106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nagy film, izgalmas ami a lényeg)))
-
Most fogom még csak megnézni a filmet.2X szoptam a letöltéssel:Először valami Xvid-Vision verziót töltöttem le amit a VLC nem tudott lejátszani.(nincs kedvem most más lejátszó telepítésével vacakolni,a VLC eddig mindenhez jó volt)Utána olyant ami RAR-ban volt,kicsomagoláskor jelszót kért,olvasom a readme-t ott írta hogy látogassak el valami oldalra a jelszóért-anyád hogy van?-mondom magamban.Most 3X-ra elvileg egy sima avi.verzió jön le. -
úristen, mekkora szánalaom ez a cikk:D -
az kurva nagy volt, én gondoltam mikor odament hozzájuk hogy beszopatja őket, pitték hogy néztek már:D -
hát nem tudom, én megnéztem a magyar trailert de nem is törekedtek arra h valahogy úgy próbálják leszinkronizálni, mint ahogy eredetiben beszélnek. pl. Pitt hangja egy kalap szar, eredetiben meg behugyozol tőle olyan akcentusban nyomja.
sajnos akármennyire magyarul vagy nem magyarul szeretünk szórakozni, szarok a szinkronok. ez kb. olyan dolog mint a Cam verziós dolog, aki igényesen akar szórakozni az nem néz szinkronos filmet. -
németül biztos, de sztem angolul is :) nemhiszem h megtanultatnának vele 2-3 különböző nyelvű szöveget, bár kitudja, lehet beszéli őket.
amúgy a legnagyobb jelenete az olaszos volt :D már azért megérte megnézni, mert én sírva röhögtem rajta :D -
hallottam már róla. érdekesnek tűnik. ha kidobják dvd-n magyar szinkronnal, talán belekukkantok. mert hogy én ma magyarországon magyarul szeretek szórakozni. talán mondanom sem kell
-
ba32107 #51035 Egyébként az SS tisztet játszó színész beszél angolul, németül, franciául és olaszul is? Vagy csak betanulta a szöveget? -
akkor most, hogy mindenki közölte az álláspontját a háborúról és annak tanulságairól, lépjünk tovább..a film, amit most láttam: kiálts farkast!
új diák érkezik a középsuliba, és már az első éjjel beszáll a játékba, amit a kápolnában játszanak..meg is nyeri..és másnap új szabályokat javasol: a kiálts farkast terjesszék ki az egész sulira, és találjanak ki egy gyilkost, aki sorra végez párukkal. egy e-maillel kezdődik, és gyilkossággal végződik a terv. mert mi van akkor, ha a képzelet valósággá válik? és milyen az, mikor semmi sem az aminek látszik. lebilincselő történet azoknak, akik imádnak végigizgulni egy jó filmet..
ha lehetne, 11-et adnék rá
..de mert meg van kötve a kezem: 10/10
-
karajjj #51033 azok már klasszikusnak számítanak :D -
viizo #51032 Inglourious Basterds / Becstelen Brigantyk
Tarantino-t a mai hollywood egyik legtúlértékeltebb rendezőjének tartom, akinek igazán csak 1-1 filmje talál be - de akkor viszont nagyon.
Amikor hallottam, hogy második világháborús westernt akar készíteni, nem ujjongtam, de kíváncsian vártam, hogy mi fog kisülni. Nyilván a történelmi hűséget nem lehetett elvárni (őszintén: volt olyan ember, aki úgy ült neki, hogy a BB hű lesz a történelemhez?), ellenben nagyon okos, végig lebilincselő, fiktív történetet vitt vászonra, háborús körítésben.
A színészek is kiválóan oldották meg a feladatot, egytől egyig kimagasló alakításokkal, viszont a német tisztet lejátszani a vászonról senkinek sem sikerült, zseniális volt.
A western vonal is jól átjött, le sem tagadhatná a film: a kamerabeállítások, a zene, a hangulat mind-mind western örökség.
Kiváló szórakozás, és persze azt mondanom sem kell, hogy kizárólag eredeti nyelven.
10/8 -
Hát szerintem meg pont jó, hogy filmre viszik mert legalább lehet látni ,hogy a háború milyen borzalmas és egyáltalán nem követendő. Valamint történelmi eseményt dolgoz fel ezért aztán tanulni is lehet belőle. -
Sosem érdekelték a tények csak a hatásvadászat.Kritika -
Ismét egy újgenerációs északi horror:
Skjult
10/7 -
Becstelen brigantyk
Tarantino rajongók egészen biztos vagyok benne, hogy a nyálukat csorgatták közben. Nekem nem számít, hogy egy filmben a kedvenc színészem szerepel, vagy hogy a kedvenc rendezőm rendezte. Ha nem jó, akkor nem jó, és kész. Azt azért nem modanám, hogy rossz volt, de nem volt annyira jó sem. Azok a részek tetszettek inkább, ahol a rendező nem rugaszkodott el teljesen a valóságtól. Pl az első jelenet, és a pincés találka tartalmazott ilyet. Tarantino tudja egyáltalán, hogy hogyan ért véget a II. világháború? Nekem ez egy benyomásfilm volt Tarantino részéről, néhol már túl sok, hogy nem vesz figyelembe tényeket.
6/10 -
na látod, ezért felesleges különféle álláspontokról esszéket írni, főleg ilyen szubjektíven "megélt" dolgoknál, mint a filmek.
lehet objektíven is elemezni egy filmet, de amit te pl. #51011-ben megfogalmaztál, az minden, csak az nem. -
de ez hülyeség! akk a Remény rabjai is szar film, mert annak tuti nem tetszik akit ártatlanul lecsuknak???? de én nem is a háborúról beszéltem hanem a filmről...
sok olyan amerikai volt katona látta és tartotta/tartja a leghitelesebb háborús filmnek, aki harcolt a II. vh-ban vagy esetleg épp a D-napon. És a normandiai-partaszállást bemutató csatajelenetnél talán jobbat még másnak nem sikerült alkotnia. -
az előbbi (l.d.f.) talán ha két filmje tetszett, utóbbi páros (b.s. és t.h) pedig az állandó ismétlések miatt (film+) már a könyökömön jön ki..kár is fröcsögni róluk
-
fejtsd ki bővebben. ez nem vélemény, hanem álláspont.. -
nem vitatom. kétségtelenűl egyike a legjobb színészeknek. persze azonnal megváltozna a véleményed a háborút illetően, ha melletted lőnék szét egy ismerősöd fejét úgy, hogy az agyveleje az arcodra fröccsen. egy időre téged sem érdekelnének az ilyen filmek..gondolom.. de ettől függetlenül lehet jó film és nézze is aki csak akarja..én nem fogom. -
vigjátékbe nálam a Dumb és Dumber - Dilibogyók az örök kedvenc :D
akárhányszor megnézem tudok rajta röhögni -
ízlések és pofonok. kár fröcsögni ennyit. -
*sztem 2x - szóismétlés, ülj le 1es! :D -
Louis De Funés, Bud Spencer és Terrence Hill összes. -
Ryan közlegény sztem a legjobb hábórús film ami létezik! sztem kurva reálisan ábrázolja a háborút, kiváló díszletekkel és effectekkel. Én simán beletudom magam élni a filmbe, és ez az amit kevés film tud elérni. Tom Hanks pedig hozzáméltóan páratlan alakítással teszi színesebbé a film minden jelentét. -
karajjj #51017 kapásból két vígjáték ugrott most be, amiket akárhányszor nézek újra, mindig nevetek rajtuk:
az egyik a Chevy Chase féle Karácsonyi vakáció (Christmas Vacation), a másik pedig a Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Les visiteurs) -
egy jó film nem a szobrocskáktól válik jóvá. rengeteg film létezik, ami ezért vagy azért díjat kapott. miért is? ja, mert pár lökött zsűritag úgy döntött, ahogy. a nézők beleszólhattak a döntésekbe? naná, hogy nem.. már bocs, de akkor miről is beszélünk 
javaslat egy vígjátékra, ami xerintem megüti a szintet
pl.igazából szerelem. ez megüti.. -
Hmm, vígjátékot nehéz találni. A paródiákat kapásból kihúzhatjuk, mert felhőtlen élvezetükhöz szükséges maga a kiparodizált filmek ismerete is, ami már kilövi a 10-es pont definícióját. A romantikus vígjátékok kategóriáját kevéssé ismerem, majd mond oda valaki más egy címet. Ha klasszikusok között keresgélünk és itt már szerepeltek a régi James Bond-ok, akkor mondjuk a Fantomas. De én mégis a Life of Brian-t választanám (mivel a Gyalog Galopp már volt). :)
-
maga a háborús film a gond. nem tartom helyesnek, hogy az öldöklést és a vérengzést filmre rögzítik.. már éppen eléggé erőszakos ez a világ így is.. az emberek is csupa depressziósok, és az ilyen filmek még egy lapáttal rátesznek..
akinek tetszik nézze, de "kötelezővé" azért mégse kéne tenni
-
"miért nincs terminátor 1"
Inkább azt írom miért van T2
Mert az volt az a film amin igencsak ámult bámult a világ a vizuális technikák láttán.Űberbrutál többször nézősre volt megcsinálva az a film.
Ben Hur = ..."hogy végignézzem azt a nagy rakás"
Hát nem is tudom, 11 szobrocska!
Ki is tudta ezt utána csinálni?
A vicc kategóriába tartozó Titanic?
"ennyi dráma és akció után nem ártana legalább egy nyamvadt kis vígjáték is,"
Mondj egy igazán jót ami megüti a maradandó szintet.
Biztos van, de nekem most egy se jut eszembe.
Inkább egy másik fórumon "vitatkozzunk" mondjuk zenékről. Abban jobban otthon vagy.
-
Ryan-el mi a gond az egyik legjobb háborús film, persze nem egy Halál 50 órája, de akkor is :) -
elméleti síkon tegyük fel, hogy bevezetik mégiscsak a kötelező filmek kategóriát (még a javaslatom ellenére is
) ez esetben a rögtönzött minilistáddal a következő gondok merültek fel: - miért nincs terminátor 1
, - a ben hur alatt pisi és cigiszünetet tutira be kellene iktatni, valamint egy éles lőfegyvert is készenlétben kell tartani, mert engem biza csak azzal kényszeríthetnél rá, hogy végignézzem azt a nagy rakás..
- ugyanez vonatkozik a ryan közlegényre és a titanicra is - a nők nevében inkább a j.i. jane-t meg a rómeó+júliát javasolnám helyettük
- és többek közt ennyi dráma és akció után nem ártana legalább egy nyamvadt kis vígjáték is, mert a tanulásban néha kell egy kis kikapcsolódás is..
-
"amik nekem 10/10 de kimaradtak"
The Shawshank Redemption = A remény rabjai
De abszolút nem kötözködésként!!!
-
Akármikor elolvasom a pontozási rendszeretek a 9-10-es pont mindig bántja a szemem.
Nem igazán értek vele egyet.
Szerintem a "Többször nézős überbrutálnak kellene lenni a 10-es pontnak.
Ez fölött már nincs semmi.
Viszont a mostani 10-es pont alapján én semminek se tudnél max pontot adni.
A hibátlan az oké,de hogy egy film miatt nem lenne más film a világon ami nem hiányozna olyan nincs.
Legalább is szerintem. -
legjobb rész 2012ben:D -
SAW VI
10/9
egyik legjobb rész a 6 közül szerintem :D -
Nomármostan, ha megmenekül 1%tudjukki és 99%kiskínaiszaporamunkás, szerinted hány generáció alatt hal ki az "elit" és lesz kínai a föld lakossága 100%-ban?! Köszi! -
És le is szállítják az amerikaiaknak, ahelyett, hogy ők menekülnének meg vele? De hülyék :D -
Mivel Kínában építik a hajókat (azaz Tibetben), made in China! :D Ez mán a trailerből is kiderül. Senki sem vállalja időre, csak ők és rabszolgákkal megy is. Amúgy is mindent ott gyártanak, így Noé bárkája is ott készülne manapság... :D -
Ez komoly? Mármint zsidók és négerek mentik meg a világot (a'la Függetlenség Napja)?
A kínaiak megmenekülése viszont mindenképp új elemnek számít :)