106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hát ha lesz időm belenézek...
vagy lehet már csak ezt a feldolgozást fogom megnézni, aztán ha tényleg annyira bejövős megnézem az eredetit is
kicsit szkeptikus vagyok :D :) -
ne beefeld be a tront... nagyon jó kis film, hihetetlen hangulata van!
én a játék által ismerkedtem meg a világával, ajánlom mind a kettőt! -
REC 2
Teljesen jó volt ez, ott folytatódik, ahol az első abbahagyta. Talán kevésbé f*satós, mint az első, talán kicsit kiszámíthatóbb, de rendben volt, és a háttérsztorit is szépen kibontotta. A kölyköket mondjuk nagyon utáltam... :( Kíváncsi leszek, mi lesz a folytatásban, mert ilyen befejezéssel muszáj, hogy legyen.
Legyen mondjuk 7/10, a fenti morgások miatt, meg azért, mert rövid volt.
-
Kicsit többről, bár nekem személy szerint nem annyira kult film, én nem voltam oda érte. :)
-
en is meglestem az avatart 720 p ben a 50inches tv-n dolby digitalban...
9/10 minimum! Harmadszorra mas sok meglepetest nem rejtegetett. A latvany fenomenalis volt. Feltem hogy hd ban gagyin fog kinezni par dolog de NEM! Eszmeletlen volt! Amikor eloszor meglattam az Jake arcat mikor felkelt a muto asztalrol azt hittem felsikitok a gyonyortol. Nagyon durvan lettek modellezve az avatarok.
nem ertem miert kell fikazni a 720p-t.
Nem latok kulonbseget 1080 es 720 kozott egy 50 inches tv-n. Biztos van kulonbseg de nem hiszem el, hogy barmelyikotok leul filmet nezni es hunyorgo kiego szemekkel alltok fel a kapanebol hogy bazmeg ez csak 720p nagyon szarul nez ki....... -
xBalázsx #54727 IRON MAN 2
hozta az első rész formáját!
egy jó tanács: most is maradjatok míg le nem megy a stáblista mert megint van egy plusz jelenet az Avengers film miatt ;) -
Megnéztem (origi) DVDn. 10/10 ofkórsz. Majd leszedem a HDt is, bár már ez is majdnem tökéletes volt így. -
Real13 #54725 Ti most tényleg úgy osztotok valamit, hogy nem láttátok?:D Vicc.
A kultfilm meg éppen azt jelenti, hogy egy kis csoport számára nyújtott valami olyat a film, ami miatt évtizedeken keresztül emlékeznek rá. Szóval Tyler, öngól:D -
ha nincs folytatás, akk sztem 10-ből 8-an azt se tudnák mi az. akk annyira kult. nem lehet :D -
akkor erről szól a film? hogy motoroznak? :D és ez akkora kult film? :D -
Haaat,en most szedem a 45 gigast,2D ,5.1 hangzassal,mar 50% es tegnap este tettem oda tolteni ,meg 1 megaval se szedi,en 80 cm-s LCD-re szedem,kivancsi vagyok mi rejlik 45 gigaba... -
egyrészt ne a 14 gigásat szedd, mert az valami fércmunka, normális csapatok nem adják 15 megabit/sec alá, az meg 19-20 giga környéki mérettel párosul
másrészt a 720p azért kell, mert az jó alternatíva azoknak, akiknek nincs full-HD tv-jük, vagy monitoron nézik és nem akarnak valami pacát bámulni (már egy 22-es moncsin is undorító a dvd képe, de az 1080p már sok, tehát felesleges) -
"Mi a ménkűnek kell a kisebb felbontás, ha van nagyobb is?"
minek Suzuki ha van Ferrari is?!
nemértem a kérdést... -
cleric #54719 Avatar bluray 2D - 10/10
Majdnem 3D. Nagyon egyben van a cucc. Megnéztem magyarul és angolul is. Korábban már írtam, hogy nem értem a szinkronnácikat, ezt csak megerősíteni tudom. Talán Jake hangja lehetett volna kevésbé ismert, mert folyton Brandon Fraser jutott eszembe a hangjától, de a többi telitalálat. A fordítás is jól sikerült, a navik tört angolsága szépen átjött magyarba is. Amikor Tsu'tey tolmácsol, az pl. magyarban jobban tetszik.
Egy kérdésem viszont van. A 720p-s változatot töltöttem le, majd ma láttam, hogy van 1080p. Mi a ménkűnek kell a kisebb felbontás, ha van nagyobb is? Most szedhetem le a 14 gigás másodikat is, mert kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni a lejátszóból meg a tvből. -
faszom. megint végig kell játszanom a tron 2.0-t :) -
Tron játék mindenféle platformra volt, van, lesz. :)
-
erről már annyiszor hallottam, ilyen geek alapmű, régi klasszikus, de én nem láttam, így nem vágom miről szól, a trailer se mondd sokat
annyit veszek ki a végén, hogy motorral mennek, és amikor az egyik keresztezi a másik "nyomvonalát" akkor felrobban... mintha lett volna régen ilyen játék pc -re
na mind1 :) -
Hol van még december? :s Nálam várós... -
jamamura #54714 IRON MAN 2. Folytatódik a Stark Show, méghozzá pontosan úgy, mint az első részben. -
Hát jó, csalódás lesz... én értem. Engem nem igazán szokott érdekelni a rendező. Persze ha olyan rendező csinál filmet aki előtte csak jókat csinált és ismert a neve, akkor tudomásul veszem, hogy oké, most az ő filmjét fogom nézni (egészen pontosan az ő általa rendezett filmet fogom nézni). Akkor sem ő fogja meghatározni, hogy alapjaiban a film jó e vagy sem. Elsősorban maga a forgatókönyv, aztán a színészek, és "csak" utána a rendező. Lehet a világ legjobb rendezője (technikai tudás, tapasztalat v. egy szubjektív szempont alapján, hogy az ő látásmódja tetszik a legjobban), ha szar a forgatókönyv és b kategóriás színészek játszanak a filmben.
Igazad van, szubjektív dolog. Az is szubjektív dolog, hogy _szerintem_ vicces az a lista :) Én elfogadom, hogy neked a legjobban várt film a Robin Hood, te is fogadd el, hogy számomra a legkevésbé várt film :) -
"az, hogy gagyi filmeket vállal el egy-egy rendező, nem a tehetségét (vagyis tehetségtelenségét) igazolja, hanem azt, hogy kell a pénz, és ha jön egy munka, elvállalom"
Mi nem is a tehetségéről írtunk, hanem arról hogy filmet csinált/vállalt el vagy nem. Mivel elég sok a szar film, jó ha vannak támpontok amik alapján eldönthetjük hogy érdemes e egy filmre jegyet/időt váltani. A rendező személyének ilyen támpontnak kell lennie. Ha ő úgy dönt hogy eltékozolja a nevét és inkább elvállal egy-egy produkciót jó pénzért, azzal nincsen semmi gond, de ne legyen csodálkozás hogy azok akik bíztak az általa nyújtott minőségben, csalódottak lesznek.
"belefutottam a blogodon a 2010. legjobban várt filmjeibe :) hát az is vicces egy lista, pláne Robin Hood mint legjobban várt film :D nálam kb az a legjobban nem várt film :)"
Pl nálam Ridley Scott egy biztos név. A több szempontból is mélyrepülésnek számító 90es évek után összeszedte magát és az utóbbi 10 évben minden filmje tetszett... kivétel nélkül. Mint tuti befutó, csak Christopher Nolant tudom vele egy lapon emlegetni. Ezért is az ő filmjei kerültek az első 2 helyre.
Ez nem vicces lista hanem szubjektív. Tény hogy próbáltuk érvekkel alapozni a helyezéseket, óhatatlanul a saját érzékeinkre és eddigi benyomásainkra hagyatkoztunk. Azt hiszem ehhez mindenkinek joga van és én pont ebben látom a blogolás szépségét :)
@Kicsikirály
5 kritikából 2 lehuzós. Tény hogy az a kettő nagyon lehuzós, de hát ez van... pont két ilyen film jött velünk szembe. -
de miért kell KETTŐ darab linket is tenni ugyanarra a cikkre?
+ az, hogy filmkritikát írsz nem feltétlenül jelenti h midnent lehúzol. ami tetszik arra szabad azt mondani hogy tetszik. -
oké...
csak azt kéne felfogni hogy a rendező != (gy.k. nem egyenlő) a forgatókönyvíróval... lehúzzátok a rendezőt, mert nem jön be egy film sztorija :) ez kb. olyan, mint ha a sarki közértest hibáztatnád azért mert nem szereted a Heinekent :) nyilván van ráhatása a rendezőnek a dolgokra... de a forgatókönyv adott, és ezzel együtt adott a sztori is
az, hogy gagyi filmeket vállal el egy-egy rendező, nem a tehetségét (vagyis tehetségtelenségét) igazolja, hanem azt, hogy kell a pénz, és ha jön egy munka, elvállalom
belefutottam a blogodon a 2010. legjobban várt filmjeibe :) hát az is vicces egy lista, pláne Robin Hood mint legjobban várt film :D nálam kb az a legjobban nem várt film :) -
Igaz, ezt a cikket pont nem én írtam, ennek ellenére az íróval tudok egyet érteni. A Van Helsing nekem is csalódás volt. Az első 5 perc, a sírásó és a vége harc (kb 3 perc) ami bejött. A többi szerintem azért adott okot a "sírásra görbült szájra" mert a story kb olyan volt mint egy rossz M.A.G.U.S. kaland, a karakterek olyan mélyek voltak mint egy pocsoja, az effektek meg túl színesek, túl valótlanok, túl-túl.
Ezzel csak azt írtam le, nekem személyesen miért okozott csalódást. Ennek ellenére el tudom képzelni, hogy valaki teljesen más szemmel nézte. -
Persze, örülök ha valaki olvas, de az alap kérdésről itt is lehet beszélni. Ha bővebben érdekel a téma akkor meg el tudod olvasni a cikket.
Kettőnk közül én írtam az ON postot
-
Csak éppen belenézegettem de ezzel nagyon nem értek egyet!
"Ezt egy Van Helsing követett, amit minden rajongó tűkön ülve várt, hogy aztán sírásra görbült szájjal hagyja el a mozitermet. Túl zsúfolt, régi sokat emlegetett filmes eszköztárának hibátlan arányait felrúgó film, unalmas volt, egyhangú, bárgyú és fárasztó."
Még ma is az egyik kedvencem! -
csak ne a blogodat reklámoznád vele. -
Írtunk egy listát az álltalunk nagy csalódást okozott rendezõkrõl a teljesség igénye nélkül. Azért is írom ide, mert sokatok véleménye érdekelne, legfõképp hogy kik szerepelnének a ti listáitokon. 
NINE avagy A lecsúszott rendezők
Csúnya dolog lecsúszni a létráról. Különösképp akkor ha elõtte kifejezetten magasra mászott az ember. Minden elhagyott fok a mélybe, távolabb viszi a lehetõségektõl. Kilenc rendezõt gyûjtöttünk össze, akik kevesebb-több munkásságukkal nagy kedvenceinké lettek, majd ezt követõen sorra hazudtolták meg a vakon beléjük fektetett bizalmat. Legyen hát a bukott rendezõk listája ez, akik váratnak a nagy visszatérésre. Mi pedig bár várunk, egyre kritikusabban tesszük azt...Tovább -
Lipi1980 #54704 Párterápia
Anno könnyesre röhögtem magam a Minden6óban az akkor még számomra ismeretlen "hírolvasón" ami eredetiben még jobb...
Aztán a második rész főszerepét már ő kapta meg.
Ebben a filmben is remekül hozza a vicces karaktert.
Mark Wahlberg-et csak félpucéran lehet látni a filmben, ami a kidolgozott felsőtestét elnézve sok kellemes pillanatot okozhat fiatal lánykáknak. Ray Liotta a maga 55 évével egyre betegebben néz ki. Tudom a smink meg a maszk, de akkor is nagyon beteg feje van. Plusz a Szökés fanok is találhatnak benne egy ismerős pofát egy elég furcsa szerepben!
Csak ajánlani tudom!
8/10 -
Igy neveld a sarkanyod
Mult hetvegen neztuk meg,nagyon aranyos mese.Kiszamithato fordulatokkal,de zabalnivalo sarkanyszemekkel.
6.5/10
Shutter Island
Ez huzos film.Nem nekem valok ezek a thrilleres cuccok az megint kiderult.Igaz mar film kozepen latszott hogy a faszi kb a legbetegebb az egesz szigeten,azert nem volt rossz egyaltalan.
6.5/10
Titanok harca
Rengeteg rosszat olvastam mar rola,muszaj volt megneznem tegnap.Annyira nem volt rossz,egy teljesen kozepszeru kaland/akciofilm.Persze sokkal tobbet is ki lehetett volna belole hozni,de egynek elment.
5/10
-
Filofax
Taking Care of Business
Már régen láttam, de egy etalon a vígjátékok között, nem idióta, bugyuta poénokkal.
Most is szétröhögtem rajta magam, Grodin és Belushi eszméletlen (hülyék)! :D
9.5/10 -
nagy hős #54701 persze :) az élményt amit te az Uptól kaptál meg, azt én a kövér pandától. 9-től én is sokat vártam de csak középszer lett -
Akkor mások a nézeteink szimplán :D Szerintem az Up az egy rém aranyos film volt, az álmaink követéséről meg stb, nekem végig tetszett. A 9-et viszont bármennyire vártam, nekem nagyon unalmas volt. Jó volt, meg szép a látvány meg hasonlók, de valahogy nem volt olyan epikus amilyen lehetett volna, és olyan semmilyen lett a végére. A fantastic mr fox-ot nem láttam, de sokan ajánlották azt meg fogom nézni -
nagy hős #54699 mondhat bárki bármit, ezzel az idegesítő kutyás, Kevin után rohangálós dologgal számomra úgy elbaszták az egészet ahogy van. nem gyerekfilmnek meg ott van a 9 meg a coraline, plusz a fantastic mr fox ugye. a számomra közepes 9 is simán körözi az Upot :) -
az Up nem gyerekfilm, rossz a hozzáállás csupán -
nagy hős #54697 Asszonnyal meg öcsipókkal mese délutánt tartottunk :)
Up
A film legnagyobb problémája, hogy nem lett vége a valóban remek első 10 perc után. Borzalmas mi jött utána, mindhárman vártuk kb. a végét. 10/3
How to Train Your Dragon
Remek, az Up féle szenvedést sikerült feledtetni, biztos újranézős, az utóbbi időben nem is tetszett ennyire valami. 10/8.5 akár 9, nagyon szerethető kis film.
Kung Fu Panda
Most pótoltuk, szép tanmese jó karakterekkel,Jack Black is ott volt, ezt is megnézzük még :) 10/7 -
Hát a 2. rész szerintem a legjobb, az tényleg visszaadja a játék hangulatát, de a többi viccnek is rossz. Ez az új meg ilyen összelopott valami lesz. -
Én 2x néztem meg, de a második megtekintésnél kb. a felénél már majdnem bealudtam. Ja és akárki akármit mond 2D-ben sokkal jobb az a film, mert szép élénkek a színek, nem olyan élettelen mind az ájmexben ahol az embereknek olyan hamuszürke arca volt, mint akik már 2 hete nem sz.rtak. -
sajnos sok valasztasi lehetoseg nincs. hany 3D film megy a mozikban ebben az evben? 2-3?
mondanam hogy majd mas lesz a helyzet mikor minden masodik film lesz 3d ben meg 2d beben is, de szvsz akkor is a 3d-set nezik majd meg tobben mert igenis jobb elmeny nyujt.
[[[ Ha egy trabantrol levagod a tetejet hogy kabrio legyen, telerakod hangszorokkal akkor nem lesz elvezetesebb azzal rohangalni a balatonon a jo idoben mint mondjuk egy ( amugy ) sokkal jobb swifttel? dehogynem! ]]]
Kivancsi vagyok, hogy mennyi penzbe kerult megvenni james cameron 3 d technikajat es mennyi penzt tettek felre a film megalkotasara? Azon se csodalkoztam volna ha nem jojovich vagy ki lenne a foszereplo hanem vmi nevtelen picsa :) -
hiszacu #54693 100 feet? Adja?