106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BenedekFeco
    Mortal Engines

A látvány hibátlan. Nagyon bejött a steampunk világ és... kb ennyi. Jó volt még a lejárt szavatossági idejű, teszkó gazdaságos Cyberdyne Systems sorozat T-800-101 modell visszaemlékezése. Abban sem volt semmi újdonság, de mégis valahogy hatásos lett.

6/10

• CalebJoe
    Akkor Jackie Chan-nek lenne a legtöbb.:)

Amúgy jó színész Tom Cruise az egyik kedvencem tőle.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.01.24. 16:00:15
  • MrSpock
    Mondjuk 15-20éve még én is izgatottan vártam az oscart,de manapság már nem érdekel. Megváltozott sok minden. Már inkább PC-séma megy. Úgy vagyok,hogy szórakoztasson a film arra az időre!
    Érdekes,hogy régen szinte minden filmre elmentünk haverokkal moziba,ma kb évente 5-6 film.
  • tigeroo
    Kit érdekel az oscar? semmi jelentősége, főleg amióta direkt csak erre a gálára gyártanak filmeket stb... lófaxt sem érdekel.

tom cruise is nagyjából a nevezések egyharmadánál díjat is kapott (harminc valahány díjat nyert). senkit nem érdekel szerintem ez sem. a mai világban már nem havonta 1x megyünk moziba, hogy évente 1x összeüljünk értékelni a filmeket. minden felgyorsult. a filmkritizálás, a filmnézésünk, az információ falás a filmekkel kapcsolatban. az oscar-díj egy valami a múlt évezredből. értéktelenebb, mint valaha.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.01.24. 15:08:24
  • MrSpock
    Azért szerintem nembaj,ha a színész meg is csinál pár dogot a filjében, függetlenül az oscartól. Tom bevállalja,ami dicséretes. A régi színészek szinte mind kaptak oscart! :-) Persze nem Psota!
  • UUUU
    Most komolyan, azert kell barkinek oscar dijat kapnia, mert o dublorkodik ? :)
    Akkor a regi szineszeknek mind Oscart :)))) Psota Irennek is Oscart, mert megtanult lovagolni :)
  • QuippeR
    miért hitelesebb? az a dolga, hogy színészkedjen, nem? ha a film során elhiszed neki, hogy az a karakter azt csinálta, akkor megtette a dolgát szerintem, függetlenül attól, hogy tényleg ő maga csinálta, egy dublőr vagy cgi.

ez ugyanaz az agymenés, mikor mindenki azon nyávog, hogy a főnöke nem tudná elvégezni a munkáját. nem az a dolga, neki főnöknek kell jónak lennie, nem a saját beosztottjának. (mondjuk kérdés, hogy ha a beosztottai ezen pörögnek, akkor vajon jó főnök-e, de ez másik téma.)
  • MrSpock
    Ezt nagyon jól írtad! :-)
    Az mennyivel hitelesebb,hogy a nagyszerű színész előadja a nagy monológokat,majd egy dublőr megcsinál helyette mindent,és kifárad egy oscar-díjért! :-)
  • SzinesGeza
    "Attól, hogy megtanult helikoptert vezetni, meg megcsinálta a kaszkadőr mutatványokat még nem lesz jó színész"

Nem hát.
    Már azelőtt jó színész volt.
  • BaliBoy
    Még egyszer: a teljesítmény elismerésre méltó! De az akkor sem színészkedés, tehát nem jár érte elismerés! (mármint a színészkedésért) A színészkedés pont arról szól, hogy valamit elhitetünk a nézővel, bár valójában nem is végezzük azt a cselekedetet. Ha ténylegesen a cselekedet végzik, akkor az nem színészkedés! Ha csak imitálja a helikoptervezetést az színészkedés, ha tényleg vezeti a helikoptert, az valami más, járművezetés vagy tudom is én mi.
    Kapjon érte elhivatottság díjat, vagy valami hasonlót, de legjobb színész díj nem jár érte!
  • repvez
    Hát nem tudom ,de nekem sokat dob a film hitelességén is ha valaki nem csak eljátsza vagy nem csak CGI ként teszik oda esetleg más testére és zsebeli be az elismeréseket mikor lehet fele annyi dolga nem volt vele mint annak a személynek aki ténylegesen eljátszotta helyette.
    És mikor jó egy színész, ha elhiszed , hogy azt ott és akkor megteszi , de a valóságnál mi lehet a legélethűbb?
    Ha a stori rossz vagy a forgatókönyv meg a szövegek akkor lehet akármilyen szinész , nem lesz jó film volt is pár példa, a felfordítottjára is mikor noname szinész lett sikeres egy jó stori miatt.Ezek a dolgok nem csak egy személyen mulnak.

• MrSpock
    Azért nem csak egy átlagos színész! (szerintem) Még mindig név a szakmában,és nem nagyon emlékszem számomra nézhetetlen filmjére!Vagy azt nem is láttam. Voltak jó szerepei..Esőember,Becsületbeli ügy,Mission filmek,Interjú a vámpírral,Utolsó szamuráj,Holnap határa,A cég,Jerry Maguire..lehetne még sorolni. Szerintem ha oscart kap,akkor életmű lesz majd!
  • Tikal #101465
    azért a színészi kvalitásokat ne keverjük azzal össze, hogy megtanult kiugrani egy repülőből... mert amúgy egy átlagos színész.
  • BaliBoy
    A Tom Cruise-os résszel vitáznék. Attól, hogy megtanult helikoptert vezetni, meg megcsinálta a kaszkadőr mutatványokat még nem lesz jó színész. Igen, a hozzáállása, a teljesítménye elismerésre méltó, de szerintem azt nem kell összekeverni azzal, hogy hogy színészkedik.
    Eleve a színész nem azért jó mert ténylegesen megcsinálja azokat a dolgokat, amikről a film szól, hanem eljátssza azokat. (értsd pl.: valójában nem hal meg a színész csak eljátssza, valójában nem keféli meg a színész partnerét, csak eljátssza.... stb.)
    Tehát Crusise, ha nem jól színészkedik, akkor semmi keresnivalója nincs a legjobb férfi színész jelöltek között, kaszkadőr teljesítmény ide vagy oda.
  • Jim Morrison
    meg akkor sokak szerint eleve a if beale street could talk nak kellene ott lennie. 'kriteriumnak' megfelel es meg jo is
  • Blasta
    "az első olyan film amibe néger szinte az összes szereplö és a föhös is."
    Dehát már számos olyan film keszult amire ez lazán igaz. Lásd Straight Outta Compton, Boyz n the Hood, New Jack City, és a tobbi feketékrol vagy gettóról szóló film. A BP nem csinált semmi újat, maximum abban, hogy az elso fekete szuperhos film. So what? Oscart neki ezért?
  • Count Adyn
    Nemugyvanaz, Freddy meg a mezei buziság az megér 1 "woke pont" ot, ugyanannyit mint fekának lenni merikában:) Ha valami elborultabb transzlgbtqdswertgt perverzioja van az embernek és még fekete is az már 3 pont lenne:D
  • repvez
    én már régen letettem arról, hogy egy film jóságát az oscar dijaktol mérjem. A példa is mutatja, hogy átment PC-s liberális irányba. a BP is azért van ott, mert az első olyan film amibe néger szinte az összes szereplö és a föhös is.
    Ugyan ezért készülnek el a filmek ellentétes nemü remakejei is, meg még sorolhatnánk.
    Nem azért mert valamiben kimagasló az az alkotás.

Hol vannak már azok , hogy a legjobb kép azért kapta mert olyan látványt sikerült kidolgozni amit elötte senki, vagy az a szinész aki tényleg megdolgozott érte?
    Nem szeretem Tom Cruise-t , de azért a MI6 miatt a listán lehetne, a legjobb férfi szinészeknél, mert azért , hogy a szerep kedvéért megcsinálta a nem könnyü helikopter vezetést és mellette szinészkedett is, nem mellesleg megsérült a forgatáson.
    ilyen dolgoknak kéne számitania egy jelölésnél, nem az, hogy ki milyen politikai /társadalmi irányzathoz van közel .
    A szakmaiságnak kéne dönteni.
  • tigeroo
  • BaliBoy
    'murica... Thats all.
  • Dynamic
    Igaz. Nekem semmi bajom a BP-rel, de azért na... mindennek van határa.
  • Blasta
    De ez tényleg csak vmi vicc lehet, hát konyorgom, a Black Panther nemhogy nem a legjobb Marvel film, mégcsak nem is jó film, koze nincs a mezonyhoz, ezek a blockbuster cgi nyomiságok nem a legjobb film, maximum a legjobb CGI kategóriában lehetnek jeloltek (és ott is általában valami komolyabb meló viszi el a díjat). Valakik nagyon bö nyállal szopkodták végig a teljes akadémiai bizottságot. Vagy nemtom, párhuzamos univerzumra tudok még tippelni mint lehetséges válasz.
  • LasDen #101455
    Close

Meh...

5/10
  • BenedekFeco
    Majd akkor milyen pörgés lesz, ha valami "csoda" folytán még meg is nyeri :) Ha meg Rami elviszi a rapszódiával, akkor meg "búúúú, white supremacy"
  • Jim Morrison
    persze hogy azon porognek, megis mi az ur istent keres azon a listan? :D
  • Kmarha
    ezért is írtam át a "senkit se érdeklő"-ről, ahogy "alig valakit érdeklő".. engem speciál érdekel, előtte is utána is tudok ugrálni a jelöléseken :)

Az is igaz, bár láttunk már furcsaságot. Mondjuk hirtelen nem is jut eszembe más, amit a helyére be tudtam volna eddig 2018 Q3-4-ből tuszakolni a helyére (talán a First Man).

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.01.22. 15:31:24
  • LasDen #101451
    A vicces ebben, hogy rengetegen ezt harsogják, hogy az oscar díj micsoda vicc meg nincs jelentősége, mégis aztán a jelölteken és a győzteseken pörögnek napokig...:D

De nyerni nincs esélye. ZA Zöld Könyv vagy a Bohém elviszi azt a kört...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.01.22. 15:05:39
  • Kmarha
    Hát ahogy sejtettük, hanyatt terpeszbe vágta magát a ma már alig valakit érdeklő Oscar díj bizottsága. Black Panther mint legjobb film :) jelölt az idei listán: https://oscar.go.com/nominees
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.01.22. 15:02:50
  • Bokafix2
    Reign of the Supermen (2019)

Ez tulajdonképpen közvetlen folytatása a tavalyi Doomsday-es filmnek ami a 2007-es remake-je, annyi változtatással, hogy itt harcol az Igazság Ligája is, míg az előzőben Superman egyedül állt ki Doomsday-el.
    Mondjuk sok haszna nincs a Liga segítségének, mert Doomsday egyenként bontja le az arcukat... akkora közöttük az erőkülönbség, mintha Micimackó, Malacka, és Füles kimennének bokszolni az úthenger ellen.
    Ahogy lenni szokott, ez a küzdelem is a nagyágyúra vár, de még neki is szabadjára kell engedni magából a fenevadat, hogy sikerüljön. A folytatás már négy különböző Supermanre fókuszál, akiket az eredeti Superman DNS-éből hoztak létre.
    De van itt más fenyegetés is, hiszen Darkseid és a paradémonok invázióra készülnek a Föld ellen, és míg az egymással civakodó lúzer Superman-ek romba döntik a várost, addig szép lassan egy portál nyílik az égen...

8/10
  • Prof William
    Most komolyan milyen ez már? Érdekesnek tűnik de a trailer szinte az összes komolyabb jelenetet és halált elspoilerezi. Úgy érzem, hogy az végét leszámítva, tulajdonképpen más láttam is a filmet.

Ez már majdnem a pár évvel ezelőtti RTL Klub szint, ahol a Tégla trailerébe berakták az ÖSSZES kulcsjelenetet.
  • Mentol
    Ez egy qrva horror. Faxért nem lehet figyelmeztetni az embert?
  • Inquisitor
    Kíváncsi leszek tud e olyan beteg és véres lenni, mint a Polar? Ha már képregény adaptációk egymás közt.
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2019.01.21. 04:25:21
  • ItaloMucsacso70
  • tigeroo
    mert azért voltak benne már durván spoileres jelenetek. azért ha megnézed, jócskán pár másodperc/snitt sebességgel adagolták a jeleneteket, ennyit azért nem akarok látni a filmből. a 2 perc nem sok egy 120 perchez képest, de ha abba a 2 percbe szinte az összes jelenetet belesűrítik azt már nem akarom látni. majd a kész filmet.
  • stargatelost
    Mert nem akarta szétspoilerezni magát, hogy maradjon meglepi a filmre is?

#101442: engem is érdekel, ezért el se indítom a trailert, mert úgyis megnézem majd, és a legjobb élményt az adja, ha nem spoilerezem szarrá magam trailerek nézésével, hanem mindent elsőre kapok meg a film nézése alatt ;) Nyilván ez csak azokra a filmekre érvényes, amiket színészgárda vagy rendező vagy téma vagy stb. miatt 100%, hogy megnézek.
  • repvez
    söt ha mégjobban érdekli akkor el is inditja a trailert :P
  • CSOCSO
    De ha valamit nagyon var miert csak kereken ket percet nezte a trailert ha az egesz trailer kb 2-2,5 perc?
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.01.19. 16:15:39
  • SzinesGeza
    Állandóan ez a rohanás. :)
  • Seth
    Hogy 2 percet nézett a trailerből ? De lehet csak túlkomplikálom
  • CSOCSO
    "2 percig néztem kereken a trailert"

Ezzel most mit akarsz pontosan mondani?