106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • lonvard
    Mikor jön ki az utolsó Bosszúállók rész? Nem vagyok egy szuperhősfilm-buzi, de hát megőrülök már, hogy itt húzzák nem tudom hány hónapja. Még a végén kiderül, hogy rábuzultam a témára. Nem. Tiltakozom!
  • LasDen #102322
    Happy Death Day 2U

Jól sikerült folytatás lett. Újfent nem bonyolították túl a dolgokat, még úgy sem hogy behozták ezt a kütyüt magyarázatnak. Bár a gyilkos kiléte most nem akkora rejtély. Sem úgy hogy nem tudja az ember kitalálni, sem úgy hogy nincs rajta szinte semmi hangsúly. Inkább csak azért van, hogy legyen valaki, aki megöli őket. A megállítása nem igazán prioritás. De így is teljesen rendben van...

7/10
  • Bokafix2
    Nekem nem volt vele különösebb gondom, pedig ugye Sandler nem egy színészgéniusz. Nem vártam sokat, szóval nem csalódtam. 6-ot simán megér.
  • Jim Morrison
    Murder Mistery

Egy kicsit idegesitett az allando trash talk, de volt par jo beszolas. Legnagyobb elonye hogy szinkronosan elerheto.
    Kozepes film, Agatha Christie beutessel.

Hogy is volt? Ja igen:
    Adam Sandler/10
  • Zephyr Retiring
    Same Kind of Different as Me (Ugyanúgy más, mint én) 2017 imdb

Dráma, tehát könnyzve kacagásra nem is nagyon számítottam, de a könnyek azért így sem maradtak el. Slusszpoén, hogy ráadásul még megtörtént eseményt is ecsetelt, amit csak a legvégén a stáblista alatt tudtam meg.
    Röviden: egy megromlott házasság megjavulását követhetjük szemmel, csordultig emberi érzelmekkel aminek a mozgatórugója a szeretet.

Megtörtént események alapján készült filmeket nem szívesen pontoznék, mert az kicsit olyan, mintha magát az életet pontoznám.
    Egynek jó volt ma estére.
  • kutyakiki81
    Child's Play (2019)

Újabb felesleges remake, és ezen Mark Hamill hangja sem segít :D
    Chucky külseje szokható, de elég bárgyú. Azzal, hogy wi-fi kompatibilis nekem semmi bajom nem volt, elvégre 2019-et írunk. Történet, karakterek, és az egész úgy ahogy van gyenge. Pedig a vérrel sem spóroltak, de ez sem menti meg a filmet.

4/10
  • BenedekFeco
    Brightburn

A félresikerült "Zupaman" gyerekkori kalandjai. A sztori egy az egyben Clark Kent, csak fiatalon. Így kb semmi újdonság nincs benne az erőszakon és a "gonoszságon" kívül. De ezek viszont jól állnak a filmnek, nálam piros pontot érnek. A nagy filmgyártók is bepróbálkozhatnának ezzel az iránnyal a sok, poéngyáros-alsógatyás szuperhírók helyett.
    Lehetett volna egy csöppet pörgősebb, meg némelyik lebegős résznél (főleg a "drámai" utolsónál) kilógott a technikai lóláb, de nem volt rossz.

7/10
  • gombabácsi
    az enthiran című film gigazseniális, szenzációs. ő a főszereplője.
  • Kongy
    Nem, még mindig nincs meg sajna.. : /
  • Dynamic
    Jó, én értem mit akar mondani CSOCSO. Igazából nem is lényeges ki ez, hanem hogy ez a "valaki" sokkal szarabbul néz ki élőben, mint a filmjeiben. De amúgy így utólag megnézve ismerem én is a fickót, de csak YT-ról, ilyen gagyi videókból. Mindenesetre tény, a faszi nagy átváltozóművész. A legújabb filmjében pl. így néz ki:

Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.06.21. 14:01:44
  • hiper KOCKA
    Ideglelés Csernobilban 2012

Én ezt miért néztem meg? A sorozat után jó közelítéssel olyan volt, mint a Ferrariból átülni egy Moszkvicsba. Gyetlov tesztirányítási főmérnök nem lőtt ekkora bakot annak idején, mint ennek a filmnek a készítői.
    Kezdjük azzal, hogy az orosz ketrecharcos kinézetű pofa elviszi ezeket a szerencsétleneket Pripatyba (lehet nem így kell írni), mert milyen buli már telesugárzott szuveníreket hazavinni, meg bebarangolni a senki földjét, miközben felgyorsult pulzussal pislogunk a sugárzásmérőre. Pedig az eredeti cél Moszkva lett volna. Természetesen amerikai idiótákról van szó, akik először járnak Európában (és utoljára).

Rakjuk össze: horrorfilm, félkegyelmű szereplők, Csernobil... hát ez már csak jól sülhet el. Illetve sülhetett volna, ha nem lenne olyan sivár és ötlettelen a megvalósítás. Izgalom nem sok van, logikátlanság annál inkább.
    Az orosz túravezető hogyhogy nem tud a fura lényekről, akik ott élnek a környéken? Elvileg 5 éve vezet oda túrákat. Mit keres egy megtermett barnamackó egy panelház sokadik emeletén, ahol olyan keskeny ajtók vannak, ahol épp csak egy ember fér át? Hogy lehet, hogy 2-3 kilométer megtételéhez egy egész nap kell? Hogy lehet életveszélyben ennyit tökölni?

És a lények? Hát... azokat nem mutatják. Csak sötétben távolról, vagy sötétben közelről. Az eredmény ugyanaz. Gondolom nem volt túl sok zsé a makeup-ra, ezért igyekeztek kerülni a direkt konfrontációt.
    Gyetlov bácsi biztos nem lenne büszke ha látta volna. Mert hát egyedül csak a grafit az ami tényszerűen nem létezik, minden más igen... azaz vannak jó rendezők, vannak jó színészek, vannak jó forgatókönyvírók... csak valahogy ezt a filmet kerülték el mindannyian. Én meg belefutok és megnézem.

Egyvalamit talált el ez a film Csernobilból... a mellékhatásokat. Mert ugyanazokat a szimptómákat fedeztem fel magamon, mint a robbanás után kirendelt tűzoltók. A pofám éppen nem olvadt le, de émelygett a gyomrom, rámtört a hányinger, és elkezdett fájni a fejem. Elkezdett fájni azon a sok baromságon amit láttam. Most már muszáj elmenni oda, hogy kiderítsem az igazságot. És ha tényleg ott vannak ezek a kreatúrák, akkor megbocsátok a stábnak.
    Hiszen akkor csak dokumentumfilmet forgattak, és azért volt olyan unalmas, mert a valóságot láttuk. Viszont akkor meg hogy került ki az anyag és hogy nézhettem meg a filmet a neten?

Áh... bonyolult... inkább maradjunk a gyors felejtés mellett, és tegyünk úgy, mintha el sem készítették volna a fenti címmel fémjelzett alkotást. Vigyázat: veszélyes anyag! ☢️

2/10
  • dantor7
    Hja legközelebb csak ird oda hogy "nézzétek ez az a farok a legszarabb indiai akciófilmekből"
    és nem, nem ismerjük, a szar youtube videókban PONT nem nézem egy kicsit sem a szinészt, csak a "cselekményt" inkább, mivel úgymond szinészi játék nincs, akárki lehetne ott :D
  • Tikal #102311
    Szerintem már valami szar YT videoban biztos látta mindenki, de hogy nekünk most fel kéne ismerni azt nem hiszem, vagy bárkit is érdekelne hogy megöregedett, azért annyira nem nagy sztár az ürge errefelé, meg úgy általában :)
  • CSOCSO
    Azt ne mondjatok, hogy nem tudjak ki ez. Nem hiszem el. Ertem, ha egy filmet sem lattatok meg tole, igazszag szerint meg en sem de eleg sok idiota filmet csinalt mar es az internet tele van olyan videokkal amik ezokbol a filmekbol van kivagva. Pl mikor a sok klonja robotta alakul, meg 100 fegyvert fog egyszerre a kezeben 360 fokba maga korul es mindenkit lelo. Vagy mikor atugrik mindent a loval es atcsuszik egy kamion alatt ugy hogy a lot lefekteti a foldre...Most komoltan? Ettol fuggetlenul bollywood leghiresebb szinesze. kb 200 filmben szerepelt mar. Nem mondom, hogy szobrot kene emelnunk neki de nem hiszem el, hogy nem ismeritek.
  • Zephyr Retiring
    Köszönöm, ez pont megfelel egynek.
  • Kmarha
    stargatelost #102291

Teljesen meg tudom érteni ezt a véleményt is. Esélyes, hogy ezt a filmet vagy gyülőlik, vagy szeretik, de a "mehh" középszerű érzést, nem hiszem, hogy bárkiből kiváltana.

Én rettentesen élveztem, minden hülyeségével együtt is. Ha belemagyarázok, jobb az értékelésem, ha szó szerint ragaszkodom a filmben kimondottakhoz, akkor kevésbé. A jó élmény ettől függetlenül bennem megmaradt
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.20. 08:54:47
  • stargatelost
    I Am Mother
  • Zephyr Retiring
    Ajánljatok már valami ütős kis sci-fit megtekintésre plíz.
    Rég láttam már jót...
  • Zephyr Retiring
    Már megijedtem, hogy Jézus Krisztus az.
    Most hirtelen másik szupersztár nem ugrik be..
  • Mentol
    Ja, akkor tévedtem... Aszittem, ez a Béla a kocsmából. :-D
  • SzinesGeza
    Ne viccelj már! Legalább olyan híres mint ő:

• Tikal #102302
  • Kongy
    És ismerni kéne... ?
  • CSOCSO
    IMDB-rol szedtem a fotot es veletlen akadtam ra, mert nem erdekelnek a filmjei de szerintem mindenki ismeri ot csakhat a filmekben nem igy nez ki. Fogjatok a fejeteket mert ettol le fog esni:

Ez nem mas mint maga a super star Rajinikanth

ha nem ugrana be a nev akkor itt van rola egy kep Meg egy masik
  • Mentol
    Én tudom, ki ez, csak azt nem értem, honnan szedted a fotót?
  • RatBaG #102298
    eddie murphy
  • Dynamic
    Mert? Indián kívül ismeri egyáltalán valaki?
  • tigeroo
    ez valami digitális rajz? nemtom passz amúgy.
  • Count Adyn
    Én csaltam de nem ismerem :D
  • CSOCSO
    Ki ismeri fel ezt a csavot??? Csalni nem er!

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.06.19. 03:18:30
  • SzinesGeza
    Nekem az minden volt csak nem a "Szokásos". ;)
  • stargatelost
    Nálam pont ezért 1/10 az Us, mert ennyire megmagyarázta a dolgokat, és egyszerűen nevetséges nonszensz az egész :D
  • Sequoyah
    Solo: A Star Wars Story (2018)

Nem rossz film, de rettenetesen kozepszeru. A szereplok jok, de a tortenet nagyon osszecsapott, mar masnap nem is emlekszem hogy akkor mi is volt a lenyege. Igazabol egyaltalan nincs is sajat tortenete. Fogtak nehany tenyt az eredeti Star Warsbol ami Han Solohoz kapcsolodik, es a leheto legkevesebb energiabefektetessel csinaltak par osszekoto jelenetet hozzajuk, es ennyi a film.

Tipikus esete annak amikor ugy tuztek ki a megjelenesi datumat egy filmnek, hogy meg tortenete sem volt. Onmagaban nem lett volna sosem sikeres, csak a Star Wars logo miatt ert el annyit amennyit elert. Es igy "eloskodokent" nem ad semmit hozza a vilaghoz, hanem inkabb elvesz belole.
    Egy rendes forgatokonyvvel, es kicsit tobb fantaziaval jo film lehetett volna...

Egyszeri nezesre meg mindig oke, de ennel sokkal sokkal tobbet vartunk tole...

5/10
  • Lantee
    Na, ez a film tipikus esete annak, amikor valami nagyon-nagyon el lett szúrva, és akkor majd utólag elkezdünk belemagyarázni dolgokat.
    Legyünk őszinték, ez a film egy unalmas, vontatott, értelmetlen zagyvaság, ami még vacak is. A film második felét szó szerint kétszeres sebességgel néztük, és még így is kib*aszottul vontatott és unalmas volt. Az egész hemzseg a baromságoktól (dohányzóasztalhoz bilincselés...khm), és a végén a csavar meg csak még értelmetlenebbé, és rosszabbá teszi a filmet.
  • Kmarha
    amit tegnap kihagytam, hogy absztrakt filmmel van dolgunk. Nincs egzakt magyarázat a benne történtekre (próbál valami hasonlót adni, de ahogy írtam, az inkább csak zavaros és értelmetlen).
    Ellenben rengetek hasonlattal él, lépten-nyomon szimbólikával találhatjuk szembe magunkat, és a néző is jobban jár, ha nem fogadja el a tényleges magyarázatát az eseménynek, hanem megtartja a film által ihletettet misztikumot. Egyrészt az egyik főszereplő is állandóan egy felsőbb hatalom (Isten) létére és akaratára utal, de Jeremiás 11:11-je is egy állandó visszatérő elem.
    "Ezért így szól az Úr: Veszedelmet hozok rájuk, amely elől nem tudnak elmenekülni. Segítségért kiáltanak majd hozzám, de nem hallgatom meg őket."

Értelmezzük nyugodtan szabadon a filmet, remélem a rendező/író célja is ezt volt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.17. 07:03:25
  • Kmarha
    Us
    Mi

Anno egyetemen filozófián tanultunk Platon barlanghasonlatát. Nos, Jordan Peele meg csinált belőle egy horrort, a saját értelmezés szerint.
    Röviden, egy barlangban élsz, de a láttható világ ami számodra ott a valóságnak tűnik, csak a barlangban égő tűz és a mögötte létező valódi dolgok árnyéka csupán. De mi van, ha felszabadulván, kiléphetsz a napfényre, látni a tényleges valót? És mi történik, ha ez után arra kényszerítenek, hogy visszatérj a barlang árnyékvilágába? Vagy, ha ... meghagyom a spoilert a film számára.

Érdekes felütés, remek technikai kivételezés. A rendezés magabiztos, a kamera kezelés precíz, látszik, minden másodperce meg van tervezve. A forgatókönyv, hát.. elégé elborult. A történet, a szereplők reagálása, kicsit furcsa. Az észszerűség alá van rendelve a konfliktus helyzet generálásnak. Nagyon érezni kell a filmet, hogy élvezni lehessen. Úgy talán kevésbé fog zavarni.

A stílusa kicsit a klaszik 70-es és 80-as évekbeli horrorokat idézi. Az előbbiből a feszültség keltést, az atmoszférikus zörej zenét, latin nyelvű kántálást hozta át, az utóbbiból egy kicsit a trash, a "szórakoztató" és változatos öldöklési módokat. A karakterek a saját síkjukon mozognak, van a kicsit szeleburdi nagydarab melák, a szótlan, maszk mögé bujdosó fiú, és a kamaszodó, kevésbé lázadó magányos tini kislány. Na meg a zakkantnak tűnő, gyermekeit az utolsó vérig védő anyuka.

A film magyarázata elégé zavaros, szerintem felesleges is, a vége csavar pedig már-már a műfaj kötelező "meglepetése". Egy patront mindenképpen megér, mert az biztos, hogy nem szokványos, de a rendező korábbi filmjéhez képest, sokkal konzervatívabb. Horrorként kicsit döcögősen állja meg a helyét, talán az első fél órában működik csak a feszültség keltés, a további részére marad a trash.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.16. 23:30:42
  • CSOCSO
    Ha az I am mother low budget volt akkor a Project Ithaca no budget volt.
    3/10
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.06.16. 00:31:49
  • RatBaG #102285
    hol marad a rizs?
  • Kandurex
    Aladdin 2019

5/10 Will Smith elvitte a hátán

de mivel kapott a 92’-es legjobb mese ever esszenciájából

7/10
  • Bokafix2
    Mindig lesz egy olyan réteg (még a legjobb produktumok esetében is) akiknek nem fog bejönni. Mindenesetre látványilag, történetileg, tényleg nem semmi lesz, ha hihetünk az előzetes információknak. Na meg a szemünknek.