106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Én az elején éreztem kicsit olyan unalmasnak, de aztán végig jól szórakoztam. Nekem bejövös nagyon :) -
Meet Dave
nem vártam sokat tőle, de az első fél órát könnyesre röhögtem :D (pulcsifelvevés vitt mindent xD) aztán utána sajna a végéig leül a film, csak néha mosolyogtam.
6/10 -
Megnéztem én is a Paranormal Activity-t: hát, elég gyengus.
A Blair Witch is nézhetetlen volt számomra, ez azért szögezzük le előre. Ez a film annyiban mindenképpen jobb, hogy van magyarázat a kamerázásra (nincsenek eltévedve az erdőben, hanem egy feltételezett démont akarnak lekapni).
A film túlnyomórészt egy házon belül játszódik, ez elég érdekes (mármint a feszültség fenntartása szempontjából kihívás).
Ami nagyon rontja az áldokumentarista jelleget, azok az idétlen - gyakran dialógusok, monológok közbeni - vágások. Bocs, de ha nem megy egy rövid jelenet egyetlen vágásból, akkor már ugrik az "amatőrfilm" érzés. Ennél jobb volt a Cloverfieldben alkalmazott módszer, ahol is az ilyen vágásoknál sokszor az előzőleg felvett anyagot láthatta a néző. Ez itt, így utólag módosítottnak, retusáltnak tűnik.
A színészek korrektek, a lány hozza az elvárt "oh-my-gosh!" arckifejezést és az azt követő lihegést (bár a 76. percben láthatóan elmosolyodik, amikor a médium másodjára is eljön és bemondja hogy "el kell tűnnöm innen"), a gyerek a mókázós, szkeptikus "akkor-is-lefilmezlek-öcsém" karaktert (persze amatőr filmben mire építsenek, ha nem erre).
Az film számomra ott vált nevetségessé amikor a csámpás csirkelábnyomokat megtalálják a "fehér porban". Ezt kihagytam volna. Mivel a delikvens immateriális, tehát nem hagyhat lábnyomokat, ez egy akkora baki, hogy csak na. Ennyi erővel állíthattak volna neki a szoba közepén egy medvecsapdát, az alján teli kihegyezett karókkal és minden problémájuk megoldódik.
Ha már logikai bukfenc, az is butaság, hogy amikor 19:00-kor elmennek otthonról és 23:00-órakor megérkeznek, addig a démon otthon "ügyködik". Elvileg ugye mindenhová követi a lányt (ami miatt nincs értelme elköltöznie, bla-bla). Namost 4 óra távollét után, akár 9 órás távolléttel is át lehetne verni a mumust, azzal hogy máshol alszik és csak reggel jön haza (mivel nappal nem ténykedik a démon).
A vége felé (egészen konkrétan az utolsó negyed órában) már beindul a félelemkeltés, bár az előzmények után a mosolygást ez sajnos már nem tudja feledtetni.
Nos a Blair Witch-nél jobb (egyrészt mert a karakterek nem síkhülyék, nem ordítják a kamerába percenként hogy "OMG, I'm so scared", valamint közel harmadannyiba került :D).
A kívánt hatást sajnos itt sem érik el (nálam legalábbis) - az interneten számos "one of the most horrifying/disturbing movies ever made" féle említés esik a filmmel kapcsolatban. Nos belegondolni sem merek, hogy azon emberek akik ezt tényleg így gondolják, micsoda alsónemű tisztítást végezhettek, mondjuk egy Event Horizon megtekintése után.
A film nagy jóindulattal 3/10. Ha mint amatőr filmet értékeljük (bár ha mainstream filmként játsszák a mozik és rendes jegyárat kérnek érte, akkor ennek nincs értelme), akkor 6/10. -
ba32107 #50919 Twilight
Annyira nem is szar, mint amire számítottam
5/10 -
A kosztümös filmek kedvelőinek két BBC, igaz nem film, hanem minisorozat:
Arisztokraták
10/7
Szolgálók
10/8
-
Nálam pont fordítva, én anno azért nem néztem meg, mivel mindenhonnan negatív kritikát kapott. Pedig egyáltalán nem rossz (jó a PG-13 tényleg megártott neki - az az alienes/predatoros sci-fi-horror ami nem 18-as már alapból handicap-es - de ez nem a rendező hibája, megvágatták vele a filmet, ez van).
Imádom a havas/jeges tájon játszódó filmeket (főleg ha horrorról van szó), szóval alapból pluszponttal indult számomra. A földalatti 10 percenként átrendeződő piramis is jó ötlet volt, bár a szuperkontinenses, atlantiszos magyarázat (hogy hogyan is került oda) eléggé sántított.
Rendesen merített a film az Aliens vs. Predator univerzumból (az emberből kikelő alienek, mint a predatorok kedvenc prédája, a láncon tartott királynő, a rituális alien-vadászat amitől "nagykorúvá" válik a predator, a ember és predator egymásra találása ha elszabadul a pokol, a milliárdos Weyland aki a későbbi Weyland-Yutani multicég egyik alapítója) ami természetesen mind pozitív élmény.
A speciális effektek nagyon jók voltak, talán még túl sok akció is volt (bár a PG-13-as besorolás miatt sokszor nagyon gyatra volt a vágás).
A karakterek hihetetlenül gyengére sikeredtek és az őket eljátszó színészek nem is törekedtek ennek a megváltoztatására. Mondjuk a film címe Aliens vs. Predator, de az, hogy 1 ember kivételével gyakorlatilag az összes szereplő egyetlen emlékezetes momentum nélkül kimúlik, azért elég siralmas. Amikor pedig hosszú percekig csépeli egymás 1 alien meg 1 predator, az látványos, de egy idő után roppant unalmas.
A történet alapjában véve jó, a végkifejlet látványos és a folytatásra utaló zárójelenet is magától értetődő. Korrekt kis napjainkban játszódó sci-fi elemekkel tarkított akciómozi az AvP univerzumban.
Nekem kellemes csalódás volt: 7/10 (bár lehet, hogy ha a negatív kritikák előtt elfogulatlanul nézem meg, akkor kevesebb lett volna) -
Real13 #50916 Ne már, hogy hosszú legyen egy két és fél órás film :/ Illetve lehet hosszú egy két és fél órás film, ha nincs megtöltve tartalommal, de a Basterds meg van tömve minden földi jóval. Tegnap néztem meg negyedszerre, kétszer moziban, szóval én már csak tudom:)))))) -
mondjuk ahogy "olaszul" beszélt az full lebukás volt!:D -
jaja az is nagy arc, de Pitt-en annyit röhögtem h az nemigaz :D -
:D
Nálam az Alienben a macska volt csúcsidegesítő. Sorra hullottak az emberek, de a legénység összes tagjának a legnagyobb problémája az volt, hogy megvan-e még a cica...
Egyébként engem a kisgyeró is idegesített a 6. Érzékben, bár sok opció nem volt, mivel dramaturgiailag a karakter még egy szellemileg visszamaradt felnőtt lehetett volna, a készítők pedig inkább egy gyerek mellett döntöttek. -
xxxpaulxxx #50912 Jumper - Hipervándor
Azt hittem szar lesz... de nem:O
Tökre kellemes, szórakoztató "mutáns" film:D
7/10 -
utcahosszakat ver Pittre a német SS tisztet játszó fazon! Az valami hatalmasat alakít szerintem....:P -
Postal
tele van üresjárattal, néhol kacsingat csak vissza a játék eszetlen, bugyuta világára... nekem nem ér többet 3/10nél -
Becstelen Brigantyk
nem egy egyszerű film a maga 2 és fél órájával, kell hozzá bátorság h vki végignézzen egy ekkora terjedelmű filmet. persze ha egy jó filmet kapunk akk naná h megéri végig ülni. nem egy tök izgalmas akciófilm, nem egy pörgős őrültség, viszont mégis rendelkezik vmi olyannal amitől nem unod végig ezt a majd 3 órát. a szinészek terén sztem Pitt vmi oltárit alakít, az arca, a gesztusai, és beszéde is hatalmas lett, minden jelenete profi, aztán a mozis csaj karaktere is magával ragadó, van benne vmi olyan báj amivel egyből megszeretteti magát. természetesen a többi szerepre is megtalálta a tökéletes embereket Tarantino, mind a többi briganty mind a német katonák, profi módon birkóztak meg a szerepükkel.
és persze a groteszk ötletek, a már humoros de mégis szadista jelenetek, ami igazi Tarantino névjegy, és ami igazán az sajátjává teszi a filmet.
Talán a film hosszúsága miatt, és sajnos ennyi időbe azért fértek üres járatok is, és mert nem annyira a műfajom a WWII-s filmek, ezért nekem egy 8/10 -
Úgy kell neked!
Minek nézel ilyen sz..t!
-
bunyó - reméljük ez nem lesz ma este igaziból 
össze ne vesszetek már, hogy milyen stílusban írok
inkább azzal foglalkozzatok, amiről írok. s ez most nem más, mint a bunyó című film. a storyboard nagy vonalakban: a srácot egy utcai bunyó után felkarolják, és sztárrá avanzsálják..ritkán nyilatkozom így, de ez a film egy nagy rakás sz...
a maximum amit érdemel 10/2
-
..én a halle berry-sre gondoltam 
de most, hogy mondod a batman-es sem rossz
-
na jól van sikerült még jobban összezavarnom?
-
jogos, nem egyértelmü. Szóval a régivel a Batman filmben lévő Michelle néni féle macskanőre gondoltam, az újjal meg a Halle féle Macskanő címü filmre. 
nekem Michelle marad az igazi, sőt a Macskanőből látott film részletek plusz Halle iránt érzett enyhe előítéletem miatt, azt hiszem ő is marad, mert nincs isten mi rávenne arra hogy megnézzem.
-
Rundstedt17 #50903 Twilight folytatása rekordot döntött -
PLS hagyjátok abba az offolást, sztem nem csak én szarom le, h épp mi miatt köttök bele a másikba, de ez filmtopik, így filmekről szeretnék olvasni, nem pedig anyázós wotet. -
"CAM verzios filmet NE PONTOZZ PLS!"
Na ez az ami sose fog megtörténni.
De hogy film is legyen nem cam-os!
Belefutottam egy mások által sikerfilmnek titulált műbe.
A pankrátor (The Wrestler)
4/10
Hogy őszinte legyek csak Marisa Tomei tetszett az egész filmben.
Ez az egész pankrációsdit mindíg is nevetségesnek tartottam,és ez a film se változtatta meg a véleményem róla.Sőt!
-
Egyet értek én is velük, elég idegesítö. Nem hiszem, hogy túl nehéz lenne rendesen írni... -
én is valami ilyesmit írtam róla mint te, először olvastam a könyvet, utána néztem meg egyből szinte a filmet, és tényleg gagyi volt...viszont a könyv az tetszett nagyon -
én nem akarok beleszólni, de tényleg zavaró, hogy új "bekezdést" nyitsz egy-egy gondolat kellős közepén... javíts ki ha tévedek, de a bekezdések tartalmi egységeket alkotnak, szal az ember oda tesz új bekezdést ahol vmi új téma vagy ilyesmi következik
ezzel szemben nálad ilyen is van pl:
ki lesz
porolva a hátsóm
hát nemtom :)
no mind1. belehalni nem lehet, csak fura :)
off vége. -
elfelejtetted megírni, hogy anyusnak tetszett a hsz-em,
vagy azért írtál könnyek közt, mert azt az infót kaptad, hogy ki lesz
porolva a hátsóm amiért ilyeneket írkálok
mellesleg valszeg kb.99% ugyanazért jár ide, amiért te is..meg én is..
informálódás a filmekről (de jókat is derülök, mikor ugyanarra a filmre 1 és 10 pontot is ad két különböző tag
)
aztán döntsd el: most jó, vagy rakás xar az a bizonyos film
..még az a jó, hogy bunyó nincs
..de miket is beszélek: dehogy nincs..mindjárt nézem is
aztán majd visszajövök és megbeszélhetjük
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..hogy tetszik-e majd anyucinak is ez az új film..
-
könnyek között írok, úgy visszavágtál. már anyukámnak is megmutattam a hsz-ed
amúgy azért nem szoktam ide írogatni, mert mire én oda jutok, hogy megnézek egy filmet, addigra itt sokan már el is felejtik, tehát már rég ki lett tárgyalva. ezt a topikot inkább azért olvasom, hogy eldöntsem, mit is érdemes megnézni (pontosabban ez az egyik módszer)
egy kis szerk: én lennék az első, aki rosszat írt arról a fosról? :O -
kereső szar :S nincs pénz megcsinálni ilyen válságos időkben :)
amúgy nálam az év vígjátéka, én szétröhögtem magam, dehát ízlések és pofonok :D -
The Hangover
Hááát ez nagyon nem ült fel nálam a hypenak....mindenki áradozott róla hogy ilyen jó, meg olyan vicces.... Nem mondom hogy rossz volt, mert nem volt az, de néha mosolygás azt ennyi...
4/10 -több nem
(keresővel meg mi van? pedig emlékszem, hogy sokan írtak a filmről, mégse dob ki semmit, ha alul beírom) -
no így már vágom, hogy mire is gondoltál
az igazság az, hogy írhatnék így is (mint most) de valahogy nem áll rá a kezem
úgy is mondhatnám, hogy szakmai ártalom.. nem tudom, miért is pont neked kell megmagyaráznom (nagy könyvmolynak) hogy mi értelme is van az új bekezdésnek
de csak most, és csak itt
a te kedvedért így válaszoltam..
amúgy (bocs az új bekezdésért) az angyalok és démonokról tőled hallom az első negatív kritikát
mondd csak: igazából is kritikus vagy, vagy csak az én kedvemért csinálod
-
ne törődj az ilyenekkel :)
és szerintem is igénytelenség CAM -os filmet nézni... ha valaki nagyon vár egy filmet, menjen el a moziba rá, vagy ha nem tud vagy nem akar a moziba menni, várja meg az r5 v. dvdripet... ha annyira szereti az adott filmet, csak meggyalázza a kamerás verzióval -
Nem ártana kissé következetesebben törölgetned, mert elég hülyén néz ki, amikor válaszokat láthatunk (már)nem létező kommentekre. -
Nemtom elhinni hogy azert vagyok leugatva. Mert floridaba valo koltozesem utan baj hogy magyar forumra irogatok... hat ha szerinted ez baj akkor te a tipikus magyar kocsogok koze tartoznal idekint akik azt hiszik hogy ok jobbak mint az otthon elo tarsai es o mar csak amerikai forumokra irogat. Ez szerintem egy nagyon majom dolog. -
én az vagyok
ne írjak többet? -
akkor megkérdezem direktben: mi a faszért
kell
minden
félmondatod után
ente
r
t
nyomnod?
elolvastam az angyalok és démonokat. szar volt, de voltak jó pillanatok is benne, nagyon jók. gondoltam megnézem a filmet. hát, azok a jó pillanatok mind hiányoznak belőle. :S
egy ilyen könyvet pofonegyszerű lenne megfilmesíteni, hihetetlen, hogy egy ilyen rossz filmet tudtak csak összehozni belőle. jól írta a filmről az, aki nem olvasta a könyvet, hogy tulajdonképpen csak futkorásznak benne, azt sem tudjuk mi miért történik, hol vannak, stb
egy Brown-sztoriban az "út" a lényeg, ahogy eljutnak A-ból B-be. ez itt mind kimaradt. Hanks benyög egy félmondatot, és már a kocsiban ülnek
a Hassasint meg kész csoda, hogy nem egy leszbikus mélynövésű játszotta, annak is pont annyi értelme lett volna, mint ezzel a színésszel^^
szar/10 -
Gamer
inkább idegesítő volt mint élvezetes...
10/4
Children of the corn 2009
szintúgy csalódás....vacak
10/2
-
te figyu: kicsit lemaradtam..
mi is az új filmje
-
..ha nem tudsz, az is baj
-
macskanőt én is
csak az új filmjére nem vitt még rá a lélek hogy megnézzem :D
nekem hófehér Michelle Pfeiffer jobban bejött mint a barna cicus Halle, még akkor is ha ez utóbbin jóval kevesebb a ruha.
Akkor is ő marad örök
:
-
LOL 
TUDSZ REPPELNI AZA BAJ XD