106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LoSA
    Élve eltemetve
    6/10
  • Sir Quno Jedi
    De, de ezen nem veszünk össze. :D
  • Szabi84
    Lost nemfos!
  • Qwerty4
    A halál kamrája (La Chambre des morts, 2007):

"Sylvain és Vigo éjszakai kocsikázása gázolással ér véget. A két jó barát az áldozat mellett egy táskát talál, benne kétmillió euróval. Az állandó anyagi gondokkal küszködő haverok úgy gondolják, ha már így alakult, miért ne tennék el a pénzt. Így ahelyett, hogy értesítenék a rendőrséget, megpróbálják eltüntetni a holttestet. Ám a zsaruk mégis feltűnnek a környéken. Az elgázolt férfi ugyanis egy elrabolt kislány édesapja volt, aki a váltságdíjat vitte a rablónak. Az ügyben Lucie, a kétgyermekes rendőrnő nyomoz, amikor hamarosan elrabolnak egy újabb gyereket." (port.hu)

Bejött ez a francia krimi-thriller. A sztori jó, a megvalósítás is. Csak az a baj, hogy túl hosszú volt.

8/10
  • Laresh
    Okés, vettem.

Csak olyan furcsán hatott számomra.

• Sir Quno Jedi
    Nem kötekedésnek szántam, eleve ott a szmájli. Csak uncsi mindenhol ezt hallgatni a tigris és tárkányról, hogy mééé röpködneeeek vazeee... :D Na én ilyenkor azt szoktam volt mondani, hogy lehet nézni a fos LOST-ot, ott nem röpködnek, mermá lezuhantak, pont... :DDD

Amúgy sem konkétan rólad írtam, hogy fikáztad, az egy általános példa volt, szemléltetésképpen. Szóval veled kapcsolatban nem hangzott el kritika részemről, így megsértődni sem kell szvsz.

• tomsolo
    :DDD
  • Laresh
    Most mért kötözködsz?Nálad ez a default?Ha már jedi van a nevedben, legalább kis hajlandóságot mutass, hogy a békességre törekszel.....

Sehol nem fikáztam, a fákon repülést, csak megemlítettem, mert valakinek nem jön be, magam részéről nagyon csipázom az ázsiai mondavilágot,a Tigris és Sárkány is nagyon tetszett.

ps: ha nem kötözködésnek szántad, akkor te se vedd ezt annak, de kérlek, legközelebb moderáld magad jobban.
  • tomsolo
    Én szerettem azt is, meg a Jet Li Hősét is.
  • Sir Quno Jedi
    Az mér baj, hogy a fákon ugrálnak, meg repülnek össze-vissza?! Náluk ez van a legendáikban, hagyomány. Az Csodaszarvason sem bukhatnak ki mások, akkor mi sem kritizálatjuk az ő mondavilágukat/művészetüket. :D

Ez pont olyan, hogy akiknél a fehér a gyász színe, nem állítasz oda lefikázni őket, hogy már meg mérnem feketében parádéznak a "tahók".
  • Laresh
    http://www.imdb.com/title/tt1718199/

Wu xia, mint a címéből sejthető wuxia film, de nem az az elszállt fajta mint a hidden dragon, ahol a fákon ugráltak :)

Aki szereti a jó bunyókkal vegyített drámát, annak ajánlott igazán.
  • gombabácsi
    5 évvel ezelőtt volt jobb posztapoc film? A címüket kérem. :)
  • morcosqtya
    Én most 2 filmet ajánlanék:

The Road (Az út)

Posztapokaliptikus road movie a hiperrealista stílusból. Apa és fia elindul a világégés után, hogy túléljenek, miközben a fiú tanulja az alkalmazkodást az emberekhez és a környezethez (már erre a világra született, nem ismeri a régi világot) az apa (Viggo Mortensen) megtanul alkalmazkodni az apa szerephez ami új fénybe kerül itt, fiának pedig átadni annak a felelősségét és kötelezettségét mi az: embernek maradni.
    Kannibálok, fagy, szürke kipusztult vidék, menekülés, csend, eső, éhség, rettegés, remény és reménytelenség.
    Messze a legjobb posztapokaliptikus mozi az utóbbi 5 évből. Depressziósoknak és emósoknak nem ajánlom.
    10/10

* * *

One Point O (Paranoia 1.0)

Cseppet beteg film, méltó a címéhez.
    Egy magányos szoftverfejlesztő főhős, egy nyomasztó sötét bérház, beteg szomszédok, egy mesterséges intelligencia kisbabafejben, szex-játék virtuálisan, kamerák és egy csomag. Egy üres doboz amiben nincs semmi.
    Főhősünk egy nap kap egy üres csomagot, majd minden nap egyet..
    Miután elég érdekesen kezd alakulni körülötte a világ (szomszédok viselkedése, hangok, látomások stb) elkezd nyomozni de egyre kuszább lesz minden.. mi is a valóság? Létezik-e valóság vagy csak paranoia? Végül már mindenki gyanús...

Az a fajta film ami (amellett, hogy sci-fi / thriller) kb 15%-ban művészfilm, azaz nem fog bejönni mindenkinek aki a tiszta földhözragadt akciót szereti.
    Az Eden Log-nál kevésbé művészi és elvont, de egy Mátrix-hoz képest kékharisnya.
    Nálam 8/10 (hangulat 9, színészi játék nem mindenhol tetszett..)
  • Redmer
    A gondozoo (Zookeeper) 2011
    Van benne pár jó poén. 6/10

A harcos (The fighter) 2010
    Korrekt életrajzi film, Christian Bale nagyon jó.
    7/10

• Qwerty4
    Eden Log - A titokzatos faj (Eden Log, 2007):

OMG, ez mi a f*szom volt? Rettenetes zagyvaság az egész, ráadásul unalmas is.

1/10
  • tomsolo
    Ő a te embered! :D
  • Qwerty4
    Zsákutca (Dead End, 2003):

Ez jó volt. Rejtélyes, hangulatos, sötét, elgondolkodtató. És néha vicces is, a karakterek miatt.
    A végén utána is kellett olvassak, hogy most mi a fene van, mert érthetetlen volt.

9/10
  • Qwerty4
    A halál után (Unrest, 2006):

Gondoltam kicsit jobb fog kisülni ebből a 2 órás horrorból, de sajnos nem. A helyszín, a boncterem elég jó volt, de a gyilkos hulla elég unalamsan gyilkolászott. Nincs igazából emlékezetes jelenete ennek a filmnek. Néha elég véres meg undorító is, de ez nem elég. Egyetlen parafaktora a filmnek az volt, hogy nem tudhattam majd a hulla hogyan támad, lehetett volna valami meglepetés is, mondjuk megmozdul vagy valami kijön belőle, de semmi.

5/10
  • Tyler1
    Leon, a profi

Kimaradt az életemből eddig, mert azt hittem, hogy ez valami buta francia akcióvígjáték. De hát jó film ez, néha kicsit bealtatott, de tetszett - a vége főleg. Renot nagyon bírom, de sztem tök egyarcú színész, minden filmjében ugyanazokat a fejeket vágja akár dráma van, akár poén. Mondjuk haldokolni és meghalni egész jól tud, mindig megsajnálom.
    Natalie Portman meg hibátlan volt akkor is, és azóta is :)
    7/10
  • Guren
    a múltkor is linkelt srác beszél róla egy keveset

• bcrics
    Én csak ezt találtam, de ez nem mérvadó,
    http://popkult-hu.blog.hu/2011/10/16/paranormal_activity_3_filmkritika
    , de ha megütné a paranormal entity színvonalát akkor nagy baj nem lehet.
    Szívesen venném inkább annak a második részét.
    Várjuk még a Human Centipide 2 is:P
  • Jim Morrison
    pont most akartam iirni, hogy nem tudna e valaki adni egy linket, ahol le van iirva az egesz :D tud valaki linket adni? :p
  • bexinho
    Szerintem is elég rossz volt :| 4/10 (4 pontot is csak azért adtam, mert a sötétközépkort szeretem)
  • bcrics
    Paranormal Activity Legújabb részét látta már vki?
    vélemény?
  • Tatyla
    Sean Bean-t megkérték a Game of Thrones szünetében hogy ugyan ugorjon már be erre a forgatásra,nem nem kell átöltözni ,így ahogy van :D
    szerintem az egész film egy kalapfosószilva/10
  • kanduhr
    :DDDDD
  • Seth
    Én kacsintgatnék, nem nézne ki hülyén
  • kanduhr
    Ötletem lenne, de senki nem fizet érte, hogy megosszam és abból film legyen.
  • Guren
    nem tudom, mivel lehetne feldobni az egy helyben állást.
  • kanduhr
    Nem. Csak akkor kreativitás is kellene a film elkészítéséhez.
  • morcosqtya
    Nincs mit! :)
  • Effe88
    candyman(kampókéz)
    10/8

kb 9-10 éves koromba láttam
    most újra megnéztem
    nagyon jó kis horror film!!!
  • Redmer
    Fekete halál(2010)
    Lassú,gyenge akció,érdektelen történet.
    5/10 csak mert nem aludtam el rajta
  • dragonyss
    megnéztem belőle pár részletet és lehet, hogy mégiscsak ez az a film...milyen fura az emlékezet...
    Köszi a segítséget! :)
  • Guren
    mert gagyin nézne ki, ha csak állna egy helyben.
  • motyodlee
    szerintem is azért döntenek így, mert az látványosabb, a sztereotípiák miatt jobban is értelmezhető, mintha csak néznék, hogyan sodródik fényszórókat kirobbantva a kocsi a szakadékba.
    talán egy kis dialógussal helyre is lehetne lökni a megtörtént abrakadabrát.
    de én is jobb szeretnék, már egy anti-hadonászós telekinézises filmet, mertén is pont a star wars miatt mindenkiben jedit látok akik ezt csinálják :D az pedig már ugye nem ugyanaz a galaxis
  • Totti5
    Mert a dzsedik is úgy csinálták:D
  • kanduhr
    Sose értettem, miért kell a legtöbb szupererőről szóló filmben/sorozatban az elmével való tárgymozgatásnál a kezet is használni. Ha nem szorítom ökölbe a kezem, akkor nem lehet összeroppantani a kocsit?:)
  • motyodlee
    ó, kösz srácok a segítkezést :)
  • morcosqtya
    Pedig erre nagyon ráillik az Álomküzdők. TV-ben adták anno. Ha jól emlékszem Alex-nek hívták a főhőst, és a vége felé egy pokol hangulatú vonatos jelenet elég látványos és anno félelmetes volt.
    Volt benne főhősnő és szexjelenet is, meg szemrehányás.. (miután gép nélkül és falon keresztül is be tud lépni már Alex a lány álmába).
    Kb 20 éve láttam de akkor vagy 3x.

De itt egy trailer:

trailer_1

film 1/7