106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    nézhető az többször is :) én pl. mindig megnézem! a karakterekben azért jó pár valós személyt elrejtettek már ezért poén megnézni ;)
  • DeerHunter01
    nekem bejött ,egyszer simán nézhető.
  • tommygear
    az már csak egy hypeolt hollywoody csoda sablonszínészekkel :S
  • Seth
    Kb olyan volt mint vmi képregényfilm XD
  • DeerHunter01
    nem az a klasszikus western de szerintem mondatjuk annak.
  • Sheltem
    Ööööö....
  • DeerHunter01
    Gyorsabb a halálnál is jó lett szerintem.
    pár napja adta a tv2
  • Tyler1
    csodálom h A Szakaszt senki nem említi pedig a legjobb vitenámi háborús film! Ryan után a legjobb a kategóriában nálam!

westernekről meg annyit, hogy a régiek csak a főszereplő miatt nézhetőek mára! mer oké h technika nem volt, meg díszlet is csak egy faállvány volt de ráadásul annyira rossz színészi játékok voltak, pl. ilyen lelövéseknél, meg szenvedéseknél h nekem ez már hatásromboló!
    a Börtönvonat Yumában nekem nagyon bejött, igaz nem láttam a régi verzióját, de az újban Crowe és Bale vmi eszméletlent nyomtak benne.
    aztán volt még az Appaloosa 2008-ból, Jeremy Ironssal és Viggo Mortensennel, ami már elég unalmasra sikeredett.
  • REALista
    Én a Full Metal Jacket-et láttam nemrég és az is eszméletlenül tetszett.
  • precision
    Daybreakers

Az alapsztori miatt több mint várós film volt nálam. Tetszett, hogy nem szokványos vámpír sztori, hanem épp az ellenkezője, egy világ, ahol az emberek vannak kisebbségben. Ennek megfelelően és a trailerek alapján nagy elvárással ültem le a film elé.
    Hát csalódtam. A világ bemutatása nem volt rossz, néhol még "hátborzongató" is volt belegondolni, hogy milyen lenne a világ ha ilyen lenne. A sztori viszont elég gyengére sikeredett. A főszereplők gyengék, nincsenek normális párbeszédek, annyira érződik a filmen, hogy lehetett volna jobban is csinálni, mert vannak jó pillanatai.

Egyszer meg lehet nézni. Kár... pedig egy többszörnézős filmre számítottam :(

6/10
  • Sheltem
    Azért háborús filmekkel elég szépen el vagyunk árasztva
    Ellenség a kapuknál
    Ryan közlegény megmentése
    Stalingrad
    Elit alakulat
    Piszkos tizenkettő és ugye most jön majd a Pacific széria
    stbstb mind óriási film

Vannak más témakörök amiknél korántsem ilyen rózsás a helyzet, pl a westernek(mert ha ugye időről időre visszanyúlunk a világháborúkhoz akkor westernhez pl miértnem, szerintem lenne igény rá):
    Van ugye a Volt egyszer egy Vadnyugat amit minden idők egyik legjobb filmjének tartok(!) egy mestermű és az még mai szemmel is óriási film(én kb évente megnézem).
    Van még 2 western film ami "tetszik":
    Jó a rossz és a csúf és a Pár dollárral többért(ez utóbbi azért több mint tetszik).
    Sajnos több emlékezetes film számomra nincs ebben a témakörben(nekem John Wayne és társai pl nem igazán jött be). Biztos vannak sokan akiknek sokkal több film bejön, de mai technikával elég jó kis filmeket lehetne csinálni(utóbbi időben ugye csak a Börtönvonat Yumába volt ami azért elég messze van a fent említett hármastól)
  • xxxpaulxxx
    Halálos kitérő

Hát... jobbra számítottam... megvan, meg akartam nézni, de most a Film+on sikerült ezt megejtenem...
    oda is való:D
    Típikus klissé horror...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk itt nem 1 csaj maradt életben a végén, hanem 2 ember is:D

Eliza Dushku miatt kap egy 6/10-t:D
  • tommygear
    ez nagyon jó lesz
  • ProGabe #53435
    na majd a Pacific-kel megmutatják, hogyan kell háborús filmet csinálni :)
  • Willenbrock
    Háborús filmek közül jó volt még az Ellenség a kapuknál(egyik legjobb rész mikor König őrnagy röptiben fejlövéssel leszedi az egyik szovjet mesterlövészt)Tetszett még a Hart háborúja is,igaz az végig egy hadifogoly táborban játszódik,de nem unalmas.
  • DeerHunter01
    Sztálingrád az szerintem elég reális háborúsba, azt ajánlom mindenkinek.
  • tigeroo
    gyerekek, ha reális háborús filmet akarnék akkor megnézek 1 dokumentumfilmet:D
  • Tyler1
    mind1ik elég messze van! ha reális lenne egy háborús film, akk kurva unalmas 5-6 órákat kéne végigülni.
  • SötétBarom
    Szerintem a Band of Brothers széria üti.
  • Inquisitor
    Azzal viszont nem lehet vitatkozni, hogy a bazihosszú partraszállási jelenet viszi a pálmát a hangulat átadásában, az "ott vagyok" érzésben, annyira át adja a hang és kép a veszély és kétségbeesés érzetét. Ahogy az ember hallja a körülötte becsapódó lövedékeket, stb.
  • PJack
    A Nyomozó

na, ez igen. tudnak a magyarok is izgi krimiket csinálni, így kell ezt.
    csavaros sztori, remek színészek, és alacsony költségvetés. brávó.
    kicsit még ezen lehet csiszolni de brávó.

7.5/10
  • Rundstedt17
    azért ezzel vitatkoznék,realitástól elég messze van az a film....

Act I – The Invasion Landing

Almost everything is right here

Act II – The Journey

With such a thundering opening act, it’s not surprising that things bog down a bit after the beach assault. Here we meet some of the survivors of the landings and follow them on their silly Hollywood mission to find Private Ryan. Governments and militaries are certainly not averse to handing out dumb assignments, that the writers created this one for the film, not for troops in WWII. There are a number of other things that pop up to annoy critical historians in this portion of the film:

1,The Americans are too pudgy – Unlike these days, most Americans in the 1940’s hailed from rural areas and chubbiness was quite a bit less common, in particular among our armed forces.
    2,The squad talks too much – Far from moving silently through enemy territory, our SPR troops chat about everything while sometimes looking around. Since they’re conversing, they also walk close together – an excellent target!
    3,Moving in the open/in daylight – Our SPR squad looks like it’s on a hike in Ireland (the actors were), not walking in enemy-held Normandy. Most Americans inland of the invasion beaches during those days were very cautious rabbits indeed, travelling in the shadows or even at night to avoid detection. And there was very little Allied-held territory.
    4,Stupid attack – One of the few combat boo-boos in ‘Ryan’ is the goofy daylight sprint at the enemy machine gun post in the middle of the movie. And the Cpt. Miller character was really experienced?

Act III – The Bridge Battle

1,Not quite an historical battle – A number of small bridges played a vital role in the Normandy invasion. Our fictional ‘Ryan’ bridge parallels closely the bridge at La Fiere in Normandy, held for the first couple of days after the invasion by members of the American 82nd Airborne Division (the sister division to the 101st of the movie’s Private Ryan). However, the Germans in the La Fiere area were conscripted non-Germans under German officers, not the battle-wise scumbag SS units we apparently see in the film.

2,Germans too dumb – Gee those Germans do go down in nice clumps, don’t they? Almost hidden in the midst of some great battle scenes are a couple of bonehead clips of Tom Hanks blowing up whole groups of Germans with hand-thrown mortar bombs. Shades of that goofy western-making bastard John Wayne! The Germans generally make nice targets throughout the final battle.

3,Too many Germans go down – Yes, it’s an American movie, but the German troops depicted (assuming they are supposed to be the SS they are equipped like) were far more experienced than most of the Americans on hand, including the Rangers. They should be hard to kill and quick to find the Americans weaknesses.

4,Americans are too perfect – With a few notable exceptions, the film’s American troops are a pleasure to watch in action; they do the right thing at the right time.

5,Stupid tanks – Those German tankers seem determined to die in SPR. They don’t use their machine guns, they don’t back out of trouble and they stick with their infantry. No wonder they earn glorious death by socks.

6,No German arty – The Germans would almost certainly have been pounding the American positions with artillery within a few minutes of making their attack on the bridge. Oh well. They probably forgot to bring a radio along.

7,Biggest actors die last and slowest – One other concession to Hollywood: Hanks must not die instantly from a bullet in the head or anywhere else un-photogenic. And he can't bleed. And he has to get out some relevant last words.
  • edios
    szerintem is egy nagyon profin összerakott film, jól van adagolva az akció a beszélgetések közé (vagy fordítva?), partraszállás pedig rendkívül emlékezetes. igaz jobban élveztem volna a jelenben játszódó részek nélkül, de én is megnézem 1-2 évente:)
  • Tyler1

legjobb és leghitelesebb háborús film amit láttam!
  • SötétBarom
    És ugye ott van Vin Diesel is :DDD
  • tigeroo
    saving pvt ryan

1-2 évente előveszem. nemsok olyan film van ami ennyire hangulatosan megvan komponálva.

10/10
  • Minstrel
    Sherlock Holmes

Nagyon tetszett, ez az Anglia nagyon hangulatos volt. Jól meg van csinálva az is, ahogy Holmes elmagyarázza a dolgokat. Profi munka, kicsit hosszú, de nem nagyon találok olyan részt benne amit untam.

9/10

--

Coraline

Ez is tetszett, jó történet és érdekes ez a bábfilm szerű kép.

9/10
  • Dynamic
    Zombieland

Ez rohadt jó volt! Részemről simán verte az agyondicsért Másnaposokat, akkor is ha csak mint vígjátékot nézzük. Az Adventureland-es gyerek jól nyomta, bár szinte ugyanazt a figurát hozta, mint az említett filmben. Sokan említették, hogy a közepén lelassul a film(persze, lehet, hogy a zombi irtásra értették), és bár lehet, hogy így is van, én ennek ellenére élveztem minden percét.
    Egyszer-kétszer még biztos megnézem:)

8/10

SPOILER!
    A Bill Murray-s poén totál kiszámítható volt, de akkor is...:DDDDD
  • xxxpaulxxx
    nem is azt kérted:D
  • szucsy89
    de köze nincs egymáshoz a 2 filmnek:D:DD
  • szucsy89
    jaja láttam, tetszett az is:)
  • Tyler1
    címről kapásból a Parfüm - Egy gyilkos története jutott eszembe :D nemhiszem h egyezne a műfaj vagy a téma, mert az általad említett filmet nem láttam, viszont a Parfüm nagyon jó film!
  • ProGabe #53416
    tökös tekés! :)
  • szucsy89
    Egy asszony illata

:O tökéletes film, 10/10...

mondjatok még hasonló filmeket pls:)
  • PJack
    gyalog galopp, örök klasszikus. 30adik újranézésre is röhögök rajta :D

jameg a waczak szálló (bár az sorozat, de akkor is). na azis sírva röhögős, talán még inkább mint az előbb említett.
  • SASboy
    ali g indahouse
  • Real13
    Az én kedvencem a Brian élete, azon mindig besírok...

De nem az az amcsi pite, meg seggreülős poénos színvonal. (annak is megvan a helye persze)
  • rizzo131
    valaki mondjon egy jó vigjátékot :D
    egy nagyon állat vigjátékot amitől sirva röhöghetek :D
    ha tuttok
    köszi
  • DeerHunter01
    Sztálingrád
    10/10
    a németek oldaláról mutatja be az eseményeket és nincs az hogy a csúnya nácik meg a hős oroszok.
  • tigeroo
    kör 1-2

csajnál néztük...hát ahhoz képest hogy leoltott... hogyhogy nemláttad?? omg és hasonló kommentek között indította el..

hát nemsokra emlékszem a filmből (végülis mással lettünk elfoglalva)
    de kurvára nem volt parázós sztem... teljes közöny, hangulat lapos. nem az én stílusom. kevés cselekmény, sztori = átlagos fikció, a kiskölyök színészi játéka jó volt. zene nagyon tetszett.

jah és poén hogy a gádzsi minden "hullamutatásnál" magára húzta a takarót :ddd

ezis ilyen agyonhypeolt horror, aztán semmi félelmetes nincs benne szvsz. (semmi feszültség a kulcsjeleneteknél, semmi) nemnagyon tudtam azonosulni az egésszel, de gondolom az átlagon aluli ingerszegény nézőknek pont elég volt a sikerhez.

annyiért azért hálás vagyok hogy uncsi film volt és nem tudta fenntartani a figyelmet...:P

4/10