106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Incredibles 2
    Nekem ez csalódás volt. Az elso részt imádtam. Itt is jók a karakterek, minden frankó, de ebben a részben valahogy nem volt a sztori annyia korrekt mint az elsoben. Itt is egy milliomos tech-guru akarja ismét VÉGLEG kipusztítani a szuperhosoket... komolyan nem volt jobb ötlet? Ráadásul Szilánk sztorijához képest a mostani ellenség motivációja is sántított nekem.
    Oké, a társadalmi utalások rendben voltak, de na.
    Legyen 5/10 mert 1x elmosolyogtam magam rajta.
  • Nyiri
    Megnéztem. Semmi extra. Nem tudom milyen a felhozatal, de ha oscart nyer akkor elég gyér az év :)
  • hapi
    Megnéztem jó volt de ez nem oscar esélyes anyag sztem. Ettől még magyar vagyok és drukkolok meg minden.
  • stargatelost
    Ez egy könyvadaptáció, a könyv pedig 2014-ben jelent meg. Most az, hogy két ilyen film jelent meg egy évben, és a Quiet Place épp előbb, hát ez van. Ha előbb készítik el a Bird Boxot, akkor mindenki azt mondaná, a Quiet Place nyúlta le az ötletet...
  • Sequoyah
    Ha barmit megmutatnak, kik ezek, honnan jottek, hogy neznek ki, az csak rontott volna a filmen. Egy barmifele fenyegetes akkor a legijesztobb, amikor nem lathato, es rejtelyes.

Talan epp ezert nem let bukta a film. Maskeppen csak egy tucat-szornyfilm let volna idiota tortenettel.
  • Sequoyah
    Bird Box (2018)

Ez film olyan, mint amikor a filmkeszito tanfolyam legtehetsegesebb, de tapasztalatlan vegzosei kapnak egy tesztet, hogy a vilag legidiotabb filmotletebol csinaljanak egy jo filmet.

Az alaphelyzet az eleg nyilvanvaloan a Quiet Place-bol ered, ott a hallasukat/beszeduket "vesztettek" el, nem kell messzire menni az otletert hogy akkor most probaljuk meg tokugyanazt, de egy masik erzekszervvel. De mig a Quiet Place fizikaval es logikaval nagy vonalakban magyarazhato, itt semmifele logikus es ertelmes magyarazat nincs. Ott szivesen elgondolkoztam a film kozben azon hogy en hogy oldottam volna meg a helyzetet, de itt annyira nem a mi vilagunk logikaja az ervenyes, hogy folosleges ezen jartatni az agyam.

A fordulatok teljes mertekben klisesek. Az alaphelyzet eredetisegen kivul (ami viszont eredetien hulyeseg) nem sok mas eredetit lattam a filmben. Konnyu kikovetkeztetni hogy melyik ujdonsult szereplovel mi lesz a bibi.

Technikailag a megvalositas viszont jok. A szineszek jok, a latvany jo, a feszultsegkeltes jo. Minden tankonyv szerinti. Semmi sem erdeti es varatlan, de minden profi iparosmunka.

Osszessegeben egy egesz jo film.

6/10

u.i.: az asszonynak kifejezetten tetszett, szerinte 7-7.5/10

Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.01.08. 20:37:05
  • LasDen #101391
    Mr. Church

Jó dolog gyerekkorunk mára már többé-kevésbé eltűnt nagy sztárjait újra viszontlátni egy-egy új darabban. Ezúttal Eddie Murphy mérettette meg magát egy drámában.

Egy család és egy szakács barátságának története.

Bár a kritikák csak azt látták, hogy egy fehér családnak fekete szakácsa van és hogy ez mennyire rasszista már. Szerintem egy szeretet teljes és kedves film volt, ahol Eddie Murphy, bár nem sziporkázhat a humorával, de így is jó. És jó látni néha-néha...

7.5/10
  • Koppixer
    Susotázs

"Két szinkrontolmács próbálja meg különféle módszerekkel elcsábítani az egyetlen magyart, aki jelen van a konferencián, amin tolmácsolniuk kell, és aki ennélfogva az egyedüli, aki a fülhallgatójában a szavaikat hallja."

A rendező feltöltötte a Vimeora az idei egyetlen magyar Oscar-shortlistes rövidfilmet. Jópofa dramedy, szerintem sokkal jobb, mint a két éve Oscarral jutalmazott Mindenki. Ráadásul teljesen beleillik a történet a #metoo sztoriba, simán nyerhet is az Oscaron, ha továbbjut a legjobb ötbe.
    Utoljára szerkesztette: Koppixer, 2019.01.08. 17:39:40
  • LasDen #101389
    ¯\_(ツ)_/¯
  • Sheltem
    You were never really here 4. tényleg ? Félre ne érts tiszteletben tartom kinek mi tetszik egyszerűen csak csodálkozom...
    Pedig mindenevő vagyok de az a film...Párommal csak kamilláztunk és utána egy ideig nem néztünk semmilyen filmet olyan jó hatással volt :)
  • Prof William
    MadárDoboz (Birdbox)

Tudom, hogy az alapötlet régebbi mint a Hang Nélkül ötlete de mivel később került megfilmesítésre, ezért tudat alatt is önkéntelenül azzal hasonlítottam össze.

Nem is tudom... Az egész film olyan semmilyen volt. Talán ebben az játszhatott közre, hogy a látás hiányát és az ebből fakadó parát nem tudták olyan jól visszaadni, mint a hang hiányából fakadó paráztatást.

Valamint kb már minden előforduló klisét láthattuk már n+1 világvégés/zombis filmben,

Jó volt és meg lehetett egyszer nézni de semmi extra. Semmi olyasmi, amitől majd még napok múlva is eszembe juthat a film.
  • Kmarha
    Én már csak rágondolok és sajdul meg a szívem azonnal. Nálam ez a rajzfilm szerepel a csúcson, főleg hogy azóta a technikai oldalának is utána tudtam kicsit járni (és a fene egye meg, emiatt még jó párszor újra kell majd nézni.. nincs az a pzs készlet a világon)
  • tigeroo
    Titan A.E.

Ez kimaradt anno gyerekként. Azért mostmár értem hogy miért bukott meg, eléggé rétegfilm szerintem, hiába scifi, meg mese. Pár dolog azért logikátlan volt (Irtsuk ki az emberiséget! Van itt 2 ember nálunk, az egyiket lőjétek ki az űrbe, a másikat pedig börtönözzétek be), de amúgy csavaros volt, szép volt. Kár, hogy hatalmas bukta lett és ez a fajta animáció ki is halt a picsába. Rosszkor volt rossz helyen a film. Megelőzte a korát szerintem, de a végére elfogyott a szufla.
  • tigeroo
    Coco

elbőgtem magam rajta. a fene egye meg, ez de szép film volt. megcsinálták a piszkok, az egyik legjobb Disney film a Lion King óta (legalábbis amit huszoniksz éves léttemre élvezni lehet)
  • Kmarha
    ha az irónia nem jönne át az írott formátumon, a "megbízható szemtanúk" és "hiteles elmondások"-hoz kéretik a gúnyos felhangot odaképzelni.
  • Kmarha
    UFO
    (2018)

Az összeeskűvés forum látogató, mindenkit idegesítő, légből kapott számadatokkal dobálózó hülye gyerek lát egy hírt a mobilján, hogy az egyik reptéren UFO-t láttak. Azonnal össze is veti az információkat, hogy rájöjjön, megint egy idegen látogatást akar a kormány eltitkolni, mert hogy "az ott dolgozok pontosan tudják az időt". ??????

Aztán jön még egy hatalmas bullshit lavina: hivatalosan azt állítják 5 láb méretű drón volt, amit észleltek. Főhősünk azonban rájön, hogy ez hazugság, mert a mindenképpen megbiztató szemtanúk azt állították, hogy akkor volt mint egy kinyújtott kézzel kitartott érme.
    Ráadásul a hiteles elmondások alapján xxx méterre volt, és a felhők alatt 250-300 méterre lebegett (mert hogy ugye ezt is rohadt könnyű mindenkinek meghatározni az ablakból kibámulva), akkor száz százalék, hogy 2750 láb magasságon lebegett a dolog, imigyen könnyen kiszámíthatóvá válik, hogy nem 5 láb átmérőjű drón volt az, hanem egy 88 láb átmérőjű UFO.

Aztán kiderül, hogy a hülye gyerek valójában korunk legnagyobb matematikai elméje lehet (legalábbis van benne potenciál), így hát át is térünk a kicsit tudományosabb okfejtésre.

Innentől az átlag néző számára kusza matematikai és kódfejtési őrjöngésbe váltunk át, ami biztos hogy nevesebb tanárok és tudósok által validált anyag, de nem matematikus lélek szempontjából inkább inkább csak unalmas. Még akkor is, ha egyes aspektusait érted, nincs kedved végig darálni a bizonyításokat, levezetéseket a film hátralévő 45 percében.

Okos és intelligens filmnek ajánlották, és elhiszem, hogy a kódfejtős részei a forgatókönyvnek tényleg azok, de ez mind a nézhetőség rovására mentek. Számomra legalábbis. Lehet okos filmeket találni, melyek lekötik a nézőt. Itt egy-két párbeszéden és elmélkedésen kívül, túl sok pozitív élményt nem kaptam.

A felénél kapunk egy határidőt, onnan kicsit élvezhetőbb lesz a film, de ajánlani én nem nagyon fogom.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.01.06. 16:07:20
  • CSOCSO
    Bird Box

Egesz jo kis film volt. Sok dolog nem derult ki. Misztikusnak hagytak az egeszet. Semmi nincs megmagyarazva de ettol fuggetlenul nekem bejott. Leginkabb mert izgultam sokat, hogy mi lesz. Maga a sztori nem volt fenomenalis. Altalaban az ilyen filmek gagyik szoktak lenni es sokszor felidegesitenek a hulyesegeikkel. Pl amikor a feka srac elkezdett magyarazkodni mar fogtam a fejem, hogy -na ezek sem birtak kihagyni, hogy valaki ultramodon megteritsen mindenkit. De szerencsere nem az lett belole. Sokan fikaztak. Kellemeset csalodtam. Szerintem 7/10 et megerdemel.
    Happeningnel jobb volt. De mar nem emlekszem arra mennyit adtam
  • LasDen #101380
    Going by the Book

Imádom ezt a filmet. Fantasztikus humora van és teker egy jót a bankrablós sztorin.

7/10

The Equalizer 2

Nahát, egy híres(ebb) színész, aki az előző részben nem játszott. Hmm-hmm, vajon milyen szerepe lesz? Jobban tetszett volna, ha az első részhez hasonlóan valami nem személyes küldetést vállal be. De így csalódás. Bár Denzel még ilyenkor is menő...

5.5/10

Venom - A Tom Hardy Show

Végy egy semmilyen, nulla történetet, ami nem túl szar és nem is túl jó, add hozzá Tom Hardyt, hagyd hogy sziporkázzon és kész is a kasszasiker. Látom miért lett ez olyan sikeres és hogy miért gyenge film. Viszont gyorsan elment ez a 2 óra. Guilty as charged...

7/10
  • Dynamic
    Bevallom csak a könyvet olvastam, de az érvem szempontjából nincs jelentősége.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval tévedés, nem kell megmagyarázni. Nem az a lényeg, hogy a végén találjanak valami űrhajót amiből kiderül honnan jöttek a lények és miért. Itt az író belehelyez egy fiktív világban és felteszi a kérdést: mit csinálnál egy hasonló helyzetben? Semmit nem kel tudni az előzményekről, ahogyan a valóságban sem arra törekednél, hogy kinyomozd mi miért történik, hanem a kialakult helyzetre reagálnál és próbálnád túlélni. A Walking Deadben sem tudjuk, miért lesznek a zombik, miért akarnak zabálni. Tudomásul kell venni, hogy nem arról szól a sorozat, hanem túlélésről és morális kérdésekről. A BB lényei ebben az értelemben semmivel nem másabbak. Annyi, hogy itt nem látjuk őket, ami érthető hiszen hogy mutassák meg azt, amitől megőrülnél :)
  • Blasta
    Bird Box
    Egyszer nézheto volt. Egyet értek azokkal akik nehezményezték, hogy nem derult ki semmi a háttérbol. Megértem, hogy a mondanivaló más volt, a fenyegetés csak egy korulmény, egy motiváció a karakter(ek) fejlodéséhez és az író mondanivalójának tálalásához (anyaság, felelosségtudat, stb). De ez akkor is egy kozepesnel valamivel jobb, igényesen megcsinált thriller, és nem valami ultra mély dráma. Ennek legyen már valami ok-okozat feloldása, még ha a végso Boss-fight nem is kotelezoen fontos. Engem is zavart, hogy nyitva hagyták a dolgokat, ránk bízva azok megfejtését, nade már elnézést, ez nem az a kategória, ezen a filmen senki nem fog órákat eldumálni azon, hogy "nnna vajon mi volt AZ OTT?". Igen is, legyen magyarázat, vagy csináljanak egy kamaradarbot errol egy szobában amitol nem merulnek fel a nézoben azok a MIÉRT?-ek amik sokunkban felmerultek és válasz nélkul maradtak.
    Az értékelhetetlentol azért nagyon messze van, izgalmas, jó színészekkel, jó dramaturgiával megcsinált film, de egyszer nézos maximum.
  • Bokafix2
    American Animals (2018)

Egy nagyon értékes könyv elrablásáról szól a történet, amit néhány egyetemista fiatal próbál kivitelezni. Szerintem elég jól sikerült a film, végig lekötött.

8/10
  • stargatelost
    Ez nem a film hibája, a könyvben sem derülnek ki ezek a dolgok.
  • Tikal #101375
    Ne már, hát pont nem ez volt a lényege a filmnek :D
  • Jim Morrison
    Searching

Az alapkoncepció, hogy mindent egy képernyőn keresztül látunk annyira nem mozgatott meg, de a magas értékelések miatt megnéztem, és kellemesen csalódtam. Tetszett.
  • Nyiri
    Csak ilyen apróságok

Mi a "szörny"? Hányan vannak, mi a célja. Miért akarja kiírtani földet? Miért van az hogy pár ember nem lesz öngyilkos hanem követő? Mi az ellenszer (vakságon kívűl)... Stb... Rengeteg olyan kérdés ami megválaszolásra várt.

Karakterekkel igazából nem is volt bajom csak az egész sztori hiányos.
  • Tikal #101372
    Mire gondolsz?

Szerintem Sandra Bullock végig ment az útján... mi maradt lógva? Nekem egyébként nem ezért nem tetszett, valahogy nem tudott úgy behúzni mint a Quiet Place
  • Jim Morrison
    /Den skyldige/ A bűnös

Jó volt, azért kicsit idegesített, hogy ilyen időkritikus melóban nem tud párhuzamosan csinálni 2 dolgot

Beszélni valakivel telefonon, és közben szólni, hogy akkor addig ezt a kocsit körözzék, stb
    .

// Az belefér, hogy a film kedvéért nem volt pontos a mobilok bemérése.
  • Nyiri
    Bird Box - Értékelhetetlen. Se eleje se vége. Mármint a miértek tekintetében. Mondhatnánk azt, hogy a rendező a nézőre bízza a döntést, de ez csak egy lusta kifogás lenne. Egy jó alapötlet pocsék tálalásban.
  • Sequoyah

a katonaság látóterébe került a csaj, így megtalálhatták Bee-t is

-> ez onmagaban boven elegendo magyarazat.

de az ezredes segíthetett volna elmismásolni, mégiscsak megmentették

Az ezredes valoszinuleg pontosan tudta, hogy egy szemelyben mit sem fog erni a szava. Szoval
    1: jo esellyel nem hisznek neki, es tovabbra is ellensegkent tekintenek ra.
    2: ha megis hisznek neki, akkor is mint veszelyforraskent tekintenek ra.
    - hozzateszem joggal... az Autobotok bekaphatjak hogy a mi bekes bolygonkra exportaljak a haborujukat, veszelyeztetve a komplett emberiseget. Az emberiser erdekeben egytol egyik likvidalnam oket (ha szepen megkerve maguktol nem tavoznak), pusztitsanak inkabb valami kietlen bolygot a sajatjuk utan.
    3: ha esetleg meg ossze is baratkoznak, akkor is Bumblebee szem ele kerul, es konyebb lesz ot megtalalni, mikozben a parancs kifejezetten az volt, hogy rejtozkodjon.

Szoval semmilyen objektiv elonye nem lett volna szamara a maradasnak azon kivul hogy haverkodhatnak...
  • Sequoyah
    Bumblebee (2018)

Na ez a film pont olyan, amilyennek lennie kell ha Michael Bay vegre kiszall belole:) Az utobbi (vagyis az elson kivul az osszes) filmnek szinte osszes nagy hibajat sikerult kijavitani benne..
    - A robotok vegre ROBOTOK, nem pedig robotnak nevezett alakvalto szornyek, akik robotvert vereznek, hosszu robotszakallal jelzik hogy oreg robotok, es robotdinoszauruszt lovagolnak... Tehat nagyobbreszt ujra mechanikus szerkezetek, es nem T-1000kent folynak at egy masik alakba, hanem felismerheto, hogy pl az auto mely alkatresze hova kerul a ketlabu formaban.
    - Nem 2.5 ora folyamatos atlathatatlan robbanassorozat, aminek mar az elso orajaban epilepszias rohamot kapok, hogy a vege mar erdektelenne valjon mert kifarad az agyam.
    - Nem egy 100+1-edik blockbuster ahol azzal akarjak kiszurni a szemunket, hogy mar megint lerombolnak egy nagyvarost/bolygot.
    - Ujra emberi foszereplo van, es nem csak diszletkent szerepelnek homo sapiensek.

Egy hulyeseg maradt a filmben a tobbi reszbol. A katona figura, aki egy szemelyben mindig mindenhol ottvan, akar tengeralattjarot kell vezetni, akar helikoptert, akar a nagyvarosban, akar a vilag vegen a sivatagban. Nem tudtam nem arra gondolni, hogy ha a hadserege HADSEREG-kent jelenne meg vegre, akkor a robotok kepernyon latott teljesitmenye alapjan gyorsan legyalultak volna mindkettot, es az utanuk erkezo kovetkezo 100-at is... De igy hogy tartalekos nemzeti garda egy kisebb egysegekent vonultak fol, egyetlen fizetett katonaval, nem csoda hogy nem birtak veluk:D

Es egy oriasi kihagyott ziccer: a 80-as evek. Ez lett volna a tokeletes alkalom meg idejeben kiaknazni az alakulo divatot, es a 80-as evek nosztalgiajat az arcunkba tolni (ami nekunk Magyaroknak meg a 90-es evek is), ami pl a Stranger Thingsben olyan jol sikerul. Itt viszont 1-2 zenebejatszason, es haverok autoin kivul nagyon kiaknazatlan maradt, akar ma is jatszodhatott volna.

Az elso resszel erdemes osszehasonlitani igazabol, mert az utana kovetkezok olyan kirtikan aluli szarok, hogy emliteni sem erdemes.
    - A foszereplo es a hattertortenete sokkal jobb mint Shia Labeouf, akinek a fo problemaja az volt hogy hogyan dugja meg a suli jocsajat, ami egybol sikerult neki mihelyst jobb kocsit villantott...
    - A sztori kidolgozottabb, le tud lassitani amikor le kell, es folporog amikor porognie kell. Van szep ive a tortenetnek. Nem akartak tul sok mindent gyomoszolni a 2 oraba.
    - A "csalad" karakterenek a szerepe hasonlo, de 2007-ben valamivel jobban sikerult viccesebben es emlekezetesebben alakitaniuk. Akkor szeretheto hulyek voltak, most inkabb csak hulyek:)
    - Most abszolut hianyzott a mitologiai/osszeeskuveselmelet vonal, ami szamomra eleg sok plusz szint vitt a filmbe. De ez inkabb egyeni velemeny, sokak szamara ez eppen pozitivum is lehet:)

Szoval osszessegeben nekem a 2007-es Transformers jobban tetszik egy icipicit, mert stilusosabb es emlekezetesebb, de ez is szorosan ott van a nyomaban, es sok reszletben jobb is nala.

7.5/10
  • BaliBoy
    Nincs benne, de ő már a Bay féle utolsó két részben sem szerepelt.
  • SzinesGeza
    Ha Shia LaBeouf nincs benne, már plusz pont!
  • nordan
    pedig ezt nagyon lehúzták anno,de szerintem is az egyik legjobb vígjáték
  • LasDen #101364
    azért az utóbbi években bőven akadt rakás szar filmjük. Mint a Throne of Atlantis vagy a Killing Joke...
  • BaliBoy
    Bumblebee

Úgy látom mások is Úrdongó napot tartottak. :D
    Kedves, családias film, de ugyanakkor komolytalan is egy kicsit. Disney mese feelingem volt végig. Magyarul, nem aggódtam magam túl a szereplőkért mert már az elején lehetett tudni/érezni, hogy ebben a filmben nem lesznek nagy tragédiák.
    Volt 1-2 dolog ami előtt értetlenül is állok. pl.:
    Ok, értem, hogy a '80-as években játszódik a film, de a hiper-szuper technológiát képviselő robotok miért egy Spektrum zx86 grafikáján keresztül látják a világot??
    A másik... az emberek vízpacává pukkannak.... ez szerintem irtó gagyi volt. Ha család baráttá akarták tenni, akkor inkább csak magát a lövést mutatták volna az "eredményét" pedig nem.
    Végül arra sem kaptunk választ, hogy miért pont a Földre kellett jönni és miért kell elrejteni az álcák elől?!

A zenék - mint a Ready player one esetén is - nagyon jók voltak.

Nekem a Bay féle filmek jobban bejönnek mint ez, de azért nem volt rossz.

Vacillálva de:
    7/10
  • Bokafix2
    Suicide Squad: Hell to Pay (2018)

Teljesen nézhető, és már rájöttem, hogy a DC az animációs filmekben igazán erős... akad egy-két jó kivétel az élőszereplős filmjeik sorában is, de az animésönökben eddig sosem csalódtam. Mindegyikre megadható egy jó erős 7-es, de inkább 8-as.
    Jelen epizód elég brutális, nem finomkodnak, repkednek a végtagok rendesen, és a történet is rendben van, szóval hamar elrepült az a másfél óra. Jelentkezhetnének ilyen mozikkal gyakrabban is.

8/10
  • hawkie22
    Bumblebee

Szerintem egész jól megcsinálták. Örültem neki, hogy a régi, képregényes külsejüket vették elö. Kicsit családiasra vették a figurát, nincs is benne annyi bunyó, mint a többi Transformers-filmben, de pont elég. A végét nem nagyon értettem,
    miért hagyta ott a csajt, igaz, hogy
    a katonaság látóterébe került a csaj, így megtalálhatták Bee-t is, de az ezredes segíthetett volna elmismásolni, mégiscsak megmentették
    de ennyi baj legyen vele. Kíváncsi leszek, hogy folytatják, erre lehetne egy rebootot építeni.
    Számomra az elsö Transformers-el egy szinten van, a 2. rész se volt rossz, de a többit szépen el kéne felejteni, föleg a Last Knight részt.

7.5/10
  • LasDen #101360
    Oscar

Pont kezdődött a tv-ben, hát maradtam. Még mindig zseniális ez a film :D

7.5/10
  • Kandurex
    Zűrdungó

Azsszony szerint ez vót a legjobb Transformers film. Nyilván, női szemmel ez biztos. Szerintem még mindig az első rész a legjobb, ez meg legyen mondjuk a második helyezett. Mer' tényleg jó.

7/10

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.12.30. 18:59:47
  • darkSectorxxx #101358
    Án régebben meglestem, szerintem nagyon jó volt, és jön nemsokára a folytatás, direkte folytatás.. :D