106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sir Quno Jedi
    Mit mondtam! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Idefigyelj cicabogár. NEKEM kötelező volt megnéznem anno, nem is 1x, de az új korosztály nem ezen a 25'-ös fekete-fehér okosságon nőtt fel, így ismertsége is konvergál lassan a zéróhoz (hiába ez volt Chaplin egyik kedvence).

Gondoltam amúgy, hogy ezzel fogsz jönni, de ez EPIC fail részedről. Én nem 12 éves hülyegyerek vagyok, ne tévessz velük össze.

Amúgy most már mesélhetsz is róla, főleg a mélységeiről! Telis-teli a net elemzésekkel, gondolom úgyis copy-paste-zni fogod, nemde?!
  • Shep
    Még mindig itt tartotok? Fogadja már el mindkét fél végre, hogy van aki szerint unalmas volt(az volt na, öntörvényű maszkos hülyék garázdálkodása büntetlenül, némi mondanivalóval megtűzdelve), van aki szerint meg a világ legjobb filmje. A mélységet meg megmondom én miben volt. Abban a 3 óra unalomban ,na abban volt a mélység. :) Látom felmerült itt Schindler listája is, azért abban gondolom megegyezhetünk, hogy az nagyságrendekkel jobb film, mint a Watchmen?
  • Totti5
    ( ismeri, csak állandóan nagy kitartással szeret Jakuza mellett érvelni, legyen az bármilyen téma valami oknál fogva ahogy Kurafi alreg? is )
  • Sir Quno Jedi
    Én auzt mondanám, hogy akit nem érint meg Rorschach monológja a Watchmen motion comic elején, amit maga a legendás Alan Moore ad elő (egészen más értelmet és hangulatot adva neki, mint bármely más verzió, mégiscsak Ő írta), annak kár is bármit tovább nézni, vagy bármit is tudnia a Watchmen-ről. Ő is nyugodtabban alszik majd és mi is.
  • Kurafi
    Itt látszik milyen dilettáns vagy.

"Nem árt icirnyó-picirnyót ismertebb filmeket felhozni, hamár."

Még szerencse hogy beazonosítottad a Sergei M. Eisenstein által rendezett Potyemkin Páncélost, mint ismeretlen filmet.

Valószínüleg, most majd további hasonló nagyon okos hozzászólásokat fogsz kreálni ezzel kapcsolatban, csak az a baj, hogy teljesen felesleges.

• Dynamic
    Ez történik, amikor valaki a vita végén néz be, okoskodik egy jót, miközben nem veszi észre, hogy hülyét csinál magából, mert az előzményeket nem ismeri.

Eleve azzal indult az egész, hogy megjegyeztem, hogy komolyabb, mélyebb hangvételű a film, mint az átlag comic alkotások. Aztán ez a mondat addig lett hajlítgatva, amíg a végén már szinte az jött ki, hogy a világ legmélyebb filmjének tituláltam. Ezért is írtam vastagon a mélyebb szót, hogy jól érzékelhető legyen, egy műfajon belül viszonyítottam korábban is.

Szóval, gratulálok, de inkább csendben maradtál volna.
  • Sir Quno Jedi
    Legközelebb már a Schindler listáját is fel fogják hozni, figyeld meg. A Patyomkin már felbüfögött, most a másik alapmű jön...
  • Tikal #47381
    probalt kategorián belül maradni, tudod, comic filmek... bár szerintem azon kivul is megállja a helyét...

valaki a remény rabjait meg a philadelphiat hozta fel, akkor miért nem szoltál be? Elég unalmas hogy mindig ezek a filmek jonnek fel mikor arrol megy a vita hogy mi a jo film... jo film a remény rabjai, de azért hagyjuk már, nem ez az egyetlen film a világon, az etalon, uncsiii....
  • UUUU
    A Pókember pedig mélyebb mint az Ace Ventura.
    Mindenesetre jól megmagyaráztad, hogy te hogy értékelsz fel egy filmet.

Tehát a érvrendszeredet követve.
    Jó mert, mélyebb értelmű mint például a Terminator 4. Úristen !!!
    Ellenben körülbelül ugyanannyi mély értelem szorult mindkét filmbe és kifejezetten, nem ettől jó egy film vagy sem.
  • Tikal #47379
  • viizo
    haddne minősítselek, milyen poénról beszélsz? :D

jah, hogy kimaradt 1-2 betű a mondandódból, bocs! :D akkor talán ideje hogy utánanézz az ABC-nek addig is ;)

őszintén, szted komolyan vesz Téged itt bárki is? :)

Csillagjegy: ismeretlen
    Életkor: ismeretlen
    Neme: ismeretlen
    Város: Nincs megadva

that's all folks :)
  • Sir Quno Jedi
    Én is jöhenték, hogy bár régen láttam, de nekem tetszett pl. az Obi, Oba - koniec cywilizacji, csak ez nem valószínű, hogy itt sokaknak mondana bármit is.

Nem árt icirnyó-picirnyót ismertebb filmeket felhozni, hamár.
  • ProGabe #47376
    "kedves hallgatóink! egy idióta az M7-esen szembe megy a forgalommal!
    -hogy-hogy egy? az összes!"
  • Dynamic
    Én kb. ezerszer leírtam, hogy miért mélyebb, mint a Pókember vagy a Daredevil és példákkal is alátámasztottam. Ezek csak a legszembeötlőbb különbségek voltak... De ha 1-2 vattaagyú nem hajlandó tudomást venni róla, és a beakadt tű technikát alkalmazva továbbra is a "miért jó" lemezt szajkózzák, akkor innentől kezdve nincs miről beszélni, pláne nem fogok 2 oldalas elemzést írni.
  • Tikal #47374
    egyre mélyebbre süllyedsz...

miskolci vasmunkás...
  • Sir Quno Jedi
    Dehogynem alreg! Még nem beszéltél a mély értelméről.
  • Kurafi
    Ugyanaz a poén nem szokott ám működni kétszer egymásután. Légy egy kicsit önállóbb és ne máséból akarjál élni.

Amúgy pedig látom a fenti filmcimmel nem sok mindent tudtál kezdeni. Ez viszont jellemző.
  • viizo
    miért meséljek róla, hiszen a Te kedvenc rendeződ, nem az enyém ;)
  • Kurafi
    Броненосец "Потёмкин"

Te pedig mesélj nekem kérlek kedvenc rendezőről, Uwe Bollról.
  • viizo
    légyszi légyszi légyszi! sorolj fel néhány kedvenc filmedet, majd abból kiválasztunk egyet, aminek a mély értelméről majd Te beszámolsz nekünk. ugye milyen csudijó móka lesz?

• [Jakuza]
    Kerdesre, kerdesre valaszolok ez jo kibuvo, itt latszik, hogy kb ennyi melyertelmuseggel lehet felvertezni a Watchment. :D
  • Kurafi
    Én azon derülök, hogy páran mély értelmet látnak egy filmben. Miközben erölködnek, hogy ezt másoknak is bemeséljék, de amikor megkérdezik tölük, hogy mi is volt benne a mély értelem, akkor jönnek a de hülye vagy mert te nem fedezted fel benne monológgal.
    Ennél jobban le se tudnák magukat járatni, mert itt látszik, hogy azt sem tudják miről beszélnek.
  • Dynamic
    Tulajdonképpen semmi jó nem volt a filmben. Tök átlagos múvi volt. Az igazat megvallva a Barátok köztöt is jobban élveztem, mert abban is több az egyediség és a tartalom. Köszi, hogy te egyes egyedül végre felnyitottad az összes fórumozó szemét, és szent megváltóként rávilágítottál arra, amit valójában látni kéne mindenkinek.

De kérdésre kérdéssel válaszolok. Mi volt a jó a Philadelphiában? Mi a jó a U2-ban? Mi a jó egy Van Goghban? Mi a jó a paprikás csirkében? Nem érzed mennyire provokatív, ostoba és értelmetlen az ilyen kérdés? Ezt a kártyát akkor szokta az illető kijátszani, amikor már végképp kifogyott az érvekből.
    Már amúgy is jónéhányan leírták a véleményüket (többek között én is megemlítettem a 80-as évekre jellemző hidegháborús félelmet és az emberiségre jellemző rejtett kegyetlenséget... mind olyan témák, amit még soha nem láttam comikban és teljesen NYÍLVÁNVALÓ, hogy nem is az általad említett "klisé"), de nem fogadtal el. Akkor mégis mit vársz?
  • ProGabe #47365
    a Watchmen klisés? há, há-há, hááááááááááháááááááááááháááááááááááááá

azzal meg, hogy kijelented, nincs mondanivalója, csak magadat járatod le, hiszen ennél nagyobb bizonyíték nem kell: nem értettél belőle egy mukkot sem. persze most erre megint visszaírod, hogy nem volt mit, mi meg megint nevetünk egy jót. ja nem, azon már rég túl vagyunk^^
  • [Jakuza]
    aham ertem szamodra ez volt benne a mely ertelem.
    Gondolom ezt valami miskolci vasmunkas mondhatta. :D
  • Tikal #47363
    jézus, te is leragadtál itt? azt hittem 14 felett ez már nem izgalmas... valoszinuleg ezért nem értettél semmit a filmből, mert a faszra koncentráltál....
  • [Jakuza]
    Meg mindig nem hallottam a megnyilvanulasokat a filmmel kapcsolatban.
    Lehet velem is foglalkozni, de ha jol emlekszem a filmrol volt szo.

Szoval ? Szeretnem ha kifejtened a velemyed a mely es dramai, hovatovabb a tartalmas mondanivaloval rendelkezo watchmennel kapcsolatban.

• viizo
    javaslom a topik átnevezését 'watchmen ultimate topik pro és kontra'-ra

egyébként tök felesleges leállni vitatkozni olyannal, akinek nem tetszett a film - ő meg akarja magyarázni miért volt ultrabrutálközépszer, mi pedig hogy miért egyedi és kiváló szórakozást nyújtó.

az álláspontok ettől egy jottányit sem fognak közeledni...
  • Tikal #47360
    győzikét felhoznod már nagyon szánalmas volt... nem róla beszélgetünk, szerintem világos hogy senkit nem érdekel győzike, műértő felsőbbrendűséged ne azzal probáld erősiteni hogy dobálozol...
  • [Jakuza]
    Kicsit el vagy tevedve, mert en pont a tartalmasabb filmeket szeretem es nem az akciofilmeket.
    Na ez volt az a film, amelyik meg a legalso ertekmero kategoriat nem eri el a tartalmas, mely filmek kozott.

Ellenben meg mindig nem kaptam meg a valaszt arrol, hogy mi volt a filmnek a mondanivaloja, vagy mi volt a melyseg benne.

Ugy tunik efolott nagyvonaluan elsiklotok, pontosabban valoszinusithetoen, egy kanyi arva otletetek sincs ezzel kapcsolatban, ellenben, azt mar tenykent felhoztatok, hogy "mely" egyedi a comic vilagban.

Ezek azok a nagy ertekmero fogalmak ? Hat akkor csak gratulalni tudok hozza. :D Gyoziket mert azert nezitek, mert az olyan "cuki" ? :D
  • Tikal #47358
    gondolom te minden héten megnézed a remény rabjait, a philadelphiat stb...mikor ezeket először láttam képzeld nem néztem meg őket mégegyszer azo a héten, valamiért elsőre is értettem, nem éreztem hogy meg kéne néznem mégegyszer.. akkor most szar vagyok vagy szar a film vagy mégis mi a fokmérő most? bevallom a watchmen-t is csak egyszer láttam, de most hogy kijött valami extra változat, meg fogom nézni ujra... persze jo lenne ha megmagyaráznád hogy a többi comic szar mitől is jobb hamár ennyire fikázzuk ezt a filmet...a pokember, transformers, xmen, hulk hulyeségeket fel se hozd...más van még?
  • Sir Quno Jedi
    Nem fogod tudni tényekkel meggyőzni, mert ez máshol sem megy vele. Ő eldöntötte, hogy úgy van az ő aprócska világában és punktum. A hangok is biztos megmondták...
  • Dynamic
    "hogy tobbet van elfoglalva a nezo a feszkelodessel"

Ez hasonló kaliberű kijelentés, mint a "nem tud működni". TE lehet, hogy fészkelődtél, mert kevés volt a plazmaágyú a robbanás és bullet time, de mivel többen vagyunk akinek bejött a film, ezért teljesen értelmetlen dolog így általánosítani.

Mellesleg én továbbra is azt mondom/mondtam, hogy mélyebb az átlagos comicoknál(Hulk, Pókember, Daredevil stb.), de valahogy azóta sem sikerült a mondatot értelmezni, és a Philadelphiát hozod fel példának.

Már csak az a tény, hogy a Watchment egyedüli képregényként a világ 100 legjobb könyve közé választották, abszolút hiteltelenné teszi az "átlagos és klisékkel teli" jelzőidet. Klisékkel teli...Jézusom! Tudod mi az? Pont a Watchmennél mondod, ami teljesen egyedi a comic világban függetlenül attól, hogy unatkoztál-e rajta vagy sem.
  • Sir Quno Jedi
    Sokan látták már többször, pl. én is, de ő megintcsak jobban tudja.
  • Watchmen
    [Jakuza]

Képzeld én mielőtt még kijött volna a jobb verzió a netre a rosszabb minőséget tettem rá Dvd-re mert annyira tetszett a film. Számomra többször nézhető remélem ezért nem akasztasz fel.

Fölösleges vitázni akinek bejött bejött akinek meg nem akkor nem.

• [Jakuza]
    Milyen mondanivaloja volt ? :D
    Valamint meg egy kerdes, annyira tetszett a film, hogy minden tovabbi nelkul tobbszor is megnezned ?
    Ez eleg jo ertekmero egy filmmel kapcsolatban, ha nagyon jo valami akar egy heten belul tobbszor is megnezheto.
    En ugy velem, hogy ehhez a filmhez, fakirnak kellene lenni, hogy ezt valaki veghez vigye, mert annyira nem jo es bizony az eleje annyira unalmas, hogy tobbet van elfoglalva a nezo a feszkelodessel, mint a film nezesevel. (eleje ? na jo ez nem igaz mert meg a 1,5 oranal is az, az meg a film fele)
  • Tikal #47352
    Nem vagyok watchmen rajongo, még csak comic rajongo sem, de tetszett a film, és a sztorija is, a mondanivaloja is, mert volt neki...de ha már comic filmek, akkor ez eddig a legjobb, x-men, pokember mind elbujhat...
  • Tikal #47351
    ne bánd, irto nagy szar film... nem sok filmet hagyok félbe, de ezt igen, már a harmadik v negyedik visszaemlékezésnél tovább nem birtam, tv filmnek jo lett volna, de moziba?? talán ezért vágta meg valaki 50percre :D
  • [Jakuza]
    Meg mindig nem meseltel a melysegeirol a filmnek ? Nincs hozza eleg kartempo ? Vagy esetleg meg a bokadat sem eri el a melysege ? :D

A Watchmen egy tok atlagos, film, semmi extra,egy sekelyes comic adaptacio, nem egyeb, messze minden melysegtol.
    Lehet nehany emberne a darkos vilag megindit, es ettol a sok watchmen rajongo maga ala elvez, de ettol a film nem volt meg egy bombasztikus alkotas. Sot, meg csak azt sem mondhatjuk, hogy az atlagbol sokkal kiemelkedo.

Egy unalmas, teli klisekkel tarkitott mu volt amit a CG es hasonlo elemekkel nezhetove varazsoltak es kb ennyi.
    Meg szerencse, hogy a veget aranylag jol megoldottak, mert ha az nem lett volna, akkor meg az atlagosnak kicsit jobb titulust sem ertek volna el.