253
BIOS frissítés
-
Illetve BIOS-frissítést kéne csinálnod, akkor talán... -
Nekem az LX-es nerm ismert fel 40-est. Csak 20-ig tudja szvsz. -
Nekem régebben sikerült windowsból is. Most már nem próbálnám meg. -
oké, király! -
Igen, feltéve ha a "bla...bla..." alatt a flashelést érted. Nomeg ugye kell egy Win98-as Bootfloppy, vagy CD. Windows alatt nem igazán biztonságos a flashelés, pláne ha a windows maga nem stabil. -
Na? -
Szóval hogy is kell?
Tegyem 1 lemezre az award flash -t meg a .bin file-t, és bootolok flopíról, majd bla...bla... -
Mér'?
WinBIOS nevű cumóval estleg? -
én nem csinálnám -
Windowsból nem lehet? -
Milye progi?
Awardflesh?
honnan? -
csak arra kell vigyázni hogy ne fordítva rakd be a biost mert kegyetlenül széthevül -
másik lappal bebootolsz
elindítasz egy bios flashelő progit (pl uniflash)
kiveszed a BIOSt és berakod az elcseszett biost
beflasheled azt amit múltkor elcsesztél és örülhetsz a kerek fejednek ugyanis van egy tökéletesen műköszőképes bios chipped -
nem olyan eccerű. ha nem indul az alaplap, akkor nem is tucc bebútolni a flopiról, hogy flashelj. -
faszt, csak újra kell flashelni másik lapból. -
ja, ha jön egy áramszünet, vagy valaki rálép az elosztó kikapcs gombjára, akkor cumó van, többet nem indul, csak új bios chippel. -
Elszállhat az egész a p*csába! (Ha nem vagy elég körültekintő) Ebben a topicban le van írva, mit hogy kell. -
De amúgy minden frankón müxik...mi a kockázat? -
Lapom: 5ali61 (acorp)
Tesztelőn (tesztelo.hu) van 1 olyan topic, ami ennek a lapnak a filmnézéses lassúságával foglalkozik, ott ajánlották többek közt a frissítést... -
Axel: Miért akarsz frissíteni? Ha minden jól müxik, akkor csak felesleges kocki. -
Próbáld csökentett módban átrakni a hálókártyát másik IRQ-ra, ott elvileg lehet. Ha ez nem jön be, tedd át másik PCI slotba! -
És mi ezzel kapcsolatban a kérdés? -
Nem tudom, hogy mit értesz Additional Properties alatt, vannak dolgok, amiket Detonator-ból lehet állítani, és vannak extrák, amiket pl a RivaTuner-rel tudsz bütykölni, ez pl OverClock-ra is alkalmas, meg egyéni beállítások mentésére/tárolására... -
Igazából attól függ mivel játszol, és mennyit, ha a játék DX8-as, akkor az MX440-en a fele effekt nem megy, vagyis sokkal csúnyább a játék, lehet, hogy normális FPS-sel megy, de semmi extra effekt... Ha meg az újonnan megjelenő DX9-es játékokkal is (pl.: Stalker, Half-Life 2, Doom III, stb...) akarsz majd játszani, akkor minimum egy 9600Pro kell, de ajánlott egy 9700 is, és akkor normálisan fognak futni azok a mókák is. -
Express Windowsos alapú (neccesebb), Iflash DOS-os alapú, vagyis régi jól bevált, mindegy melyiket választod, a végeredmény ugyanaz. Viszont ha instabil a Windows-od, akkor inkább DOS-os bootdisk-kel és az Iflash-el csináld, az a biztonságosabb. -
Vagyis ITT! -
Az isteni sugallat beigazolódni látszik, miszerint ez egy Intel gyári alaplap, mégedig egy D845HV, melynek megtalálható a legfissebb BIOS-a <a href="http://developer.intel.com/design/motherbd/hv/hv_bios.htm"> ITT! </a> -
;D -
Borg #91 Nem arról van szó, hogy nem támogatja, hanem hogy nem használja ki.
A flightsimet meg addig találod max effektnek, amig más kártyán meg nem nézted:)) -
Ja, elég nagy gáz, hogy nem tudják a dx8-at. -
És az manapság elég nagy baj szerintem. -
Nekem volt egy gf4mx-em, ami alapon 325/512-ön ment, és simán bírta 360/600-on is (lehet, többet is bírt volna, nem próbáltam, egy abit siluro 8x-es volt a legelső szériából). Nagyon jó karesz volt, stabil, gyors (egy mx-hez képest gyors). Csak egy bajuk van, hogy nem tudják a dx8-at. -
Borg #83 Ez nem csak cooler kérdés, hogy mit bir.
Függ a memó tipusától, meg hogy mennyi feszültséget kap.
Ha rossz biost raksz bele, könnyne lehet hogy dobhatod ki utána, szvsz előbb szoftveresen próbáld ki, hogy birja e a magasabb frekit... -
attól függ ,hogy miért SE. ha a memcsi lassabb, akkor lehet, hoyg nem bírja a magasabb frekiket. -
Ugyebár a módszer azon alapul, hogy a gép BIOS-a a bekapcsolás után azonnal bemásolódik a rendszermemóüriába, és onnantól kezdve a gép hozzá sem nyúl fizikailag a BIOS modulhoz, amíg a flash program el nem indul, kicsit meredek, de kivitelezhető, nekem sikerült, pedig semmivel sincs nagyobb gyakorlatom a dologban mint egy átlagos felhasználónak, én is csak 1x csináltam haverral, de akkor sikerült, és az alaplap azóta is müxik. -
ilyenről még nem is hallottam, de nem hangzik rosszul -
Vagy meg lehet próbálni hotswap-es megoldást, már 1x csináltam ilyet egy A7V133-as lapon, ez úgy néz ki, hogy beindítod a gépet haver BIOS-ával, menet közven egy határozott mozdulattal kirántod (érdemes csak annnyira beletenni, hogy beinduljon, de könnyű legyen kiszedni), beteszed a behalt BIOS-t, és elindítod a FLASH progit, majd beleírod a már letöltött friss bios image-et. -
Érdeklődj szervizekben, hátha van valahol egy elfekvő bios, valami hibás lapból... -
Érdekes, azt hittem, hogy nem lehet probléma akkor, ha csak lemented a BIOS-t. Mindenesetre itt szerintem már csak az segyt, ha veszel egy új BIOS ic-t amivel müxik az alaplap, letöltöd a legfrissebb bios-t és ráflasheled az IC-re. Bár nem értem hogy mehetett tönkre, amikor csak olvastad. -
Ha csak mentetted, akkor mi volt a probléma? Így is elszállt?
De le lehet tölteni BIOS-t az Abit oldaláról.