106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sir Quno Jedi
    igen, elsősorban azokat olvastam
  • Tikal #56818
    Olvasod a SPOILER-eket is? Vagy mégis honnan veszed hogy hülyeség a film, eddig mindenki 8-10 pontokat dobált rá... de te tudod, csak azért se nézd meg!
  • Tikal #56817
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de miért is akarta volna egyértelműen lezárni? nem hiszem hogy az volt a célja a filmmel hogy a végén majd jót agyalhatsz, ez nem az a film, ez csak egy akciófilm, poénnal a végén, nem kell benne keresni az élet értelmét, teljesen rendben van szvsz. nem is vártam más befejezést, várható volt hogy ezzel fog játszani majd, álom vagy nem álom? inkább azon gondolkozz hogy miért látta a kislányai arcát, mert ugye ha emlékképekből építette fel az álmát akkor nem lett volna szabad látnia az arcukat :)
  • havasar
    Szellemíró.

Nagyon jó kritikákat kapott ezért már nagyon vártam hogy láthassam. Igazából nem csalódtam benne, egyrészt azért mert szeretem McGregor játékát másrészt mert elég hangulatosra sikerült. Szóval végig izgultad a filmet, próbáltál idítékokat találni a tettekre és magyarázatokat kerestél végig a film közben. De azért valahol mélyen, tudtam mi lesz a vége. És igazából már úgy a közepénél kitaláltam a végkifejletet. Igaz még voltak benne csavarok.
  • precision
    hát ha nem láttad a filmet, honnan tudod, hogy hülyeséget beszélünk róla? :D
    menj, és nézd meg, simán megéri a mozijegy árát
  • precision
    ja ok :)
  • Sir Quno Jedi
    Komolyan mondom, már nincs is kedvem megnézni a zeredetet! Annyi hülyeséget hordtok itt össze róla, hogy elment tőle a kedvem is. Amúgysem vagyok oda kaprióliért és már a tréler is nagyon szánalmas volt.
  • xxxpaulxxx
    Csak erről beszéltem:P
  • precision
    "nem érdekel" engem a magyarok véleménye sem, nyilván nem az alapján fogok megítélni egy filmet, hogy mások hány pontot adtak rá (jó persze azért annak van mondanivalója pl, hogy imdb -n, 500ezer szavazat mellett 2 ponton áll egy film :D)
    csak érdekelt, hogy az én ízlésemmel van e gond, mert nekem tényleg az egyik kedvenc Schwarzenegger filmem, a téma is jó, a sátánt játszó színész pl zseniális...stb., és eléggé le van húzva imdb -n
    de látom, hogy itt sem mindenkinek tetszik annyira... hát ez van :) emiatt nem fogunk összeveszni :D
  • precision
    akkor megint leírom :D az lett volna a teljesen hatásvadászmentes (deszépszó :D) befejzés, hogy:
    1. úgy pörög ott mint ahogy az álomban szokott, stabilan, gyorsan, nem inog meg a végén és úgy jön a *snitt*
    2. megmutatják ahogyan felborul
    mert (még egyszer leírom) ez nem az a fajta cliffhanger ami bármilyen filozófiai mondanivalót vagy "felsőbbrendű" tartalmat hordoz... ez csak egy idegesítő filmes kellék (ami nem méltó ehhez a filmhez), hogy nesze, most aztán fogalmad sincs, hogy mi van, és hiába gondolkodsz, hogy most vajon elborult volna e vagy sem, akkor sem fogsz rájönni az élet értelmére, mert NINCS FILOZÓFIAI MONDANIVALÓJA annak a ténynek, hogy most a valóságban vagy egy álomban volt e...
  • xxxpaulxxx
    Ajánlom, hogy ha véleményekre vagy kíváncsi, akkor a magyarokéra is érdemes adni... port.hu-n nem egy olyan filmet felhúznak, amit én gyerekkoromban imádtam, még ma is sírva röhögök mondjuk az ilyen vígjátékokon és imdb-n ilyen 5 körül kullognak:D
    Viszont azért ott is le szoktak húzni igényesebb filmeket, mert ilyenek a magyarok:D
  • Justil
    Most néztem meg a Farkasembert.
    Hát...rég láttam már ennyire bugyuta filmet. Max egy 3/10, bár ha vígjátékként tekintek rá, akkor talán 4 pontot is megér...

• tommygear
    úristen a cop out-nak micsoda szánalmas szinkronja lett
    heat-ből hogy lett ponyvaregény??
  • hapi
    Veled értek egyet, sztem is a befejzés csak egy plusz kikacsintás volt.

Egyébként pedig:

a Hangjából ítélve megállt volna, ha meg nem áll meg az csak túlbonyolított összeesküvés elméletekhez vezetne. Sztem nem volt előkészítve a fimben az a fajta vég hogy nem áll meg. Van így is min gondolkodni ha minden részletre választ akarsz.
  • Tikal #56805
    megint megkérdem:

szerinted mi lett volna kevésbé hatásvadász befejezés??? ha a valóság vagy az álom film befejezés teljesül? mégis mit vártál, hogy a végén fogsz gondolkodni évekig? ez nem az a film, egy lendületes akciofilm, kétesélyes véggel, nincs ezzel semmi baj szvsz
  • tommygear
    tudom h jó :D
  • stonesour
    De amúgy tényleg rohadt jó film, Edward Norton meg rohadtjó színész
  • tommygear
  • stonesour
    amugy kajak nem vagyok c

de most felröhögtem, ahogy berqaktad ezta mosolygó fejet :D
  • tommygear
  • motyodlee
    hát fenének sem bírtam lefeküdni, megnéztem a Martyrs-t
    hát az első fél órában azt hittem hogy valami irdatlan rossz lóra tettem, de sajnos a végén sem változott sokat a véleményem. Gondolok itt a japán horrorokat idéző hófehér bőrű, vörös sebekkel tátongó sovány alakokra, amik ha megjelennek máris 5fps-t esik a kép folyamatossága. Véresnek igen véres, durvaságokból sincs hiány, viszont egy jó darabig nem is látni értelmét (nem mintha később komolyabb értelmet nyerne).
    Jó pontként viszont feltüntetném azt a bizonytalanságot, ami olyan atmoszférát teremt a filmben, ami által a néző kényszerű módon a főszereplővel érezni képes.
    Aztán eljön a megvilágosodás egy halványabb pontja, mikor kiteljesedik a rendszer a sok vénhedt taggal (akik már 17 éve kíváncsiak a halál utáni történésekre). Az ő működésük szerintem már több sebből vérzett, mikor mártírokról beszélnek fennkölten, mert a mártírság önfeláldozást jelent. A szenvedő alanyok akiket a megpróbáltatások és a gonosz burzsujok lánchoz vertek szvsz nem önszántukból jelentkeztek.
    A film másik zavaró pontja, mikor felbukkan az adok is meg nem is effektus... Anna látomása - ha lehet annak nevezni - inkább semmitmondó, mint valamire is asszociálható. Úgy érzem, mintha a forgatókönyvet nem forgatták volna át elégszer a kezükben. A fent említett kételkedés jó pont, de a mártírság mint olyan nem nagyon passzolt a képbe... ürügy kell legyen ez a dolog, amit felhasználtak a fröcsögések és trancsírozások lefilmezéséért. Nagyon hatásvadász film, mutatja a befejezés is... 5/10
  • stonesour
    American History X

10/10

erre nincsenek szavak
  • precision
    ez is csak "kitaláció", semmi sem biztos
    nem lett elmondva, hogy a valóságban ilyen az álomban meg olyan
    az sem lett megmutatva, hogy a végén mi történt

mondom, én nem bírom az ilyen befejezéseket
    mások azt mondhatják rá, hogy hű, dejó, azta, sokkoló, lehet gondolkodni, miegymás
    szeretek én gondolkodni, nem arról van szó... de ez nem olyan dolog amin gondolkodni kell, mert akármennyire gondolkodsz nem jössz rá a válaszra, hogy:

SPOILER!!!!

valóság v. nem ill. elborul e a pörgettyű vagy sem... szal ez nem filozófia kérdés, ez nem olyan cliffhanger ami nyomot vagy vagy gondolkodásra késztet
    ez csak hatásvadász elem, szvsz.
  • Dean Winchester
    ah már annyian odavoltak az eredet című filmért +sokszor előkerült ,íme a cikk
    http://www.sg.hu/cikkek/75899/eredet_megvan_az_ev_legjobb_filmje
  • Tyler1
    Taxi 4

Eddigi legrosszabb, de azért így is nevettem párszor.
  • ROCKnROLLA
    Megvan. Vagyis remélem h az.:)
  • Sephi

Az allomban stabilan porog es nem mozog. Igen a vege a valosag volt.

• ROCKnROLLA
    Hoppá.:D Hol találtad? Akkor már linkelhetnéd azt is ahonnan a filmet lerántod (amelyikhez tartozik a felirat).:)
  • kaposi1
    "Eddig azért nem néztem meg, mert nincs hozzá magyar felirat".
    Biztos?
  • ROCKnROLLA
    Eddig azért nem néztem meg, mert nincs hozzá magyar felirat. De azt hiszem h olyan nagyon rengeteg szöveg nem lesz benne. Angolul is jól tudok, úgyhogy szerintem egy angol felirattal meglesem a napokban.
  • Tikal #56789
    Jégkorszak 3

ez a sorozat egyre jobb, szerintem ez eddig a legjobb rész, az új szereplőt nagyon jól eltalálták, és szinkron megint jó lett. :)
  • kaposi1
    Én már csak annyit kérdeznék hogy ehhez az emberpróbáló " alkotáshoz" létezik magyar felirat?
    Kíváncsivá tett az a leírás amit olvastam róla!
    Érdekelne hogy végig tudnám-e nézni azok után hogy láttam már egy s mást
    mióta filmeket nézek!
  • stonesour
    akkor nézd :D
  • ROCKnROLLA
    Az nem leszek, de pszichopata sem, mert már az vagyok:)
  • stonesour
    ne nézd meg mert lelkisérült leszel
  • motyodlee
    hát sajnálattal közlöm, hogy nem :D
  • ROCKnROLLA
    Hát elméletileg igen..

motyodlee: ne mondd h neked nem áll a cerka egy ilyen csuda lény láttán :DDD
  • stonesour
    mert az nem létezik
  • stonesour
    De akkor ezeket a kínzásokat tényleg elkövették??
  • motyodlee
    úúúgyvan baszmek... mégtöbb szemetet a népnek, így sincs elég