90
Car tycoon
  • vizsoj
    #90
    Üdv !

    Azzal nincs is bajom . kifut a kocsi gyártás leáll offolom a gyárban az eladást de a kereskedőnél nem tudok új model eladását berakni csak az első négyet hajlandó árulni V1 röl nem tudok váltani pl V2 ha ha megtelt a 4 eladási hely.
  • Kotomicuki
    #89
    Üdv!

    Szerintem úgy, ahogy a gyártósoron is váltasz, csak ezt a kereskedésben teszed. Lehet, hogy akcióval ki kell szórni a raktárkészletet.

    Nagyon régen játszottam már vele, ezért nem biztos, hogy így van.
    A #84-ben írt dolgokat ajánlatos beszerezni, ha azóta nem javították volna másként azt a hibát. Emlékeim szerint az autók pár évtizeden belül megtöltik a térképet, így hosszabb kampányt nem is érdemes kezdeni, sajnos.
  • vizsoj
    #88
    Sziasztok !

    Megvettem a játékot (car tycoon) de egyvalamit nem értek . Hogy a nyavajába lehet kivenni a kereskedőtől a régi modellek árusítását ?
    tud valaki segíteni nekem ebben ?
  • Windforce
    #87
    Sziasztok!

    Engem erdekelne a Car industries, de se megvenni, se letolteni nem lehet.
    Valaki esetleg tudna adni linket?

    udv.
  • csuszi
    #86
    nálam is rendbejött ha valakit érdekel még...
  • kuzsee
    #85
    hát azért akadtak gondok...de most kint van rapidshare-en a C. Industries...akit érdekel sztem szedje le
  • kuzsee
    #84
    Az 1.28as angol patchel és http://www.sevenm.hu/download/patch/ct_map.zip ezzel (a mapok cseréje) nekem nem volt rossz a játék. Nem dobált ki, és az autó modellek is rendben voltak. Én is szívóztam a cabrio hibával...de most már jó
  • Opelfan
    #83
    Szívesen paraszt!
  • [HUN]FaTaL
    #82
    dokumentumok mappába teszi ha jól emlékszem bár baromi rég játszottam vele
  • Welgor
    #81
    Aki ismeri a Car Tycoon játékot, az megtudja mondani hogy hol találhatóak a save fájlok a játék mappájában, mert éppen törlés elött áll ez a régi ocska játék!
    De ha netalán pár év mulva újra telepítem, ne kelljen elöről kezdenem.
    Erre kell a save (magyarul: mentés, mentett fájl) fájl...[gun][#falbav][#fejvakaras]]]
    Elöre is köszönőm...
    Welgor (sürgös kérdés)
  • shimee
    #80
    Hello
    Nem tudjátok véletlenül a car tycoon-nak amit torrentel szedtem le mi az a kibontási kódja vagy mi a fenne? köszi előre is !
  • Opelfan
    #79
    Nekem is kiírt valami ilyet anno, de azt hiszem nem volt winamp a gépen se Media Player lényeg, hogy miután feltettem csomó kodektől kezdve ezeket is utána ment... nem tudom ez lehet-e a gond nálad
  • kisgyapi
    #78
    Helló. Ha még vagytok nem tudja valaki, miért nem jó a játék?
    Elindul a game, az átvezető képsorokat is meg lehet nézni, de amikor a cég nevét kell megadni és a logo-t kiválasztani, a következő hibaüzenetet írja ki:
    "No MCI Device open!" Talán az xp lenne a hibás mert az van fönn. Remélem nem de ha még is van rá megoldás? Előre is köszönöm.
  • Pluskast
    #77
    Nem ez a kijelentésem arra vonatkozott, hogy nekem is a gyári cd-m van és még is bugos a játék. Ergo a patch semmit nem ér.
    Ja és anno utánna néztem még a hazai gyártóval is felvettem a kapcsolatot. Kijelentették, hogy tudnak a hibáról de nem áll szándékukban kijavítani.
    Hogy nekem erről mi a véleményem az részlet kérdés. Akkor kimérgelődtem magamat meg elküldtem kultúráltan a jó anyukájukba az itteni céget. Ma már nem érdekel mert ott porosodik a polcomon. Csak egy tényt közöltem.
  • Opelfan
    #76
    Nem igazán értelek miért nem folytatod, hogy szvsz..., számomra kissé kétértelmű a dolog, hogy a játékról vagy esetleg rólam van meg a véleményed?! Nem kötekedésképpen csak nekem a "..." mintha azt sugallná, hogy nem hiszed, hogy nekem gyári nyomott cd-n van meg a két progi.

    Vagy Te úgy gondolod, hogy egy eredeti nyomott cd nem lehet hibás? Bocsi nem hibás hanem eredetileg rosszul leprogramozott? Márpedig van ilyen ezt bizonytja az a kis cetli is ami a magyar nyelvű dobozában van: "a gyártó nem vállalja a felelősséget az esetlegesen bekövetkezett károsodásokért" addig el se hittem, hogy memócím probléma hazaküldheti a vinyót... Nekem a Traffic Giant is eredetiben van meg (ma már inkább múltidőben beszélek róla sajnos...) és nem működik Xp alatt sőt mégcsak megfelelő patch sincs hozzá, jobban járt az aki letöltötte angol nyelven mert azzal legalább lehet játszani most is. Szóval semmit nem jelent az ha hivatalos verziód van egy játékból.
  • Pluskast
    #75
    Aha. Eredetiben van meg és még is bugos. szvsz.....
  • Opelfan
    #74
    Kedves Bull ezekszerint Te tényleg nagyon szerencsés ember vagy. Nekem megvan mind magyarul mind angolul (gyáriba) és él a hiba mindkettőben. Bár az alapján amit leírtál biztosan nem csodáról vagy hatalmas szerencséről van szó hanem sokkal inkább verziószámbeli eltérésről :), ezekszerint volt olyan angol verzió is ami már javított. Mondjuk a verziószámát azt leírhatnád nekünk mint segítséget.

    Mondjuk ha valaki nem tudja beszerezni sehonnan ezt a verziót akkor itt is segít az a dolog ami mindenütt tud segíteni: pénz. Meg kell venni a Car Industries-t annak aki ezzel a játékkal akar játszani bug nélkül, három hete láttam a Tescoban 4000 Ft-ért.
  • Bull
    #73
    Hát,akkor lehet hogy én vagyok az egyetlen szerencsés ember a földön,de nekem a magyarban benne volt ez a bug,aztán mikor beszereztem egy angol verziot,megszünt a dolog.Szoval nekem hibátlanul müködik,és ezek szerint én vagyok az egyetlen ebben az országban aki látta a teherautokat és van-okat.A szomoru az,hogy én meg már nem játszok vele mert meguntam.Nektek meg kéne,de nincs.....
  • Opelfan
    #72
    Emberek nem kellett volna nagyon sokat visszaolvasni de leírom mégegyszer:
    VERZIÓTÓL TELJESEN FÜGGETLENÜL a bug benne van a játékban! Lehet angol lehet magyar, és hiába cserélgeted ki a MAP mappa tartalmát nem ér semmit! Próbáltam én is... Az 1.28-as patch pedig azért van, hogy ne feküdjön ki a vinyód a játéktól (bővebben a 64. hsz-ben), és a cabrio bug pontosan ugyanúgy megmarad!

    Válaszom a Cabrio bug-ra: 1952-ben érdemes elindítani a játékot mert akkor még minden kocsi gyártható azonban idővel eltűnnek a teherautók és a VAN-ok de megmaradnak a Cabriók azaz újakat LEHET FEJLESZTENI, maradnak a sportkocsik is sőt az összes többi is az előbb említett kettőn kívül!

    Tehát félre értés ne essék: NINCS PATCH ami ezt kitudná küszöbölni kb egy éve már ezt az utat végigjártam és arra jöttem rá hogy a MAP mappába kicsomagolandó dolgok az angol verziót a magyar verzió küldetéseire alakítja át, azaz a kezdetekben gyártható modelleket cseréli ki a magyar verzió kezdetekben gyártható modelljeire, lehet ez értelmetlenül hangzik de nem tudom másképp mondani(fejlesztés nélkül egyből sportkocsit lehet gyártani némely küldetésnél, magyarnál pedig kisautót vagy valamilyen más kevésbé értékeset). Ezért szoktam azt mondani, hogy a magyar verzióval egy kezdő meghal akinek nincs semmi tapasztalata.

    Ha valakinek ez így nem tetszik akkor annak a Car Industriest ajánlom bár ott is vannak bugok de nem olyan durvák mint a Car Tycoonban. A 65-ös hozzászólásomat annyiban egészíteném ki ezzel kapcsolatosan, hogy azóta rájöttem még egy bugra ami érzésem szerint a Car Tycoonban is megvan, még pedig az az észrevételem, hogy (pontosan nem tudom az összeget) 630.000.000$-felett nem lehet menteni!!! Hogy miért:(innentől csak azoknak akik legalább alapszinten tudnak programozni) érzésem szerint rosszul deklarálták a pénz változóját ugyanis Integer-be milliárdokat (tudtommal 3 milliárd körül képes tárolni bár most nincs kedvem kiszámolni pontosan mennyit) is lehetne menteni, itt viszont az említett összegnél túlcsordulás történik a játék hibaüzenete szerint...
  • targa6269
    #71
    Hát nem tudom. Feltettem az 1.28 az patchet ami angol. De egy idő után csak pici kabrió még a furgon is. Vagy e téren van különbség a "küldetés" és a "végtelen" játék között?
  • llord
    #70
    Szivessen
  • radeer
    #69
    Joh, pont most akartam megnézni ezt a játékot és olvasom milyen hibák vannak benne...én rögtön feltettem a patch-t remélem megoldja ezt a hibát. Köszi a linket.
  • llord
    #68
    PATCH: Ha egy idő után csak kabriókat tudtál gyártani, akkor itt az ideje, hogy letöltsd ezt a fájlt. A zip fájlt a Car Tycoon 'map' könytárba tömörítsd ki, ahol felülírja a régi fájlokat.

    http://www.sevenm.hu/download/patch/ct_map.zip
  • Pluskast
    #67
    Ez egy bug ami a magyar verizó szépséghibája. Patchet nem adtak ki hozzá. Próbálkozz az angol verzióval.
  • targa6269
    #66
    Sziasztok!

    Annyira unatkoztam, hogy feltettem ezt a játékot. Öszintén szólva tetszett is. Csak ugy tünik mintha egy fél nap alatt kijátszottam volna. Van egy csomó pénzem és de még mindig 1952 es modelleket gyártok. Bejőtt ez a buta cabrió bogár forma és még a furgon is ugy néz ki. És emiatt nem tudok betörni új piacra. Így az ellenfeleket se tudom kiszorítani. Aztán ha valamelyik cég kiír egy pályázatot, hogy autókat venne és én vagyok az egyedüli pályázó, meg adok közel 40% kedvezményt akkor honnan tudom hogy megynyertem e?
  • Opelfan
    #65
    Bárkinek aki szeretné megszerezni a Car Industries-t:

    7000 Ft-omba került mire kiszállították. 5900 a game +szállítási költség. Megrendelni pl a cd galaxistól érdemes mert nem két hét hanem max 2 nap a kiszállítási idő ugyanannyiért, mintha máshol bizonytalan ideig (2 hétig) várnál!!! Ja és letöltéssel ne is próbálkozz, senki nem simeri! Vagy aki igen annak nincs meg mert ő is keresi.

    Szóval a lényeg: Pontosan ugyanúgy néz ki a játék mint a Car Tycoon, sőt! a pályák is pontosan ugyanazok egy kicsit feltupírozva. 1894-től 1950-ig induló missönök is ugyanazokon a pályákon játszódnak mint az 1950-től és a 2000-től indulók. Ezek a missönök táblázatos formában vannak, három oszlopban. Van olyan dolog ami kellemesebb illetve van olyan dolog ami kicsit gyengébb mint a Car Tycoonban.

    Pozitívum:
    Ami jó, hogy nincs szükség patch-re azaz komolyabb bug nélkül működőképes a progi, nincs memócím probléma betöltésnél mint a Car Tycoonnál patch nélkül. Gyengébb gépen mint amilyen nekem is van (1.2 Ghz, 512 Ram, GF TI 200) nem szaggat! Ugyanezen a konfigon a Car Tycoon akad. Van szép esőfelhő is a játékban ami beleúszik és elsötétíti a látóterünket. Ennyi a grafikai frissítés...
    Kellemes meglepetés, hogy a játék során, az ellenfelek már új típusokat is piacra dobnak, nem csak a kezdetek kezdetén gyártott autókat értékesítik a játék végéig, folyamatosan fejlesztenek, így a konkurencia, valóban konkurencia.

    Nem is rossz nem is jó:
    a gombok helyzete megváltozott, nem igényel különösebb megszokást, ugyanaz mint a CT-ban, illetve kettő új gomb is van, ezekkel a flottavásárlókhoz illetve a roncstelepre lehet ugrani. Kicsi időbe telt mire rájöttem, hogy 8.1904 az 1904 8. hónapját jelenti. Ez ugye másként volt a CT-ban.

    Negatívum:
    A feltuningolt pályáknak hála van lehetőségünk valamivel több gyárat vásárolni, illetve úgy vettem észre egy két pályán több autószalont is tudunk vásárolni. Ez idáig OK csak az nem, hogy a játék legfeljebb 8 autószalont képest lekezelni. Idáig no problem. Csak ha már van 10 db vagy még több szalonunk akkor pontosan ugyanúgy kell fizetni az ottani értékesítőknek akár áll bent eladó kocsi akár nem. Eladni egy szalont természetesen nem lehet. További negatívum, hogy a bemondó hangja egy hermafroditáéhoz hasonlít... sokkal szebb volt a CT-os néni hangja, nem is beszélve arról, hogy vagy angolul vagy magyarul beszélt, itt ha magyarra állítjuk a játékot akkor is megszólal szlovákul (cégünk veszteséges), valamint keveri az egyterűt és a kabriót (amikor a konkurencia piacra dobja valamelyiket). További hátrány, hogy az OK gombokról eltűnt az OK felirat, nem írja, hogy milyen anyagból készül a karosszéria stb ehelyett egy 0 van a rublikában...?!?!?! érdekes... az autók egyéb alkatrészeire nézve szintén zenész... csak kitalálni lehet, hogy mechanikus befecskendezés vagy injektoros egy motor stb mert azt németül vagy szlovákul írja már nem is tudom pontosan. A kocsik neveinek hosszát (sajnos jelentősen) korlátozták pl az autóimat Hugornak nevezem de pl Hugor Minister már nem fér ki! a "ster" négy betű lemarad, innentől fogva találékonyabbnak kell lenni, hogy milyen rövid nevet is adjunk különösen akkor ha még külön jelzést is akarunk alkalmazni egy-egy modellre. Vannak olyan helyek ahová információ van kiírva (azt hiszem eredetileg az ár) és ahhelyet, hogy a kocsi beállítandó ára felett az lenne hogy "Ár" vagy "Eladási ár", az van "Magyaro". Tehát aki fordította magyarra az egy barom állatt volt... össze vissza kavart mindent, és egyértelműen szart adott ki a kezei közül.
    Kár érte :(. Lehet van hozzá patch, de nem kerestem még.

    Ha értékelnem kellene a játékot olyan 90%-ot adnék neki. A 10% hiány az elgépelések, a fordítási hibák, és a kevés autószalon lekezelés formályában jelentkezik, tehát itt valójában egy hiba van a többi dolog csak kellemetlenség.

    Ennek fényében akinek megér 7000 Ft-tot az azonnal rendelje meg! Nagyon jó játék, én nem sajnáltam/sajnálom érte a pénzt a leírtak tudatában sem. Nekem egy autós Tycoon jellegű játékra volt szükségem, éppen ezért nekem nagyon megért ez potom 7000 Ft-ot (valaki ezt a pénzt cigire vagy piára költi... nekem a játék megmarad)! Azonban aki csak egy új Tycoont, Giant gazdasági szimulátort keres annak semmi képpen sem ajánlom, mert mire belejönne addigra meg is unja az egészet, az ilyeneknek ott van az Industry Giant, Traffic Giant és különösképpen a Transport Giant. Ez az utolsó játék lényegesen könnyebb (szinte párhuzamosan játszom a két játékkal), nem lehet eladósodni, mármint a kölcsönök miatt, nincs szükség nagy tapasztalatra és nem utolsó sorban elég csilli-villi és izgis játék is (a saját kis hibáival persze).
  • Opelfan
    #64
    Bull: Sajnos rossz a válasz... Ugyanis nem a magyar verzióval van baj illetve nem csak azzal. De az is elég hihetetlen lenne, hogy a program fordítók belenyúlnak a program struktúrába és így elrontják az egészet.

    Narandill: én igen sokat játszottam a játékkal (össze-vissza 3 napig amíg meg nem untam ezzel szórakoztam, kísérleteztem) persze az 1.28-as vagy milyen patchel egyetemben nehogy a gépem kárát lássa a játéknak. Játszottam mind a magyarral mind az angol verzióval, egyiknél se tudtam megynyerni flottavásárlási pályázatokat, akármilyen alacsonyan kínáltam a kocsikat. Feltettem ide képeket a Car Industriesről is és az tök ugyanígy néz ki mint a C. Tycoon. Hátha ott már javítottak ezen a hibán... A másik hiba szerintem biztosan ki lett küszöbölve ez a kabrió kinézetű sport kocsik és Van-ok, azért igen dúrva bug a játékban.

    Egyetlen megoldást tudok javasolni: Kezd el a játékot 1960-ban azt hiszem ez a legkorábbi kezdési lehetőség, és játsz vele amíg kedved tartja. Én 2010-ig nyomtam akkor untam meg, ráadásul itt nem bugos a játék tehát vannak Cabriók, Sport kocsik és Van-ok is eredeti külsővel. Ja egyébként találtam javítást ami megoldja ezt a problémát de már letöröltem mivel nem csinált semmit sőt az angol mission-öket átalakította a magyar gémben található mission-ökre. A magyar játék missionjei pedig nem valami könnyűek ráadásul ugyanúgy megvannak a hibák is. Tehát a kezünk megvan kötve teljesen mivel a bug-ok az eredeti cd-n is ott vannak, megvettem és vissza is vittem a TESÓBA...:)

    Írtam azt is hogy kísérleteztem a gémmel. Szóval a legjobb választás, ha feltelepíted a magyar játékot és megszerzed hozzá az angol gém MAP mappa tartalmát. Így már nem kínszenvedés az egész, élvezetes lesz a játék sőt azt is mondhatom, hogy kb 2001-2002 óta megvan a játék de először az 1.28-as patchnek köszönhetően életbe maradt a vinyóm és még vezettem is az eladásokat, szóval ebben az évben szerettem meg a magyar gémet angol küldikkel, sőt csajom laptopja is megmaradt mivel az ő gépén próbáltam ki először, hogy mit fog csinálni a patchel a gém és vannak-e memó cím problémák
  • Pluskast
    #63
    http://shop.pcdome.hu/catalog.php?mode=article&articleno=CINDU&platform=pc
  • gittyo
    #62
    Valaki segítsen megszerezni a car industriest-t mert sehonnan sem tudom megszerezni és ez a car tycoon nagyon .................................... és a gépem is már tiszta........ tőle.Szoval légyszi segítsetek.köszi.sziasztok.
  • Narandil
    #61
    Kössz a tippet. Majd megnézem mit tehetek...
  • Bull
    #60
    Erre csak egy javitás létezik:A magyar verziot szépen behajitod a szemetesbe es szerzel egy eredeti nyelvü angolt.Más megoldás nincs sajnos
  • Narandil
    #59
    Üdv! Lenne egy kis problémám a játékkal... (remélem még nézitek ezt a fórumot). Szal, hogy lehet a flottavásárlásokat megnyerni? Hiába ajánlok már lassan úgy hogy nekem sem éri meg, ráadásul még a szalonokban is van hozzá elég kocsi, akkor sem fogadják el az ajánlataimat. Ezen hogy lehet segíteni? Lenne egy másik gond is a game-mel: kb 1970 körül a furgon és a sportautó kabrió karosszériát kap. Meg hozzá a javítás, de így is kihozza ezt a hibát (patch nincs hozzá). Ezt hogy lehet megoldani? Válaszotok előre is köszi.
    Ha nem nagy gond akkor lehetőleg az e-mail címemre küldjétek a válaszokat, de az se gond ha ide írjátok. Az e.mail címem: [email protected]. Még egyszer kössz!
  • Opelfan
    #58
    Sziasztok! Egy ruszki oldalon léttam képeket a Car Industriesről. Sajnos nem sok jóval kecsegtetnek a képek:
    kép1
    kép2
  • Opelfan
    #57
    Látom nem sok hozzászólás van itt. Csak annyit akartam volna kérdezni, hogy másnak is nyírta már ki ez a gém a vinyóját? Mert nálam csak kettő halt meg ettől a szar játéktól, amikor eredetiben megvettem akkor ott volt, hogy a gyártó nem vállalja a felelőséget az esetleges károsodásokért... rohadékok ilyen játékot piacra dobni . Pedig amíg jók voltak a vinyóim addig olyan jó volt vele gamelni sőt nagyon jó lenne vmi autó gyártós játék de ezt a Car Industriest se látom sehol
  • Help17
    #56
    Car Industries meg van valakinek?
  • St@n
    #55
    http://www.sevenm.hu/downloads.php?type=3
  • Fishbone
    #54
    Szevasztok! Nos én megint játszanék a gamessal, de sajna nem találom a javító fájlt hozzá, és már nem tudom onnan letölteni ahonnan letöltöttem! Ha valakinek még megvan akkor lécce küldje már el nekem! Előre is köszi!
  • 20TYA
    #53
    Ez nagyon gáz!!! kicserélek 1 pár képet az angol válozatból magyarra és összeomlik a játék
  • Kit--Kat
    #52
    Én sem értem azt a flotta vásárlóst rész. Ha mr nekem veszteséges ajánlatot teszek akkor sem történik semmi...
    Te véletlenül nem tudod?
  • 20TYA
    #51
    Ha lesz kedvem és idő akkor megcsinálom.