106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hát van vagy 12 rész belőle, a 12 rész ugyanaz csak máshol játszódik, meg mások a statiszták. 1 résznek tényleg nagyon jó ötlet h az álmokban öl meg egy agyon égett pedofil, de az összes többi erőltetett szar lett. -
Real13 #54899 Ajánlom a Fantastic Mr. Fox-ot, szerintem simán jobb, mint az UP. Sőt, a Mary & Max is jóval erősebb, de az igaz, hogy az egy kicsit (sőt, nagyon) elvont.
Egye fene, hátha megtetszik valakinek:
Mary & Max
Ha valaki azt mondja nekem az év elején, hogy 2009 legmeghatóbb fiktív történetét egy gyurmafilmben fogom fellelni, lehet, hogy finoman elküldöm egy kellemes szanatóriumba pár hétnyi pihentető terápiára. Sőt, lehet, hogy ott helyben körberöhögöm. De az is biztos, ha ezt megtettem volna valami szerencsétlen flótással, most térdencsúszva könyörögnék a bocsánatáért. A Mary and Max ugyanis bőszen rácáfolt minden létező és nem létező előítéletemre, s rozsdás, fakó, némileg abszurd világával könnyedén magával ragadott: s ha belegondolok, hogy tulajdonképpen semmi más nem történik a filmben, mint hogy két, testileg-lelkileg némileg beteg, egymástól irtó messze lakó figura egymással levelezik, s valamilyen fura módon ezzel nagyban segítik egymás életét, csak még nagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni Adam Elliott munkájáról.
A 70'es évek derekán csöppenünk bele Mary Daisy Dinkle, a magányos, nyolc éves, Melbourne külvárosában élő kislány életébe. Mary-t legtöbben szimplán lúzernek, Csúnya Bettinek, vagy szemüveges kis szerencsétlennek jellemeznék, s nagyon nem is állnának távol a valóságtól. Mindez azonban nem az ő hibája, hanem azé a világé, amibe beleszületett, közelebbről nézve ugyanis gyorsan fellelhetők szimpatikus jellemvonásai, szerethető naívsága és nagy szíve. Szülei is kissé defektesek: édesanyja imádja 'tesztelni" az alkoholt, édesapjának meg a furánál is jóval furább hobbijai vannak. Marynek egyetlen barátja sincs, így végső elkeseredésében küld egy levelet a New York-ban lakó Max Jerry Horowitznak. Max, ez a negyven feletti, egyedül élő férfiember, ha lehetséges még különcebb alkat, mint Mary, akit idővel igaz barátjának fogad, de addig rögös út vezet. Amikor megkapja az első küldeményt a messzi országban élő kislánytól, majdnem pánikrohamot kap, és csak nagy nehezen veszi rá magát arra, hogy válaszoljon a kérdésekre, amiket a borítékban található papírlapon olvasott. Max, amellett, hogy több betegséggel is küzd, elhízott, imádja a csokis hotdogot és nem érti az embereket, még csak szerelmes sem volt egész élete folyamán egyszer sem. Ez a két fura alak, még ha csak írott formában is, de találkozik, és egymást gyógyítva, segítve léteznek hosszú éveken keresztül, s mi ennek a 'beautiful, but a little weird friendship"-nek lehetünk szem és fültanúi.
Két ilyen karakter akár végtelenül idegesítő is lehetne, főleg élőszereplős kiadásban, de így, hogy gyurmából vannak és a rendező jelentősen kifordítja, felnagyítja tulajdonságaikat valamint az őket körülölelő világot is, jelképesen szólva egyszerre nevetünk velük, ha boldogság éri őket, és velük sírunk, ha éppen szomorúak. Adam Elliott tragikomikusra vette a helyzetet, számtalan apró, néhol a morbidság határát súroló geget rejtett el a cselekményben, olyan, akár csak a háttérben látható kis jeleneteket, amelyek ellensúlyozzák a drámai történeseket és igazán egyedi zamatot kölcsönöznek filmjének. Ahogy jó meséhez illik, narrációval indul a Mary and Max, s az elbeszélő időről időre visszatérve közvetíti szereplőink azon cselekedeteit, amelyeket esetleg első blikkre esetleg nem biztos, hogy megértenénk. Hisz ne feledjük, a két fő karakter igazán bizarr személyiség, akik nem egyszer irreálisan, kicsit sem hétköznapi módon reagálnak egy-egy szituációra: a félszemű macskával és sokadik aranyhalával éldegélő Max pánikrohamairól már esett szó, s bár Mary inkább belső démonaival és rútságával küzd, mintsem konkrét betegséggel, mint levelezőtársa, azért ő is szolgál néhány meglepetéssel a forgatókönyvírói teendőket is ellátó Elliot szabadon szárnyaló fantáziája által.
Érdekes az is, hogy a Mary and Max a sokak által elavultnak tartott, de legalább ugyanennyi ember által (beleértve engem is) dicsőített stop-motion technikát használva készült el, és ennek a történetnek remekül áll a darabos mozgás csakúgy, mint a fakó színek és a jópofa túlzások. Ráadásul a zene is igazán maradandó nyomot hagy az emberben, az egyedüli szégyenfoltot a Zorba beerőltetése jelenti a görög szcénákba, amik így erőltetettnek hatnak. Összességében valami igazán figyelemreméltó, különleges alkotás a Mary and Max, és bár lehet, hogy kellően elvont ahhoz, hogy csak az igazi geek-ek találják nagyszerűnek valamint az év animációs mozijának, ez semmit nem von le az értékéiből. Kijelenthető, hogy oda meg vissza veri minőségben a sokat méltatott, de amúgy szerintem jócskán túlértékelt, a végére banálissá degradálódott Pixar féle Up-ot, és lazán ott a helye 2009 legjobbjai között. És ha még ennyi szájtépés után sem győztem meg valakit, akkor már lehet, hogy felesleges próbálkoznom, de azért megemlítenék még egy ütőkártyát: a mindig isteni Philip Seymour Hoffman adta kölcsön orgánumát Max-nak, zizzent párosunk hímnemű tagjának. Mi ez, ha nem a cseresznye a habostorta tetején?
-
Real13 #54898 Mármint mire gondolsz, hogy ugyanazzal a sztorival? Freddynek nem az álmokba kellett volna gyilkolnia, hanem kislányokat kellett volna átsegítenie a forgalmas utcakereszteződésekben?:) -
várható volt, a horror feldolgozásoknak általában gerenda van mostanában. de az már gáz ha a szarból még szarabbat tudnak csinálni 20-30-40 év után. Freddyből max. az első rész ami még jó volt, de utána a többit minek erőltették ugyanazzal a sztorival nem tudom. -
UP
igaz, a 9-et nem láttam, de 2-3 évre visszamenőleg ennél jobb animációs filmet nem tudok mondani, egyszerűen zseniális. -
Real13 #54895 Tudom én, hogy nagyon utáljátok a linkeket, de muszáj megosztanom veletek a Rémálom az Elm utcában feldolgozásról alkotott írásomat, hogy még véletlenül se nézzétek meg moziban:) Egy szimpla rossz volt, inkább hagyjuk nem elegendő jelen esetben, pedig nagy Krueger-fan vagyok. Szóval egyszeri alkalom, és bocs attól, akit zavar:)
SG -
The Spy Next Door (2010)
Nem tudnám kellőképpen szavakkal kifejezni... 2/10 (+1 járt a szokásos filmvégi bakigyűjtemény miatt, és most ez az egyetlen blokk, ami még vicces is...)
-
xxxpaulxxx #54893 Az utolsó ház balra
Ez izgi volt:D
Mindenkinek ajánlani tudom, akik szeretik az igazi fasza thrillereket!
Az a szomorú, hogy ilyen emberek tényleg léteznek... és hány ilyen lehet szabadlábon:S
Az Eden Lake jutott a filmről eszembe valamiért... bár azért annyira nem volt ütős, de jó volt... talán lehet az a gond, hogy túl "hepi end" volt a vége:D
7/10 -
hát akkor tényleg nem tudom megnézni...:D -
Rundstedt17 #54891 nem kerestem.
de szerintem nincs -
van hozzá valahol magyar felirat?
human centipede.... -
xxxpaulxxx #54889 Hmmm jól hangzik
meglessük:) -
ezt adom! műfajtól függően, általános alapokra kell helyezni egy filmet, ami megfelel bizonyos logikai elveknek, fantázia ide v oda. nem arra gondolok, h "jaj igazából szupermen nem is repülhetne, vagy óriás pókok nem is léteznek", hanem hogy tényleg a főszereplő nem változzon gumimacivá csak azért mert ez FILM.
persze vannak szabad filmek is amiben a kenguru megeszi a napot, közvetlenül azután h a piros biciklinek leesett a lánca, amit csokis vattával kenegetnek a komancs indiánok, de azért na... :D -
Egyetértek nagyon jó film, drámai, de mégis megmosolyogtató, igazi fekete humor!!!!
Amit én Ajánlok: Dead Girl
""Az Idegen" (Toni Collette) egy nő, aki a hullára lel. A nyilvánosság a haláleset iránt mutatott érdeklődését kihasználva próbál goromba anyjának (Piper Laurie) szorításából szabadulni, furcsa szövetséget kötve a titokzatos Rudy-val (Giovanni Ribisi).
"A Nővér" (Rose Byrne) egy törvényszéki orvosnak készülő végzős egyetemista, ki egyrészt - akárcsak anyja (Mary Steenburgen) - még reménykedik, hogy elrabolt testvére előkerül, másrészt viszont próbálja magát túltenni testvére eltűnésén. Mikor megvizsgálja a hullát, biztos benne hogy nővére az, és így talán sikerül megszabadulnia a lelki tehertől.
"A Feleség" (Mary Beth Hurt) - zaklatott házassága fogságában élve - kénytelen szembenézni a megdöbbentő igazsággal, hogy férjének (Nick Searcy) köze van a lány meggyilkolásához. El kell gondolkodnia férjéről - és saját magáról.
"Az Anya" (Marcia Gay Harden) kutatni kezd lánya életének részletei után és olyan dolgokra bukkan, melyek örökre megváltoztatják életét. A nyomozásban segít neki egy másik zűrös életű fiatal nő - egy prostituált (Kerry Washington), aki az eltűnt lánnyal élt.
"A halott lány" (Brittany Murphy) olyan, akár egy ciklon: szeszélyes, (ön)pusztító. Hangulatingadozásai olykor irányíthatatlan dührohamokba csapnak át. Másik énje ártatlan és gyermeki. Arról álmodik, hogy egy új, jobb életet kezd és jó anyja lesz kislányának.
A filmben szereplő karaktereket nem csak a brutális gyilkosság, hanem nehéz sorsuk is összeköti. A történet a szereplők lelki küzdelmeit vizsgálja: vajon beletörődnek sorsukba vagy úrrá lesznek rajta?"
Összességében 5 külön kis történetet mutat be amit egy gyilkosság köt össze, és bár a vége elég hirtelen következik be tehát a nézőre bízza a happy end vagy the end lesz-e a vége ettől függetlenül minden benne van! 8/10 (SZÁMOMRA!!!) -
Lipi1980 #54886 Na ebbe kötnek bele minnyá, hogy SPOILER!!!
Bár ennyit az előzetesekből is meg lehet tudni :D -
xxxpaulxxx #54885 A világ legjobb apja
AztapicsaOo
Ez aztán black comedy a javából:D
Egy tök unalmasan élő ember, aki világ életében híres akart lenni a irományai miatt... éli életét fiával, aki egy rohadt nagy perverz kis pöcs és unja az egész életet...a gyerek utálja az apját és kb csak 1 barátja van.
Aztán ez a gyerek egyszer csak meghó folytogatásos maszturbálásban és az apja pedig ebből csinálja magának a hírnevet, hogy kiadja a "napjóját" a gyereknek... és a gyereknek is ezzel csinál óriási hírnevet.
Ez egy nagyon beteg film volt:D Robin Williams öregkorára milyen szerepeket vállal már be te jó ég:D
De... tetszett:)
7/10 -
Rundstedt17 #54884 "nem kell hozzá orvosi diploma, hogy rájöhessünk, egy ilyen lény életképtelen lenne."
A filmben sem tűnt túl életképesnek......
-
Természetesen a filmek 90%-a nem reális, tisztában vagyok vele, de azért engedtessék már meg, hogy ne kajáljak be minden baromságot, és szelektáljak baromság és kevésbé baromság között. Ilyen erővel bármit megtehetnek egy filmben, és ne akadjak fenn azon, ha a főszereplő spontán módon gumimacivá változik. Normális filmek esetében legalább kidolgozott áltudományos katyvasszal próbálják hitelessé tenni a történéseket Itt már az alapötlet eleve marhaság és hiteltelen. Ez olyan mintha ki akarnám fejleszteni a végtag nélküli, menyét fejű szkafanderes embereket. Csak úgy, mert éppen olyan napom van. Fantazmagória ide vagy oda, azért te is érzed, hogy ennek az égvilágon semmi értelme és ha ezen túl is lépünk, nem kell hozzá orvosi diploma, hogy rájöhessünk, egy ilyen lény életképtelen lenne. -
Rundstedt17 #54882 Így van.A filmekbe realitást elvárni még történelmi filmek esetén is merész dolog, nemhogy horrorban 
-
Igen mivel ez egy horrorfilm, nem dokumentumfilm, nem azér van hogy tanulj belőle hanem hogy sokkoljon. Akkora baromság amikor valaki horrorfilmekbe meg sci-fikbe azon van kiakadva hogy nem reális hogy az valami hihetetlen:D -
Rundstedt17 #54880 De jól csinálták.Mert reálisan nézve látható hogy a horror műfaja elkorcsusolt,egy csomó szarra rámondják hogy ilyen meg olyan brutál durva félelmetes stb,közben 95%-ék tinihorror szintjén van.
Én még nem láttam reális filmet a műfajban,de nem is hiszem hogy el kellene várni.Amúgy meg tényleg groteszk,lévén japán történet volt alapja xd -
Rundstedt17 #54879
-
hát ahogy olvasom most a spoilereket inkább afféle görbe tükörnek tűnik a műfajnak, szó szoros (irodalmi) értelmében groteszk. -
Bár csak olvastam, de átgondolatlan, logikátlan faszság, ami ezer sebből vérzik. Látszik, hogy csak a megbotránkoztatásra mentek. -
Just Cause?:D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát mi undorító lenne abban hogy embereket a végbelüknél fogva egymáshoz láncolsz és egymás szájába fosnak :) -
Ugyan, az ember igen találékonnyá válik, ha túl akar élni -
Rundstedt17 #54873 mint mondtam szerintem a lightos kategóriába esik.Semmi undorítót nem láttam.Max ez azoknak lehet brutális akik nem szeretik nézni ha emberekkel állatként bánnék,illetve emberi méltóságukat lenullázzák :D.... -
Rundstedt17 #54872 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mégis milyen szike?A japán egy üvegdarabbal vágta el a torkát.A doki több szobával arrébb végezte be.A százlábú eleje a japán hallott,a hátulja is,a túlélő csaj pedig a középső mégis hogy a fenébe mozdul meg?:DDDDD tényleg max annyi esély hogy megtalálják....de addigra kitudja már szart is kapott sebek se tökéletesek meg el is rondult ..... XD -
Az oké, hogy direkt ilyen ZS-kat, de ez olyan ingerszegénynek tűnik, hogy az valami leírhatatlan. -
xxxpaulxxx #54870 Hát igen... tudjuk be a mese ferdítésének ezeket:) -
uram isten!!!...nemtudom eldönteni, hogy megnézzem-e...pedig már leszedtem..:) -
áh még olvasni is brutális :D -
ez is logikai baki ez nekem is feltűnt egyből,de ha már logika annyi lufi ,sőt 10x annyi se emel meg egy házat,de ez csak kukacoskodás a film tényleg remek -
nem vagyok horror rajongó, de ez kurva beteg:D -
Prof William #54865 Na persze meg...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt a két rendőrt azért előbb utóbb keresni kezdik + tudják hova menjetek ki szóval max egy napon belül megtalálják őket. -
Ugyanmá :DDD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ott a szike, levágja magát elől-hátul, vigyázva, hogy a hullákat vágja, ne magát, mer elvérzik, hívja a mentőket, dokik majd jól rendbeteszik a térdét (sima beültetés), meg kap porcelán fogakat állcsontba becsavarozva, némi plasztika és szebb lesz mint újkorában! Ennyi, ebbe még senki sem halt bele.
-
Letezik hozza magyar felirat? -
teljesen beteg... -