106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Montanosz
    De hová tűnt a 7. század?
    Még mindig a jó öreg francia vígjátékok))
    10/8

Megtalálták a 7. századot
    10/7

Újra akcióban a 7. század
    10/7

Itt)))
  • precision
    node, itt jön a lényeg, meg fogsz lepődni :)
    csak _szerinted_ rossz a Law Abiding Citizen "alapanyaga", ha már a levesnél járunk, innentől kezdve szubjektív okok miatt fikázod le

ami mint mondtam, nem gond. én teljes mértékben elfogadom, hogy te ezt gondolod a filmről. beleesel abba a hibába, hogy a saját kis agyad dolgait (gondolatok, értékek, értékrendek) alapnak kezelsz, és ami nem olyan mint az, az már kívül esik a szubjektivitás (és a normális) határán, ezért ha fikázod, te csak tényeket közölsz :)

vicces gyerek vagy te.

no haladjunk tovább. egyrészt senkit sem érdekel ez a dolog, másrészt úgy sem tudlak meggyőzni

szerinted szar film, mások szerint jó. ennyi. movin' on...
  • Sephi
    The Imaginarium of Doctor Parnassus - 7

Nem tudok mit mondani. Nagyon vegyes film, van akinek tetszeni fog, lesz aki vegig nezi, es lesz aki majd nem birja vegig nezni.

Szerintem egyszer kotelezo. Mast nem tudok mondani, tul sok gondolat van fejemben.
  • Tetsuo
    Ja es hogy ne csak fikazzak, hanem ajanljak is:
    A mar lentebb emlitett: Szall a kakukk feszkere [1975]
    A masok elete [2006]
    A 7 szamuraj [1954]

Bar nem mind1ik mai darab, erdemes megnezni oket. ;)
  • Tetsuo
    Az nem szubjektivitas, ha megallapitom egy filmrol, hogy szar.
    Az esztetikat egy szintig, bizony objektivan meg lehet hatarozni. Kulonben nem lehetne tanulni a muertest. ;)
    Leforditva: ha egy levest rossz alapanyagokbol keszitik es rosszul, akkor az a leves rossz lesz, fuggetlenul, kinek izlik es kinek nem..
    Ha eler egy szintet a leves minosege, onnantol jatszik a szubjektivitas. Azt mar gasztronomianak hivjak, vagyis filmek eseteben filmmuveszetnek, aminek kozeleben nincs az emlitett Torvenytisztelo allampolgar.
    Persze, ha vki nem ismeri fel a fozeshez szukseges alapanyagokat, es egesz eleteben csak "rossz" levest evett, az ramondhatja persze minden rossz levesre, hogy jo.. de o teved.
    Jamie Fox a Ray Charles-t nagyon jol jatszotta, az teny. De ebben a filmben max kozepszeru volt.
    Gerard Buttlert viszont Stohl Andrashoz lehet hasonlitani..

• AntiHero
    Jack'o Connell volt az Eden Lake-be. Ahol durvább szerepe volt. Én is pörgősebre számítottam. A karaktereket se ismertük meg annyira.

De mivel kevés ilyen stílusú film van ezért jó volt ez. A zenéje meg még jobb:)
  • zaki
    én is most néztem meg. kicsit többre számítottam. eltelt fél óra, de nem történt semmi. gondoltam ez volt a felvezetés, na majd most jön az akció. jött is, aztán megint nem történt semmi. aztán megint egy kis akció... és vége is volt a filmnek. én pörgősebb múvit vártam a trailer alapján. kicsit uncsi volt. de cainet elismerem, nagyon jó színész.
    témában hasonlít az eden lakere, csak az jobb volt. sőt, az egyik srác mind2 filmben szerepelt.

5.5/10
  • AntiHero
    Harry Brown

Jó kis film volt. Angolos, fiatalos (öreges) film.
    Jack'o Connell elég fura szerepet kapott. (vagyis hozzá ez nem illet annyira szerintem.)

Ami még nem tetszett.:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A kommandósok kimennek vagy 30-an és a végén még ők "menekülnek" el. Meg a végén is dobálják őket molotovval meg téglával, azok meg csak hátrálnak. Magyarországon már füst, víz atom minden ment volna a rendőrség részéről:D

7/10
  • PJack
    RocknRolla (Spíler)

aki látta a Snatch-et (Blöff) az tudja milyen egy igazi Guy Richie film. nehéz elmagyarázni, olyan egyedi az egész, aki nemlátta, nézze meg. na ez is nagyon hasonló felépítésében. karakterek nagyonjók, mint mindig, zene is odabaszósra sikeredett szerintem, még hatalmas humoros jelenetek is vannak benne, amikre lehet emlékezni.
    viszont valahogy az egész kevés nekem, akcióból nem jutott túl sok, a vicces dialógusok viszik inkább a filmet. színészek közül Gerald Butler-t emelném ki, jóarc, jól hozza a figurát de a legjobb Johnny Quid-et játszó drogos figura.

remek szórakozás volt, de lehetett volna ütősebb is.
    7/10
  • Montanosz
    Give 'em Hell, Malone

Na ez a film az lett ami a Public Enemies-nek lennie kellett volna!!!
    10/9
    Holnap megnézem megint))))

Amúgy meg a kedvenc színésznőm pár talált képen..
    Nagyon sokoldalú egyéniség)))
    Zoey Deschanel
  • Montanosz
    Ginger snaps 2
    - Tán annyira jó mint az első rész. Sőt drámaibb és sötétebb.
    10/7

Ginger snaps 3
    - Más környezet és ez a széria gyengébb darabja.
    10/6
  • Willenbrock
    Devil's Tomb. 6/10 Nem rossz horror,gonosz angyalok elleni harc mélyen a sivatag alatt.
  • Real13
    A Törvénytisztelő polgár az utolsó harmadig jó film, a végét viszont elrontották.
    Butler karaktere teljesen kiherélődik a végére, kezdetben oké amit csinál, de a végére nem lesz más, mint egy bosszúszomjas, elmebeteg köcsög, ráadásul az alagút is nagyon nagy marhaság szvsz.

Egy olyan 6/10-re azért jó.
  • sadvagabond
    Valaki nem tudja melyik az a film, amelyikben "a négerek felkergetnek egy faszit a fára", és kamaradarab jellegű?
    Köszi.
  • tigeroo
    Public Enemies

spoilerveszély (pont mikó nemgondoltad vóna!)

Háttö...

Túl sok minden történt ahhoz hogy túl sok minden történjen...

Legalább ha indult volna a film valahonnan, vagy elért volna valamihez
    (Mondjuk a "nagyobb halak" felszámolásáig vagy valami.. )
    Szóval, huh, hát értetlenül állok a film előtt... Mintha a film második fele már nem is az lett volna mint amit elkezdtem nézni... Bale erőltetését nem is éretttem a filmben, egyáltalán nem kapott központi szerepet a "jó(?)" oldalon... ja még ehhez a "jó/rossz" kontraszthoz annyit, hogy sajnálom azt hogy párhuzamosan futott a bűn/üldőzés..., nem volt semmi különösebb interakció Depp és Bale között, nem kapcsolódtak össze kellőképpen a szálak... Sajna csak ezzel az a gond, hogy így egyik oldal mellett sem tudtam pártot fogni... Egyszer ide ugrott a kamera, aztán ide...
    Ezért szerintem kicsit unalmas lett a film a közepétől fogva, kezdve a "vidéki rajtaütéstől"... Amúgy az autós-lövöldözős részek tetszettek!
    Gondolom a történet hűsége miatt megvolt kötve a producer keze, dehát istenem, attól még nem kellett volna ennyire laposnak lennie a műnek..
    (Ú, ne, várjunk csak...amikor az ország most wanted embere felajánlja a kiscsajnak hogy elviszi a chicagoi őrsre, mert villamosozáshoz most meleg van!! Na ott egy pillanatra elkezdett viszketni a klikkelőujjam és szemmel az X-et kerestem jobbfelül...)

Színészi játék: 5 (nagy nevek, nagy remények, ezek szerinte ennyi játék elég volt ehhez)
    Történet: 8 (egy kiemelkedő filmhez kevés,dehát ha megtörtént cselekményen alapszik...)
    Mondanivaló: 3 (na itt aztán volt minden..jó/rossz oldal, ezenbelül is robin hood/erkölcstelen rendőrök stb...de annyira közömbös volt számomra minden oldal képviselője...)
    Hangulat: 7 (elég komor, amolyan igazi "mindentelvesztős" történet)
    Megvalósítás: 7 (zene, díszlet, meg az egyéb körítés tetszett, látvány szempontból szerintem kihozták a maximumot belőle, de maga a cselekmény...)
    Szavatosság: 5 (a felénél kezdve én kicsit már untam)

...Ejj...pedig bejönnek az efféle filmek (scarface pl. kedvencem mai napig is)...de itt nem igazán értettem hogy mit is akarnak kihozni a filmből...csak jöttek a snittek egymás után...aztán vége lett.
    Soha többé Public Enemies...
  • Bucser
    A halál az halál nincs benne semmi magasztosság. Mindegy milyen célért teszed.
  • Tyler1
    ugye nem sértdősz meg ha kiröhögöm ezt a hsz-t?? én se tudom hány éves lehetsz de egy ilyen hozzászóláshoz 10 iq már felső határ. innentől fogva meg is értem h atomgagyinak tartottad a filmet.

#52943:
    persze értem én h kinyírja az embereket tehát nem úszhatja meg, de megölik a családját és a gyilkosokat futni hagyják tehát nem egy őrült céltalan sorozatgyilkos. a rendszer ellen küzd és azt fordítja saját maguk ellen. tehát nem is akarja megúszni, pedig simán megtudná.
    a halála viszont olyan volt mint ha egy sima rosszfiút nyírtak volna ki, szóval seemi magasztosság nem volt benne azokután amin végigment. pl. a V for Vendetta-ban is meghal a főszereplő de mégis tudod h a halála is célt szolgált.
  • Montanosz
    meg is lesem őket)))
    Elég jó volt az első rész.
  • fifi
    3 része van

GS
    GS back
    GS the beginning

anno a valamelyiket én fordítottam... Asszem a back-et.
  • Montanosz
    Ginger snaps

Nem rosz, nem rosz...
    Tini lányos, vérfarkas......)))
    10/7
  • fifi
    "milyen effekttel tarkitva lonek fejbe vkit egy filmben"
    nem az effekt volt a lényeg...
  • fifi
    "klisehegyekrol es gagyi hatasvadasz eszkozokrol nem is beszelek"
    egy filmet néztünk?

"tortenet idovonala primitiv" ezzel meg nem is értem mit akarsz mondani, de gondolom valami menő "kritikusat" akartál fogalmazni...

nem mondom, lehetett volna feszültebb, jobb is ez a film, de azért " atomgagyi szarfos" erős túlzás. és ezt te is egészen pontosan tudod...
  • precision
    egyrészt nem vagyok az általad említett korban, nézd meg az adatlapomat
    másrészt ez nem egy látványfilm volt, így nem is volt érdekes az effekt dolog, nem is volt benne túl sok... a fejlövős jelenetben sem azt tetszett az embereknek, hogy hú de hightech csillivilli cgi -vel 600 kameraállásból megspékelt módon mutatták a dolgot (ugye ilyen eleve nem is történt) csak maga a módszer volt a maga bizarr módján lenyűgöző
    a Buttlergyerek szerintem nem nulla színészileg, ebben a filmben sem, a fekagyerek pedig Jamie Foxx az egyik legjobb színész manapság :)
    a sztori alapja szerintem nem irreális, sajnos egy nagyon hihető és valós dolog
    ezen nem tudom mit értesz, hogy a történet idővonala primitív... bocs, de nem értem ezt a bonyolult filmes kifejezést :) szerintem semmi gond nem volt az "idővonallal" :D lineáris volt. egy ilyen típusú filmnél ez ok.
    szerintem ez az egyik legjobb film a mozikban most, nem a legjobb, ez is tény, vannak hibái az is igaz

persze ez is mindmind szerintem, az hogy nem értesz vele egyet, ok, én elfogadom, hogy te máshogy gondolod, én is csak leírom a véleményem, anélkül, hogy flegmán letiniznélek, vagy megkérdőjelezném az ÍZLÉST, amit lehet hogy nem tudsz, de szubjektív dolog :P semmi köze az életkorhoz, és más dolgokhoz. ha valakit a látvány nyűgöz le egy filmben, akkor ennyi. én is adtam már látványfilmre 8 v. annál nagyobb pontszámot. ha valakinek tetszik a Law Abiding Citizen, attól még nem lesz gyökér kisgyerek, akármennyire is szeretnéd azt hinni :P focizni pedig neked kéne, ha nincs építő jellegű hozzászólásod a dologhoz
  • Tetsuo
    Ur Isten! Hagyjad mar. Elotte neztem Jack Nicholson egyik filmjet, a Szall a kakukk feszkere-t, hat pl ahhoz kepest mondtam atomgagyinak, meg ugy alapbol ahhoz, hogy jot szorakozzak.

Gondolom ti nagyjabol 14-16 evesek lehettek, aki azt nezi milyen effekttel tarkitva lonek fejbe vkit egy filmben.. na ezzel nem szallok vitaba, nekem mas a nezopontom, csak a velemenyemet irtam mint mindenki mas.

Ez a Buttlergyerek szineszileg nulla (ebben a filmben legalabbis), a feka tudott volna jatszani, de a rendezo dilettantizmusa nem engedte (ugy latszott kb,) a sztori alapja irrealisan bugyuta es erolkodoen "drámai", viszont dráma nem nagyon volt, a dramaturg, a karakterek el lettek cseszve, a tortenet idovonala primitiv, a klisehegyekrol es gagyi hatasvadasz eszkozokrol nem is beszelek..
    szal ha ez az egyik legjobb film a moziban, akkor inkabb menjetek ki focizni.
  • precision
    de hát vazze :D
    ha nem ilyen lett volna a vége, akkor meg azért sírnátok... :)

leírom, hogy miért volt TÖKÉLETES ez a végkifejlet, de ezt már spoilerben

Buttlernek _MEG KELLETT HALNIA_ a film végén. Jófiú volt, ez igaz. A jó ügy érdekében cselekedett, ez is igaz. Node, azért megölt jópár embert. Az önbíráskodásnak is van egy határa. Persze a néző egyet értett minden egyes tettével, mert úgy volt adagolva a dolog, hogy akiket megölt, mind-mind halált érdemlő emberek. Persze a valóságban ez nincs így. Egy fiatal ügyvédbojtár nem érdemli meg, hogy felrobbantsák alatta a kocsit, csak azért mert szar az igazságszolgáltatási rendszer az adott országban.
    A film főhőse végig tisztában volt vele, hogy nem fogja megúszni a dolgot. Persze reménykedett, de azért látni lehet, hogy meglepődött a utolsó jelenetnél. Szerinted miért viseli mosolyogva, hogy meg fog halni? :)
    Abban a pillanatban, hogy meghalt, akkor vált igazi hőssé. Nem tudok nem párhuzamot vonni ebben a tekintetben a Will Smith féle I Am Legend -el... ugye ott is meghal a főhős. Meg is kell halnia. A halála emeli fel a halhatatlan ultimate supermegaüber mármár isteni hérosz szintjére. A két film hőse azonos abban, hogy az életét áldozta a jó ügy érdekében. Persze egyik sem így tervezte. Egyik sem volt életunt emo aki vágyott a halálra. De _meg kellett halniuk_. Will Smithnek azért mert nem volt értelme a további életének miután meglelte az ellenszert ÉS a kutyája is meghalt, Buttlernek meg azért, mert bűnös volt. Erről szólt az egész film. Az egész egy paradoxon.

Ez csak az én véleményem, nem muszáj egyet érteni. :)
  • Montanosz
    Case 39

Végre egy gyöngyszem a sok vacak "egycsapatfiatalkirándul&meghal" között. Az első 10 perc meg is adta a hangulatot...
    És haj, "Bridget Jones" más szerepben))) megy ez neki...Bár használna azért valami jó ránctalanító krémet((....
    10/7
  • Tyler1
    a bírócsajt az irodában kilötte mint a szart!
  • Kandurex
    jahh, tényleg! Eskü nem emlékeztem rá!
  • zaki
    bírónőt mikor telefonnal fejbelövik? :D
  • Tyler1
    az a baj h Butler itt jó volt, és a jó mindig győz ugye :D na most egy tökéletesen felépített cselekményt így nem illik elbaszni. ha más a vége akk nálam top10-ben lett volna.
  • Kandurex
    Én nem emlékszek ilyen jelenetre benne.
  • Real13
    Ennek megmondanád a címét?:)
  • zaki
    ott én is meglepődtem :D
    sztem nagyon jó film, csak a vége miatt kicsit húztam a szám szélét...
  • Tyler1
    kiváncsi lennék miket néztél elötte ha az atomgagyi...
    sztem jó film lett kevés hibával, viszont annál nagyobb pozitívumokkal.
    pl. filmes élményeim legfaszább fejlövését láttam ebben a filmben, be is szartam 1 mp-re :D
  • Willenbrock
    Wolfman-hez nem tud valaki feliratot?
  • Tikal #52932
    egyetért... ráadásul a csattanó is ismerős egy másik filmből...
  • zombeeka
    Zombieland!!!
    Üdítő meglepetés volt számomra a sok gagyi ötlettelen horror avagy horror paródia között!
    Kíváncsi vagyok milyen lesz a folytatás!
  • mikiking
    Ezt nem nagyon értem,szerintem nagyon nagy film
  • Willenbrock
    Én végignéztem,de nem sikerült rájönnöm mi a lényege.

[spoiler]Annyi derült ki hogy megállt az idő aztán a kiscsaj jól beolvasott a főellenségnek-legyőzte a fény erejével vagy mi-utána meg újra a múltba került a cselekmény,mármint újra kezdődött minden úgy ahogy az időmegállás előtt volt,csak annyival lett "kerekebb" a történet hogy a félholt öreg közölte hogy már nem fázik.Nem értem a lényegét továbbra sem a filmnek,elmesélné valaki?[spoiler/]
  • Montanosz
    Rescue Dawn

Jó kis "fogolytáboros" film.
    10/7