106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Simán lezárhatták volna a 3-dik részt DE NEM tuti lesz 4-dik rész mert direkt ugy irták meg a forgatókönyvet hogy pont a legvégén cszesszen el valamit az egyik szereplő ami miatt számithatunk egy 4-dik érszre is majd ! -
Átok 1 jó volt a legdurvább az Átok 2 volt az engem is befosatott rendesen a 3-dik rész meg már túl eröltetett volt ! -
Na jó, volt olyan amikor cserélnem kellett alsóneműt, de én hülye mindig akkor akarom megállítani a horror filmeket (magyarul közel hajolok a monitorhoz) amikor jön az ijesztős rész, és ekkora felugrok a plafonig az ágyról:DDDDDDD -
Átok 1, 2, 3:
Hát én nem tudom:DDDD Végül is elment egynek.
7/10
Másnak a véleménye? -
Wrong Turn 4 / Halálos kitérő 4:
-Nagyon vontatott lett, már látszott rajta hogy nem sok újat kitalálni a fogyatékos családról, bár a helyszín új lett.. de ez nem sok új színt vitt bele a sorozatba.
- Sok olyan történés van benne, aminek semmi valóságalapja és már-már idegesíti az embert a hülyeség.
- Még rosszabb az, hogy mind a 4 rész ugyanúgy végződik.
3/10
Nem ajánlom. -
Mindkettőt nézd meg, de ha csak egyet választhatsz akkor elsősorban a Carpenter-féle 1982-es verziót érdemes.
(ha nagyon elvetemült vagy akkor a 82-es verzió inspirációjául szolgáló 1951-eset (Howard Hawkes rendezésében) is)
(Who Goes There? c. novella (1938) alapján készült)
rövid áttekintő
1951 - The Thing from...
IMDB - The Thing (1951) -
Mindegyiket, egymás után. Ha sorrendbe akarod,akkor 2011 először,mert az az előzmény, utána a 82-es -
aki nem latta egyik Thinget se annak az eredeti ajanlott inkabb vagy jo az uj is? -
Lantee #66300 Halálhajó (EVENT HORIZON) egy verhetetlen klasszikus, IMÁDOM! :)
"Liberate Me" -
The Thing (1982)
Szerintem partiban van, vagy talán jobb is, mint az Alien.. Szuper feszültségkeltés, mai napig vállalható trükkök, jó karakterek, telitalálat.
9/10
The Thing (2011)
Lehet, hogy dobott volna rajta, ha közvetlenül előtte nem nézem újra az eredetit, de ez valami bődületesen szar. Súlytalan karakterek, akik hullnak, mint a legyek, Dead Space szerű monszta kergeti a népet ide-oda, pikk-pakk leölnek mindenkit, aztán az endcredits alatt megtudjuk, hogy került az első film elejére a kutyát kergető kopter.. (amin a film által elegánsan elfelejtett szereplő puffogtat!!! :DDD)..
Uncsi, nem is ijesztő, hangulat zéró...
4/10 -
Ezt nem tudtam hogy a Pandorum is kis pénzből jött létre létre, ezért még inkább igazam volt hogy nem azért gagyi az Apollo hanem alapból gyengére sikerült.
Ja meg ott van még a Halálhajó na az még durva sci-fi horror psycho baromság de nekem tetszett:) -
Lantee #66297 33M dolcsi nem sok, még a Final Destination 5 is kapott vagy 40misit.
De azért egy Pandorumban vagy egy Dennis Quaid és egy Ben Foster, ettől lesz (számomra) 'A' kategóriás. Mivel 99%-ban egy sötét űrhajó belsejében játszódik, érthető is a "kis" költségvetés.
Az Apollo 18 5M dollárja viszont kicsit érthetetlen. Hogy vajon mire költötték?? -
33 M dollár.
Pandorum budget -
ha jól tudom, a pandorum sem készült sok pénzből. de lehet, hogy tévedek. -
Szemantikai kérdés, hogy hol húzod meg a "műfaj" kifejezés értelmezésének határait.
Akciófilmen belül is van több "műfaj", vagy tekintheted egynek az összeset, rajtad áll.
Rajtad kívül viszont sokaknak feltűnt (fel is fog) a különbség sci-fi horror-on belül a nagyköltségvetésű "A" mozi és a mock / docufiction között..
(különbséget lásd: "Tükrök" és "Blair Witch Project" is horrorfilmek. De nem ugyanaz a műfaj. "Insidious" és "Paranormal Activities" is horrorfilmek. Nem ugyanaz a műfaj.) -
lófaszt sci-fi horror mindkettő csak más költségvetés bár ez nem ok hogy gagyi legyen -
A két film két kategória.
Műfajon belül (bár szigorúan véve a műfajuk sem ugyanaz).
-
Lantee #66291 Nem tisztem védeni az Apoolot, de a Pandorum egy 'A' kategóriás nagyjátékfilm, ez viszont egy kis költségvetésű áldokumentum. Mivel más-más műfaj, mások az elvárások is. Nekem kielégítő volt, amit láttam, de én is jobban örültem volna, ha a sztoriból csinálnak egy igazi jófajta 'A' kategóriás cuccot. -
Ebben most egyet kell hogy értsek veled, nem hiába kapott 5.4-et az imdbn, ha már modern sci-fi horror akkor már inkább Pandorum nekem az jobban bejött mint ez már a kategórián belül. -
Apollo 18
Uber gyenge, kiszamithato minden helenete.
Csavo villog a vaksotetben a kamera vakujaval, hogy lasson vmit.
Egyertelmu mi fog tortenni...
A csako all a krater mellett.
Egyertelmu mi fog tortenni...
Csavo veszi a masik a kamcsival kozelrol.
Most tenyleg.... Milyen meglepi johet most? Lol
2/10 -
dzsagon #66288 nézd meg az eredeti francia verzióját e filmnek, sokkal jobb -
A negyedik
a Hatodik megjelenese utan er vmit a film, az elott csak egy gyenge smallville kopia
varom a folytatast -
hanem hogy? atombomba? na jol megleptek most... kipusztultak, ez a lényeg, hogy hogyan nekem az mindegy :) -
commissioner #66285 a többiben nem így pusztult ki az emberiség, mint ahogy ebben utalnak rá, többek között ezért volt váratlan -
én nem tudom, ez nem volt akkora csavar, persze csak annak nem aki látta a többi filmet... annak ez nem meglepő :D -
The next three days-hez hasonló filmet tudtok mondani? Akcióthriller, amibe nem lövik szarrá egymást minden 2. percben, nem ugrik el a realitástól, és mégis izgalmas? -
Lantee #66282 Másodszori nézésre tűntek fel nekem olyan apróságok, amik elsőre nem, pedig szorosan kötődnek az eredetihez. PL. A TV-ben egyszer épp az űrhajósokat mutatják; aztán amikor a kissrác szórja az újságot, érdemes megnézni a szalagcímet...stb. ;) -
Köszönöm mindenkinek, OK, képben vagyok és igen, MOST MÁR emlékszem! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sőt, a végén a Föld körüli "repülés" kis grafika is mutatja, mi történik... -
commissioner #66280 Igen, erről van szó.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez egyértelmű utalás volt arra, h rövid időn belül ki fog halni az emberiség, de a majmok nem.
Persze ez így leírva biztos nem olyan drámai Zilognak, csak akkor számomra nagyon király ellenpontként hatott a happy end-hez képest :)
-
Ja, lehet akkor ő volt, már nem emlékszem az arcokra -
lehet tévedek
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A dagi csávó felkeresi a főszereplőt, de véletlen a szomszédhoz megy be, akit le is tüsszent így elkapja a fertőzést. Ő a pilóta. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egy repülőteret mutatnak és asszem egyik pilótának elkezd vérezni az orra(mint a dagisrácnak), ennyi, ebből akármi lehet :D Valszeg az emberek nagy része emiatt hal majd ki és utána törnek világuralomra a majmok -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!remélem nem az, hogy elfogy a gyógyszercucc és a majmok visszahülyülnek...
;) :D -
spoilerezd be ide lécci, mert nemrég töröltem le és 2 másodperc bevillantás miatt hadd ne foglaljam a sávszélt! köszi! -
Lantee #66274 Adj neki egy esélyt, szerintem is klassz volt!
Főleg, ha csíped az autentikus(?) NASA dumákat, cuccokat. -
hm.... amcsi forumon mindenki lefikazta.
Lehet megnezem megis. -
Apollo 18: 8/10 kb ilyennek képzelek el egy jó sci-fi horrort.Ez a film az Alien óta az egyik legjobb ebben a műfajban szerintem. -
The thing (2011)
tetszett, nem tudom miért lett annyira lehuzva itt ott, szerintem jo film volt. jók voltak a párhuzamok az előzővel, hogy hasonló szituk alakultak ki :) A végét pedig jól összefűzték az eredetivel, ennio morricone zenéje pedig még mindig the best :)
8/10?
Splice
ez valahogy nem jött be, nem tudom miért, de nem :)
6/10
-
commissioner #66270 Rise of the Planet of the Apes
Elképesztő, h milyen csavart raktak a végére! Ilyet még nem pipáltam! :D Az "utolsó utáni" jelenet a csavarral nálam hatalmasat dobott a filmen! Pedig ahogy olvasom most a véleményeket a neten, sokan meg se nézték azt a bizonyos "utolsó utáni" jelenetet, vagy nyilvánvalóan nem értették meg, mivel szerintük egyszerűen azzal ért véget a film, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a majmok bementek az erdőbe, az emberiség meg élte tovább az életét a megszokott formában, úgy, ahogy azelőtt, szóval minden happy.
9/10 -
nyugodt lehetsz, jó film. nem az a sablonos vígjáték, eddie murphy meg kárpótol a hiányosságokért is.