106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szeretem az a filmet, többször újranéztem. Szerintem nincs több hurok. Az öreg Joe kinyírja az egész ügynökséget, és amikor a fiatal Joe beleszeret a csajba, rájön, hogy az egyetlen veszély a világra már nem a Rainmaker, hanem az öreg Joe (+ ugye a csajt is védi azzal, amit tesz). Egy hibát találtam többszöri nézésre a filmben, és az az, hogy az egész looperség azért alakul ki, mert nem lehet a jövőben gyilkolni, ugyanis minden esetben elkapják a tettest (nem magyarázzák meg pontosan hogyan, mindegy is), ennek ellenére az öreg Joe barátnőjét megölik simán. -
az az aokigahara erdő. Teljesen más... -
Úgy rémlik ez az a helyszín ahová az emberek kinyírni járnak magukat. -
Sekigahara 8/10
Az utolsó szamuráj óta nem láttam ilyen jó harcokat... legalább is ami ezt az érát illeti. Viszont időben "kicsit" korábban járunk: a Tokugava sógunátus napjaiban. -
A Star Is Born
Csillag születik
Trailerekből és a leírásokból, valamint a tényből, hogy ez az 5.-6. feldolgozása a témának, abban a hitben éltem, hogy egy mostanában ezerszer látott felemelkedés-bukás-újraegyesülés történetet kapok, szerelmetes köntösben.
Tévedtem.
Aki látta, és szerette, sejti, így percekkel a befejezése után, milyen érzésekkel küzdök.
Sokkal többet nyújtott a film annál, mint amire számítottam. És ebből nem zökkentett ki sem a főszereplőnő játéka (nem voltam régebben kibékülve Lady Gagával, de itt most nagyon sokat tett a mérleg pozitív oldalára), sem a néhol egyszerűbb zenék (aminek nagy része remélem, főleg a pop-os részek körül, direkt volt olyan-amilyen). Viszont kaptunk egy remekelő Bradly Coopert (mind a színészi, mind a rendezés oldaláról), hatásos kamera kezelést, jó vágást, és sokszor igen csak igényesen és erőteljesen megrendezett jelenetet. Itt szavak nélkül is beszélnek a képek. A garázs jelenetet sosem felejtem.
Vissza lehet keresni, én imádtam a Bohemian Rhapsodyt, de ha én osztanám a főszereplő díjakat, akkor Malek rossz évben öltözött be Mercurynak, mert Cooper ezzel így most nagyon beelőzte nálam
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.10. 19:22:34 -
nordan #101554 szerintem nagyon elfogult vagy a pasi játéka baszott erőltettett volt ez nagyon messze nem Oscar alakítás -
Looper
Gyerekek ez jó film volt. Picit mindfuck csak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cid nem a főhősünk volt ugye? Tehát nem volt szó újabb hurokról, amelyben mittom kisgyerekként is önmagukat látták. Bár eléggé olyan volt az utolsó jelenet, ahogy a nőci símogatta a haját felnőttként... De erre nem volt utalás a filmben. Szerintem csak simán a gyerekben magát látta meg, és ennek a körnek akart véget vetni nemde? -
Láttad már a Vice-ban Christian Bale alakítását?
(egyébként Malek jó volt, de másolt-beillesztett, mert ez volt az instrukció) -
The Golem (2018)
Szerencsére nem egy tucatfilm, a sztorihoz pedig a zsidó miszticizmus szolgáltatja az alapot. Valahol a 17-dik században járunk egy kis héber közösségben, amit nagyban fenyegetnek a gój-ok, és a falu népe a kiírtással néz szembe, mire egy kétségbeesett nő egy tiltott módszerhez nyúl: a kabbala tudományát felhasználva földből készít egy védelmezőt, vagyis gólemet.
Külön tetszett, hogy nem a sztereotip ábrázolás mellett döntöttek, már ami a gólem küllemét illeti. Nem egy tagbaszakadt szörnyeteget kapunk... egy 10 éves forma kisfiú kel életre a talajból, aki viszont pusztító energiákkal rendelkezik. És csak a bölcs rabbi tudja, hogy egy ilyen fegyver kétélű, azaz ugyanolyan veszélyes lehet rájuk, mint a gójokra.
7/10 -
Bohemian Rhapsody
Képtelen vagyok csak egy filmként értékelni. Nevezhetjük nyugodtan elfogultságnak.
Ha ezért a filmért Rami Malek nem kap oscar díjat....
10/10 -
SzinesGeza #101549 Az győz aki lát egy labort?
-
győznek a jók. Micsoda spoiler... ¯\_(ツ)_/¯
-
BlackWolf #101547 spoiler alert ? -
Monstrum (2018)
Koreai srácok 6 tonnás pitbullokat nyilaznak meg kardoznak le. Élethű kis förmedvények voltak, és a helyszínek is klasszak.
7/10 -
Overlord
Valamivel jobbat vártam a jó visszhangok után, de így sem csalódtam olyan nagyot. Jó kis horrorisztikus cucc volt. Bár a végén a kérdés, hogy láttak-e bármilyen labort, kissé erőltetett volt...
6/10 -
Tag
Haverok harca
Amcsi vígjáték, nem az alpári vagy gagyi "paródia" alfajból. Van kémia a szereplők között, az egyoldalú karakterek megírt sajátosságaira épp csak annyira épít a történet vezetés, hogy az még ne legyen idegesítő a végére, és van egy sajátos története is. Ami nem meglepő, mert mint a stáblista előtt lejátszott felvételek is mutatják, az alapja némileg tényleg valódi történet. Ha nem is azt mondom rá, hogy tanulságos, de azt igen, hogy egy kellemes kis mese a barátságról, összetartásról. A vége keser-édes és hirtelen lezárt, de talán nem is kellett ott több. -
Polar
Egyszer nézhető akciófilm. Kevesebb akció van benne mint mondjuk JW-ben, de jól megcsinálták őket (itt inkább a gore faktorra mentek rá). Itt-ott magát sem veszi komolyan a film, ami jót tesz neki, deadmau5 zenéje meg szerintem tökre illik hozzá.
Bő 1 óra után vettem észre, hogy magyar felirattal megy.... Ha premierkor nem is volt még hozzá, jó látni, hogy netflix azért néha ránk is gondol.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!JW "szálon" felnevettem
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.02.05. 11:20:00 -
velvet buzzsaw
elég jó volt. megérte megnézni! -
Overlord
Ez kérem teljesen jó volt így estére. Tökre "Ryan közlegény megmentése" felütéssel kezdődik csak repülőn, meg ejtőernyősökkel. Aztán átmegy az egész "castle of wolfenstein"-be, és innen ennyire is kell komolyan venni. Ha így teszünk, teljesen jó szórakozás. Az egyetlen kifogásom az hogy minden, de tényleg minden teljesen kiszámítható, főleg a fináléban. Kezdve a főgenyával, a szérumokkal, a hőssel, a Tomb Raideres futásig, minden :)
A látvány rendben van, elég véres is, pörög szinte végig. Egyáltalán nem volt hosszú ez az 1óra 50perc.
7/10 -
Sequoyah #101540 Dumplin' (2018)
Igazan oszinte film a tulsulyosok lelkivilagarol. Tetszett, hogy messzirol elkerultek a filmes kliseket.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nincsen gonosz osztalyszepe aki keresztbe tesz neki, nincsen csunyava maszkirozott szep szineszno aki atalakul, nem valik lehetetlen modon csodaszeppe, nincs csodaszamba meno gyozelem.
Van viszont egy realisztikus duci foszereplo, akik bar nyilvan kap 1-2 rossz szot a kulvilagtol, de sokkal inkabb a sajat magaval szembeni negativ prekoncepciojat vetiti ki a vilagra, es valojaban sokkal inkabb elfogadja ot a kornyezete, mint o hiszi. Ez szerintem sokkal inkabb illik a valosagra mint az hogy a szegeny kovereket mindenki csak bantja:)
Nem kulonosen izgalmas film, de van melysege es mondanivaloja, es a szineszek eleg jok ahhoz hogy ezt realisztikusan at is adjak. A Netflixes filmek kozul mindenkepp a minosegibbekhez sorolnam.
7/10 -
Bohemian Rhapsody
Abból a kottából játszott, mint kb. minden életrajzi jellegű film. Mutassuk meg az alany életének meghatározó pontjait. Aztán vagy koherens lesz az egész vagy nem. So-so működik, de az is leginkább Rami MAlek teljesítményének és a Queen daloknak köszönhető. Malek Oscar esélyeit értem, a filmét már nem igazán...
6/10 -
köszönöm! teljesen jogos. -
Nem beleszólni akarok a mondandódba -és bocsánat, hogy belepofázok, így hívatlanul-, még egyet is értek vele, csak pontosítani szeretnék egy dolgot a Yavin 4 vs Halálcsillagos dologgal kapcsolatban. Tudod, klasszikusokról csak pontosan. :) Azt írod, útban volt a Yavin 4 holdja. Nos, nem. A Yavin 4 a hold. Ami útban volt az maga a Yavin, ami egy hatalmas gázóriás. Csak összehasonlításásképp: a Jupiter térfogata kb 1400x-os, tömege durván 400x-os a Földhöz viszonyítva. Az arányok kb hasonlók, ez azért elég nagy takarás, de ha megnézed a jelenetet, az egyik képernyőn látszik is, hogy mekkora. Arról nem beszélve, hogy mi történik akkor, ha meglőnek egy gázóriást egy ilyennel. Jó eséllyel elsöpörte volna a Halálcsillagot is. -
What Happened to Monday
Noomi Rapace mielőtt klónozzák és elrepül megkeresni a Tervezőket, hetes ikrekként próbál túlélni a jövőben, amit Glenn Close a kínaiaktól koppintott...
Amúgy jó film volt. Bár kicsit bő lére engedték a sztorit, de azért szórakoztató volt. Bár a film annyira mélyen nem foglalkozik ezzel, de felvet néhány érdekes kérdést. Viszont nincs az az isten, hogy 30 évig az ilyet titokban lehet tartani. Ez is, azt is. Jó volt...
6.5/10 -
Nem. -
Nem követted a beszélgetést... nem ez a baja... -
Velvet Buzzsaw
BenedekFeco leirta amit kell. Szineszek jok, a film olyan atlagos.
Viszont nálam plusz egy pontSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Natalia Dyer karaktere miatt :D -
Szerintem a DBS-el már eléggé elszálltak a készítők. -
Dragon Ball Super: Broly (2018)
Ez kellően eszement volt ahogy kell. Szinte szétrepedt az univerzum.
8/10 -
Sequoyah #101530 Itt kene folytatnod azzal hogy hogy kene ertelmezni helyesen. Mivel ezt nem tetted meg, gyanus hogy tokeletesen ertelmeztem mar ebbol az egy mondatbol is. -
Tipikus példája az egymondatos kiragadásnak, amikor valaki nem tud kontextusában értelmezni valamit. -
Velvet Buzzsaw
A színészek jól hozták a hollywoodi, extravagáns, milliomos-műértők világát. Talán mert nem áll olyan távol tőlük.(?)
Mint film, tipikus gyilkolós-festményes. Jó, az ilyen filmek sem a realitásról híresek, de a festékes graffiti meg a tetoválás a végén... pfff.
5/10 -
Sequoyah #101527 És egy ilyen filmre ad a csávó 10/10-et... :D
Ezt te irtad nem?
Igen, a fenti mondatbol nyilvanvalo hogy mi a bajod. Nem tetszik hogy a "csavo" felpontozott egy filmet ami neked nem tetszett... -
Miért kell idióta kérdéseket feltenned? Aki minimálisan érti a magyar nyelvet meg tud olvasni, annak nyilvánvaló mivel van bajom. -
Sequoyah #101525 Neked most tenyleg az a legnagyobb bajod hogy valakinek nagyon tetszett a Matrix?
Ha neked nem tetszett, akkor hajra, szabad a palya hogy irj ide egy sajat kritikat a sajat pontszamoddal. De nem a masik a hulye hogy o magasabb pontszamot adott. Talan neki mas az izlese mint neked, es o elvezte a filmet a logikatlansagaival egyutt...
Bar aki egy Matix szintu fantazia filmben logikat keres azzal valami nincs rendben...:D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyébként a Luke-os felvetésre van magyarázat. Egész egyszerűen nem is keresték, hiszen úgy tudta Vader meg az uralkodó, hogy Padme meghalt a gyerekkel együtt (ugyebár még azt sem tudták, hogy ikreket várt).
Noh meg amúgy is ki tudja, lehet, hogy egy gyakori név a Skywalker abban a galaxisban. :DD -
Bohemian Rhapsody
Nekem tetszett, mindegyik színész jól játszott, eleinte tempósan kezdtek, de az a két óra hamar elment. jó volt -
Szerintem, átvitt értelemben a konformizmusról szól. Arról, hogy az emberek mennyire szeretik becsapni magukat és megelégedni a hazugságokkal. Akik meg ez ellen harcolnak, és keresik az igazságot (bármi is legyen az), azoknak meg kell küzdjenek azokkal az erőkkel, akik az embereket végső soron erre a konformista létre manipulálják. -
Miről szól a Mátrix igazán? -
1. úgylátszik, hogy sokan nem fogták fel hogy miről is szól a mátrix igazán.
2. MINDEN filmben, könyvben stb. lesznek foltozhatatlan plothole-ok. mindenre az író sem gondolhat. például star wars új remény: luke megtartotta az apja nevét, de így sem találtak rá, hogy van egy bejegyzett "skywalker" fiú... vagy hogy miért nem lőtték le a mentőkapszulát R2D2-vel, így spórolnának a muníción? "Nincs rajta élet"? de a tervek attól még rajta lehetnének... buhh... aztán meg kell várni amíg a yavin 4 holdja "kikerül a képből" és a halálcsillag tökéletes célpontot lát maga előtt.. az alderaan-t felrobbantotta a picsába, most komolyan szó szerint egy hold jelentene akkora akadályt a célpont előtt egy olyan erejű fegyvernek, ami csillagszóróvá változtat komplett bolygókat.?
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.02.01. 09:05:19