106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • xxxpaulxxx
    2009ben én a Pankrátort élveztem a legjobban.
  • Zephyr Retiring
    nos, akkor..made in hungária..
    össz-vissz egy jelenetet emelnék ki, ami tetszett, ez pedig a szerenádjelenet. dalostól, égő zongorástól
    amúgy az egész "életrajzi film" zeneileg rohadtul nem időrendi sorrendben játszódott ám ha ettől eltekintünk, annyira nem is volt rossz..unokahúgom az összes zenés-táncos jelenetnél táncra perdült és tapsikolt
    sosem hittem volna, hogy egy 7 éves lánynak bejönnek ezek a zenék
    tekintettel rá, és a karácsonyi családi mozizásra most kivételesen nyomok egy 9-est..
  • wesker24
    Ma este Final Destination 3 a Cool TV-n este 21:00-kor !
  • grebber
    Simán.Miért ilyen filmek arra jók havernak tudom mondani a címeket azt szénné röhögik rajta magukat!
    Csak azt tudnám ilyen filmekre hogy gyűlik össze pénzt hogy bármin is kiadásra kerüljön.
  • Shep
    Te azt végig bírtad nézni? :)
  • grebber
    A yeti bosszúját vártam a látottnál sokkal jobb kivitelben!
    Azért a Temetőkaput gagyiságban nem tudja überelni ez sem!
  • Shep
    Hát de ilyen címmel mégis mit vártál? :)
  • kovi04
    "taken, valkyrie, slumdog, gran torino, hurt locker 2008-asok"

Viszont mindegyiket idén mutatták be Magyarországon. (kivéve a Hurt Locker-t, amit be sem fognak)
  • grebber
    A jeti bosszúja.

NC.Ritkák az ilyen szar filmek!És akkor még Uwe Boll csinál szar filmeket!
  • Zephyr Retiring
    erről még nem is hallottam..
    estére utánanézek én is, mert:
    több fül többet lát..izé..több szem többet hall..vagyis több kéz, többet rúg..akarom mondani több láb többet fog
    ..feladom..inkább lépek a családi mozizásra: made in hungária..
    ugynis még ezt sem láttam
  • edios
    2009

Legjobban Avatart élveztem. Ezen kívül még Moon, District 9 és Inglourious Basterds tetszett.

//taken, valkyrie, slumdog, gran torino, hurt locker 2008-asok
  • kovi04
    Nekem a Gran Torino megnézése csúszik már nagyon régóta.
  • viizo
    2009/top10

1. 9
    2. Gettómilliomos / Slumdog Millionaire
    3. District 9
    4. Képlet / Knowing
    5. A Pankrátor / The Wrestler
    6. Becstelen Brigantyk / Inglourious Basterds
    7. Hold / Moon
    8. Valkűr / Valkyrie
    9. Gran Torino
    10. Star Trek

(az Avatar megnézése jövőre csúszik)

Az év legnagyobb csalódásai vállvetve a Fel / Up és a G.I. Joe
  • Shep
    Kösz. Meglesem.
  • kovi04
    Nálam valahogy így néz ki a 2009-es top 10:

1. Avatar 10/9 - Egy élmény volt megnézni még mezei 2D-s moziban is. Alig várom, hogy lássam IMAX-ben.

2. Becstelen brigatyk 10/9 - Kevés filmben látni manapság ennyire jól felépített karaktereket és párbeszédeket.

3. Gettó milliomos 10/8,5 - Szép szerelmi történet, amit a kelleténél talán jobban díjjaztak.

4. District 9 10/8,5 - Különleges helyszín, érdekes társadalomkritika

5. Watchmen 10/8 - A képregényt még nem olvastam, így önmagában nagyon tetszett. A legjobb képregényfilm a TDK után.

6. Hold 10/7,5 - Sam Rockwell egyszemélyes showja.

7. Elrabolva 10/7,5 - Amikor beindul egy veterán.

8. Fel 10/7,5 - Egy nagyon szerethető animációs mese.

9. A bombaszakértő 10/7,5 - Az elmúlt évek legjobb háborús filmje.

10. Star Trek 10/7 - 2009 a sci-fi éve, ezért nem maradhatott ki ez a film a listámról.
  • Inquisitor
    "Tudtok még ilyen Terabithia-hoz hasonló filmeket mondani?"
    Lehet hülyeség részemről, de ... Radio Flyer? Jó régi, Ellijah Wood van benne kb. 11-12 éves. A hangulata szerintem hasonló, még ha elég más a története.
  • Shep
    Jó hát a bemutató alapján én sem ezt vártam ,de egyáltalán nem bánom, hogy nem egy újabb Gyűrűk ura klónt kaptam (mondjuk a Gyűrűk ura filmek amúgy is nagy nullák számomra, egyedül az első rész tetszett)
  • Louis Cyphre
    Zombieland

Minősíthetetlen fos, nem bírtam végig nézni.
    A 2004-es Dawn of the Dead remake óta nem nagyon volt normális zombi film.
  • böröczk
    Az mind igaz, amit leírtál, csak sajnos az Akadémai utálja hőn szeretett Tarantinonkat, és az érzés kölcsönös (joggal) : D

• edios
    //nyomokban terabithia spoilert tartalmazhat

Egy kicsit tényleg negatívan áll a dolgokhoz, de azért van némi igazság abban, amit mond:)

-tényleg fantasy-nek harangozták be, és cg shotokat mutogattak trailerben
    -az egyik egész filmen keresztül építgetett főszereplő tényleg meghal minden különösebb ok nélkül, ami bár a másik fsz fejlődésében szerepet játszik, de attól sztem még elég céltalan "hinnya,csináljunk drámai hangulatot-e!" fogásnak tűnik
    -ha vminek távolról sincs köze lotr-hoz v narnia-hoz, akkor ne reklámozzák velük, mert megtévesztő lehet sok embernek

Ezek ellenére term. nem rossz film, sztem egy sima komótos családi dráma, de én nem vagyok túl fogékony erre a stílusra.
  • xxxpaulxxx
    Reszkessetek betörők
    még mindig 10/10:D
  • Shep
    Találtam ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat egy másik fórumon (nem tudok erre mit mondani)

Dögunalom!
    Azt hiszem, leginkább az jellemzi ezt a filmet.
    Fantasy-nek beharangozott "B" kategóriás amerikai családi dráma, ezerszer látott történettel. Attól nem lesz érdekes egy film, hogy az egyik főhős meghal. Van ilyen más filmekben is...
    És még van képük azzal beharagozni, hogy "ugyanazok csinálták a vizuális effekteket, akik a Gyűrűk urában és a Narnia Krónikáiban" (ez utóbbi szerintem szintén eléggé gagyi, de még mindigg jobb, mint ez...)
    Nem tudom, ki találta ki, hogy Fantasy-nek legyen eladva, mert egész egyszerűen nem az!
    Szerintem pénzkidobás moziban megnézni, de még tékából kivenni is.
    Az a típusú film, amit úgyis lead valamelyik kereskedelmi csatorna előbb-utóbb, reklámokkal szétszaggatva, mindenki ráér akkor megnézni! Legalább csak az idejét dobja ki az ablakon, de a pénzét nem!
  • Shep
    Tudtok még ilyen Terabithia-hoz hasonló filmeket mondani?
  • Lipi1980
    Híd Terabithia földjére

Hogy nem láttam még ezt a filmet? Nagyon tetszett! Karácsony estére pont jó volt!

8/10
  • angelslie
    Én is nagyon szeretem a Reszkessetek betöröket és tényleg megunhatatlan :D
    Most csak azért nem néztem, mert a suliban megnéztük utolsó napon... De a 2-t azért nem hagyom majd ki :)
  • Tyler1
    én meg a Reszkessetek betörőket néztem, mint ahogy isten tudja hány éve mindig ilyenkor :D nemtudom, de én még mindig képes vagyok nevetni rajta, kevés az olyan családi vígjáték amit ennyire szeretek, és amely nem untatja magát ezredszerre sem, sőt hirtelen nem jutna eszembe még1. mindenesetre ezt valahogy nagyon eltalálták :)
    10/10 és a 2. részét se hagyom ki holnap után :D
  • angelslie
    Úgyszint néztem és nálam is böven megérdemli a 9/10-et

Nem részletezném most, az ilyen filmek mindig nagy hatással vannak rám több okból is
  • Shep
    Most láttam a TV2-n (levezetésként megnéztük) a Híd Threabithia földjére.
    Másik fórumon olvastam ,hogy hsz-t, hogy micsoda arcátlanság ilyen filmet beadni karácsonykor. Hát nem tudom szerintem nagyon is össze lehet egyeztetni a karácsony hangulatával, már persze ha az embernek átjön a film mondanivalója. Számomra szórakoztató és megható is volt egyben, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy aki el is megy az ha mi is akarjuk bennünk tovább élhet és örökségét továbbadhatjuk másoknak így hát aki nincs már velünk az is együtt "ünnepelhet" velünk ha úgy akarjuk. Nem is szaporítom tovább a szót.

9/10
  • Tyler1
    az már a 2. része, az első sokkal jobb Brooke Shields-el :)
  • ProGabe #52016
    még hogy nem volt jó film idén...

ráadásul még csak most jön a Lovely Bones és a Doctor Parnassus

egy másik összeállítás:

• kovi04
    Inglourious Basterds 10/9

Tarantino + történelem hamisítás + erős színészgárda = hatalmas film

Tarantinonak ezért a rendezésért, és hangulatért, amit kialakított a film folyamán, én simán neki ítélném az Oscart vagy a legjobb rendező, vagy a legjobb forgatókönyv kategóriában. Mestermű!
  • sz4bolcs
    Hát ja, eléggé.
    Egyre jobban bejönnek ezek a félig erotikus, félig romantikus filmek. :)
  • Totti5
    Nagyon szép film! Milla Jovovich meg
  • sz4bolcs
    Tegnap este volt egy aranyos film, Visszatérés a kék lagúnához. Nagyon tetszett. :)
  • Sir Quno Jedi
    Így az Avatar után újranézve a Monsters vs Aliens-et azt kell mondjam, hogy csak megerősödött az a véleményem, hogy mesterien profin meg van csinálva az a film (mármint grafó+hang). Pazar az egész. Mindemellett sztoriban sem rossz egyáltalán. Szimpatikus a főkarakter is (kinézetre, hangra, habitusra), ami női karaktertől szokatlan (általában nagyon elcseszik őket). Van benne jellemfejlődés is (némi). Kíváncsi vagyok a folytatásra. Az biztos, hogy 3D modellezésben nem sok tanulnivalójuk van már. Animációs filmként korrektül megállja a helyét, bár kicsit nekem rövid.
  • Sir Quno Jedi
    Hulk vs Thor 2008

Kategóriában erős 9/10, aki nem írja a képregényből készült rajzfilmeket annak meg nem is érdemes megnézni. 45 perc megafíling.
  • I.C.ram
    Meglestem én is az Avatart. Annyira nem is volt rossz a CAM-os verzió hangja.

Najó csak vicceltem. :) Szóval RealD-ben néztem, mert IMAXba már lehetetlen jegyet szerezni.
    Nekem bejött. Profin meg volt csinálva a grafika, jók voltak a karakterek is, a sztori meg simán tűrhető volt. Gyakorlatilag nem volt más, mint egy megtörtént történelmi esemény újrafeldolgozása, s mint tudjuk a történelem írja a legjobb drámákat. Egyedül a zenével nem voltam megelégedve. Egyáltalán nem volt hangulatfokozó, sőt szinte nem is emlékszem rá. Meg hiányoltam belőle az igazán elrugaszkodott fantáziát. Ilyen lényeket/gépeket már számtalan játékban/filmben láttunk, kezdve a MechWarrioros lépegetőktől a lebegő szigetekig mindent láthattunk már máshol. Szóval a kreativítást kicsit kommerszre fogták, de így is bőven jó volt.

Összességében tetszett a film, főleg így 3D-ben.
    7,5/10
  • desigo
    Békés,boldog karácsonyt mindenkinek!

2009: At The Movies

• precision
    Law Abiding Citizen

Hát... had legyek vulgáris, de baszott nagy film. Aki nem akarja a saját szórakozását elcseszni, nehogy elolvassa a plot -ot imdb -n vagy megnézzem bármiféle trailert is belőle :) Jó színészek, Jamie Foxx egyik kedvenc színészem amúgy is, jó kis sztori, jó forgatókönyv, sok meglepetés és csavar, de azért vannak kiszámítható részek is. Ez utóbbi miatt "csak" 9 pontot adok rá :) Vagy ha nagyon szőrösszívű lennék akkor mondatnám hogy egy igen erős 8 -as, de legyen inkább 9 :)

9/10.
  • edios
    Gondolom hátrébb megy. Miután lecseng a fan-áradat, jön a kevésbé fan réteg. Már talán el is kezdődött, hiszen reggel #21 volt, most már "csak" #22.