106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Victor1103
    Ugyan nem film hanem sorozat,de mindenkinek ajánlom a Katedrális című 8 részes minit. Nagyon jó története volt én ugyan nem olvastam a könyvet, de eléggé érdekelet a szereplők sorsa hogy végig lekössön. 9.3/10
  • tommygear
    2 perc alatt törölnék ha kamu lenne
  • Tyler1
    aha Sly jódolgában már twiterezik, sőt lelövi az összes poént a 2. részről, ha megunta akk nyomat egy cod4-et multiba, ott meg megkérdezi milyen fegyverrel nyírja majd ki Willist... -.-
  • tommygear
    http://filmbuzi.hu/archives/2010/08/29/stallone-twitteren-faggatja-a-nezoket/

:)
  • tigeroo
    scarface
  • Knabb
    Úttalan út: Komoly film, nem is tudom, hogy hogy nem láttam még :D

8/10

Repo Man: Sokan lehúzták, nekem tetszett, csípom az ilyen elborult filmeket, de nem tudom megnézném-e mégegyszer.

6/10

Cop out: Hát lehetne egyel jobb is... kicsit erőtlen... egyszer nézős.
    Spoiler: mondjuk nagy poén az idézgetős rész :D::D:D az tetszett.

4/10

Scarface: Hibátlan... sajnos, csak mostanában jutottam el odáig, hogy megnézzem, amit sajnálok is. De ez egy kötelező film mindenkinek.

10/10 nem is kell mondanom :)

Fekete villám: erre nincsenek szavak... :D:D Kb Pókember csak ruszkiban, egy repülő volgával azthittem meghalok amikor megláttam :D kb aznapra zombi lettem és meggárgyultam teljesen :D

kap egy 5/10et mert a sztori az nagyon sablon, csak a körítés más, viszont ennyire régen lepett meg bármilyen film is
  • tigeroo
    expendables:

spoiler

töménytelen akció, a sztori mint az eredetnél itt sem a világmegváltásról szól...a történetre OMG: hát nemtudom ki mit várt a filmtől, szerintem nem lett rossz a történet sem. egy szokásos(nak mondható) zsoldosakció ez is, mint a többi... csak itt sly megtalálja a saját elveszett "hitét" a lány képében, amit rourke hagyott meghalni. köbö erről szól a film. a többi csak mellébeszélés és körítés.

amúgy kicsit a watchmennel véltem párhuzamokat felfedezni a filmben (emlegetik a régi akciókat, a dicsőbb múltat, tudják kiöregedtek (SŐT! nemcsak mint szereplők... a "templomos" részben azért sly, svarci és willis között mekkora párbeszéd van már istenem :A?SD:S?D azért van önkritikájuk rendesen :)

a látványrészről nem beszélek. nincs miért. az csillagos ötös.
    poénok jók, stb stb stb.

egy jó film, nagyszerű szereplőgárdával. pont.
  • Totti5
    The Expendables

Egyrészt a szereplőgárda fenomanális, vannak nagyon nagyon jó pillanatok, jelenetek, másrészt valahogy nem éreztem az átütő erőt. A cselekmény zagyva valóban, se füle se farka, se közepe, és ez ki is hat az egészre, pedig pedig...

Legutóbbi Rambó/DieHard jobb volt / 10
  • tigeroo
    irónia...sry
  • Tyler1
    The Expendables

Sly hozta a lófasz sztorit, ostoba párbeszédeket viszont kiváló akciókat! Őszintén megmondva halvány lila gőzőm nincs h mi volt a cselekmény főszála, de elsőre a Rambo 4-ben sem esett le h ki kive van.
    6-6,5/10 minden esetre látni kell az tény!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de végre egy film ahol a jók életben maradnak, és nem klisézik el azt h a fekának vagy a kínainak megkell halnia. sőt Dolph is megmaradt úgyhogy happy end
  • sandor8206
    a téma végett, nem bírtam rövidebbet írni :-)
  • Sir Quno Jedi
    Cop Out

Közepesen szar. Jobb, mint egy esti krimi, de nagyon 1xnézős. Ennyi erővel lehetett volna baromi jó is (lásd. Uccsó CSerkész), de ez bizony erőltetett, vontatott, sótlan és unalmas volt. Nem is pontoznám.
  • Dean Winchester
    " kis élmény/érzésbeszámoló"

:DDDDDDDD
  • Montanosz
    The Expendables

ja jó pont hogy szinte minden "utolsó akcióhős" szerepel.
    a film nyilván tisztelgés a saját filmjeiknek amiken egy egész generáció nőtt fel, erről tanúskodnak a szétnyúzott videókazik amiket a haveroknál látok még mindig a könyvespolcon, bár videójuk már rég nics))
    8/10
  • Real13
    Olvasd el újra az egész kommentet. De hogy pontosítsak: tényleg nem egy nagy film az Expendables, de a nosztalgia eladja, plusz az is, hogy mostanában ilyen filmek nem készülnek, vagy csak kevés pénzből DVD-re. Így egyfajta unikum a film manapság, de azért olyan túlzottan nem jó: van néhány fölös jelenet, négy fontos karakter szinte felvázolva sincs, a beszólások, dumák lehetnének jobbak is. Erre mondtam, hogy ha a 80-as években jön ki, lehet, hogy csak legyint rá az ember, de most nagyon jól esett, hogy van még ilyen.
  • sandor8206
    uhhhhh, de király lenne a halálfejesfegyveres The Expendables plakát fémdobozosan:-)
  • tommygear
    szerintem énis megveszem majd
  • ProGabe #57968
    "Ennyi, film dvd-n megvevős"

remélem lesz valami fémdobozos változat, dombornyomott logóval :) ehhez a filmhez az illene
  • sandor8206
    The Expendables-spoilermentes kis élmény/érzésbeszámoló

Azzal kezdeném, hogy imádom az összes Sly,Arnold,Willis 80-as/90-es évek érájából származó akciófilmeket+persze az összes idetartozó egyéb klasszikust (Halálos fegyver, Van Damme filmek stb.), szóval kicsit elfogult leszek ezzel a filmmel. Tehát ez a film moziban nálam kötelezően nézős volt (lesz) DE sajna be kellett érni az R5-el, mert vártam vártam volna én még, ha egyáltalán belátható időn belül moziba került volna kis hazánkban. Gratula az összes forgalmazónak.

Na szóval a film, hát sajna kicsit csalódás, csalódás mert azt hittem, hogy újra sikerül összehozni egy újabb pusztítót vagy tango és casht DE rá kellett jönnöm, hogy ha ugyanazt akarom átérezni akkor muszáj vagyok berakni újra a pusztító dvd-met. Ez nem a film hibája hanem a világé és az idő múlásáé és saját magamé, mert felnőttem kicsit és az The Expendables-t nem 5-6 évesen láttam először, nem tudtam megnézni vagy 100-or és nem ezen nőttem fel, szóval nosztalgia faktor kilőve.

Teltek a percek és már-már féltem, hogy a várva várt film a földbe fog döngölni, mert nem fog meg, nem fog működni stb. hát szerencsére tévedtem!!! Ez a film minden akciófanatikusnak kötelező és nem azért, mert Sly,Lundgren,Li stb. akciózik benne, hanem azért mert egy tökéletes akció-film és az akció-filmet arra is értem, hogy nem "mesefilm", itt nincsenek repülő tankok (A-team), a tőlem 2 méterre álló ellent duplaszaltóval rúgom le (MI2), hanem odalépek és lebaszok egy parasztlengőt és bizony itt a 40 kilós csajokat ütik és nem fordítva (Salt).
    Furcsa ez a világ, 10-15 év alatt annyit változott, nem tudom megérteni miért nem elég az embereknek a mozivásznon a hősök (mert lássuk be Arnold és Sly filmek is túlzóak voltak, de nem voltak tele ilyen baromságokkal), miért kellenek "szuperhősök", ma már nem elég ha egy pisztollyal és nagy adag tökösséggel lenyírom az ellent, hanem tökéletesen kell kungfuzni, esetleg kocsival helikopter leszedni és persze legyen minél több parkour harcos a filmekben és lehetőleg mindezt egy 40 kilós törékeny csajszi csinálja, aki fél kézzel dobálja szét a bikanyakú férfiakat.
    Miért van szükség gumiruhába öltözött betmenekre és mutánsokra, miért nem elég egy alkoholista zsaru? Miért kell Indinek most már túlélni egy atomrobbanást? Miért kell szegény McLannek egy vadászgépen egyensúlyozni? Nem tudom, de én jobban szeretem a hősöket a "szuperhősöknél" és ezért lesz/lett a The Expendables nálam az utóbbi évek egyik legjobb szórakoztató filmje.

Magáról a filmről, a történet egyszerű lineáris, várható volt és ez így jó, erre nem is pazarolnék szót. A rendezés-Sly próbálta keverni a régi oldschool eksönt és fényképezését a mostani (ki nem állhatom) kamerarángatósgyorsvágásos hányadékkal, több kevesebb sikerrel sikerült neki egy elfogadható munkát letennie, tehát nem zavaró!
    + pont, hogy "R" besorolású filmet csinált, de nem öncélúan, nem a trancsirozással akart figyelmet kelteni. Főleg úgy hogy simán lehetett volna pg13 is nem úgy mint pl. Rambo 4 ami végig nyers volt, itt ha azt a 3-4 véresebb megoldást kiveszi, simán mehetett volna gyerekeknek is DE NEM, Sly tudta, hogy az oda kell és akkor inkább bevállalom és legyen "R".
    Magáról a színészekről, karakterekról
    Sly-még mindig a topon van s bár az arcán látszik az idő vasfoga, máson nem nagyon. Tökéletesen hozta a tapasztalt csapatvezetői szerepet, illett a szerep hozzá (magának már csak tudja mit kell írnia :-D)
    Statham-azért írom őt, mert a Sly-al közös jelentek nagyon passzoltak, jó volt az összhang köztük. Li valahogy nálam kicsit kilógott a csapatból, de neki is akadt egy-két jó jelenete, de persze itt is Sly-al kiegészülve. A feka és "barátnője" fasza volt. Coutur nem kellett volna, egyszerűen rossz színész, de még minimálisan is. Roberts jó volt gonosznak, bár nem tudta egyensúlyozni a jó oldalt, talán a 2. részben ez sikerül ha a pletykák valóra válnak.
    A végére hagytam a nekem legszimpatikusabbakat, úgy látszik Sly jó szerepeket írt régi haverjainak. Rourke karaktere és játéka fantasztikus, amikor a monológját mormogja egy gitár festése közbe, az a sablon lerágott csont szöveg is hatalmas az ő szájából. DE nálam Lundgren mindent vitt, igazi bunkó cool kemény zsoldos, mintha a tökéletes katonából copyzták volna ide át, csak több flegmasággal, az ő jelentei tetszettek a legjobban!!
    A hármas triumvirátusról (cameos rész) nem ejtenék szót, sok helyről hallottam már hogy erőltetett a jelenetük, hogy együtt legyenek a filmben, sztem NEM! A párbeszédeik, ugratásaik (ahogy az egész filmben egyébként) nagyon jól eltalálták. Az a pár snitt epic, ennyi!!!
    Nagyon nagyon ritka, hogy új filmeknél újranézést kívánnám a The Expendables-t ez valamiért megtörtént, újra nézés megvolt, egyszerűen azért mert jó volt nézni a filmet, az akciókat, az "öreg" akciósztárokat és azt, hogy itt a nagy leveri a kicsit. Igazi tökös akciófilm kemény legényekkel nem pedig topmodellekkel, nekik még mindig elhiszem, hogy egy diktátor és a hadseregük a fél fogukra sem elég.

Azért, hogy pár - is említsek. A zene valahogy nem illet a filmhez, nem passzolt. Néha kicsit olyan érzésem volt, hogy erősen meg lett vágva film, nem darabos (mint pl: a Babylon vagy utolsó léghajlító), szép íve van a filmnek a mellészállakkal együtt is, hanem egy-két jelentenél mintha érződne, hogy elkapkodott (pl: Li-Sly-Statham nézik a képeket) mintha túl gyors és rövid lett volna, vagy pl: Lundgren jelente is hiányzik ami a trailerben benne volt (széken ülve pofáz, valószínüleg Robertsel). Valószínű van benne valami mert komplett karaktereket, színészeket és jelentetiket vágták ki a filmből pl: Brittany Murphyt talán, meg valami srácot is.

Ennyi, film dvd-n megvevős (pedig már ritkán szoktam) tuti akciófilm!
    Azért megnéznék egy Arnold-Sly közös akciófilmet még, ki tudja :-)
    9/10
  • Blasta
    Hogy mivan?
    Azert gratulalsz a forgalmazoknak, mert nem volt a predatorsbol dvdrip amikor behoztak a mozikba es ezert kellett mozziban megnezned?
  • PetruZ
    Ajánlom megtekinteni a hozzá készült Burn-E c. kisfilmet is, egy mellékszál a kis technikus robot hányattatásairól, mialatt Wall-E és Eve odakint repkednek az űrben a hajó körül. Zseniális. :)
  • Tyler1
    Babylon A.D. szeptember 16.-tól a mozikban 2 éve láttam kb :D
    Magyarország én így szeretlek :D
  • Shep
    Nem túl jó film de azért 8 pont, meg csupa pozitívum érdekes paradoxon lett ez is :)
  • Shep
    Hát egyszerűek voltak, mint egy faék akció filmben jók, oda elég ez is :)
  • Sir Quno Jedi
    WALL-E

Leszámítva néhány "édi" részletet (ami a gyerekeknek nyilván bejön), ez egy abszolúte korrekt, 100%-osan profin kivitelezett animációs sci-fi szatíra. Erős 10/10. Külön értékelendő a visszafogottsága. Egyáltalán nem harsány, nem hatásvadász, nem giccses és nem magamutogató, mégis modern, látványos, és érdekfeszítő. Ríszpekta! Sok forgatókönyvíró/rendező tanulhatna tőlük.

(az eleje amúgy tiszta Fallout, van egy hangulata)
  • davidka003
    Miami Vice

Mekkora egy hulladék film. Unalmas, érdektelen sztori.
    5/10

Hívatlan vendég(The Uninvited)

Annyira ez sem jött, mert már láttam pár ilyen filmet.
    A csajok szépek voltak benne.
    6/10

Nem ide tartozik de akkor már leírom, hogy most végeztem a Harper szigettel, elég jó sorozat volt, 8/10.
  • stargatelost
    Haven

Akinek bejön, hogy több szálon fut a sztori, és oda-vissza ugrálnak az időben, annak nézős!

8/10
  • Dynamic
    Viszonylag gyakran járok moziba(kb. kéthetente), szal tuti, hogy ezt is megnézném, de az ilyen szarozás miatt sanszos, hogy ebből torrent lesz, hiába látvány film. Mellesleg a Predátort is csak azért néztem moziban, mert csak vacak, cam-es verziók voltak fenn. Gratulálok a hazai film forgalmazóknak.
  • wesker24
    The Expendables 10/9

Nagyon jó egy akciófilm rég láttam már ilyen jó akciófilemt mint ez !
  • Reg5
    Még több is sőt! A John Rambóval ellentétben itt van történet is.
  • CalebJoe
    nem neked ment
  • Reg5
    A poénok és párbeszédek épphogy jók voltak. A legnagyobb baj inkább az volt, hogy túl gyorsan vették be a szigetet, illetve azt az épületet, de hát istenem. Az akció viszont qrva jó volt :)

Nálam 9/10
  • tommygear
    vannak
  • CalebJoe
    Nálam is 9/10 színészek plusz Statham nagyon jól verekedett főleg a késes jelenetek jól meg voltak koreografálva.
  • tommygear
    http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2010/08/26/itthon_nyoma_sincs_az_expendables-nek/
  • Dean Winchester
    kb ezt írtam, csak ezek szerint nem küldte el :S
    szóval mindenki megnézte ?:S annyira várom én is de ezt a filmet mindenképp moziban szeretném megnézni :(
    egyébként ebben is vannak olyan durva jelenetek mint a john rambo-ban?
  • tommygear
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Budapestes poén mekkora volt már :D
    Meg amikor bejön Terry Crew az autómata shotgunnal :DDD
  • tommygear
    szerencsétlen magyar forgalmazók az életbe nem hozzák be... felesleges várni
    de ha valamikor mégis menne a mozikba én ott is megnézem majd
  • kanduhr
    The Expendables ; 4/5
  • [HUN]Crassus
    wtf mindenki letöltötte és megnézte?:D