106866
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bandew
    Ezt akkor sem lehet szabványosítani!

Pl.: "9 pont: Többszörnézős überbrutál alapmű"

Most ezt a "szabványt" nem lehet ráhúzni egy 10-es filmre? Nem mellesleg van többszörnézős film, ami nem überbrutál és nem is alapmű, no és persze fordítva!

Most tényleg, nincs bajom nekem ezzel, én is eszerint pontozok, de ez is ki tud siklani pár embernél, ráadásul még durvábban, hisz már "le van írva". Amikor meg jön a flame, nem érzem, hogy megérné, vagy hogy lenne különösebb értelme.
  • sadvagabond
    Meg ha valaki komolyabban belemegy, hoz sok pro- és kontra érvet a filmmel kapcsolatban, akkor jó, ha van egy summa a végén, hogy azért mindennek ellenére 7/10.

Más:super subtitles-zel mi van?
  • Kojiro
    Megnéztem a Shelock Holmes-t nagyon tetszett :)
  • Kojiro
    Vágom én mit mondasz, de én se úgy értettem, hogy véleményt már ne is írjunk. Jó ha van mellette pont. Viszont azért is jó a pont, mert van hogy az embernek nincs ideje/kedve irogatni, de az élményt attól még megosztja, ha beírja, hogy pl. Krosszmotoros zombik 3: 2/10 :(
  • sadvagabond
    Pont emiatt kell egy egységes rendszer, ami nekem 5 pontnyi élmény, az lehet, másnak 7. Tehát ugyan azt éreztük, csak máshol helyeztük el. De ha le van írva, hogy a 7 pont az "ilyen és ilyen" kaliber, akkor mindjárt tisztább a kép.
    A táblázat egy közös nyelv.
  • Bandew
    De épp ezt mondom! Hogy te a VÉLEMÉNYRE vagy kíváncsi, nem a "pont"ra.
    Ha azt látom, hogy Józsi 10-ből 10-et adott az Indy 4-re, még nem fogom megnézni, de ha leírja, hogy mekkora állat volt, meghogy mi volt benne az állat, akkor már inkább rá tud venni, mintha csak azt a 10-est látnám.
    Nem azt mondom, pontozgasson mindenki! De hogy mekkora feneket kerítenek itt egyesek a számoknak, az már nevetséges!
  • Kojiro
    lemaradt egy "és"
  • Kojiro
    Ha jól meg van írva, van értelme, hidd el. Én nagyon sokszor azért néztem meg egy filmet, mert tudom, hogy kinek a véleményére adhatok, és legtöbbször be is jött.
    Azért, mert vannak akik jól használják a pontokat, vannak akik meg kijönnek a moziból és a filmben szereplő két óriási csöcs lebeg a lelki szemeik előtt és leülnek az SG "elé" és adnak egy Q-kategóriára 9 pontot OMG :)
  • Kojiro
    Sztem is jó ha van viszonyítási alap, csak legyen rendesen megfogalmazva.
    Legyen megkülönböztetve az is, ha egy filmet a kategóriáján belül pontozunk, mert mindig ezen megy a vita... Vagyis azon, hogy az embereknek nem esik le, hogy ki milyen szemszögből nézi a ponttáblát.
    Pl. tipikus, hogy valaki egy Idétlen időkiget vígjátékként 8-ra pontoz, mert nem röhögött sírva rajta, holott a film filmként is 10-es (ötlet, színészek, kivitelezés, akárhányszor ujranézhető).
    Ellenpélda, mikor valaki a látvány miatt felpontoz egy filmet 10-re, holott 15 évvel ezelőtt ugyanezt a storyt láthattuk szóról szóra.

Szerintem ezeken a dolgokon kéne finomítani.
  • Bandew
    Az a röhej, hogy ha maga a pontozás egy szubjektív dolog, akkor mi a fenének szabványosítani a pontozási rendszert?
    Itt a számok hatalma téveszti meg az embereket!
    Egyes Csávó leírja a véleményét egy filmről (tehát leírja!), ad rá egy 7-est, majd jön a Kettes Csávó, hogy "Mi a fenének adtál rá 7-est, amikor épp lehúztad?". És a Kettes Csávó csak ezzel a rohadt 7-es számmal törődik, mert szúrja a szemét, mert ez a szám neki nem tetszik a leírás mellé, de a leírást leszarja.
    De komolyan, ki törődik a számokkal, ha ott egy vélemény mellette??? Abból nem jön le, ki mit gondol a filmről? Kell oda, egy "szabvány-pontrendszerbeli matematikai érték" is, mert az húdefontos?
    Most ez a pontozás dolog voltaképp miért is probléma???

Na nehogy bejöjjön nekem ide "pár hülyegyerek" aki jól szétpontozza nekem a topikot, na azt már nem!

Röhejes!
  • Bulykin
    oh
    #52833 ok
  • ForzaInter
    Sztem ez a pontlista nagyon jó, én eszerint pontoztam.
  • sadvagabond
    Azért, mert tényleg van, hogy nem tudom eldönteni, hogy az, amit érzek a filmmel kapcsolatban, hanyas egy mindenki által ismert listán.
    Kell egy közös kép, hogy tudjuk ki mit ért egy szám alatt, kell egy közös viszonyítási pont.
    Pl én pont a Road-dal voltam úgy, hogy bazzeg, ez tízes, de ránéztem a pontrendszerre, és azért na mégsem.
    A link meg szar, mert mindig rányomkodni macera.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vagy "oda van kúrva a link", vagy "ott a kurva link"

Vagy "oda van kúrva a link", vagy "ott a kurva link"
  • Doddy a düdő
    eddig nem volt ott
  • Bulykin
    most komolyan...miért nem jó ez így? ott a kúrva link
  • Szabi84
    Feast 3

Ezt úgyis csak az nézi meg aki látta az előző kettőt, ponthatárból meg kiesik:D
  • Montanosz
    csatlakozom)))
  • Tyler1
    na így már oké :D
  • sadvagabond
    Szerintem tegyünk egy pontot ennek a táblázat-dolognak a végére. Legyen egy rövid szavazás.
    Én azt mondom, hogy jöjjön vissza. (Mindenképp egy finomabb, szebb dizájnnal).
  • ForzaInter
    Az új, csak nem tudtam a címét pontosan:D
  • Tikal #52825
    miért kellett kivenni, egy jó támpont volt
  • Montanosz
    Dark city

No comment))
    10/9
    Talán hangulatában még a Felejthetetlen vagy a eXisTenZ hasonlított rá...
  • Tyler1
    "2 Fast & Furios"

ez most melyik?? mer van 2Fast 2Furious meg van Fast & Furious közös fúzió nincs :D
  • Montanosz
    azt én sem találtam.
    nem leszólni akarom, de nem olyan jó film.
  • ForzaInter
    2 Fast & Furios 7/10

Furcsa pár 6,5/10

Furcsa pár 2 7/10

The Road

Nagyon jó film volt, sztem eddig legjobb posztakop, aki Mad Max féle akciora számít inkább ne is kezdjen hozzá, mert ez teljesen más.. Képi világ sztem irtó jó lett, a szereplők is jók főleg Viggo Mortensen, és végig tud az ember izgulni a főszereplőkért, hogy mi lesz velük, bele tudja magát képzelni az ember magát a helyükbe, nálam ez 9/10, még több ilyet! Kíváncsi leszek a Book of Elire is, remélem az is ütni fog.

• gibson9
    Kegyenc Fegyenc 6/10
    -Egyszer mindenképp jó megnézni, de akár előveheti az ember később is, mert vannak benne jó jelenetek.

Míg a jackpot el nem választ 8/10
    -Kellemes kis romantikus vígjáték. Nagyon sokat nevettem rajta.

Ufók a padláson 3/10
    -Nem is vártam tőle túl sokat. Tipikus családi, gyerekkel nézős film. Szerintem idősebb korosztály már nem annyira élvezi. Nekem nem jött be, de valószínű 10-12 évesen tetszett volna.

A Szerv 5/10
    -Na ez a film már komoly szenvedés volt. Vártam nagyon, hogy vége legyen.. Nem sok poént éreztem benne. De mint minden film, ízlések és pofonok.

Egy Boltkóros naplója 7/10
    -Inkább csajoknak készült film, legalábbis ők biztos jobban élveznék, de ennek ellenére nem unatkoztam rajta 1 percet sem.

A tökéletes trükk 9/10
    -Nagyon megfogott. Izgalmas és fordulatos film, remek színészekkel.
  • Bmx01
    nekem szinkronos kéne
    feliratost én is tudok
    fenn vagyok pár oldalon de nem látom
  • Montanosz
    hova lett a pontozási táblázat?
    tök jó volt pedig, vagy újat tesznek be?)))
  • edios
    "ezentúl 9/10 és 1/10es filmek lesznek...."

ezt most megcáfolom:

Mr Bean - Az igazi katasztrófafilm

Talán túlzás lenne azt mondani, hogy a cím mindent elmond, de nem sikerült túl jól. Alapvetően hasonló a humor, mint az eredeti sorozatban, de sok jelenetet egy az egyben átvettek, ami - főleg a sorozat darálása után - ötlettelenségre engedett következtetni.
    De végülis a maga egyszerűségével is tudott picit szórakoztatni, egy erős 5-öst, vagy gyenge hatost megér a természetes számrendszerben.:)

5.5/10
  • Willenbrock
    Orphan 7/10 Ez egy jó horror volt,kicsit a Joshua-ra hasonlít csak egy kiscsaj a főgonosz(aki talán nem is olyan kicsi,de a poént nem lövöm le).
  • Rundstedt17
  • Tyler1
    de egy jó magyarázat volt a pontszámokhoz, h aki nem tudná felmérni saját magában az értékelést az odapillant, "ja a 7esnek ez a lényege ahaa..." és nem ad rá 9est. :)
    jó pár film után, néha énsem tudom mennyit érdemel egy adott film, de ez legalább segít vmilyen irányba elhelyezni.

na de mind1 banner alá visszakerült, már csak annyi ötletem lenne h, kattintásra lenyiljon, hogy ne erre töltse rá(mondjuk aki épp 20 sor irogatás után akarná megnézni) ;)
  • tigeroo
    de pont ez a lényeg...

ezentúl 9/10 és 1/10es filmek lesznek....

a banner legalább támpont volt hogy mégis milyen szempontok szerint pontozz attól függően hogy NEKED mi jött át a filmből szubjektíven...
  • edios
    "sőt ezután is lesz aki szar filmet "túlpontoz", mert saját ízlés kérdése."

pontosan! erről szól az egész, és pont EMIATT nincs értelme ilyesmi pontrendszerek, "szabályok" bevezetésének. te is, én is, más is az addigi általa látott filmekhez viszonyítja, és kibök egy pontot, de ehhez nincs szükség egy fél képernyőt eltakaró trivialitáshoz.
  • Tyler1
    de pontozni ezután is fognak :) sőt ezután is lesz aki szar filmet "túlpontoz", mert saját ízlés kérdése. szóval a banner kivétele, egy felesleges és értelmetlen dolog volt, amiben én csak a sértődöttséget látom. és nem mellesleg elindított egy flémhullámot, ahelyett h szemet hunyt volna, mint minden értelemmel megáldott ember :)
  • edios
    no azért nem mindenki

sztem ha vki nem tudja, hogy a 7 kisebb a 8-nál, akkor jobb is ha nem pontoz filmet:)
  • Tyler1
    hahóóó vedd már észre h minden topik látógató a hülyeséged ellen van!!! nem a te érdeked eldönteni h mi való a topikba és mi nem, csak azért, mert neked nem tetszett egy film értékelés. így kurvára nem szolgálod a topik érdekét, nem tudom ez most neked honnan jött ez a gyerekes lépés.

annak a bannernak volt értelme, az már más gond ha valaki nem érti a lényegét.
  • Riddick21
    Az egyetlen értelmes dolog volt ebben a topikban az a banner.
  • Kandurex
    Kiforgatod az eredeti okot és a saját hülyeségedet próbálod vele palástolni. Kurvára nem arra verem a farkam, hogy egy témarekordból kivegyek egy rohadt képet aztán királynak érezzem magam, olyan szinten vagy eltévedve, hogy hihetetlen.
  • Tyler1
    ja szóval az a lényeg h neked királyság legyen-.-

kezd nagyon összemlani az SG jogrendszere...