106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Csak77
    The Wolfman
    Nem bírtam végignézni, nem ilyesmire számítottam, pedig nagyon vártam. Még chipszet is vettem... :( A cigánymészárlásnál kinyomtam, hülyeség ez így. Inkább valami "A szuper erős szörnyeteg" cím kellett volna neki.
  • Dynamic
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért néztem egy nagyot, a végén, hogy most ez mi a fákk. Nem akartam elhinni, hogy tényleg vak, miközben megvert, lekaszabolt, lelőtt(!) mindenkit. És ez így hogy?
  • Sir Quno Jedi
    Jóvan, de hiányvan a zilyenekből, így a közepesenszarokat is meg kell becsülni, mer aztán soha az életben nem csinálnak többet ilyesmit, ha besértődnek! :D Mellesleg annnnnyira mint aamennyire lehúzzák, na annyira nem rossz egyáltalán. Tény hogy ezekkel a színészekkel 1000x jobb sztorit ki lehetett volna hozni ebből az unalomig lerágott helyzetből, de evvan, ezt kell szeretni. "Scifi"kből (bár a műfaj hivatalosan is halott) is ma már csak az ultrabuták maradnak életben, így még azokat is meg köll becsűni. Néha vannak kivételek, de azok sokévente.
  • Blasta
    Áááá, nemááááá

Annyira szar pedig -.-
  • Sir Quno Jedi
    Legion

Nem is volt ez rossz! Semmi csavar, vagy meglepetés, de teljesen vonalas és élvezhető volt. Aránylag jók a színészek, jók a karakterek és szerethetőek (aki meg nem az direkt nem). Nyilván nem egy szuperprodukció, de tanulságos és szórakoztató (már aki bírja az efféle filmeket). Az utolsó Prophecy rész óta már hiány kezdett kialakulni ilyesmiből, ez most nagyon jól jött. Nyilván Christopher Walken-t nem lehet űberelni, de azért igyekeztek. Persze sokkal bugyutább lett, főleg a vége felé, dehát ez van, új kor, butább filmek. Nekem tetszett még így is bőven.
  • poppe
    ghááá, nem is könyv alapján csinálták a filmet :D nem tudom mért gondoltam... :)
  • poppe
    Éli könyve - nagyon jó hangulata van, szerencsére nem rakták teli akcióval
    7/10
    ha valaki olvasta a könyvet, írja már meg privibe v ide spoilerbe h abban
    vak volt-e v csak ismerte az írást
  • Jim Morrison
    kiivancsi vagyok mit alkotott a Nimrod bacsi :D bar sztem nem a KingKong hos kellett volna bele...
  • Szabi84
  • viizo
    egy dedikált fotó nekem is kellene Tőle :)

Peter Stormare rocks :)
  • Sephi
    Pontosan. Jamie Foxx nekem is telytelj...
  • I.C.ram
    Bruce Willis mellé tök egyértelmű, hogy Peter Stormare kellett volna:

• ProGabe #55278
    még spoilert! méééég! -.-
  • Tyler1
    kár h szemüveg nélkül ez már nem nagyon jön át. amikor eteti a patkányt, vag mesél a csajnak, vagy mikor lelövik akk kicsit sem látszik vaknak. úgyhogy ha vak, akk ez mindenidők legrosszabb vak karaktere.
  • Csak77
    Én is visszanéztem pár jelenetet, de lehet sok helyen érezni, hogy vak, például amikor a film elején a tényérokat lökdösi, valamit amikor mennek a házba és belerug a lépcsőbe, stb... Ezeken lehet érezni, hogy valami nem okés(én is gondolkoztam sok jelenet után, hogy ezmiez volt).
  • Blasta
    LOOOOOL, a könyv üres, hát persze :)))))))))))

A könyv egy Braille írással íródott Bibilia, Eli pedig vak, és mivel más nem tud Braille nyelven, így Eli emlékezetből diktálja le a könyvet nekik. Ezek tények, melyekre egyértelműen felhívják a figyelmet a film végén

A sztori itt olvasható angolul
    A lényeges rész:
    " Eli, now revealed to be blind, dictates the Bible from memory to Lombardi, before dying from his wounds. Carnegie has the Engineer open the Bible but is distraught to find that it is in Braille, and Claudia refuses to read it to him."
  • tommygear
  • Tyler1
    új Predi poszter. kicsit adja a fílinget

• analfa
    A Prince of Persia látta már valaki? Érdemes megnézni?
  • pauly
    hat szerintem tuti nem vak,nekem meg sem fordult a fejemben ilyesmi :) ha pedig tényleg azt játszana a filmben akkor nagyon rosszul csinálták meg...
  • Csak77
    Pont úgy jó a film, ha ezt nem tudja az ember mielött nézi! :)
  • Tyler1
    akk vak létére egész jól lő :) meg amikor a házaspárnál vannak, akk ugye nics rajta a szemüveg, és akk sem tűnik nekem vaknak. de kitudja...
  • Seth
    igen,ezen sokat lehetne vitatkozni,netszerte vannak ezzel kapcsolatban hozzászólások.Én tartom magam az alant említett dologhoz.
  • fifi
    ja, én is ezt gondolom...
  • Tyler1
    ja tényleg, erre nem emlékeztem :)
    de Eli nem az, csak gondolom vágja az írást. legalábbis nekem nem tűnt annak.
  • fifi
    az utolsó megjegyzéseden én is gondolkoztam sokat, de nem vagyok 100%-ig biztos benne...
  • Seth
    dehogy üres, csak Braire írással van írva, vakoknak. Eli pedig vak
  • Tyler1
    azért ennél bőven több dolog is kiderült :)

az a könyv a Biblia, ami igazából üres, és Eli fejében van minden. azért értékes annyira, mert ugye egy vallási háború miatt lett olyan a világ, a Bibliákat elégették mindenhol, és nagyon kevés maradt csak a világon. Az öreg faszi hatalmat lát benne, mert a hittel sok ember irányítható. Elinak pedig az a "sorsa" h újra eljuttassa az emberekhez a hitet, és Isten tanait. Szóval kicsit olyan vallási maszlagos az egész, és kicsit promozzák a kereszténységet stb... de jó film sztem is.
  • Csak77
    Book Of Eli
    Jó film, de csak úgy, hogy nem tudsz a filmről semmit. Én csak annyit tudtam, hogy van egy könyv, azzal kell csinálni valamit. Nade, a végén eléggé elámultam, annak ellenére, hogy észrevettem, hogy az emberke néha érdekes dolgokat csinál. Jó film, na.
  • AntiHero
    Lehet annyira szar párosítás, hogy már jó lesz:D Amúgy én se szeressem Foxx-t
  • PetruZ
    Rough Cut (2008)
    Egyikük híres színész, de lópokróc modora és beképzeltsége miatt már többen is otthagyták a stábot - ketten ráadásul mentőautóval... A másik egy gengszterfőnök, egy csendes, normálisnak tűnő fazon, aki unott arccal veri szét a fejed, ha erre utasítják, ugyanakkor a színész nagy rajongója. Adott egy film, ami sehogy sem akar elkészülni és már veszélyben az egész produkció, hiszen bár a főszereplő adott, senki sem akar főgonosz lenni ellene. Mi lenne, ha... ha a gengszter beszállna és ha élőben menne az akciójelenetek forgatása? Semmi visszafogottság, semmi olcsó trükkök, csak úgy, ahogy élőben is megy. De vajon az utolsó jelenetig tartani tudják magukat a forgatókönyvhöz?
    Újabb dél-koreai akciódráma és újabb film-a-filmben történet, csak ezúttal nem a sokszor látott igazi rendőr - színész rendőr kliséből, hanem a klasszikus akciófilmes jófiú hős - gonosz gengszter vonalra építkezve. Persze miközben zajlik a forgatás a magánügyeik is előkerülnek, amelyek kisebb-nagyobb mértékben kihatással vannak rájuk is, plusz kettejük kapcsolata is folyamatosan változik, és a rendező is fel-feltűnik a saját elképzeléseivel, de végül fokozatosan átadja a terepet a két figurának. Meg aztán ott a kötelező jócsaj karakter, aki színészként szintén szerepel a film-a-filmben...
    Szóval jó volt. Nem egy arcletépős tempójú akciófilm, inkább a valós eseményekre, a drámai helyzetekre van kihegyezve, emiatt megüti a két órát is a hossza, de nekem tetszett. Ja, és nem is akcióvígjáték, bár kisebb poénok azért persze akadnak. Nálam erős 7/10.

Shaolin vs Evil Dead (2004): Kb. 10 percig bírtam...
  • Sheltem
    Jamie Foxx Bruce Willis mellett vállán csúzlival...
    Hova süllyed a világ fazmek.
    Vígjáték lesz vagy wtf....
  • xBalázsx
    Prince Of Persia

valamien szinten hozta a játék hangulatát, főleg az ügyességi dolgok miatt
    bár volt néhány idegesítő és néhány olyan rész amit hiányoltam.
    a story is másvolt de azzal nemvolt semmi baj. max azt nem értem hogy pl az új játékba a testvéréhez megy és őt Maliknak hívják ittmeg egyik testvérének se azvolt a neve :D
    na mind1 a lényeg hogy nekem 8/10
  • AntiHero
    The Book of Eli

8/10

Jó zene, jó helyszínek. Történet is elment.
  • motyodlee
    Bronson

A Pusher trilógia rendezőjének későbbi filmje. Az előbb említett filmhez képest lecserélte a dán szereplőgárdát és átvonult Angliába, hogy igaz történet alapján filmet készítsen egy elhíresült börtönbéli pokolgépről. A film technikai helyzete is megváltozott - éppúgy mint a szereplők - a kézi kamerázásnak annyi, átvette helyét a statikus kép és a hosszan elnyújtott zoomolások (amit Kubricktól már megszokhattunk). Megmaradtak viszont a rendező jellegzetes közeljei a szereplők frusztrált arcairól és dominál a vörös lámpafényben áztatott helyszín.
    A film főhőse nem más mint Mickey Peterson, kinek gyermekkorától nem számított jobban más mint a provokáció, agresszió és erőszak. Ezek a jellemek mindvégig szemet szúrnak. Emellett hősünk kisebb vonzódást érez a nácik iránt.
    Mickey olyan mint egy kamasz, aki a lázad, a probléma már csak annyi, hogy nem tudja mi ellen. Követelései vannak, de sejtése sincs mit akar [túszként ejti a könyvtárost és az igazgatóval telefonál]. Ambíció és mindenfajta jövőbe tekintés és tervezés nélkül [Elhivatott voltam... csak azt nem tudom mire...] éli napjait különböző börtönökben és annak celláiban az ott lévő őrők provokálásával és megverésével. Minden ilyen rohama után jól összeverik, de ő folytatja a lázongást. A börtönre másokkal ellentétben nem úgy reagál, mint mások, hanem mint egy "kényelmes hotelszobára", ahol felkészülhet (nem tudja hogy mire) és kiélezheti eszközeit, vagyis két öklét.
    Fizikai fölényén nem tud túllépni ezért a "szabad levegőn" is illegális bokszokon keresi kenyerét. Egy dolgot sikerül elérnie: a börtönbéli hírnevet..
    Másrészről nem egy olyan képsor van a filmben, ami összehasonlítható lenne egy természetfilm jeleneteivel. Mickey-t állatként, ösztönlényként mutatja be, nem mint emberként. Ő is rásegít ebben; két jelenetben megválik öltözetétől és úgy várja az őrök csapásait. Folyamatosan ordibál, nyálát fröcsögteti és sallerekkel gesztikulál.
    Kiszólásaival - melyet egy ízben egy telt színház szimbolizál - mintha nagyobb akarna fektetni az ott elhangzó mondatokra. Mindig is komédiás akartam lenni hangzik el a film elején. Jól összever valakit, ami rendkívül jó hecc a közönsége számára, egyből örömujjongó tapsvihar, minden.
    Második megnyilvánulási lehetősége, mikor egyenesen a szemünkbe mondja véleményét, tapasztalatát. Végig múltidőben beszél, hangját többször halljuk, olyan mintha ő sztorizgatna.
    Ez a karakter egy önpusztító jellem, aki maga alatt vágja a fát minden segítséget elutasítva amit nem tud semmivel sem kompenzálni mert mindent az erőszak nyelvére fordít.
    Korrekt film, de nem mostanában fogom még egyszer megnézni [b]7/10[/]
  • Jim Morrison
    nekem sem tetszik, nem csodalom, hogy a rajangoknal sem tetszett(tetszik)
  • Szabi84

Jamie Foxx?
  • tommygear
  • Tyler1
    az már volt tavaly novemberben.
  • Jim Morrison
    te nem a jovoben vagy?