106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Amúgy nekem minden idők legszarabb filmje a Nem vénnek való vidék. Hihtetlen hogy Oscart kapott... Ahhoz képest a Drive tényleg nagyon jó -
src flash közé...
-
-
SC-ről hogy tudtál beágyazni? :O -
Assassination Games
B kat. akciófilm JCVD és Scott Adkins főszereplésével. Nem volt annyira rossz, a sztori működőképes, a forgatókönyv is rendben van, de a kamera munka szar, a színészek nevetségesek, a vágás borzalom, néhány pár beszéd tök irracionális.
5/10 (Adkinsre rátalálhatna vmi komolyabb film is, simán jó lenne egy A-kat. eksön fsz-nek. na majd a The Exp. 2 után hátha...) -
Ha már... ;) -
Egyetértek!
Nálam is magasan a legjobb film, amit mostanában láttam. Simán 9/10, de mivel olyan zenékkel spékelték meg, ami nekem az egyik nagy kedvencem (dallamos szintipop), ezért tőlem a maximális 10/10-et kapja, mert hangulatilag még rádobtak egy jó lapáttal az zenék.
Szívesen néztem volna tovább is....
College feat. Electric Youth - A Real Hero (music from the motion picture DRIVE)
<em style="font-style: normal; display: block; width: 1733px; ">
</em> -
Abszolút semmi gond se azzal, hogy nem igazán jött be, se azzal, hogy nem egyezik a véleményünk. Komolyan, sőt, igazából sokkal jobban szeretem az ellenkező, de jól kifejtett véleményeket, halálra unnám magam, ha mindenki ugyanúgy látná a dolgokat, mint én... de itt a gond:
"rendes iparosmunka""
Iparosmunka??? Tudod, mire mondják ezt? A 12 egy tucat jellegű filmekre, amiket láthatóan a megszokott mintára próbáltak legyártani, kerülve mindenféle egyedi megoldást vagy sajátos stílust. Szerinted a Drive ilyen film? Mert akkor sorolhatnál nekem néhány totál ilyet, hadd érezzem már jól magam még néhány napig! -
Azért kérem ne túlozzunk már,lassan oda jutunk,hogy a filmtörténet legjobb alkotását láthattuk! :)
Azért ez igen messze van az igazán jó mozitól,hiába ajnározzák!
Persze lehet eme ínséges időkben valami megcsillant,de ez édeskevés nekem!
És nem azért ,mert lassú lenne,én kifejezetten kedvelem a szöszölős alkotásokat is. Csak nekem már sok volt ez a fajta netes lángolás,túlhypeolás. Ez tipikusan az a film,hogy még nem látta senki,de már elkönyvelték kultusznak,alapfilmnek,és egyéb jelzőket,mert pár kritikus vagy valaki meglebegtette.
Számomra 1xnézős alkotás,egy rendes iparosmunka.
De semmi gond,akinek tetszett,én örülök,hogy jól szórakozott rajta.:)
Csak kezeljük ténylegesen helyén adolgokat.
6/10 -
Ha nagy hülyeséget mondtam, javítsatok ki! -
Nekem is kedvenc filmem a Scarface. Legjobb::D
Riddick21 + a többiek, meg kell érteni vannak olyan filmek, amelyek nem tetszenek mindenkinek. Valakinek azért mert nem az a drámanézős, mert ő inkább az akciódús filmeket szereti (mint én, habár vannak jó lassú filmek is amiket öröm volt nézni.) Vannak azok akik inkább megnéznek egy ilyen "lassú" filmet és ők be tudnak nézni a film mögé, ezért tetszik nekik. -
"Annyira próbálod védeni, hogy erős a gyanúm...neked sem tetszett igazán. :D"
Ne haragudj, de ezt nem értem. Elmagyaráznád, miért próbálok védeni valamit, ami nem tetszett nekem? -
Rottentomatoes-on a jelenlegi állás:
154 kritikából 142(!) pozitív, azaz a vélemények 92%-a.
Ugyanez nézőkre lebontva csak(?) 81%, de 18.635-ből!
Ezzel még mindig nem azt akarom mondani, hogy hülye, akinek nem tetszik, de nehogy már az érezze rosszul magát, akinek bejött :D -
Lantee #64996 Te, azért agyvérzést ne kapjál már, mert pár embernek nem tetszett az általad isteninek talált film.
Annyira próbálod védeni, hogy erős a gyanúm...neked sem tetszett igazán. :D -
hm, egyre jobban várom, főleg hogy pl. a scarface az egyik kedvencem és a megjelenésekor is hasonlóan megosztotta az embereket. én bizakodom. -
A Drive-nak hangulata van, stílusa, egy tökéletesre komponált összképe. A tempója nem olyan, mint a Transformers 3-nak, ez tény. A készítők bátorkodtak feltételezni a nézőről, hogy képes lesz elvonatkoztatni a szokásostól és nyitottabban áll a kérdéshez. Nyilván nem az ilyen hülyékre alapoztak, és ahogy nézem, be is jött. Cannesban nem osztogatnak akárkinek díjat a legjobb rendezésért, arról pedig senki nem tehet, hogy néhány agyhalottnak nehezére esik értelmezni egy filmben az elvonatkoztatott dolgokat, illetve ha már valamit nem rágnak a szátokba, akkor az jelzésekből nem tudjátok kikövetkeztetni.
A már említett Transformers filmek a nézői ostobaságra alapozva próbálnak szórakoztatni, míg egy Drive mondjuk úgy próbál elmesélni egy történetet, hogy annak több értelmezést is hagy, így a film több szinten is működik. Ha a szereplők nem mondanak semmit, csak néznek egymásra, az már rossz? Lehet, hogy olyan típus mindegyik, olyan hatások érték őket az életükben, amiért kevésbé beszédesek. Értem én, hogy nektek az a film, amikor a legnagyobb akciójelenet közepén röpködnek a poénok, de akkor mi a fasznak ültetek be erre?
Adva van az internet minden hülyének már, lehet tájékozódni, sehol nem ígértek pörgős akciófilmet. Mindenhol azt mondták, hogy noir hangulatú, lassú tempójú erőszakos művészmozi. Ehhez a leíráshoz képest kifejezetten pörgős film egyébként... -
Lehet, hogy nem szórakoztat a szó hagyományos értelmében, mint pl. az X-men, de az biztos, hogy a lassú folyása ellenére, nagyon szuggesztívnak találtam. Hiába a túlnyomórészt pozitív kritika, biztos, hogy nagyon meg fogja osztani az embereket. Már csak amiatt is is, hogy sokan inkább hagyományos akciófilmet várnak, nem pedig drámát. -
"és hogy lehet egy történet lassú?"
Szerintem vagy 20szor biztos eljátszották azt hogy a csávó szemezett az asszonykával, szemezett a kiskölyökkel és még mit tudom én kivel és a végén mindig elmosolyodtak. Hogy ennek mi értelme.. Jó ne legyen akciófilm de így konkrétan a 100 perces filmből 20-30 perc a nagy semmi meg a helybenállás -
Lantee #64991 Azért a kritikusok is megérnek egy misét!
Én azért megvárnám, míg tényleg tömegek látják és értékelik a filmet. Utána az a 93%,8,8 sem annyi lesz, ezt garantálom.
El kell ismerni, hogy Ryan Gosling nagyon jó színész, de azért ne lássunk bele olyan dolgokat, amik nincsenek ott. Egy moziba szórakozni, kikapcsolódni járok. Ebben a filmben számomra semmi szórakoztató vagy kikapcsolódást nyújtó nem volt. Ellenben volt egy elképesztően unalmas, lassan csordogáló tucattörténet, és 3-4 hányingert keltő jelenet.
Jöhet nekem akármilyen kritikus, belemagyarázhat bármit, számomra akkor sem ez jelenti A MOZIT! Ha már valamit meg kell magyarázni, hogy miért jó, ott már eleve gubanc van.
Amúgy mindenkinek igaza van, ízlések és pofonok. -
ne viccelj, keserű szájíz a létező összes filmnél van, de ne mondd, h egy abszolút kritikanyertes film nem érdemel meg egy moziba beülést. valljuk be a számadatokat elnézve jóval kisebb arányban csalódhat az ember ebben, mint egy cgi tömeghulladékban :)
amúgy is virágzik az undorító, látványbuzi mozitársadalom, ne ijesztgessük el az embereket egy esetleg valóban egyedi, ötletes, jó filmtől. -
Még szerencse, hogy a RottenTomatoes.com vagy IMDB.com reprezentatívabb képet ad, mint az sg.hu. Mert előbbin van az említett 93/7-es arány, míg az imdb-n ez 88/12.
Hangsúlyozom, ez nem jelenti azt, hogy valami jó, mert nyilván mindenkinek más jön be, van, akinek a Transformers a filmművészet csúcsa, nincs ezzel gond. De hogy valaki büszkén hangoztassa, mennyire nem fogja meg, ha valamibe sikerült némi tartalmat, egyediséget vagy minőséget csempészni, az kurva gáz.
Arról nem beszélve, hogy itt már az is menő, ha valaki nem tájékozódik. Nem ilyen filmre számítottak? Mi alapján számítottak más filmre? A trailer messze van a pörgőstől, a kritikák többsége említést tesz arról, hogy a tempó nem a Fast Five-é.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy nem tetszik valakinek a Drive, hanem azzal, hogy idióta indokokat hoznak, és még mellette engem néznek hülyének, amiért arról a filmről merek pozitívan nyilatkozni, amit a New York Times-tól az origo-ig minden létező sajtó az egekbe magasztal... -
vass17 #64988 Nekem az arányok egy kicsit másnak tűntek, ezért mondtam, hogy inkább otthon. Ahogy korábban írtam nekem is tetszett, csak sokan nem erre számítanak. -
"van akinek nagyon tetszett és van akinek nagyon nem"
Ja. 93%-nak nagyon tetszett, 7-nek nagyon nem.
Ha otthon nézi valaki, mennyivel lesz jobb? Tipikusan moziba való film. -
vass17 #64986 Azt tudni kell, hogy van akinek nagyon tetszett és van akinek nagyon nem. Szerintem mindenki ennek fényében döntse el, hogy érdemes-e beülni a moziba érte, nehogy keserű szájízzel jöjjön el:)
Otthonra viszont mindenképpen ajánlott, ha kijön. -
Drive
9.5/10
Nem igazán tudtam előtte, hogy milyen filmre számítsak (nem láttam az előzetest se), tucatfilmre számítottam.
Ehhez képest egy órási filmet kaptam, végig odaszegezett a székhez. -
Drive - imdb: 8.8, rottentomatoes: 93%
ööö...annyira akkor mégsem lehet szar. -
Most félretéve azt a tényt, hogy mindenkinek más tetszik és "ízlések és pofonok", meg a többi ilyen szar, azért nehogy már az legyen a hülye, akinek tetszett 2008 Oscarosa, vagy a kritikusok többsége által már szeptemberben az év filmjének titulált Drive.
Amúgy a Drive nem hasonlít a No Country for Old Men-re, direkt ki is emeltem, de úgy látszik, hiába. Teljesen más jellegű film, nálam egy kaliber a kettő, ami a gyengébbek (akikből itt kibaszott sok van, mert olvasni nem tudtok) kedvéért azt jelenti, hogy egy magasságban, egy színvonalon van a kettő. Ezt leszámítva nem sok közös van bennük.
#Lantee: mindennek oka van, de attól, hogy én kifejtem neked, te még nem fogod érteni. Az erőszakos haláloknak is megvan a maga oka, akár több is, elsőként pl. az, hogy a halál nem egy szép és csendes, békés dolog, és akkor sem az, ha a te amerikanizált agyad szeretné, hogy az legyen.
Halálukban az emberek nem mondanak ízes monológokat, hanem szétloccsan a kibaszott fejük.
Te láttál egy olyan filmet, amiben a golyó nem válogat, és már el is kezdted forgatni a fejed. Mit várhatna tőled egy nem-mainstream film? -
hapi #64982 Kösz hogy felhoztad a no country for old man-t majdnem beültem rá moziba... -
akkor valszeg nekem se fog tetszeni. pl szerintem a no country for old men inkabb a 10 legrosszabb film koze tartozik... a magnoliaval egyutt -
Lantee #64980 Ne erőltesd, nekem sem jött be. Arról nem is beszélve, hogy miért kell annak a pár embernek Fűrész filmeket meghazudtoló módon meghalnia? Ha ilyet akarok látni, akkor horrorfilmre ülök be. -
Mert ez nem egy akciófilm. Ki mondta, hogy pörögni fog?
...és hogy lehet egy történet lassú? -
Drive
Na akkor most az én kritikám következik:
Színészi játék jó. Zene jó. Rendezés jó. Kép világ jó. Ha minden jó akkor hol a bibi? Ja hát kb olyan lassú a film története hogy megalszik a tej az ember szájába-__-
5/10 -
Drive
A nagyok között kezd. No Country for Old Men, Miami Vice, Heat... Ezek a címek jutnak eszembe, de nem hasonlítható egyikhez sem, talán egy kicsit a Miami Vice-hoz. Viszont egy kaliber ezekkel!
Amúgy sokan szerintem félreértelmezték a dolgokat, bár a film attól még ugyanúgy működik, mivel a stílus adja a lelkét. A kritikák túlnyomó többségével azon a ponton vitatkoznék, hogy ez az egész sztori a nőről szól. Szerintem ez egy marhaság. De majd ha mindenki látta már, akit érdekel, akkor megvitatjuk, lusta vagyok itt spoiler tag-ezni. Annyi legyen elég, hogy a drive szót sem csak a "vezetés"-re használják Mármint a jelentése nem csak autóvezetésre utal.
Lényeg: all-time best of lista átrendezve, ez a film egy dal, egy vers egy megszállott emberről, egy igazi hősről. Tökéletes.
10|10 -
ezt a filmet el is felejtettem, de tényleg jó volt -
ZZ88 #64975 Splintered
Erre is véletlenül bukkantam, ekkora rakat szar filmet, fájdalmasan fárasztó és értelmetlen volt.
2/10
Az imbd túloz a 4 es osztályzattal. -
ZZ88 #64974 Ben X
Véletlenül kapcsoltam erre a filmre, megérte megnézni.
8.5/10 es, zseniális befejezéssel. -
vass17 #64973 Leginkább a hangulata miatt.
Illetve pozitívum volt két általam ismert sorozatszínész feltűnése is: Bryan Cranston (Breaking Bad) és Christina Hendricks (Mad Men).
-
Alien Anthology
Alien - 9/10 - Nyomasztó,parás de mégis nagyon jó.A képernyő elé szegezett végig és nagyon gyorsan eltelt az idő a nézése közben.
Aliens - 10/10 - A négy rész közül magasan a legjobb.Jó a történet végig,érzelmeket kiváltó szereplők,szépen kidolgozott kellékek,díszletek,zenék és Bishop karaktere is emel még a szinten.
Alien³ - 5/10 - Az előzőeknél sokkal gagyibb az egész.Buta,sokszor szánni való karakterek,látvány is sokszor nevetséges pedig jóval később készült mint az 1-2.Sigourney Weaver nélkül nézhetetlen lett volna.
Alien: Resurrection - 7/10 - harmadik részhez képest fejlődés de első kettőtől jóval elmarad.Ripley flegma nézései,beszólásai nem túl szimpatikusak.Az alienek meg nagyon komolytalanok a fémes hatású nyálcsorgatásukkal.
-
Inquisitor #64971 Dobhatnál privátot hol találtál reá.
Egyébként szégyen, hogy ez se jött ki nálunk soha :( -
Stranded (2001)
http://www.imdb.com/title/tt0283015/
Sci-fi filmekkel nem árasztanak el minket, nemhogy független sci-fivel. Hát most itt van egy. 2000-ben a két nagyprodukciós Marsos filmet meglovagolva (Mission to Mars és a Red Planet), gondolom én legalábbis, a spanyolok (de angol nyelven leforgatva félig angol színészekkel) is betámadtak eggyel.
Egy Marsra induló hajóról van szó, amely miután eléri a bolygót, a leküldött kabin benne a hatfős legénységgel lezuhan. A levegő, víz, energia nem lesz elég mire jönne a mentőcsapat pár év múlva, így túl kell élni valahogy....
Elég amatőr módon indít a film, de utána már minden rendben van. Fel lehet fedezni több hasonlóságot az említett két filmmel, de ezt be lehet tudni a téma és a helyszín adta korlátozásnak.
Végig lassú folyású marad, de nem unalmasan, hanem inkább odaszegez a képernyőhöz, hogy mégis mi fog történni velük, és milyen titkokat rejt a bolygó... De nem árulok el többet, nézzétek meg, ha egy jó kis Marsos sci-fire vágytok :) Úgysincs sok belőle.
(felirat van, tegnap jött ki, a filmet megtalálni már nehezebb dolgom volt...)
7/10