106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • motyodlee
    ismerősöd baráti szándékkal tornáztatja az agyad :D
  • Dean Winchester
    jah lehet step up 2 akar lenni :S
    mrt az ONG-BAK helyett is OMBEG-et irtak :D
  • tigeroo
    set-up vagy setup, vagy step up 2? nem mindegy

amúgy, nem lehet hogy a tronra gondol?
  • Dean Winchester
    srácok most szólt egyik ismerősöm h kéne neki a setup2 című film de én ilyenről nem hallottam még :S és most utánakerestem és nem is találtam! Nincs köztetek olyan aki vágja miről van szó,vagy egy két betüeltéréssel milyen másik filmcímet lehet kitalálni?
  • mflex #56094
    Jah, egyetértek!
    Máshol olvastam olyat, hogy az elején megijed a felakasztott hullától, és persze akkor lát, nem hullától ijedt meg, hanem az ajtóktól, hogy kiestek a helyükről, utána már érezte a hulla rothadó szagát. Figyelni is kellene néha :D
  • Grove4
    "ez meg nem budapest, hogy minden utcát hugyszagról felismer :DDDD"

LOÁÁL
  • tigeroo
    spoiler

hát, mondjuk szerintem ha 30 évig túl kellene élnem, mindíg résen lenni stb, akkor simán kifejlődnének az érzékszerveim ilyen szintre sztem.

ez meg nem budapest, hogy minden utcát hugyszagról felismer :DDDD

mondjuk mivel pont hitről szól a film, bele is lehet szarni ezekbe a tényekbe, lehet hogy emiatt hagyták ennyire nyitva a vak/nem vak dolgot a filmben... a nézőre bízzák (meg a hitére)
  • precision
    SPOILER!!!

és azt miért felejti el mindenki, hogy a szaglása és hallása rohadt jó volt? körbenézett, a "szagok irányába" :D
    sokszor úgy tűnt mint ha látna, de teljesen vak volt, a többi érzékszerve kisegítette... alap, hogy nem úgy viselkedett mint egy átlagos vak, mivel ő nem egy átlagos vak volt
    ha kilóméterekről megérezte a tenger sós illatát, akkor miért is lepődünk meg azon, hogy az elején kiszagolta az útonállókat, a kocsmás jelenetnél meg kiszagolta az embereket és megszámolta hányan vannak :)

fantázia és hit kérdése az egész... akinek hiteltelenné vált emiatt a dolog az nézzen discovery science -t vagy nemtom :D
  • precision
    nem fonetikusan akarja írni :)
  • CSOCSO
    Invictus

nagyon ott van a szeren! Freeman nagyon tetszett Mandelakent.
    repcsis resznel majdnem leszakitottam a karfát :D
    8/10

szep film de ruanda film szvsz sokkal durvabb volt.
  • CSOCSO
    ha fonetikusan akarod irni a nevet akkor iláj
  • Csaba007
    A lankadatlan-A Dewey Cox story

Hát ez elég gáz volt, kínos,lassú,unalmas.Felénél kinyomtam.
    1/10

Komfortos mennyország
    Nagyon jó film volt,eleinte meg sem akartam nézni,de végülis nagyon unatkoztam és egyáltalán nem csalódtam. Nagyon korrekt film.Néhol meg is könnyeztem rajta,pedig nem vagyok az az érzelgős fajta.Látnia kell mindenkinek!!

9/10

Derült égből fasírt

Aranyos mese volt,nem csak gyerekeknek,bár a vége elég gyerekesre sikeredett,de élvezhető volt nagyon is. Bár a címben szereplő fasírt nem tudom hogyan jött,minden esett az égből csak fasírt nem...:)

7/10
  • tigeroo
    spoiler >>>

szerintem úgy vak, hogy isten kisegítette. amikor a bárban is lerendezi a bandát, akkor is közvetlenül előtte körbenéz minden tagon miközben játsza a badass karaktert...
    egy vak csak nézne előre, vagy ha mozgatja a fejét akkoris max. a hangok irányába bambulna, de eli rendesen lát. szóval szerintem irányította őt.

igaz, a bibliában van Éli nevű ember, és ő vak benne.
  • hapi
    Book of Eli

Miután megnéztem és azt gondoltam hogy ő csak egy vallásos ember aki ismeri a vakírást 8/10

Miután megértettem, hogy azt próbálták elhitetni, ő vak már csak 7/10.

Ok: rosszul játsza, a vakot visszanéztem és többször is "lát" a szemével így már hiteltelen.
  • precision
    Book of Eli

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemtom, a film megnézése után olvasgattam itt a kommenteket :) Hát én már a film első negyedében sejtettem, hogy Eli vak. Az, hogy ránéz az emberekre, csak félrevezetés egyrészről, másrészről, olyankor lehet látni a szemét (mármint amikor nincs rajta napszemüveg) és lehet látni, hogy "valami nincs rendben" :)
    Amikor pl az elején bemegy a házba, és kinyitja azt az ajtót és ott az akasztott ember, ott is egyértelműen látszik, hogy nem lát. A másik legnagyobb árulkodó jel, amikor lazán napszemüveg nélkül van kint a napon. (Harmadik jel, amikor bemegy hozzá a kiscsaj, hogy "témázzanak", ő visszautasítja... egy látó ember nyilván nem utasította volna vissza a kiscsajt, hisz látta volna milyen dögös... :D:D:D:D:D (na jó ez csak vicc:D))
    Akiknek meg a film (vagy Eli tettei) hiteltelenné váltak, amikor kiderült, hogy vak, azoknak nincs hite :)

Nekem is egyből a fallout ugrott be, a posztapokaliptikus világ nagyon zsír volt, főleg, hogy HD -ban néztem, a képi világ 10 pontos.

Maga a film nálam 8,5 -es, lehet ha vallásos(abb) lennék akkor többet kapott volna.

8,5/10.
  • Montanosz
    Celda 211

spanyol film, a szokásos minőségben, gyarapítva a "börtönös" filmek sorát...
    Már az első 5 percben megtudjuk hogy kell készíteni borotva éles pengét a cigaretta füstszűrős részéből, lőfegyvert csőből,rugóból,és szügből,satöbbi..
    Aztán jönnek a bonyodalmak az új börtönőr személyében, és körötte meg a semmi veszteni valóval rendelkező rabokkal..
    jó film
    8/10
  • Tyler1
    Páratlan

Újabb C kategos bunyós film, amelyeknek még mindig nem látom értelmét. Ebben is tökéletesen uralkodik a káosz, a tök semleges harci jelenetek, a bukott színészek, a béna párbeszédek.
    Ennek max azért van értelme, mert egy ilyen után azért lehet mégis csak lehet értékelni egy Tekken filmet.
    4/10
  • xxxpaulxxx
    Persze... legfőképp Segal-t:D
  • Dean Winchester
    Mocskos zsaru New-Orleans utcáin
    vélemény róla? én most kezdtem el ,de megragadott,szóval folytatom :)

őszintén szólva Nicolas Cage szinkronhangja miatt nézem szinkronosan és nem eredetibe :D
  • hapi
    Az első két pont alapján minden amerikai film főhősét "isten vezeti" :)
  • Grove4
    Hallotam már többször, meg használom is néha.
  • tommygear
    :DD
  • DeerHunter01
    nem a film miatt DeerHunter a nickem :)
    Jó, oké , én értelmeztem félre a címet, de mint írtam jó film , csak másra számítottam.
  • Blasta
    "Én azt hittem, hogy elmennek Vietnámba harcolni, és ott lesz egy felettesük aki leszidja őket állandóan meg ilyenek."

És neked deerhunter a nick-ed?????
  • xxxpaulxxx
    Azért néha érdemes a port.hu-ra is ránézni... ott néhány "gagyi" vígjátékot magyar szemmel pontoznak... és ha jól pontozzák, az tényleg jó, még ha imdb szerint egy erős közepes:D
  • Klemice
    hát nemtom, nekem a szuverénről az uralkodó ugrik be, de lehet ez az én hibám

amúgy meg gratulálok
  • Tyler1
    én ezért nézem meg részletesen. mert ha egy film 5.5-re áll és kap annyi 10-est mint 1-est akk nembiztos h annyira szar, mint amennyire átlagolják.
    én a 7-8-9-10 pontot átlagát veszem figyelembe általában.

• tigeroo
    mivel nyilvánvalóan egy idegen eredetű szó kurva nehéz lehet asszociálni a népszuverenitás szóból a szuverénre.

és tudom hogy kurvaokos vagyok, ma lett meg a mérnök fizika szóbelim
  • Klemice
    barátok közt
  • desigo
    mondj pár példát

életkor,nem szerint korrektül kategorizálva a szavazás
    ha ez nem mérvadó akkor semmi se
  • tommygear
    ott rengeteg jó filmet lehúznak, nem mérvadó számomra
  • desigo
    Én direkt nem olvasok el előre semmit egy-egy filmről.
    Max megnézem IMDBn hány pontos.
    Nagyobb élmény így moziba menni is.
  • DeerHunter01
    "Egy pennsylvaniai kisváros ukrán-orosz negyedében az acélüzem egyik kohásza, Steven éppen az esküvőjét tartja, mielőtt két barátjával elindul Vietnámba. A három barát vidáman beszél arról, hogy remélik, az első vonalba kerülnek, mert így legalább lesz alkalmuk kiélvezni a bulit. Aztán betoppan egy háborús veterán, aki a kérdéseikre csak káromkodással felel. Nem tudják mire vélni a dolgot, de már nincs sok hátra, hogy ők is szembesüljenek azzal a világgal, mely félőrültté tette a katonát."

Szerintem is jó film , de vagy én értelmeztem félre vagy a leírás rossz.
    Én azt hittem, hogy elmennek Vietnámba harcolni, és ott lesz egy felettesük aki leszidja őket állandóan meg ilyenek.

• Klemice
    szemet szúrt, ennyi, népszuverenitásból származó jog gyakoribb, én nem használom a szuverén jog összetételt ennyi
  • Tikal #56064
    Nagyon nagy film.
  • Tyler1
    ritka? én csomószor találkoztam már vele.
  • desigo
    A szarvasvadász

A munkások napi életétől az esküvőig egész érdekesnek tűnt de a mulatás körül annyira húzták az egészet,hogy leállítottam.
    Pár nap múlva kipihenve folytattam és hát nem csalódtam.A vadászat komor hangulatánál sem tudtam,hogy hol lesz itt izgalom vagy figyelemfelkeltés de nem sokkal később vágás és máris vietnámi háborúban vagyunk.
    Nah innentől már nem volt vontatott inkább döbbenetes és kegyetlen.
    Az a sokk és trauma amit el kell viselni a barátoknak elég durva.
    A vége után újranéztem ismét az elejét az esküvőig és hát egész más értelmet nyert így,hogy tudtam,hogy mi fog következni.

10/10
  • Klemice
    ritka a szuverén jog szóösszetétel használata...
    amit linkelsz az meg a népszuverenitás kurvaokos vagy, az érdekel, hol találkozott ebben a formában konkrétan vele, ennyi
  • tigeroo
    népszuverenitás

talált?
  • tommygear