abszolút hozta az igazi Jégkorszakos hülyeséget! Szétröhögtem magam :D:D:D
    9/10
  • Bulykin
    Hellraiser 1-8
    összességében 10/8, Pinhead bácsi darabolja az embereket, nagy tag:D
    minden rész tetszett, csak az zavart h a 6,7 és 8.rlszben Pinheadet alig láthattuk, szinte csak a rész végén mutatták...

Freddy, Jason és Bőrpofa után már Pinhead is kivégezve és már csak Mike Myers van hátra a nagy horrorklasszikuok közül^^
  • SötétBarom
    Sunshine sztem kurva jó volt. Egyedül lennék? :)
  • Lipi1980
    Mit találtam a IMDB-n???

Bizonyára az első rész nagy sikerének köszönhető, hogy folytatják a Másnaposokat, és nagyon úgy tűnik, hogy a vőlegényt csak sikerült annyira elhagyni, hogy a másodikban már benne sincs...

Lehet, hogy a második rész mutatja majd be sokkal részletesebben a "kimaradt eseményeket"?

Én azért bízom benne, hogy van valami valóságalapja...
  • eva9413
    rendben, áttettem a filmkvíz topikba :(
  • eva9413
    köszönöm szépen ezeket is :$
  • Tyler1
    na akkor meg főleg csőő
  • Szabi84
    ezt már egyszer eljátszottuk
  • eva9413
    Nee, kérlek, hagy maradjon, háromnegyed órát szórakoztam vele :S
    több nincs, esküszöm
    Aki tudja, hogy melyik mi lenne, lécci írja le a számát, meg a film címét, egymás alá, előre is köszönöm, üdv!
  • Tikal #47115
    lehetne ma is még olyat mutatni hogy leesik az állad, csak épp oda kéne figyelni a sztorira is és nem csak a látványra...szerintem az avatar rendben lesz, biztos vagyok benne hogy cameron nem áll elő szar sztorival, és még az is lehet hogy leesett állal fogunk kijönni a mozibol :)
  • Tikal #47114
    hm, ezzel kell egyetértsek, ez a TF2 egy nagyon béna mozi... a történet bénaságárol már nem is irnék, ettől bármelyik esti sorozat jobbat mutat... el akartam kezdeni sorolni a hibákat de inkább mégse, mert annyit nem érdemel. a hangok meg a látvány persze rendben, csak nem értem hogy a 15 méter magas robotok harcát miért 2 méterről vették fel, a végére már szédültem... 4/10
  • sadvagabond
    remélem nem basszantják el úgy,mint a sunshine-t.
  • szucsy89
    vki elmagyarázná mi lesz ez az Avatar? milyen új technikát fog alkalmazni amitől új lesz?
  • Blasta
    jóvanna, fronthatás meg ilyenek vannak most itt :o)
  • Blasta
    ohhh, kösz a linket!
  • ProGabe #47109
    - a rendezőit. aztán majd egyszer a 25th ed-et is :)
    - benne vannak

a DVD-ken egyébként rajta van mindkét változat. Seamless Branching technológiával pakolták bele az új jeleneteket a moziverzióba, tehát nincs kétszer ráerőszakolva egy lemezre a film, hanem a moziverzió nézésekor kihagyja az extra jeleneteket. szóval elég jól megcsinálták
  • sandor8206
    azért simán meglehet felelni a mostani hype-nak is, pl: LoftR-trilógia
    akár a trilógia bemutatása előttiről van szó, vagy akár részről részre
  • SötétBarom
    Akkor az elsőből melyiket érdemes megnézni? A 25th-et, vagy a rendezőit? És a special editionök akkor nincsenek benne a quadrology-ban??
  • ProGabe #47106
    nem. az első résznek van 25th anniversary edition-je, ami a quadrilogy része. ebbe minden szart belepakoltak^^

van egy rendezői változat is: ezt teljesen újravágta Scott! beletett pár új jelenetet is (az egyik elengedhetetlen a második(!) rész miatt, csodálkoztam is, hogy már az első rész szkriptjében, tehát az alapkoncepcióban is benne volt ez a dolog, még inkább, hogy le is forgatták :D), de ami fontosabb, hogy rengetegből lecsippentett 10-15-20 másodpercet. ez nagyon jót tett a filmnek, sokkal feszesebb lett. érdemes megnézni annak, aki még ezt a verziót nem látta

a többi résznek csak egy bővített változata létezik. Aliens: Special Edition (Cameron minden DC verziót így hív :), Alien 3 - The Assembly Cut. a 4 is SE alcímet kapott
  • SötétBarom
    A quadrology az mind a négyből a "director's cut" változatot tartalmazza? Ha igen, akkor egy délutánt megérne.. :)
  • ProGabe #47104
    akkor ebben egyetértünk. a lényeg a #47095 utolsó mondatában rejlik!

mondjuk én nem úgy várom a filmet, hogy elhozza a megváltást, megvilágosít, stb. lehet, hogy az írásaim alapján ez jön le, de már régen megtanultam, hogyan kell kezelni egy ilyen filmet

ugyanígy volt a Dark Knight esetében is. közvetlenül a film előtt, a moziban azt mondtam a haveroknak (páran tényleg úgy várták, mint a messiást), hogy ne várjanak csodát, mert ez is csak egy film! ennek meg is lett az eredménye, főleg mert 100%-ig értették, mit is akarok mondani :)
  • ProGabe #47103
    a 3-ból kötelező megnézni a quadrilogy változatot. a mozis verzió ugyebár egy gyenge fércmunka: Fincher összeveszett a stúdióval. nem akarta megvágni a már felvett anyagot, így a fejesek kénytelenek voltak a rendező nélkül elkövetni ezt a folyamatot. meg is lett az eredménye...
  • Qwerty4
    A napokban kettőt, egy horrort és egy dokut néztem meg.

Halott madarak (Dead Birds, 2004):

A sztori gyengus, több sebből vérzik és befejeztelennek, hiábavalónak tűnik.Ami még nem tetszett a néger csaj "gyomros" jelenete, én mindenféle horrort eltűrök, de ez amikor az áldozatok gyomrából jön ki valami az mégis mindig, legalábbis nálam nagy undort kelt, bár valamennyire megszoktam, de iszonyodom tőle még mindig, ez egy minusz pont.
    Jó ötlet volt a western környezetben egy horror "sztorit" elhelyezni.
    Végülis semmi különleges, több hibája van, de hangulata megmentette, ezért kap 8/10-et.

A Fideszes Zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció (2008):

Ez viszont már a valóság, a magyarországi áldatlan politikai helyzet úgymond "áldozatairól" szól, az ellenségeskedés miatt tönkrement barátságokról, családokról.Pár ilyen esetet mutat be, majd a film készítői leültetik egymás mellé a feleket egy meditációra, az okok feltárására. 7/10
  • Totti5
    Semmi, az első kettő korlátlanul nézhető műalkotás amit én sosem fogok megunni, a 3-4 meg 1szer nézhető jó iparos munka volt, természtesen többször láttam már azokat is, de csak véletlen mert éppen ment a tévébe és akkor már végignézem, az első két részt pedig időnként lekapom a polcról és megnézem mert nagyon jók.
  • Tyler1
    mondod ezt 30 évvel később. az oké h nem volt annyi promo, de a filmezés 30 évvel ezelött is fejlett volt, csak Lucas pont a megfelelő időben robbantott a Star Warssal. ma már nehéz olyan történetet kitalálni ami ennyire megragadja az emberek fantáziáját.
  • SötétBarom
    Mi a rosebb a baj 4-kel?? :D
    Semmivel sem rosszabb szerintem mint a 3. Ráadásul már van egész jó vizuál is..
  • viizo
    nagyon nem tény, mert speciel nekem is atomra bejött a 4, sokkal jobbnak tartom mint a dog-alienes 3. részes komor futkorászást

egyedi látásmód, kiváló operatőri munka, okos forgatókönyv, jó karakterszínészek. a fehér koponya-alienes befejezést leszámítva kiváló rész.
  • [Jakuza]
    Na jo a 3. resz nem volt olyan bun rossz mint a 4. ez teny.
    Viszont a 4.-et, ha lehet nem ajanlom senkinek. :D
  • CSOCSO
    sokan a 3. reszt fikazzank.. en imadom mind a 4 reszt. meg egy aliens babum is van
  • ProGabe #47095
    na jó, de akkoriban semmi nem kapott olyan reklámokat, mint manapság. elve nem volt net

a másik, hogy akkor sokkal könnyebb volt újat mutatni. ma már szinte lehetetlen. namost, akik láttam bármit az Avatarból, azok mind azt mondják, hogy ez bizony valami új, valami jobb, amit még soha, semmikor, senki nem csinált, ill. látott
  • Tikal #47094
    Azért ez se lsz rossz, Moon