253
BIOS frissítés
  • DJviolin
    Megtaláltam a gépemhez tartozó Bios-t itt.

A második letölthető BIOS-nál az a CVA jelölés mit jelent?
  • izb
    nézz körül itt
  • DJviolin
    Intel Brookdale i845

EVEREST Home Edition -->Alaplap neve: HP Vectra VL420 (Ez a számítógépem neve is)

Akkor próbálkozzak a HP honlapján?
  • Hixer
    BIOS-t az alaplapod gyártújának honlapján keress ne a chipset gyártó honlapján...
    ASUS ABIT... stb az ALAPLAPOD gyártóját keressed fel.. ha nem tudod az alaplapodat akkor keress gugliban az EVEREST Home Edition-re free program leszeded felraskod és megmondja milyen alaplapod van... sőt jóesetbe még linket is ad, hogy hol keressél róla infót
  • DJviolin
    Sziasztok!

Adott egy Intel 845 Chipset-tes alaplapom. Ezen szeretnék BIOS frissítést végrehajtani. De az Intel honlapján nem találok hozzávaló BIOS-t. Ennek a biosznak az American Megatrends (AMI) a gyártója. Elmentem az AMI honlapjára, ott átirányítottak egy másik honlapra, ahonnan leszedtem egy utilt, ami megállapította a BIOS-om verziószámát, és ráböktem a Step3-ra, vagyis a BIOS letöltésére, és kiadott egy honlapot, ahonnan 30 dolcsiért letölthetném a friss, új, ropogós BIOS-t. Én köszönöm ebből nem kértem. NEm tudtok egy olyan helyet, ahonnan ingyen tudnék letölteni ehhez az alaplaphoz tartozó BIOS-t? Megnéztem a BIOS idejét, 2001 Januári. :) Asszem már frissíteni kellene. :)
  • ffxi
    Ilyen lapom van és szeretnék fríssíteni. Itt van amit nem nagyon értek. Köszönöm.
  • Punker
    gyártó oldalról leszede elolvasod a leírást, bár az az alaplap a gagyik legalja szal csak óvatosan!
  • retek683
    hi all egy kis helpre szorulnék !!

Van most NÁlam egy alaplap amit tuningolni kéne de előbb a bios-t kéne frissiteni de nem tom hogy kell vagyis asusnál könnyü volt de ez egy KOB KM266 FDSMx Mercury alaplap is AMI bios-szal vki segítsen plíz semmit nem találok hozzá előre is köszi:D
  • M@TriX
    :))))) ez jó poén volt ;)

naszóval inkább az alaplapod gyártójának a honlapján keresgélj arrafelé, ahol a lapod típusát találod...
  • sirdond
    hali
    Phoenix Award BIOS-hoz honnan tudok letölteni frissítést? próbáltam már egy pár helyen de nem találok semmit.
  • Hunter of Deer
    Hy!!!
    Nekem az lenne a gondom hogy a gép mindíg újraindul és behal a windows ez a dll rossz meg az!!
    Nekem említették hogy lehet ráférne egy biosfrissítés de asse tom hogy kell!
    Valaki tudna segíteni??
    konfigom alul látható!!
    THX!
  • maalls
    Hi!

Nekem van 1 ABIT KD-7 -es alaplap-om és amikor bekapcsolom akkor nem csipog a BIOS
    Ha valaki tudja hogy mit kell ijenkor csinálni az PLS segitsen nekem: [email protected]

Elöre is köszönöm...
  • chunlee
  • Narancs
    Miért dobhatnád ki az egészet, ha kiveszed az elemet? Ez baromság...
    Nyugodtan próbálkozhatsz gombelem cserével, de sztem nagyobb gáz lesz itten. Amúgy működik fullosan a gép?
  • TothLaci
    Sziasztok! Sürgős segítség kéne! A biosom nem jó. Képzeljétek, olyat, csinál, ha belépek a Bios beállításokba, akkor csak ilyen villogókarakter látszik fekete háttérben:
    _

Alul meg kék hosszúkás téglalap. Most mit csináljak? Vegyem ki az elemet, akkor elmegy ugye a CMOS beállítás, de ha nem is az okozta, akkor be sem tudom állítani, és dobhatom ki az egészet. Abit BD7 - II alaplapom van, egyszer volt BIOS frissítés (már nem most, de az utolsó változat van rajta).
  • MBugi
    Ha valaki tud ebben a BM6-os bios frissitésben segíteni írjon nekem e-mail.

Kösz!
  • MBugi
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy BM6 -os alaplapnál (jó régi)
    lehet-e olyan bios update-et találni (nem hivatalos is jó),
    mely 83 és 100 Mhz közzé ad még beállítási lehetőséget.

Úgy tudom, hogy régebben volt ilyen.

Köszi!
  • agyament
    [url]
  • alph4
    Letöltöttem az új Bios, és van egy .rom kiterjesztésű fájlom!
    Azzal hogyan tudom frisíteni, milyen módszerek vannak rá?

Olyan módszer kellene amihez, nincs szükség az XP használatára.
    CD-ről fel lehet rakni? (mert nincs floppy)
  • Alzi
    A haverom kártyája! Nem tudom miért akar BIOS-t cserélni ,de kell neki az biztos!!
  • Punker
    mit akarsz te azzal a régi kártyával? minek abban bios-t cserélni?
  • Alzi
    Sziasztok

Tud valaki segiteni hol találok használható VGA biost club3d ti4200-as kártyához?
    A hivatalos oldalon én nem találtam! Linkeljétek már be ha tudja valaki!
    THX!
  • [Jakuza]
    Az Asus oldalan.
  • Serpa
    Asus P4P800 nál hogy kell frissíteni?
    régi BIOS filet hol találom?
  • HUaRC
    Mar kesz a frissites,de azert kosz, viszont meg mindig 2400+athlonnak latja...
  • oroy_
    megnezed egy programal, peldaul EVEREST Home Edition ,vagy megnezed az alaplapon irnia kell.
  • JimKirk
    Nekem is ugyanez az alaplapom! A valaszok engem is erdekelnenek, mert en is frissiteni szertnem!:)
  • HUaRC
    Emberek tudna valaki segiteni?
    Olvastam ezen a forumon, hogy ASUS alaplap bios frissitesehez Live Updatet ajanlott hasznalni.Le is toltottem a progit, elinditom, servert keres, talal, de egyik serveren sincs az alaplapomhoz megfelelo file!!!Manualisan azert nem merem megcsinalni, mert nem tudom hogy az A7N8X alaplap melyik "alfaja" az enyem (A doboz + tartozekok 250km-re vannak).Hol tudnam 100% leellenorizni,hogy milyen alaplap van a gepemben? Es miert nem talal a Live Update megfelelo filet????Thx.
  • krall
    Köszi szépen!

Azért kellene frissiteni mert új BIOS tud csak 130Gb nál nagyobb vinyóval megbirkózni.
  • ibrik
    Ez egy általános érvényű leírás: BIOS-frissítés

De azt tanácsolom, ha még nem csináltál ilyet és feltétlenül elkerülhetetlen, akkor nagy körültekintéssel kell eljárni, mert hazavághatod vele az alaplapot.
    Vagyis, ha nincs semmi gondod az alaplappal, akkor nem érdemes frissíteni - márpedig azt nem írtad, hogy valami gond lenne vele és azért kell.
  • krall
    Nem mivel az nincs!
    Ezért kérdezem!
  • tomo
    a kezikonyv nem mondta el?
  • krall
    Hali!

Igaz elég régen volt hozzászólás azért megpróbálkozok...

Na a nagy helyzet az lenne hogy adott egy darab Shuttle Ak12A lapocska VIA KT133A chippel megáldva. A bios-t már leszedtem hozzá de nagyon hálás lennék ha valaki el tudná nekem mondani hogy hogy is kell frissíteni.

• SoftFX
    VIA Apollo P5MVP3 Award Modular Bios v 4.51PG, id: 08/31/1998/VP3-586B-SmC6-2A5LESHCC-00, típus: 2A5LESHC

Így remélem már teljes...
    Ha valaki tud másik frissítést írjon, előre is thx.

F_L: megnézem, köszi.
  • ollie
    googolj egyet
  • Horvim
    Hali! Valaki tud BIOS frissítést az Acorp 6a815e1 alaplaphoz? Az Acorp oldalon én nem találtam hozzá. Előre is köszi!
  • SoftFX
    Pasz, megkérdezem a barátomat.
  • czky
    Milyen alaplapba?
  • SoftFX
    Hi.
    Biosz-frissítés kéne a következő bioszhoz (egy barátomnak):
    Award Modular Bios v 4.51PG, id: 08/31/1998/VP3-586B-SmC6-2A5LESHCC-00, típus: 2A5LESHC

Ha valaki tud segítsen, előre is thx.
  • reaper4
    A Google-val fél perc alatt megtaláltam!