BIOS frissítés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
mit akarsz te azzal a régi kártyával? minek abban bios-t cserélni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Sziasztok

Tud valaki segiteni hol találok használható VGA biost club3d ti4200-as kártyához?
A hivatalos oldalon én nem találtam! Linkeljétek már be ha tudja valaki!
THX!
[Jakuza]
Az Asus oldalan.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Serpa
Asus P4P800 nál hogy kell frissíteni?
régi BIOS filet hol találom?

Mar kesz a frissites,de azert kosz, viszont meg mindig 2400+athlonnak latja...
oroy_
megnezed egy programal, peldaul EVEREST Home Edition ,vagy megnezed az alaplapon irnia kell.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

JimKirk
Nekem is ugyanez az alaplapom! A valaszok engem is erdekelnenek, mert en is frissiteni szertnem!:)
Emberek tudna valaki segiteni?
Olvastam ezen a forumon, hogy ASUS alaplap bios frissitesehez Live Updatet ajanlott hasznalni.Le is toltottem a progit, elinditom, servert keres, talal, de egyik serveren sincs az alaplapomhoz megfelelo file!!!Manualisan azert nem merem megcsinalni, mert nem tudom hogy az A7N8X alaplap melyik "alfaja" az enyem (A doboz + tartozekok 250km-re vannak).Hol tudnam 100% leellenorizni,hogy milyen alaplap van a gepemben? Es miert nem talal a Live Update megfelelo filet????Thx.
krall
Köszi szépen!

Azért kellene frissiteni mert új BIOS tud csak 130Gb nál nagyobb vinyóval megbirkózni.

Society Dwelling Mother Fucker and Strength Determination Merciless Forever

ibrik
Ez egy általános érvényû leírás: BIOS-frissítés

De azt tanácsolom, ha még nem csináltál ilyet és feltétlenül elkerülhetetlen, akkor nagy körültekintéssel kell eljárni, mert hazavághatod vele az alaplapot.
Vagyis, ha nincs semmi gondod az alaplappal, akkor nem érdemes frissíteni - márpedig azt nem írtad, hogy valami gond lenne vele és azért kell.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

krall
Nem mivel az nincs!
Ezért kérdezem!

a kezikonyv nem mondta el?

krall
Hali!

Igaz elég régen volt hozzászólás azért megpróbálkozok...

Na a nagy helyzet az lenne hogy adott egy darab Shuttle Ak12A lapocska VIA KT133A chippel megáldva. A bios-t már leszedtem hozzá de nagyon hálás lennék ha valaki el tudná nekem mondani hogy hogy is kell frissíteni.

SoftFX
VIA Apollo P5MVP3 Award Modular Bios v 4.51PG, id: 08/31/1998/VP3-586B-SmC6-2A5LESHCC-00, típus: 2A5LESHC

Így remélem már teljes...
Ha valaki tud másik frissítést írjon, elõre is thx.

F_L: megnézem, köszi.

SoftFX

ollie
googolj egyet

Hali! Valaki tud BIOS frissítést az Acorp 6a815e1 alaplaphoz? Az Acorp oldalon én nem találtam hozzá. Elõre is köszi!
SoftFX
Pasz, megkérdezem a barátomat.

SoftFX

czky
Milyen alaplapba?

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

SoftFX
Hi.
Biosz-frissítés kéne a következõ bioszhoz (egy barátomnak):
Award Modular Bios v 4.51PG, id: 08/31/1998/VP3-586B-SmC6-2A5LESHCC-00, típus: 2A5LESHC

Ha valaki tud segítsen, elõre is thx.

SoftFX

reaper4

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

NeoMaN
Illetve BIOS-frissítést kéne csinálnod, akkor talán...

NeoMaN
Nekem az LX-es nerm ismert fel 40-est. Csak 20-ig tudja szvsz.

czky
Nekem régebben sikerült windowsból is. Most már nem próbálnám meg.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Axel
oké, király!

Gerry
Igen, feltéve ha a "bla...bla..." alatt a flashelést érted. Nomeg ugye kell egy Win98-as Bootfloppy, vagy CD. Windows alatt nem igazán biztonságos a flashelés, pláne ha a windows maga nem stabil.

Axel
Na?

Axel
Szóval hogy is kell?
Tegyem 1 lemezre az award flash -t meg a .bin file-t, és bootolok flopíról, majd bla...bla...

Axel
Mér'?
WinBIOS nevû cumóval estleg?

Lazarus
én nem csinálnám
Axel
Windowsból nem lehet?

Axel
Milye progi?
Awardflesh?
honnan?

Lazarus
csak arra kell vigyázni hogy ne fordítva rakd be a biost mert kegyetlenül széthevül
Lazarus
másik lappal bebootolsz
elindítasz egy bios flashelõ progit (pl uniflash)
kiveszed a BIOSt és berakod az elcseszett biost
beflasheled azt amit múltkor elcsesztél és örülhetsz a kerek fejednek ugyanis van egy tökéletesen mûköszõképes bios chipped
ollie
nem olyan eccerû. ha nem indul az alaplap, akkor nem is tucc bebútolni a flopiról, hogy flashelj.

Lazarus
faszt, csak újra kell flashelni másik lapból.
ollie
ja, ha jön egy áramszünet, vagy valaki rálép az elosztó kikapcs gombjára, akkor cumó van, többet nem indul, csak új bios chippel.

Crokin
Elszállhat az egész a p*csába! (Ha nem vagy elég körültekintõ) Ebben a topicban le van írva, mit hogy kell.

Repatarurgyán

Axel
De amúgy minden frankón müxik...mi a kockázat?

Axel
Lapom: 5ali61 (acorp)
Tesztelõn (tesztelo.hu) van 1 olyan topic, ami ennek a lapnak a filmnézéses lassúságával foglalkozik, ott ajánlották többek közt a frissítést...

Crokin
Axel: Miért akarsz frissíteni? Ha minden jól müxik, akkor csak felesleges kocki.

Repatarurgyán

Gerry
Próbáld csökentett módban átrakni a hálókártyát másik IRQ-ra, ott elvileg lehet. Ha ez nem jön be, tedd át másik PCI slotba!

Gerry
És mi ezzel kapcsolatban a kérdés?

Gerry
Nem tudom, hogy mit értesz Additional Properties alatt, vannak dolgok, amiket Detonator-ból lehet állítani, és vannak extrák, amiket pl a RivaTuner-rel tudsz bütykölni, ez pl OverClock-ra is alkalmas, meg egyéni beállítások mentésére/tárolására...

Gerry
Igazából attól függ mivel játszol, és mennyit, ha a játék DX8-as, akkor az MX440-en a fele effekt nem megy, vagyis sokkal csúnyább a játék, lehet, hogy normális FPS-sel megy, de semmi extra effekt... Ha meg az újonnan megjelenõ DX9-es játékokkal is (pl.: Stalker, Half-Life 2, Doom III, stb...) akarsz majd játszani, akkor minimum egy 9600Pro kell, de ajánlott egy 9700 is, és akkor normálisan fognak futni azok a mókák is.

Gerry
Express Windowsos alapú (neccesebb), Iflash DOS-os alapú, vagyis régi jól bevált, mindegy melyiket választod, a végeredmény ugyanaz. Viszont ha instabil a Windows-od, akkor inkább DOS-os bootdisk-kel és az Iflash-el csináld, az a biztonságosabb.

Gerry
Vagyis ITT!

Gerry
Az isteni sugallat beigazolódni látszik, miszerint ez egy Intel gyári alaplap, mégedig egy D845HV, melynek megtalálható a legfissebb BIOS-a <a href="http://developer.intel.com/design/motherbd/hv/hv_bios.htm"> ITT! </a>

ollie
;D

Nem arról van szó, hogy nem támogatja, hanem hogy nem használja ki.

A flightsimet meg addig találod max effektnek, amig más kártyán meg nem nézted:))
ollie
Ja, elég nagy gáz, hogy nem tudják a dx8-at.