106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    ×××h. anding = h. ending, stukket = stukkert stb.. ×××
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.08. 10:13:54
  • Zephyr Retiring
    Arrival (Érkezés) imdb.

A film kb 87%-ában szart sem lehet látni mert vagy éjszaka van, vagy szürkület, bár tény, hogy nem is maradunk le semmiféle akciójelenetről.
    Ennek ellenére rühellem ezeket a félig szürkén látható képkockákat. A sci-fiket viszont komálom, így meglestem.
    Az ötlet jó, hogy a csaj látja a jövőt, de ez esetben meg kár feltenni a kérdést magadnak: "változtatnál e a jövődön, ha tudod mi fog történni?"
    Nyilvánvalóan vagy tudod a jövődet, vagy nem, de ha változtathatsz rajta, akkor nem is tudod.. Ha ugyanis többféle jövőbeni esemény "látomásaid" vannak, akkor az már inkább a fantázia világa. Tehát ha olyan szemmel nézem a filmet, hogy a csaj a jövőt látja, akkor okés a sztori, de ne tegyük fel a kérdést: "mi lenne ha?" Mert az lesz amit tudunk. Vagy látszódjon egyfajta víziónak a jövőből, de ez esetben meg érdemes több variációt is láttatni.
    Amúgy összességében mint idegen lény idelátogatós film..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy faszság volt, mert mi az, hogy a csaj menti meg a világot az összefogás ötletével. Mitől? hogy különböző országok értelmetlenül idegen tárgyakra lövöldözzenek?
    Amíg csak azokra lövöldöznek, nincs mitől megmenteni a világot. Nem is beszélve arról, ha a tojás izék meg tudják a jövőt, mi a f@sznak jöttek ide egyáltalán? Maradtak volna a seggükön odahaza, s akkor senki sem lövöldözik rájuk.

Há nem? Há de!
    10/6.

War Dogs (Haverok fegyverben) imdb.

Már az elején lelövik a poént, hogy megtörtént események alapján dobták össze. Kedvenc jelenetem:
    Amikor a dagi drogért beugrik a régi haverhoz, de nincs otthon. A néger utcagyerekek meg átb@sszák a fejét, hogy majd ők adnak neki olcsóbban is. Aztán egy kicsit elszabadulnak az indulatok, pedig a dagi csak játszani szeretett volna velük...
    Simán el tudom képzelni, hogy ez a valóságban is megtörtént pl.
    A finálé viszont tuti megjátszott happy anding volt. Ha stukket nyomok valaki homlokára, majd szánalomból elengedem, annak nem adok később sem egy valag pénz lelkiismeret furdalásból. Örüljön a kis dagi, hogy nem lőttem le.
    10/8.

Percy Jackson: Sea of Monsters (P.J.: Szörnyek tengere) imdb.

Jó kis fantasy...lett volna, ha a fő gonosz jólfésült selyemfiú nem full idióta: feléleszteni egy olyan szörnyet, aki mindent elpusztított maga körül anno, egy igazi f@szság. Mégis mit várt? Együttérzést? Hálát? Persze, hogy eledel lett a végén.
    A küklopsz is felcseszte az agyamat a napszemcsivel. Ha felveszi, akkor senki sem fogja tudni, hogy ő küklopsz? Plusz este meg már sz@rt sem lát benne.. A beképzelt harci pipikről meg már inkább nem is mondok semmit. De valaki lepofozhatta volna őket igazán, csak hogy érzékeljék már ki is a pasi. Egyszer nézős volt.
    10/3.

One Fine Day (Szép kis nap!) imdb.

Ezt is szépen lehúzták 6,5-re. Azért attól már csak GC és MP szereplése miatt is többet kellett volna adni.
    Ezeket a figurákat kevésbé profi színészek még rosszabbul adták volna vissza szülőként.
    10/7. Mert lekötött, de nálam ez is egyszer nézős marad.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.08. 10:09:00
  • hawkie22
    Hellboy (2019)

Ez most mi volt? Emlékszem még a Ron Perlman-féle Hellboy-ra, na azon legalább lehetett szórakozni, de ez? Az itteni Hellboy valami elmeroggyant, a legutolsó útszéli hajléktalan is szarrá veri, az "ügyet" is csak nagy nehezen göngyölíti fel. Szerettem volna "rendesen" megnézni, de ebböl csak egy gyors áttekeréses megnézés lett.

Max. 4/10

Spiderman: Idegenben (2019)

Na, ezen viszont jól szórakoztunk a haverokkal. Kellö mennyiségü humor, egy kis dráma, az akciójelenetek odacsapnak. Jól telt az a másfél-két óra. A stáblistás jelenet után pedig mindenképp várom a 3. részt.

9/10
  • kutyakiki81
    Fehér éjszakák /Midsommar

Már a rendező előző filmje is elég beteg volt, itt sincs ez másképp. A film baromi hosszú, 140 perc.... Ebből az első egy óra felvezetés, egy családi dráma, a helyszín és a szereplők bemutatása. Aztán valami olyan agymenés indul el amit nehéz megmagyarázni. Konkrétan fingom sincs mit láttam. Tudom bennem van a hiba, mert IMDB-n repkednek a 10 pontok, de tegye fel a kezét, aki őszintén azt tudja mondani : Igen, mindent értettem!
    Jó értem én az összefüggéseket a
    gyász, a szakítás
    és az ehhez tartozó képkockát, de ez egy kicsit sok volt.

Brutalitás is akad a filmben, és pár olyan jelenet ami közben kellemetlenül érzed magad a moziban.
    Sajnos ez nem az én világom.

3/10
  • kutyakiki81
    Yesterday

Danny Boyle-tól kicsit többet vártam. Az alapötlet nagyon jó, jópár poént szül, és az sem zavaró, hogy igazából nem kapunk választ arra mi történt. Én mondjuk egy shazam számkeresős poént elsütöttem volna :)

A Rocky nevű arc jól eltalált karakter, Ed Sheeran jól égeti saját magát, és amikor megjelenik
    Robert Carlyle mint John Lennon
    ott padlón volt a protkóm.
    Ez a rom-kom nekem valahogy se nem vígjáték, se nem romantikus film. Nézhető, de nem lesz klasszikus.

6/10

Utoljára szerkesztette: kutyakiki81, 2019.07.05. 19:42:37
  • Bokafix2
    Kolosi maga vallotta be, hogy ők vagdossák szanaszéjjel a filmeket, de lényegében úgyis mindegy... a fő, hogy így élvezhetetlenné válik az egész.
  • Zephyr Retiring
    Yesterday-t látta már valaki innen?
    Kivi vok.
  • MrAndree
    Általában nem a reklámok miatt vágják meg a filmeket, hanem hogy lemehessen korábban, alacsonyabb korhatárbesorolással. Illetve egyszer úgy olvastam nem ők vágják hanem már ilyen "TV kompatibilis" verziót vesznek meg.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2019.07.04. 00:01:13
  • extra sensory
    2000-es évek elején néztem az RTL-en egy akciófilmet. Vége lett, én meg olyan kurtának találtam, aztán elintéztem egy vállrándítással, majd pár hónapra rá kikölcsönöztem azt a filmet dvd-n, és akkor vált világossá, hogy a mélyentisztelt rtl-es kollégák, bizony vagy 20 percet kivágtak a filmből. Gondolom, hogy beleférjen az időbe a sok geci reklám. Akkor néztem utoljára RTL Klubot, meg úgy mindenféle csatornát. Képesek voltak kivágni a legjobb jeleneteket. Mi a szar értelme van így leadni egy filmet. Szégyen gyalázat.
  • repvez
    Hollandiában van szünet a film közben . ujratankolni és elvégezni a folyó ugyeket .

amugy Magyarországon pár moziban nem csak hogy nem adják le a stáblistát, de van amikor a filmet is megvágják, hogy beférjen a 2-2,5 orás intervallumokba a 2 vetités között.
    Legalább is én már jártam igy mikor megnéztem valamit moziba és később mikor már a tv is adta, akkor meg csak néztem, hogy erre a részre nem emlékszem és egyböl volt értelme a jelenetnek is .
  • BaliBoy
    Nekem csak azért szokott maradni mert a moziban olyan brutál sós a popcorn, hogy egy idő után már szó szerint marja a só az ajkaimat.
    Nem tudom miért kell ennyire túl sózni. Lehetne azzal magyarázni, hogy akkor többet iszik az ember, de elég ritkán van olyan szerintem, hogy valaki a film alatt kimegy még üdítőért.
  • Synchronous
    Attól függ milyen hosszú a film, meg ki milyen tempóban eszik. Nekem van hogy marad némi popkorn, mert nem eszek folyton. Van hogy fél órát is nézem a filmet mire eszembe jut, hogy enni is kéne.
  • SzinesGeza
    A stáblistánál valakinek van még kajája?
  • vérpocok
    Mindig lépek amint elindul a stáblista. Franc se fogja kivárni. Minek? Hogy 10 perccel tovább hallgassam a konstans asmr csámcsogást a mellettem ülőktől?
    Elviharzok a faszba, aztán majd a youtube-on megnézem a stáblista utáni jeleneteket amint felkerülnek. Úgyis felteszik mindegyiket. Egyszer maradtam, akkor is megbántam, mert egy kislány a kezemre borította a kólát.
  • LasDen #102348
    Mert nem mindenkit érdekelnek azok a jelenetek. És kb semmit nem veszítesz azzal, hogy nem látod...
  • kutyakiki81
    Pókember : Idegenben

Hozza az elvárt szintet, de se több, se kevesebb. Jól működik a humor, a látvány rendben van, és az elmúlt évek legjobb stáblista közbeni jelenete!!! Érdekes, hogy ennyi év után is vannak még, akik azonnal felállnak és mennek ki Marvel film végén.

7/10
  • Mirk
    Azért elég jól bírja 70 éves létére.
  • Zephyr Retiring
    Burnt (Az ételművész) imdb.

Filmnézés közben esett le, hogy ezt egyszer már korábban is láttam.
    Bár ez nem zavart abban, hogy végignézzem ismét..
    Ismerek személyesen is séfet és bizton állíthatom, hogy nem minden séf ilyen bunkó.
    Mert lekötött megint, legyen 10/7,5.
  • BenedekFeco
    Shaft (2019)

Avagy a SJW-k legújabb céltáblája. Az egész film rasszista, szexista, csöpög belőle a "toxic masculinity", fricskát mutat a gender őrületnek, (egy apa ilyet mond a fiának, hogy "egy férfi legyen férfi, mert csajok nem a millennials puncikat szeretik...illetve vannak olyanok is :) ") meg úgy általában páros lábbal száll bele a mai Pící propagandába és dob ki mindent az ablakon. Már ezért érdemes megnézni.
    A többi része sem rossz, csak az én ízlésemnek ez már túl vígjáték volt. Samuel L. Jackson egy kicsit pocakos, meg már öregszik, de még jól hozza a tipikus motherf*cker figurát.

6/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.06.30. 21:14:51
  • Jim Morrison
    Shazam

+1 az ""egyszernézős"" véleményre.
  • BaliBoy
    A Shazamhoz még annyit, hogy vesszek meg ha értem, hogy az IMDB-n miért van majdnem egy teljes ponttal jobbra értékelve mint a Justice League vagy a Batman vs. Superman.
  • BaliBoy
    Shazam

Se nem rosszabb, sem nem jobb mint az átlagos szuperhős film. Mondjuk ez nálam inkább volt "egyszernézős", de annak jó volt. Nem tudom miért, de valamiért a Deadpool-al akarom összehasonlítani. Valamiért a film nézése közben az ugrott be. De míg a Deadpool nekem nem jött be, ez viszont igen.

6/10

Overlord

Szintén "egyszernézős". Annak elment.

5/10

A nyomorultak (2012)

"...tudtam, csak nem sejtettem..." Tudtam, hogy musical, csak nem sejtettem, hogy minden átkozott szót énekelve mondanak benne. Ráadásul nem valami jó énekhangú színészek. Legalább is amíg nézni bírtam. 25 perc elteltével ránéztem, hogy mennyi van még belőle hátra... hát ha már csak úgy nagyjából 1 óra lett volna, akkor lehet végig szenvedem, de még akkor volt belőle hátra vagy 2 óra....
    Szóval kikapcsoltam a fa...

2/10
  • mégvadabbdisznó
    Knuckleball 6/10

A Reszkessetek betörők horrorváltozata.
  • hapi
    shazam 6/10

Vasárnap délutáni mesefilmnek elment, de nálam már rég kifulladtak a szuperhősök, és más jó filmeket se csinálnak a köpenyesek dömpingje miatt. Maradnak a sorozatok.
    Régen ajánlottak többen itt jófajta ázsiai vagy skandináv filmeket, hát most is rám férne...
  • Zephyr Retiring
    Akkor stargatelost javaslata alapján meg is ejtettem az épp ma 20 napos I Am Mother-t
    Egy lelkes vágós kollégámnak hála én már az első dvd verziót nézhettem idehaza Netflix híján..

imho:

Érdekes, bár nem új keletű a koncepció miszerint valahogy létre kéne hozni egy jobb, fejlettebb (tökéletesebb) emberi fajt.
    Hirtelen nem is tudom, hogy egyébként létezne e ettől humánusabb verzió is (mármint az emberiség intelligensebbé tételére), de végül is ez a módszer sem rossz. Mármint ha a bázison belülre születik az ember fia..vagy épp lánya mint esetünkben is történt..

Dobok is rá egy erős 10/8-ast, mert végül is tetszett ez a posztapokaliptikus világ, még így is, hogy a bázison kívüli képi világ elég szánalmas lett.
    Még egyszer köszönet a tippért és a félhivatalos dvd rip-ért az illetékeseknek.
  • Senna84
    Spider-Man (2002) Pókember - Tetszik, de nem nézném újra! Egyre jobban érdekelnek a Marvel-filmek! :DD
  • CSOCSO
    Latvannyal nem volt sok baj. Gagyi volt az egesz rendezes. A talalas. Idegesitett a ket azsiai akcentusa. Foleg a csaje. Sokszor nem ertettem mi a picsat mond annyira gaz volt. Semmi nem fogott meg a filmben. Se a sztori. Se a szineszi jatek. Se az akcio. Se a rendezes. Semmi.
  • Sequoyah
    Captain Marvel (2019)

Szokvanyos, de minosegi szuperhos sztori. Jol meg van csinalva, nincs ra rossz szavam, de azert erezheto kicsit hogy a Marvel mar rutinbol hozza be az uj szuperhosoket.
    A latvany jo, a sztori jo, a karakterek jok, bar egyik sem kiemelkedo. Az ellenseg
    legalabbis aki az elso feleben ellensegnek szamitott
    kifejezetten tetszett, van karakteruk, humoruk.

Ami nem tetszett az igazabol egy teljesen szubjektiv dolog. Jobb szeretem azokat a hos-sztorikat, ahol a foldrol, a szamomra megszokott korulmenyekbol indulnak, konnyebb veluk azonosulni. Itt most inkabb csak kapkodtam a fejem az elso fel oraban, hogy most kik ezek, hol vannak, mit miert csinalnak, nem volt kapaszkodo. Aztan ahogy a film soran helyukre kerultek a dolgok, ugy elveztem en is egyre jobban es jobban a filmet, a legvegen a csucsponttal.

7/10
  • Synchronous
    Mi volt a szar benne? Látvány? Sztori?
  • CSOCSO
    Godzilla: King of the Monsters

Hat ez nagyon gagyi volt. Hatalmas csalodas.

4/10
  • Sequoyah
    Lesznek vagy ugy millioan akik csak emiatt megnezik ujra. Amugy is ujra akartak nezni, de igy most mar urugy is van ra:)
  • BenedekFeco
    Van már 20-40-55gigás bluray is kint
  • Kojiro
    Most emiatt csúszik a bluray magjelenés? Vagy ott is kiadják ezt a verziót?
  • Dynamic
    A legvégén lesz valami új stáblista utáni, meg közben lesznek ilyen félperces plusz jelenetek. Összesen kb. 7 perccel bővül, szóval "baromira" megéri ennyiért újra megnézni egy 180 perces filmet.
  • Prof William
    Miben lesz ez bővített? Mennyi új jelenet lesz? Lehet tudni?
  • Jim Morrison
    pedig (webrip ha jol emlekszem) mar van
  • Mentol
    Én még a Cpt.Marvel-t sem látom.
  • lonvard
    Köszi a dátumot, akkor nem várom. De azért mennyire érződik, hogy ez az aranytojást tojó tyúkjuk, hogy ennyire nincs kinn a placcon még! :)
  • Jim Morrison
    még csak most jön a mozikban a bővített változat, hogy még több pénzt termeljen és lezúzza avatart

Digital HD
    Release Date July 30, 2019