106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • bency
    Eleg keves filmre adok 9,10 pontot....szerintem nem pontoztam tul!
  • Kandurex
    Nem arról van szó, hogy nem jó film,...csak nem kicsit túl pontoztad szvsz,
  • Kmarha
    azért nem mindegy. én Imaxben a 3. sor 6. székére kaptam jegyet. Totálisan belesüppedve a székbe, hátra dőlve isten volt, de 166 percet nem lehet egy testhelyzetben végig ülni.

Elől észrevehetően vibráltak a szélek, és lehetett látni egy halvány vékony aurát az alakok körül (elmosodást).

Természetesen igy is hatalmas élmény volt, amúgy is csak az emberi szereplőknél az emberek bázisán volt kiugróan észrevehető hogy rossz helyen ülök, a navik, főleg a dzsungeles részekben szinte tökéletes volt, de akkor sem úgyan az a film előről szélről nézve, mint hátrébb középtájt (a vászon alját a rácstól nem is láttam jól, igaz nem is volt nagyon fontos).

Jobb a jobb hely :) viszont szarabb helyen is kihagyhatatlan!
  • bency
    Kulonben en barmikor megnezem meg1x....vagy 2x.
  • bency
    ....neked nem tetszik?
  • Montanosz
    inkább az eredeti verziót nézd meg.
    sokkal hangulatosabb.
  • Kandurex
    Szóval többször nézős überbrutál alapmű..., aha..hm...aham...
  • bency
    Az Arva

Hat hogy is fogalmazzak....lenyugozott a film,rengeteg meglepetes,beteg,lenyugozo befejezes.Minden megvan ami kell!
    10/9.5
  • Totti5
    Meg kell adni a módját és törekedni a lehető legjobbra:) amúgy bármiyen filmre megyek csak közép és a felső traktus.
  • angelslie

10/10 :)
  • Dynamic
    Azért ez már vicces, hogy mindenki olyan precíziós pontossággal készül az Avatarra, mintha ezeken a millimétereken múlna, hogy az illető elájul-e majd a gyönyörtől vagy közönyös arccal bámulja a vásznat.
    Elárulom, tökre lényegtelen, hogy fent középen, vagy lentebb szélen ülsz, IMAX-ben vagy 3D-ben nézed... nem ettől fog tetszeni vagy nem tetszeni.
  • Szabi84
    Én két sorral feljebb és a szélétől az 5. széken ültem, tökéletes volt. Szerintem ezzel sem lesz probléma.
  • Bandew
    Hát épp ezért nem tud színészkedni!
  • Montanosz
    The Answer Man – Arlen Faber

Kellemes romkom, de mindegy is mert Lauren Graham miatt elfogódott vagyok))
    10/7
  • Totti5
    Nekem(ünk) a 12 sor számtani közepére van:)
  • Lipi1980
    Michelle Rodrigeztől ne várd hogy dobja ezt a vagány kiscsaj szerepet, mert ő az életben ilyen. Egy tesztoszteron túltengésben szenvedő leszbi csajszi! Őneki az ilyen szerepek állnak jól!

Furin mutatni pl. Sisi szerepében :D
  • PJack
    The Road

kicsit többre számítottam, jókis posztapokaliptikus hangulat, de igazából semmi több. nincsenek olyan jelenetek amikre kifejezetten emlékeznék. persze, pluszpont hogy végre nem egy zombihentelős lövöldözős menőzést láthattunk, de ezeken kívül mással is lehet hatni az emberre. ebből viszont az enyhén szólva is hiányzott. azínészek sem épp a legjobbak. maximum az apukát játszó Viggo Mortensen. de amúgy semmi több. nekem ez kevés volt
    béna befejezésért mínuszpont.

5/10
  • fifi
  • edios
    The Lovely Bones

Windows háttérképeken futkosó halott lány által narrált tucat családi dráma. Mást nem is nagyon tudok mondani, 1-2 képsortól eltekintve nagyjából B-kat.

6/10
    (azért ilyen sok pont, mert szép volt a "képzeletvilág" megvalósítása)
  • ba32107
    Csirkeee..... jóóóóó a csirkeee....... csirkeee...... jóóó!! Mmmmm.....
  • xxxpaulxxx
    Amúgy az avatarban a Neyitri-ről csak nekem jutott eszembe az 5. elemből a csaj?:D
    Végig ugyan olyan idióta volt... JÓACSIRKEEEEXD

Michelle Rodrigez meg már dobhatná ezt a vagány kiscsaj szerepet... mindig meghal miatta:D
  • szucsy89
    medium :D
  • SötétBarom
    A sárga körben van jegyem, ha minden igaz. Mennyire szar/jó/medium?

• motyodlee
    Thirst - Szomjúság

Ez a film is jóra sikeredett. Ismét egy másik felfogás a vámpírságról, amit jól dolgoztak ki. 8/10
  • Prof William
    Közben én is megnéztem a Pandorumot. Nagyon jó volt! A hangulata ás a története is remek volt és szerencsére nem a "hirtelen hangeffekt kisdretében történik valami" vonalra mentek rá.

A többihez...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem változnak át mert azért a hajón lévőknek is sztem minimum pár évszázad kelett a dologhoz tehát hiába a szer nem egyik napról máikra történt hanem generációk alatt, bár az elállatiasodás már sokkal hamarabb bekövetkezhetett de ez nem volt törvényszerű hanem a körülmények miatt lettek ilyen ősemberek. A bolygó meg tiszta földszerű szóval olyan nagy változások nem lesznek ( és azok is évszázadok alatt ugyebár ) max olyanok mint itt a földön a rasszok esetében.
  • precision
    az Avatar inkább látványfilm, tehát szerintem úgy is ülj le elé
    persze a sztori sem gáz annyira, mint amennyire itt sokan lehúzzák
  • Riddick21
    Let the Right One In
    Emlékeim szerint ment itt a duma/vita elég sokat róla, kétlem, hogy azok után sokat hozzá tudnék tenni, pláne, hogy friss az élmény. Szóval nagyjából csak annyi, hogy tudtam, mire számíthatok (néhány kritika, vélemény, trailer után) és még így is kegyetlenül földhöz vágott.
    A legapróbb részletéig tökéletesen eltalált film, minden olyan szinten működik, hogy ellenállhatatlanul visz magával az első pillanattól. A profin tálalt apró rezdülésektől pedig majd' szétrobban a film a jópár érzelmi/erkölcsi forduló(törés?)ponttól. Maga az ötlet is félelmetesen zseniális, amit pedig még szerintem fontos kiemelni, hogy évente 1-2 filmben látni ennyire emlékezetes képeket...
    10|10

Tavalyi év legjobb filmje cím most osztódott: az Inglourious Basterdsből nem igazán engedek, de ez is simán van olyan jó, csak nyilván más eszközökkel, más terepen. (nagy címek közül egyedül az Avatar maradt ki, de kétlem, hogy az ilyen mezőnnyel szemben játékban maradna)
  • CSOCSO
    edit: nem hiaba reklamozzak nalunk ugy az IMAX ot hogy see more hear more and feel more.

XY meretu vaszone s 12 ezer watt...... es meg is szolaltatjak azt! Egy regebbi IMAX filmnel ahol az urhajo kiloveset mutattak olyan hangos volt a cucc hogy elhittem hogy 10 meterrol lovik fel elottem az igazi raketat :D
  • CSOCSO
    Kar hogy fika a pesti IMAX..... itt nalunk az IMAX nal NINCS hangosabb mozi!!! eszmeletlen zsir volt az avatar az imaxban :D Real3d nel nekem nagyon hianyzott a kepmeret es a hang
  • CSOCSO
    Valoban nem volt idiota elnagyzolt 3d ekson benne. talan az egyetlen ami zavart az a legelejen levo kis vizbuborek az urben Jake arca elott. De egy csomo tobbi filmben allandoan eroltetik a landzsat a szemed koze szurasat mef kiugrik valami a kepernyobol.. stb. Szerencsere ezt Cameron nem eroltette es IMAX ban pl nem is volt az az erzesem hogy egy kepernyon nezek 3d-t hanem mintha tenyleg ott lettem volna: neha eszre se vettem hogy 3d filmet nezek mert annyira belemerultem a gyonyorusegbe!

Cameron forradalmi 3d-t igert ha jol emlekszem es valoban azt kaptunk. GYONYORU VOLT.
  • LasCar16
    Alvilági játékok/Lucky Number Slevin
    10/8

temérdek kiváló színész, csavaros történet, én jót szórakoztam
  • sadvagabond
    The Road
    10/9

Posztapok lélekfacsarás.
    Kötelező. Durván a hatása alatt vagyok. Elég faszán megindít pár gondolatot a családról, a szeretetről, a célokról. Aki Mad Max-ot vár, ne is üljön le elé.
  • Blacksheep333
    Közbe meglett a könyv címe:
    Brian W. Aldiss - Amíg világ a világ
    (Az angol címe azt hiszem "Non-Stop".
  • Blacksheep333
    Normális körülmények közt tényleg nem alakultak volna át ilyen "hamar", de épp erre volt az a szer. Egymást, meg az újonnan felébredt embereket azért kezdték el enni, mert nem volt más. (A hajó raktára biztos hamar elfogyott, hisz az nem volt a tervbe, hogy ennyi ember ébren lesz, pláne ennyi ideig.) Imho ez is beletartozik az alkalmazkodásba. Eleinte nyilván ők is értelmesek voltak, és egy hosszú folyamat során állatiasodtak le ősember szintre, ami szerintem az "alkalmazkodás" nélkül is megtörtént volna.

Az hogy a bolygón mivé fognak mutálódni, azt nem lehet tudni, de annyira szerintem nem lesz nagy mutálódás, hisz a bolygó nagyon hasonlít a Földre.
    Valamint az űrhajón lévők se változtak meg olyan nagy mértékben. Hallásuk, szaglásuk kifinomult (úgy emlékszem a sötétben nem látta) és a bőrük fakó lett. Az el állatiasodás szerintem inkább pszichikai mutáció volt.

Tetszenek az ilyen filmek, amikről lehet jókat beszélgetni.

BTW: had idézzem electrum hozzászólásának (62.) egy részét a Filmbuzi, Pandorum kritikájának hozzászólásai közül (ha szabad ilyet).

"...a történet ismerős lehet egy kicsit: az egyik könyvben(sajnos már nem emlékszem a címére) szintén egy ilyen városnyi nagyságú hajó szerepel, ahol szintén az évszázadok és a generációk alatt a "legénység" alkalmazkodik a hajóhoz. Egy kis csapat a tatról, miután el kell hagyniuk a törzsüket, elindul a nagy kalandjára: a tatról a hídig tartó útra. Ennek a történetnek a vége is elég érdekes. Aki ismeri, írja meg a címét! Kösz."

Elvileg e könyv alapján készítették a filmet. A címe engem is érdekelne.
    Tudom ez nem az a topic, de ha tudtok valami hasonló témájú jó könyvet írjátok meg, akár pm-ben is!
  • edios
    Tényleg nem érdemes csak IMAX miatt városközi utakba bonyolódni. 3d hatás ~megegyezik (körkörös polarizáció miatt realD-ben még a fejedet is tudod döntögetni), felirat imax-ban tré (sokaknak olvashatatlan is), és hangerő is kisebb, pohártartó nemigen van, és koszos a terem.

Ezeket mégis minimum kiegyenlíti a rohadt nagy vászon, ami film közben feledteti az összes negatívumot. Más érzés nézni a terem vászon felöli oldalát, benne egy kis "ablakkal" (hagyományos), mint a látószögedet közel beterítő filmet (imax).

Pestieknek és közelében élőknek továbbra is imax-ot ajánlom, de realD és D3D-ben se marad le senki semmiről.
    (2d az már más tészta)
  • edios

Először is köszi a pontosítást.
    1., Az üzenetemben nem a "hirtelenen" volt a hangsúly, csak arra céloztam h relatív - mondjuk evolúciós mértékekben - gyorsan létrejött tulképp egy új faj. Ha ilyen mértékben hat rájuk Tanis-on is a szer, akkor is új faj jön létre, csak épp nem görnyedt hátú fehér zombik, hanem szőrös sötét bőrű rovarevő majmok - ilyet pedig feltételezhetően nem adnának be tömegesen embereknek, hiszen kb megszűnnének embernek lenni (lásd űrhajón szörnyek).

2., Az alkalmazkodás elég állatias (/valószerűtlen) formáját mutatták be: az ember okos, és ki tudja találni, hogy egymás falatozása nem vezethet sok jóra évszázadokon keresztül, amikor ráadásul amúgy sincsenek sokan. Szóval lehet h belekeveredett abba a "bájitalba" egy kis agyzsugorító is:)

Ez a két pont pedig engem arra enged következtetni, hogy nem egy átgondolt sci-fi forgatókönyv volt a cél, hanem egy sci-fi környezetben játszódó túlélős horror. És ezzel nincs is gond, csak azt a műfajt nem viselem.
  • Kmarha
    havverral hét közepén néztük imax 3d-be, másnap ő ment is a sima real 3d-re is. Szerinte a különbség csak árnyalati. Imaxba jobban kijöttek a mélységek mint a real-ban, meg hát úgye a vászon mérete volt jóval kisebb. Egyébbként más különbséget nem nagyon vett észre (kicsit hamarabb hozzászokott a szeme realban, de hamarabb meg is fájdult a feje tőle, de ezt csak apróságként jellemezte) :D De azt mondta hogy mindkét tipusú moziban egyszerüen ütött a film. Legközelebb már én sem utazok fel Pestre, jó lesz itt a helyi kisebb teremben.

2D-ben viszont kétlem hogy megnézem ezek után.
  • Blacksheep333
    Pandorum-os hsz-edre.

Nem hirtelen változtak át ilyen szörnyé a hajón élő emberek. A végén mutatták, hogy milyen k*rva sokáig tartott az "űt". És azok az emberek, akiket "kilőttek" a bolygóra nem lesznek ilyen szörnyek, hisz ők már nem az űrhajóhoz fognak alkalmazkodni, hanem a bolygóhoz, ami nagyon is hasonlít a Földre.
    A Pandorum nevű jelenség csak egyetlen egy emberen jelent meg, azért mert sok időt töltött a hajón és "belebolondult". ('Asszem vmi ilyesmi volt a Pandorum meghatározása.) Mivel a legénység rotálódott, a "populáció" pedig végig le volt hibernálva, ezért nem hiszem, hogy bármelyikükön is előjöhetne ez a "betegség" (vagy nem is tdudom mi) pláne, hogyha már elhagyták az űrhajót.
  • xxxpaulxxx
    pontosan:D
  • xxxpaulxxx
    nem azt mondtam, hogy nem jött át, hanem nem olyan idegesítő, mint pl a karácsonyi énekben, hogy perceken keresztül csak repdesnek és követi őket hátulról a kamera, mert bizonyítsuk be, hogy ez HÁROMDÉÉÉÉ
    Szóval csak egy ilyen plusz fílinget adott, jobban beleélhettük magunk a világban és nem csak faszáskodásnak volt a 3d