47
  • Zoi
    #47
    Kedves Genesis!

    Elosozr latom nem felsz a tulzasoktol (gondolok itt elsosroban Lulu butikjara...). Na mindegy.

    "...2. ha otthon használod a gépet akkor az AMD jelenleg szuper, de komoly szerverekbe valamilyen oknál fogva nem használnak AMD proci (itt nem Lulu butik tangabugyi adatbázis szerverére gondolok :) )..."

    Akkor ezek szerint az Anand AMD Athlon MP alapu szerverei a Lulu butik szintjen vannak. Na jo ez a Te velemenyed, nem az enyem. Ha meg az igazan nagy szerverekre gondolunk, azaz a nygszamu processzort alkalmazo szerverekre, ott az Intel sincs dominansan jelen. Az meg egyenlore mas gyartok felsegterulete, bar ahogy haladnak a dolgok...

    "...3. kedves ZOI igen szoktam olvasgatni az AnandTech-et, de az CSAk az Ő véleményük és nem szentírás, arról nem is beszélve, hogy mint azt nyilván te is tudod Ők laboratóriumi teszteket csinálnak, ami el is mindja, hogy mennyi köze van a valósághoz. ..."

    Eloszor is nem allitottam, hogy az Anand tesztjei szentirasok lennenek. Viszont keves korrektebb tesztoldal letezik (Lasd Toms Hardware..:( ), es nem beszrelva arrol, hogy talan ez az egyik legnevesebb tesztoldal. Az hogy mennyire valosagos. A megfelelo hardverek birtokaban igen csak reprodukalhato az Anand tesztjei, med igy szobai korulmenyek kozott is!!!

    "...ZOI ha nem tudsz saját indokokat felhozni csak azt tudod mondani, hogy X ezt mondta Y meg azt, akkor minek koptatod a billentyűzetedet ?????..."

    Kepzeld nem tudok sajat indokot felhozni, mivel nincs MP alapu szerverem, sem Intel alapu. Viszont en nem X, Y-ra hivatkoztam, hanem az Anandra (Akit te kozvetetten Lulu butik szintjere degradaltal...) Ha Te nem vagy kepes normalis szamokkal alatamasztani a mondanivalodat, csak hangzatos mondatokat irsz ("...Lulu butik tangabugyi adatbázis szerverére gondolok :)...") akkor Te miert koptatod a billentyuzetet??? En legalabb adtam egy linket, amely szvsz igen kozel all a valosaghoz. Ha bun az hogy hiszunk nalunknal sokkal jobb feltetelekkel biro, es egyben korrektnek tartott hardware teszt- oldalaknak, akkor en bunos vagyok. :(

    "...5. én végig Athlonról beszéltem és NEM Athlon XP-ről, mivel utóbbit még nem próbáltam, de ha te már ezt is kipróbáltad akkor osszad meg velünk értékes tapasztalataidat kedves ZOI..."

    Elosozr is en meg vegig MP-rol beszeltem (megha tenyleg nagyon kozeli rokonsagban van is az XP-vel :) ). Na szoval, hogy a kerdesedre is valaszoljak. Igen van XP-m. Ha a velemenyem tenyleg erdekel, akkor leirom: Szoval teljesen stabil, minden programmal kompatibilis, meggyozo a teljesitmenye. Termeszetesen En sem a Quake 3-ra gondolok elsosorban, mivel jatszani ritkan szoktam, sot...
    Sajnos nem dual procis alaplap ("csak" egy EPoX 8KHA+ :) ), igy dual procis alkalmazasrol az XP-vel kapcsolatban nincs szemelyes tapasztalatom. Ez van.

    Na azert abban latom mindketten egyetertunk (talan masban is ;) ), hogy aki AMD akar venni, az azt vegyen, aki Intelt az meg vagyen azt, es valoban egyik vasarlo sem hulye valoszinuleg, csak mas szempontok alapjan dont.

    Meg egy aprosag. En kimondottan low-end szerverekrol irtam (mint ahogy ezt emlitettem is), azaz az 1-2 procis szerverekrol. Itt, szvsz a legtobb teruleten igenis kepes felvenni az Athlon MP a harcot az 1-2 processzoros Intel Xeonnokkal. Termeszetesen vannak teruletek, ahol az egyik, es vannak teruletek, ahol a masik a jobb, ezt nem vitatom, en csak azt vitatom, hogy ne lenne helye az AMD-nek a szerverpiacon is. Nem kell a regi beidegzodeseinknek hinni, legyunk nyitottak az uj dolgokra is. Lehet, hogy 1-2 even belul a Via fog kopogtatni a maga kis utos procijaval, bar... :)

    Ebbe nem akartam beleszolni, mibvel nem nekem cimezted, de talan megis:

    "...1. a megahercek összehasonlítása tök fölösleges hiszen a két architektúrának köze nincs egymáshoz. Az Amd a jelenlegi architektúrával vért fog vizelni, hogy feljebb vigye a teljesítményt míg a P4 elméleti határa jelenleg 10GHz. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy egy Ferrari gyorsabb mint 1 F-16-os, hiszen az első 500 méteren megelőzte a repülőt ... utána viszont..."

    Ebbem igazad lenne, ha az AMD a jelenlegi Athlont konstrukciot probalna versenyeztetni, a 3-4 ev mulva piacon levo P4-el. Gondolom ezt Te sem gondoltad komolyan :). Azert a kovetkezo evben erkeznek a Hammerek, ami nem egy kutya rossz proci lesz :), es ezzel probaljak majd felvaltani a jelenlegi Athlonokat majdan, hogy milyen lesz a sikere, azt sem en sem mas nem tudhatja, max talalgathat. Viszont a Hammerekkel, eggyel magasabb szintre lephet az AMD a szerverek piacan, hiszen abbol mar lesznek 8 processzoros rendszerek is. Reck alapu mar van a mostani Athlonbol is, de arrol vajmi keveset tudok, igy nem is minositem.

    Azt hogy a jovo mit hoz nem tudom, de bizom benne, hogy mindketto ceg fent fog maradni, es egymassal folyton versenyezve hozzak ki a jobbnal-jobb procikat :D.

    Zoi
  • tomcs
    #31
    olvasok eleg sok mindent, az a soi technologia nem tunik rossznak, meg .13 mikronon tenyleg lehet mar gondolkodnom kellene hogy mit vegyek. szal palomino nem egy rossz dolog, de nem is olyan nagy cucc. teny hogy itt az intel le van maradva, korbaccsal se tudnanak ravenni 1 mostani p4-re. de azert meg megneznem hogy a northowood mire lesz kepes, emlekezzetek, katmai hol van mondjuk a tualatintol.. a ddr teljesitmenytobblet meg szerintem is kb 15% korul van, masokat meg nem kell leanyazni ha te azt tobbnek szeretned latni, nem tom ki mondta. mellesleg nekem a gep 0-24 megy es nem mindegy hogy mennyire stabil meg mennyire melegszik, a p3-thunderbird verseny gyoztese szerintem a p3. mellesleg a mobil tualatin a most kaphato legjobb mobilproci. jo ott a masik veglet a via c3, az meg nem melegszik egyaltalan de annyira gyengus hogy tenyleg csak irodai cuccokhoz jo. szal en eddig intelt vettem meg is voltam vele elegedve, de ha az amdnek sikerul kihoznia vegre egy normalis hotermelesu normalis fogyasztasu procit akkor nalam az is szamitasba johet. de 60-80w nem kell. ezert nem kell az uj p4 se.
  • Tomcat.no1
    #28
    Na ja! Nekem is most egy AMD Duron 700 -as van a gépembe de támogatja az alaplap az 1.4Ghz-ig és ha frissítem a BIOS-t akkor még e fölött is és még az XP+ is fogadja.
  • Kis-Bob
    #27
    Azé' az AMD sem most jött ki a piacra......te marha
  • Zoi
    #26
    Idezet Rajongotol:
    "...Nezzuk ezt a szerver kerdest. Eddig nem volt sehol az amd most kijott vmi egyesek szerint joval. De en akkor is azt mondom ne par szazalek dontson mar emberek. Szerintem stabilitas tamogatottsag meg ilyenek tobbet jelentenek. En lattam es hasznaltam tobb amd gepet is es ezekben nem jeleskedik. Meg kulonben is egy veszteseges cegtol nem szivesen vasarolnek. Az intel az mar igen az egy elismert nev de az amd..."

    Kedves Rajongo!

    Megkerdezhetem, el is olvastad netan az Anand cikket? Igen? Akkor miert irsz ekkor marhasagot a stabilitasrol??? A tamogatottsagban meg nem fogom bizonygatni, hogy szinte minden tamogatja az AMD-t is! Azt hogy lattal AMD-s gepet nem ketlem, de a mondatod folytatasa, nemi ketelyt ebreszt bennem. Na mindegy, Te ezt gondolod, Mi (es nem utolso sorban a neves tesztoldalak) mast.
    Reszemrol a tema lezarva.

    Hali
  • Yeti
    #24
    Tehat te hosszutavra tervezel. Csak akkor mar azt nem ertem, hogy azt hogy csinalod, mert ha mar megvetted a vasat, az mar nem lesz jobb attol, hogy (ha netalantan)az intel kesobb elhuzna az amdtol. Vagy ha a bovitesre gondolsz, akkor meg biztos lehetsz benne, hogy ha intel kihoz egy uj procit, es te olyat akarsz, akkor dobhatod ki az alaplapodat.
    a masik: az amd nem veszteseges! Most volt nemreg egy hir pont, hogy nagy valoszinuseggel iden is nyeresegesek lesznek(egyebkent a 3. negyedev vegeig is eppenhogy, de meg pluszban voltak).
    A tamogatottsag sem problema mar. Pl meg a Microsoft is tamogatja az, ami azert mar nem elhanyagolhato dolog, hiaba utalja mindenki oket.
  • STIPee
    #23
    Hát te rosszul vagy összerakva! Ezek szerint ami új termék kijön a piacra, az biztos sz*r mert nem elismert!!!!???? Hmmm... Kapjál már a fejedhez!!! Javaslom hogy NETező óraidat töltsd meg egy-két teszt nézegetésével!!! Ne csak egy oldalt látogass meg! Amúgy Intel gépem van de most akarok újitani, és a tesztekből ítélve AMD-s cuccom lesz, már a pénz miatt is! Én a teszteknek hiszek, de szerintem nem vagyok egyedül! Ja, még valami, az a 10% szerintem kicsit jóval több! Ennyi!
    Bye!
  • Zoi
    #21
    Kedves Genesis, _en_!

    Mielott tovabb vitatkoznatok, kerlek nezzetek utanna a dolgoknak, amirol beszeltek! Mint ahogy at Valaki mar tanacsolta is!
    Szoval a tesztek valoban azt bizonyitjak, hogy nagyon jo lett az uj Athlon MP, gyors, stabil, es a legtobb helyen megelozi az Inteles vetelytarsait.
    Na, hogy En ne csak ures mondatok irjak, igy adok egy linket, amit forron ajanlok hogy nezzetek meg, ill mindenki masnak is akit tenyleg erdekel, hogy melyik low-end szerver, hogyan teljesit.
    Ime a link az Anandtech-rol:
    http://www.anandtech.com/chipsets/showdoc.html?i=1483&p=1

    Azt hiszem ez magaert beszelt...

    Udv:
    Zoi
  • harcu
    #15
    Rajongó, ne nem vagy teljesen komplett.

    Szerinted az AMD gyorsabb, olcsóbb, stabil, tehát nem jobb, mint a lassabb, de drágább, viszont marha drága marketinggel eladásban tartott ipari szörnyszülött. Ezek szerint az rossz, ha valami olcsóbb és gyorsabb lesz.

    Tehát te ugyebár Adonics cipőben rohangálsz Trabanttal (mert az nem gyors, és nem olcsó, tehát ez a legjobb). Híradástechnikában a király nálad a Nicosonic, vagy a Sonni lehet csakis. Igazam van? Vagy csak baromságot írtál le?
  • PyRex
    #10
    10%?

    "A 2 illetve 2,2 GHz-es Pentium 4 a hírek szerint 420 illetve 610 dollárba kerül majd. Az AMD jelenlegi csúcsmodelljének, az Athlon XP 1900+ chipnek az ára 269 dollár."

    Addigra lesz Athlon XP 2000+ mondjuk 300 dollarert kb. Az azert nem 10%...

    PyRex
  • An-Dee
    #7
    Kedves Rajongó, a nem szellemi szintnek megfelel? beszólások helyett inkább egy kicsit racionálisabban kéne gondolkodnod.
  • RpPRO
    #6
    En is igen rabeszelnek mindenkit az XP-re. Nagy Inteles voltam mindig, minden tiszteletem elottuk. Az 1600-os XP-m csak 35990 volt (533-as cerka utan egy kis upgrade) es egy mezei hutovel is max 49 fokon megy (igaz, nem belso a homeres), SSE-t is tud es a morgan jpeg is kihasznalja + jatekok, stb, stb. Kiraly a cucc!
  • Tomcat.no1
    #4
    Ringasd el magad Rajongo... :)