106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
2012
látványos fos
logikátlan
4/10 - egyszer meg lehet nézni, de erre nem adnék ötöt
kh...
nem akarok beleugatni, de szerintem
az egyszer nézős szarabb besorolás, mint a többet vártam volna
bár nekem alapjában véve édesmindegy mit irtok ki a bannerban :) -
Ok, dobj majd ide egy elfogulatlan kritikát :) -
Tipikus szélesvászon avagy sem dilemma :)
Van egy olyan érzésem, hogy ez a film tuti bukta lenne (gy. k. nem hozná vissza a gyártási költséget), ha nem lenne mellébiggyesztve Cameron bácsi neve. De így... bármi lehetséges. -
Háak 1x ki lehet bírni moziban, az biztos. Utána meg otthoni 3 méteres vásznamra költözik majd HD-ba! :D
Pénteken megyünk is délután. -
Ez azért vicc a mai gazdasági világválsággal egybekötött, túlkínálati helyzetben...
Tiszta Kádár "örüljön hogy ebből még van" éra érzés :)
A másik gond, hogy egyre többen hangsúlyozzák, hogy a sztori nagyon mellékes lesz az Avatar-ban. Azért ez elég rossz hír, mivel a Titanic és a Terminator 2 sem volt alulreprezentált ezen a téren. Szóval én megvárom az első kritikákat (már olyan emberekét, akiknek adok a véleményére) és aztán megfontolom, hogy megnézem-e. -
Amúgy szerintem egyáltalán nem fárasztaj a szemet, miért is tenné?! EZ nem villog/ricog, mint a számítógépes verzió. Itt valóban két képet vetítenek eléd, csak különböző polaritással és fél-fél fényerővel. Egyiket egyik szűrő szűri ki a szemüvegben, másikat a másik és voilá, máris közel valós 3D képet tudnak neked fabrikálni különösebb színtorzulások nélkül. -
Kb. így nézett ki a szemcsi és haza is lehet utána vinni (van benne két polárszűrő, amiket az lcd-kben használnak, szóval előállítási költsége kb. 50HUF).
-
Na én pl. néztem Beowulf3D-t a Westendben és bár szemüveges vagyok, valahogy meg tudtam oldani, hogy elé/mögé toljam a másikat. Nagyon szar, de végülis ki lehet bírni. Abszolúte nincs felkészítve arra a cucc, hogy te másik szemcsivel viseled (egy normál sztk. szemüveg kb). Nekem aranbyozott Rayban-enem van csak diportiásba. AZ elég nagy, de mondom, megoldható. Olyan, mintha két szemüüveget próbálnál viselni.
Most is a Sugárba megyünk Avatr3D-re (lefoglaltuk könnyedén a jegyeket), mert az ájmekszbe bekerülni jó helyre képtelenség, még hetekre előre is. Annyira nem is izgat 1800HUF és még én pitizzek érte?! -
Ó, kösz, wikit én is olvastam, de úgy látszik nem volt érthető, mit kérdeztem: miben tér el a kettő? Van-e valaki, aki itthon látott már Real3D-t és IMAX 3D-t, és el is tudja mondani, mi az élménybeli különbség, ill. melyik fárasztja jobban a szemet? Ill. egyik haver szempontjából érdekes az is, hogy melyikkel lehet normál szemüveget kényelmesebben viselni. :)
-
Lipi1980 #51676 Én csak azt kérdezném meg, hogy ha a filmet Real3D-re készítik és utána konvertálják IMAX 3D-re, akkor mi a csecsért fejlesztették ki azt a kb. 100kg-os kamerát???
További infó az IMAX-ről: magyarul valamint kissé bővebben angolul... -
hat en is utanna olvastam most es baromira osszezavartak.... mondjuk en nem tudtam hogy barmi kulonbseg van a ketto kozott. regebben IMAX mozikban volt az a nagy IR szemuver amit szinkronizalni kellett... most ugyan azok a szurke szemuvegek vannak amik a real3D filmeknel is hasznalatosak. de ugy latszik megis mas a ketto.
pl a szemuver polarizacioja egyik egyenes masik korkoros... mindenesetre imax rulez mivel ketszer hangosabb szokott lenni es a kep is ketszer akkora.
-
Gamer (2009)
Látványos volt, viszont pár érdekes gondolatcsíra felvillantásán kívül rém gyenge, a vége meg valami halálsz*r... 4/10
Queens of Langkasuka (2008)
Ha már voltak említve a thai történelmi filmek, akkor ezt se hagyjuk ki, mert elég jó kis darab. Van itt minden, ami kell: több szálon futó cselekmények, királynő és hercegnők, thai/kínai/japán kalózok, lázadó hercegek, egy kis gonosz medzsik - jó medzsik párharc, némi románc, várostrom, és az akrobatikus kardpárbajok sem maradnak ki (erről főként Dan Chupong gondoskodik, aki most csak kiemelt mellékszereplő, de egy csomó jelenetben nyiszikálja meg rugdossa az ellenfeleit :) ). Több, összefonódó történeti szál, de üresjárat szinte nulla (és amíg fel nem fedte magát, nem jöttem rá, ki az áruló), több szereplő, de a kezdeti nehézségek után könnyű eligazodni közöttük, szokásosan marhajó kosztümök és helyszínek, csiszolatlan, de ettől sokkal természetesebb színészek, a képbe szépen belesimuló effektek - ez bizony egy erős 7/10.
-
Csak77 #51673 Paranormal Entity
Ez olyan mint a Activity, csak egy kicsit más, akár második rész is lehetne simán. Nehány helyen jobb, néha vacakabb, de ez már az elejétől paráztat. Még mindig a Blair Witch a király! Aki nem hiszi, hogy van ilyen, ime, mert már amikor az activityről is írtam senki nem hitte. Ja, kurvajó a csajszi melle! :)
7 pont simán -
Rocky Balboa
Nem értem eddig mért nem néztem meg, valahogy mindig lecsúsztam róla tv-ben is. De jó volt újra látni Rockyt, meg Stallone-t is, ez a faszi félelmetes, képes még ilyen idősen is maximalizálni magát egy filmért. Bámulatos. Sajnálom amúgy h már ilyen öreg, szar látni h az ember akinek a filmjein felnőttem, így megöregedett. Ez a gondolat valahol kapcsolódott is a filmmel, úgyhogy abszolút azonosultam vele. Jó volt a sztori, a levezetés és az alakítások is. És megvan az a nyers és komor Rocky feelingje az egésznek. Persze voltak bakik pl. h a verhetetlen nehézsúlyú bajnok mért egy kis izomtalan lófasz feka. 1000 másikat lehetett volna erre a szerepre találni nem is értem...
A másik pedig maga a bunyó ami nekem kicsit technikátlan volt, oké nem könnyű Slynak ugrálni a ringben meg közbe még boxolni is, de nagyon látszott h egyirányú a koreográfia.
Ettől függetlenül fasza film, jó kis esti kikapcsolós film volt, Slynak meg 100 ilyet még.
8/10 -
egy kép a topicjából, aki nem értené a dolgot:
-
Közben utánaolvastam, és azt találtam, hogy konkrétan a filmet RealD-re készítették, és utána lett átkonvertálva IMAX 3D-re. Tehát a fene se tudja, melyik lesz a jobb... (mert nyilván 3D-ben fogjuk megnézni mi is :) ).
Egyébként akit érdekel: Bpesten is csak a MOM Parkban lesz eredeti RealD vetítés, minden nap 15:00-tól.
-
és persze az imax-re jellemző hibátlan térhatás és képminőség, magyarul 3D-be beszarsz :) -
annyit tudok h az IMAX nagyobb felületű, tehát a hatása is sokkal jobb. -
Apropó, mi a különbség a két 3D verzió között? Azt tudom, hogy az Avatar esetében a Real 3D-s az eredeti nyelvű és az IMAX 3D a szinkronos, de technikailag mi egyéb eltérés van még?
-
ehh, szóval 3 verzió létezik :D -
aha, kösz! -
EZ kell neked
a filmből 2 verzió létezik: 2D, Real 3D és Imax 3D -
Sziasztok! Egy cseppet off, de ha van köztetek Debreceni, akkor segíthetne.
Az Avatar -t szeretnénk megnézni, és hallottuk, hogy Debrecenben is van Real-D. Arra lennék kíváncsi, hogy melyik mozinak van ilyen terme? (Azt se tudom, hogy hány mozi van ott.) Az APPOLLÓ mozi listáján szerepel az Avatar, tehát annak van Real-D terme?
Illetve ezt a filmet, ugye csak Real-D ben vetítik? Tehát nincs is 2D, illetve piros-kék szemcsis megoldás?
Előre is kösz! -
Wolvesbayne (2009)
Tévés (SyFy) cucc, ami mozikba biztosan nem fog kerülni, max. dvd-n éli még ki magát, de az imdb-s 3.8-as osztályzat sztem több, mint hízelgő erre a vacakra. Szegény, szegény Marc Dacascos, lehetett volna belőle megbízható B-akcióhős, ehelyett már ilyen ZS-kategóriás marhaságokban kell szerepelnie. Emellett bármennyire is az ő nevét írják ki először, nem ő a főszereplő...
A sztori egyébként szimpla vámpíros-vérfarkasos, távolról az Underworld-trilógia, meg a Bloodrayne kicsontozott árnyéka sejlik át rajta. Az effektek és a harcjelenetek messze kritikán aluliak (ahol kritika = kb. Uwe Boll szintje), de a legbosszantóbbak az egymás után sorakozó, látványos "continuity" hibák a vándorló, el- és feltűnő, vagy más pozícióba kerülő tárgyakkal és szereplőkkel... 1/10
The Final Destination (2009)
A korábbi három rész sorrendje nálam a második - első - harmadik vonalat követi, ez a kvázi-reboot, de a halvány visszautalások miatt mégis 4.(-nek tekinthető) rész a harmadiknál talán egy hangyaf*sznyival jobb, de az első kettőt bőven nem éri el. Igazából csak a mókás halálesetek miatt érdemes megnézni, meg az autóversenyes jelenet is jó az elején, a bigék közt is akad egy-két szemlegeltetésre ingerlő, de kb. ennyi. Tökéletesen illik rá az 5 blasta jellemzése (és az imdb-n is pontosan 5.0-án áll).
-
Egy kicsi OFF:
Valaki tudja a címét annak a filmnek, amiben (azthiszem) egy tón lévő örvényből az emberek "tükörképei" (jobb szót nem tudok rá) jönnek elő, szal a szívük a másik oldalon van, a paraszt embernek jófej alteregója van stb.? Előre is köszönöm -
Gyűrűk ura bővített változat+ a Gollamos film is
Tegnapi napot ki is tette, volt vagy 12 órás a három rész, a Gollam keresésével szerintem több is)))
Néhol kirázott a hideg a szinkron miatt, de azért nagyon élveztem))
(suttogva: Köszi a feltöltőnek)))
10/8
Rajzás
Már a vámpiros nem a hülye bogaras...
10/5
Boogeyman 1-2-3
1. jó
2. nemannyira
3. elmegy
öszvisz: 10/5
Kiálts farkast!
Annak idején az év filmje volt nálam.
Szinkronosan is 10/8 most.
-
Én már majd 1 éve láttam a filmet, de emlékeim szerint, pont a mesterlövész lőtték le és ezek a mezei katonák mentek a helyére, vagyis akkor ...
Egyébként szarok bele, nekem tetszett a film, ilyen dolgokon én már nem tudok fennakadni :) Annak idején ha jól emlékszem én 9 pontot adtam rá. -
szerintem a pozicio váltás alap egy mesterlovésznél, ha felfedték, ennyit már megtudhattunk tom berengertől a lopakodokban :) arra meg nem fognám hogy a feszültség miatt eszükbe sem jutott, mert ugye bombahatástalanitok, nekik aztán tudni kell kezelni a feszultséget :)
de mondom, ilyen aproságoktol eltekintve jo film volt, talán ezek is azért csusztak be mert egy nő rendezte :) -
oh, ezzel nem lehet védekezni... pont egy ilyen jellegű filmnél várom el a hitelességet, ez nem egy rambo vagy chuck norris movie volt... eléggé ráment a realizmusra, dok film stilus stb...
SPOILER
az is egy hülye jelenet volt mikor találkoznak az angolokkal kurvára levágos volt hogy nem arabok, de baszott egyikuk is megszolalni hogy kik ők, stb, ők inkább megvárták amig pattanásig feszul a helyzet aztán leveszi a sálat a fejéről és kurvára angol akcentussal elkezd dumálni... a többiek meg szabvány ruhában csak egy lepedő log rajtuk.. persze biztos arabok néztek ki, 500méterről, de nem 10m-ről
egy több mint 30 éves filmet most példaként idehozni, nem is értem... -
Szerintem a Katonák voltunk is nagyon jó. Én a legjobbak közé sorolom a saját listámon. -
a Brothers...sorozat élethűre sikeredett ebben a témában! -
én eddig 2 jó háborús filmet láttam: Ryan közlegény megmentése és a Szakasz
amúgy az aktuális háborús filmeket is szeretem, ami Irakban, vagy akármilyen háborús országban játszódik, csak sajnos ezeknek töredéke életképes és nézhető, főleg az alább leírt bakikért, vagy mert első filmes rendezők lévén azt se tudják mit hogyan kell, vagy mert hatalmas túlzások vannak benne. -
Rundstedt17 #51653 Sajnos amikor az amerikai filmek nagyon gyengék háború realítás terén és szinte csak azokról hallani,úgy van ahogy írod megnézi az ember aztán a fejét fogja a sok marhaságtól,a legutóbbi borzadmány amit láttam abban a japánok tömegesen adták meg magukat,azóta a kedvem is elment a műfajtól.... -
Rundstedt17 #51652 én is erre gondoltam,ez sem hiteles de ezerszer jobb mint a komédiába illő amcsi háborús filmek
-
Na jó, de még mindig hitelesebb volt, mint a többi film ahol jön Jhonny aki eddig csak m16-al, vagy m4a1-el lőtt, felkapja a mesterlövész puskát és hipp-hopp lelövi a tőle több 100 m-re lévő hangyányi akármit. Itt legalább tényleg benne volt, hogy a lövedéket eltéríti a szél, nem is olyan könnyű célozni vele stb. és csak többszöri próbálgatás, sikertelen találat után sikerült likvidáló lövést leadni. Az, hogy tényleg ugyanonnan lőttek tényleg érdekes, de hát a fene tudja azért szerintem ha ott vagy a harcmezőn az adrenalin az egekben akkor lehet nem egyből azon gondolkodsz ,hogy hú menjünk odébb 10m-t és onnan lőjünk, hanem megpróbálod megoldani onnan a helyzetet (persze mikor lenyugodtak, odébb mehettek volna). Na mindegy nem voltam még és nem is szeretnék ilyen helyzetben lenni, az ilyesmi csak filmen jó. -
naja pont a háborús filmeknek kéne legalább hitelesen bemutatni a dolgokat, bár ezeknél a legnehezebb dolog mindenre odafigyelni.
de mennyire más egy film ami a hitelességre épül, mint aminél egy laikus is a fejét fogja. -
2012
Hát egyrészt nem olyan kibírhatatlanul szar film, mint amilyenre számítottam, másrészt viszont nagyon dühítő, hogy akaratlanul is belegondol az ember, vajon mi mindent ki lehetett volna hozni ebből a költségvetésből és ötletből.
És hihetetlen, de igaz: a látvány képes eladni a filmet! Persze ettől nem lesz jó vagy jobb közepesnél, de bizony tényleg élvezhetővé varázsolja az összképet, mert olykor bizony döbbenetes, hogy mi zajlik a szemeink előtt!
Persze iszonyat bárgyú és gagyi az egész, de erre lehetett számítani.
Ha viszont mindezt - alapötlet/pénz/stáb - egy komoly rendező kapja a kezébe, mint lehetőséget, akkor talán megszülethetett volna minden idők legdrámaibb, leglátványosabb és leghatásosabb katasztrófafilmje.
Így viszont kaptunk egy 2 és fél órás Sony reklámot, sok sallanggal, kiszámítható hülyeségekkel és atomdurva látvánnyal. Nálam ez maximum...
4|10 -
Rundstedt17 #51648 Hitelességet vizsgálva a Kelly hősei 1/10-es lenne,szerintem a filmektől játékoktól stb ne várjuk teljes hitelességet........ -
Alapjában véve tényleg jó film, de jobb is lehetett volna... két nagy minuszt emlitenék...
SPOILER
-a mesterlövész párbaj... nem vagyok képzett katona, pláne mesterlövész, de szerintem ha a társam kilövik 800méterről az m82 mellől akkor talán nem kéne ugyanabba a pozicioba feküdni a halott helyére... na ott nálam el is ment komolytalanba pláne hogy még meg is várták amig lemegy a nap...
-a végén az éjszakai robbantás után hárman magánakcioznak, lopakodva, felkapcsolt lámpákkal, NV nélkul... de minek is??
a feszültséggel nem volt baj, ezeket és még egy két aproságot leszámitva tényleg jo film volt... -