106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
    pfuj, maradjatok mar :/
  • kaposi1
    Na vajon melyik filmet promotálja így a Velvet?

Help
  • Davidus
    Daybreakers

szörnyen szar
  • Kicsikiraly
    az hogy jó a film, vagy jó az alakítás az két külön dolog. a film nekem sem tetszett, bár azért összeszorítottam a fogam és végignéztem, de Ledger alakítása valami eszméletlen nagy volt.
  • Totti5
    Alice csodaországban

Annyira nem tudtam beleélni magamat ( még mindig az Avatar hatása lehet:) ). Aranyos, szerethető, olykor vicces és egyben bizarr is. Szigorúan 1szer nézős számomra.

7/10
  • Hoz_Hun
    Alice is nemrég láttam.
    Alice csodaországban
    Annak ellenére, hogy maga a mese nem tartozik a kedvenceim közé, nekem kifejezetten tetszett. Talán az is közrejátszik, hogy nagyon fogékony vagyok Tim Burton ábrázolásmódjára.
    7/10

Akkor nem hagyhatok ki még egy filmet...
    Titánok harca
    Az új, nem a régi. Borzalom. És én ezt moziban láttam.... nem akarok rá sok szót vesztegetni. Rossz történet átírás, pocsék színészi alakítás (egy-két kivétel... nem, nem a főhős, ő pocsék volt, és itt nem mentette meg a CGI figura arcjátéka), és mi tagadás, mai szemmel pocsék CGI. A mű 3Ds mivoltát meg sem említem.
    3/10
  • REALista
    The Imaginarium of Doctor Parnassus
    7/10

Érdekes és finoman szólva elvont film volt bár erre lehetett is számítani a rendezőtől.Nekem kifejezetten tetszett.

Alice csodaországba

Nem értékelem mert az első 45 perc után kikapcsoltam.Pedig szeretem a Tim Burton filmeket de ez valahogy nagyon unalmasnak és vontatottnak tűnt.
  • Tyler1
    Alice in Wonderland

Soha nem volt a kedvenc meséim közt, 1-2x láttam talán a tv2 matinén a nemtudomhányadik verziót. Szóval h mennyire hiteles a történet, vagy a karakterek fogalmam sincs. Mindenesetre jó volt, kicsit groteszk, kicsit agyament, mégis jól működő film. A főszereplő lány sztem remek választás Alice-nak, mint ahogy E.B.Carter is a nagyfejű csajnak, Depp pedig hozza a kötelezőt. Szép lett a díszlet, a jelmez is kiváló, és a CGI-ra sem lehet panasz.
    Szóval tetszett, bár maga a történet még mindig messze áll tőlem, úgyhogy aligha nézem újra mostanában.
    7/10
  • Hoz_Hun
    Ja tényleg, azt a filmet is most nemrég láttam...

The Imaginarium of Doctor Parnassus
    4/10

Egy pontal jobbat adtam mint érdemel, de csak a csaj miatt (meg mert rendes vagyok).
  • motyodlee
    ha az eszmefuttatás elkerülése a cél, akkor nem...
  • Sheltem
    Bennem egy "kínos kérdést feszegetett" a film első 5 perc után:
    Megéri e még 5 percet nézni...
  • motyodlee
    a popcorn mozikat mindig is többen fogják látogatni, mint a valamirevaló, esetlegesen kínos kérdéseket feszegető filmeket (egy nagy zacsi kukoricával meg fél littyó lónyállal)
  • Tyler1
    az alatta leírt pósztoddal válaszoltál is.
    van aki nem tudja végig nézni, van akinek óriási filmet jelent. én utóbbihoz tartozom, az utóbbi évek legnagyobb filmjének tartom.
    persze ha egy film nem tetszik egy embernek, akk némileg érthető, hogy nem ragadta meg túlságosan a fantáziádat Ledger szerepe, pedig tényleg bámulatos volt.

bár sokakkal ellentétben, nekem a Parnassusban is Ledger és Depp szerepe volt a pozitív élmény.
  • Sheltem
    A film vagy tetszik valakinek vagy nem(nekem a Begins jobban tetszett mint film), a Joker alakítás viszont magáért beszél. Vagy "látja" valaki milyen iszonyatosan jól játssza benne a Jokert vagy nem.
    Ez is szubjektív valamennyire, meggyőzni senkit nem lehet róla és nem is érdemes.

#55197 jaja ilyesmire gondoltam énis...azt a filmet mindennek nevezném csak nem átlagon felülinek, csodásnak meg... Persze frankó dolog hogy van akinek tetszik nincs ezzel semmi gond. Nekem a Ninja Bosszúja is tetszik(1978as) pedig szerintem emberek 99%a 2010ben azt mondja rá, hogy "lol?"
  • Justil
    a TDK-ra gondolsz? mert én a mai napig nem értem, hol van abban durva alakítás, vagy egyáltalán mitől jó az a film. még 1x sem bírtam végignézni, bár már eljutottam a 3/4-éig :)
  • Justil
    "de még így is magasan átlagon felüli, csodás film"

ízlések és ficamok, ugyebár :)
  • Sheltem
    "Heath Ledger nem volt rossz színész, de némileg ironikus, hogy pont az utolsó filmjében erősen felejthető az alakítása."

Az utolsó előttiben viszont olyat alakít, hogy állát szedegette fel a földről a fél világ kb.
  • viizo
    ha neked összeesküvés, csak mert leírtam a véleményem, akkor grat ;)

ha jól látom, ez még mindig a 'Filmek, amiket most láttunk' topik, és nekem ez volt terítéken tegnap.

:)

• Real13
    Na, most már elég legyen a Parnassus fikázásból, valóban nem Gilliam legjobbja, de még így is magasan átlagon felüli, csodás film.:) Nem kell persze mindenkinek szeretni, de itt ebbe a topicba mintha összeesküdtek volna az emberek a film ellen. Vagy lehet, hogy nem itt, csak úgy össze-vissza nézegetve a neten láttam sok lehúzó Parnassus kommentet, és most kijött belőlem ez:D
  • Hoz_Hun
    Köszi a tippet tegnap én is megnéztem.

Kick-Ass
    Rég szórakoztam ilyen jól filmen. Amúgy nem szeretem a vigjáték(szerű) filmeket, de ez annyira morbid volt, hogy sokszor felkacagtam. Ráadásul az erőszak és "félrealitás" is nagyon tetszett benne.
    Csak azoknak ajánlom akiknek a Kill Bill szerű műfaj bejön. De azoknak feltétlenül.

9/10
  • PetruZ
    Nem tudom, a filmet még nem láttam, de az olvasott kritikák után az eredeti sztori lehet, hogy jobb lett volna. Abban Robin egy rablóvezér volt, és a nottinghami bíró szemszögéből lett volna bemutatva a történet. Érdekes lett volna megnézni... de átírták az egészet.
  • viizo
    Dr. Parnassus és a Képzelet Birodalma

Kedvelem az elvontabb filmeket, és az előzetes is tetszett, de maga a film sajnos _nagyon_ távol áll a jótól. Heath Ledger nem volt rossz színész, de némileg ironikus, hogy pont az utolsó filmjében erősen felejthető az alakítása.

Rossz forgatókönyv, rossz karakterek, rossz film.

10/3

• Tyler1
    Bolondok aranya

Remek kis kalandfilm, kéktengerrel és kincskereséssel, a szuperpasi Matthew McConaughey-vel és az angyalarcú Kate Hudson-al. Nem tudom, nekem 3 napnyi esőzés, orkán, tornádó, és hegyomlás után remek felüdülést jelentett ez a film. Egyszerű és már sokszor lefutott sztori, néha lapos néha jó poénokkal, de mégis élvezhető. Egyszer biztosan megéri megnézni.
    7/10
  • Justil
    attól hogy egy film elvont és absztrakt, még nem lesz remekmű....
  • Justil
    valaki itt ebben a topicban ajánlotta az El Metodo c. filmet. na neki ezer hála ezúton is, zseniális film, nálam 8/10! aki kedveli a nyugis, gondolkodós filmeket, annak mindenképpen ajánlom!
  • hapi
    The road

7/10

Kicsit több magyarázattal, és konkrétabb befejezéssel 8-9 is lehetett volna. Meg zavart még az "anya" hozzáállása és tettei, nem tudtam azonosulni vele de még csak megérteni sem.
  • hapi
    Hidd el nem volt problémám megérteni a film mondanivalóját, de attól még nem jó film hogy van neki olyan...
  • Prof William
    Ez igaz de az emberek 99%-a úgyis csak arra vár hogy kezdjen süllyedni már a hajó. :)
  • Dynamic
    Batman?
  • viizo
    pont ezért nem fogom megnézni az új robin hoodot, csak dvd-n vmi nagyon unalmas percemben...

a Kevin Costneres verzió _mint film_ túl jó lett, nem lehet jobbat kihozni a témából - csak mást.
  • Dynamic
    "Nem telt el még olyan sok rész Kevin Costneres Robin óta hogy most új Robin kellene a népnek."

Csak 20 év...:P

Nem is igazán értem miért kellett egy újabb. Ez olyan mintha csinálnák a még 1 Remake titanic filmet. Cameron művét az sem tudná űberelni szóval ugyanott vagyunk...

Robin Hood angol mondahős, ami jellegéből adódóan hálás téma megfilmesíteni. Nyugodt lehetsz, hogy nem ez volt az utolsó filmváltozat. Sőt, akár egy sikeres Titanic film is lehet. Pont Cameron filmje az, ami nem a Titanic tragédiáját állítja a fókuszba, hanem egy szerelmi történet, ami "mellesleg" a Titanicon zajlott. Ugyanilyen elgondolásból lehet egy nyomozós fim, ami mellesleg a Titanicon játszódik vagy egy olyan film amit a Titanic kapitányának szemszögéből látunk stb...
  • Tyler1
    eleve h Russel Crowe ezzel a rövid hajjal mint Robin Hood...
    megláttam az első képet a filmből és tudtam h ez egy hatalmas nulla lesz.
  • Prof William
    Robin közlegény megmentése avagy Robin Hood 4/10

Ezt most miért kellet? Nem telt el még olyan sok rész Kevin Costneres Robin óta hogy most új Robin kellene a népnek.
    Crowe-n látszot milyen méretlenül unja ezt az egész filmet és csak a gázsi tartja benne a lelket.
    A partraszálló jelenetnél meg kínomban röhögtem hogy ezt most komolyan gondolják?

Egy szó mint száz a modern kori Robin Hood -os filmek közül még mindig Kevin Cotneré a király. Nem is igazán értem miért kellett egy újabb. Ez olyan mintha csinálnák a még 1 Remake titanic filmet. Cameron művét az sem tudná űberelni szóval ugyanott vagyunk...
  • xxxpaulxxx
    Én is megnéztem!

Nagyon nagyon jó volt! Külön poén hogy egy ilyen agyonboncolt alaptörténetre ráhúztak egy ilyen csavaros riméket:D
    8/10
  • desigo
    thx
    nah akkor hamarosan meg kell néznem :)
  • Tyler1
    hangulatban nem annyira búval baszott mint a road, látszik rajta a nagyobb költségvetés is, és számomra a sztori is jobban tetszik a "megyünk a sehova" dolognál. viszont világokat nem fog megdönteni.
  • Blasta
    Több akció, kevésbé nyomasztó világkép, kúlosabb főszereplő, meg úgy unblock az egész film tök más hangulatú.
    A The Road egy dráma, a The book of Eli pedig egy posztapokaliptik akciómozi, abból is a kevésbé emlékezetes fajta, de mindenképpen nézhető.
  • desigo
    a The roadhoz képest a The Book of Eli milyen?
  • Tikal #55174
    akkor szüntessük is be a filmgyártást mert a barátok köztben már úgy is mindent elmondtak...
  • Willenbrock
    A Vasmadarak-at érdemes-e megnézni vagy gagyi fim?