253
BIOS frissítés
-
Direkt0x #213 http://www.kiss68laci.extra.hu/images/hiba.JPG
nem engedi, hogy létrehozzak rendszerinditó lemezt.
még csak formázni se negedi.
szerintem semmi nem fut, ami zavarhatná.
HELP -
Frissítsd az alaplapi chipset drivert! -
tonnni #211 Hello!
Ujratelepitettem a Windowst, azota nem megy egyik USB se, teljesen kétségbe vagyok esve? Mit tudok tenni??
Légyszi segítsetek! -
Cső. Hozz létre egy rendszerlemezt (bootable system disk). Letöltöd a honlapjukról a flash utilityt és a bios file-t. Rámásolod ezeket a rendszerlemezre. Boot a lemezről és A:\ -nál índítsd a flash utilityt.
A file name to program szövegdobozba rd be az új bios nevét (tehát amit a lemezre másoltál). -
A Gigabyenak van egy win alatt működő programja (q-flash?). Ez megkeresi online az új bios-t, flasheli. Mindössze gombokat kell nyomogatnod. Előtte azért lépj be a biosba és válaszd a 'load optimized defaults'-ot. -
Direkt0x #208 Hi all
Nekem is bios frissitésről lenne szó.
Adott egy Elitegroup L4VXA2
Frissiteni szeretném.
Ilyen progikat találtam:
(1.40-es VIA 4in1)
Találtam egy hibajavítást a BIOS-ban:
BIOS Name BIOS for L4VXA2(PCB:1.0A) / L4VXA2(PCB:1.0C)
Version 1.1e
Release Date 2003/11/20
Update Description BIOS CheckSum:4E00h 1.Patch Nvida 440 AGP card compatibility
Tehát VGA-t cseréltem,( ATI 9550 ==>Ati x1650Pro) és az bezavarja a DVD meghajtót(Hibásan olvas), és ezért ellen frissiteni a bioszt.
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads...=82&LanID=0
http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=21398
itt van a 2 progi amit találtam, és ahoz kérnék segitséget, hogy miképpen tegyem fel.
THX -
Dzsofi #207 Hello!! Vki segitene bios frissitésben..?mert semmit nem értek hozzá..:P Szal ha vkinek lenne egy kis kedve h elmagyarázza mire figyeljek és h h csináljam akkor plsss vki.. :D előre is thhxx -
Jimanszky #206 Sziasztok!
Nekem olyan gondom szokott lenni néha,hogy bekapcsoloma gépet és nem a windows töltőképernyő jön be,hanem az a csökkentett üzemmódú képernyő,ahol ki lehet választani,ha például rosszul kapcsolod ki a gépet.Itt nem reagál semmire a billentyűzet/amúgy semmi gond a bill-lel./Aztán fekete képernyő.Na most,az a vicc az egészben,hogy mindig szabályosan kapcsolom ki a gépemet./start menü-leállítás/Nagyon ritkán reagál a képernyőnél a bill és akkor ki tudom választan a legutolsó helyes windows indítást.Ez miért lehet?Állítólag Bios frissítést kéne csinálnom.Most vettem a gépem és Gigabyte alaplap van benne.Kérlek segítsetek,mert már tényleg nem tudom mi van.
Előre is köszi
Üdv! -
orgik #205 Hát, valami hasonló van, inkább keresek egy embert akinek ilyet karija van, te esetleg nem iskersz valakit -
Azé ennél bonyolultabb..
Ha tuti megvan a jó x550 bios file (és tuti, hogy a vga x550, akkor INNEN letöltöd az atiflash programot, és dos alól (boot flopy, stb...) indítod, a használatához kis segítség:
Utasítások:
- i - információ az ATi VGA kártyákról *-al jelölve az éppen aktív (bootolt), AGP a 0-s
- v - verziók flashelő, kártya, BIOS
- s [szám] [file] - [szám] egység BIOS-ának írása [file] állományba
- p [szám] [file] - [file] állomány írása a [szám] egység BIOS-ába
- r - újraindítás az utasítás elvégzése után
- f - FORCE flash - más p/n és ID számos BIOS-ok ráerőltetése hasznos lehet
- loading - leindul az aktuális könyvtárban található fájlok között és az első olyan BIOS filet beírja minek a P/N-je megfelel a kártya BIOS-ában lévőnek
- load505 - hasonló az előzőhöz de konkréta az 113-50501-102 P/N-ekre keres
- flashrom további kapcsolója a -l ,amivel le lehet olvasni hogy a BIOS le van-e zárva
BIOS lementése:
atiflash -s 0 biosneve.bin
- s - BIOS lementése
- 0 - VGA egység sorszáma (ha nincs benn még egy VGA akkor 0, elvileg ez mutat az AGP-re de aki nem hiszi az a -i opcióval megnézheti melyik kártyája is a flashelendő Radeon)
új BIOS feltöltése:
atiflash -f 0 biosneve.bin (-r)
- p - BIOS beírása
- f - flashelést kikényszeríti hibás checksum és védelem ellenére is
- 0 - VGA egység sorszáma
- r - opcionális, ha odaírjuk, akkor a flashelés után automatikusan újraindítja a rendszert
forrás: prohardver -
orgik #203 Helló. eljutottam addig hogy indítólemez 1 floppy, a másik floppyra pedig beraktam az asus.bit-t, meg a flashelő progit. elősször lementem a vga biost majd az újjat beflashelem. De mit kell neki beírni? flashrom -f -p 0 asus.bin---> mert ebbe valami nem jó, a 0 - az nem az agp-re utal? Mert nekem pci-expresszbe kellene. -
orgik #202 Helló. A gondom a következő: Haver adott egy Asus EAx550 256MB-os (PCI Expressz-es)karit csak pár napra, amin x300Bios van mert annak látja, pontosabban Ati Mobility Radeon X300 (M22)-t ír ki rá az Everest. Nem tom hogy lehetett ilyen hülye de ez van. Szeretném rá visszarakni az x550-es biost + drivert. Mert semmilyen drivert nem enged felraki. Remélem segít nekem valaki, köszi, -
0Godzi0 #201 hello! a napokban vettem egy asus f3u sorozatu notebookot de xp-t nemtudok telepiteni ra csak vistat, mit tegyek? -
LoVePrOgReSSiVe #200 csá!a napookban vettem egy asus M2N tipúsú alaplapot, és azt irja ki a windows betöltése közben egy kékhalál képernyőre, h az a acpi-nek nem felel meg a bios, és h frissítsem.de sztem még vadiuj bios van rajta ,mert tényleg csak pár órája vettem ezt a lapot.sztetek mit kell ilyenkor csinálni? és honnan szerezhetek ilyen bios-t ha tényleg ez az egyetlen megoldás? előre is köszönöm a válaszaitokat. -
asrocknál van ilyen??? -
Inquisitor #198 Alaplapgyártók szoktak "saját" WIndowsos Bios égető progit ajánlani, pl. a GigaByte @Bios, de van ilyen Asus, MISI, stb. gyártóknál is. -
legujabbat kell csak felrakni. -
ide valo:Bios frissitesnel eleg a legujabbat felrakni vagy vegig kell menni minden..?(vagy csak amire szuksegem van?) A legujabb tartalmazza a regieket is...? -
ven erre vmi program? mi a neve?? -
windows alatti biosfrissítővel -
szasztok!
windows alol mivel tudom megfrissíteni a biost???? -
Inquisitor #192 Ne hidd el senkinek, hogy ...
A DOS alól biztosabb a Bios frissítés.
Pláne a szuper megbízhatatlan floppyról.
-
Inquisitor #191 Szerintem Asus lapokhoz van program, ami megkeresi helyetted, letölti helyetted és frissíti helyettted az alaplap Biosát. Ezt direkt olyan embereknek írták, mint te. Persze azért nem árt, ha mondjuk nem kapcsolod ki a gépet véletlenül se frissítés közben, meg ilyesmi. És ezt a programot az alaplap CD-jén is megtalálhatod szerintem, de Asus oldaláról 100%, hogy letölthető. -
szia, asus.com meg keresed az alaplapod, a lég frisseb BIOS -t le töltöd, ugyan ott van program amivel felirhatod DOS vagy Windowsbol (olvasd az utasitasokat a képernyőn akkor nincs gond). -
poci16 #189 hali valaki egítene nekem ! A bios-t szeretném frissíteni de még nem csináltam ilyet de muszály ! Az alaplapom asus sis745 pls pls !!! -
Ha nincs floppy meghajtóm, akkor hogy tudnám a bios-t frissíteni? asus-om van nekem is -
tmisi #187 http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
Itt kiválasztod a listában:
elsőben: Motherboard
másodikban: Socket478
harmadikban: P4S800MX-SE
majd SEARCH!
Ott BIOS-pont, majd leszedni a kettő közül vmelyiket (egyformák).
A zipben lévő biost másold ki, nevezd át P4S800SE.ROM -ra, majd a már leírt dolgot csináld meg.
De azért nézd meg hányas a BIOS (bootoláskor vagy EVEREST-ben), meg egyáltalán szükséges-e a frissítés. -
tmisi #186 ASUS alaplapnál az AFUDOS.EXE való hozzá. Most nem otthon vagyok, így nemtom a pontos paranccsort amit be kell írni, de a kézikönyvben meg kell lennie. De nemtom a tied tudja-e az EZ-FLASH funkciót, mert akkor elég a új helyes(tehát alaplahoz illő!!!) BIOS-t leszedni, majd átnevezni a megfelelő névre (szintén kézikönyben). Majd floppyra másolni és a gép bootolásakor megnyomni az ALT+F2-t. Ekkor floppyról frissíti. -
szevasztok alaplapom biosat szeretnem frisiteni hogy áljak hozá asus p4s800mxse -
Мфдфлш егвоф рщпя лудд иуджзтш ф ишщыиф? -
Hi!
Sajnos a LIveUpdate nem támogatja az Abit NF-9 Ultrát, ahogy elnéztem... Marad az awdflash, viszont van olyan opcio, hogy boot other device, vgy valami hasonló. Egyébként a post folyamatnál már kijelzi, ha rádugva hagyom a pendrive-ot... Tehát megadható hogy először erről bootoljon. De akkor minek kell rajta lennie? Csak a BIOS fájljainak meg az awdflashnak? -
vjanika #182 EP-8RDA3+/8RDA3G-ben van egy Magic Flash nevű opció, amit boot-olsáskor valamilyen billentyű kombinációval tudsz előcsalogatni (az én Asus-omnál Alt+F2) amivel belép egy beégetett BIOS Flash-elő programba. Ha a BIOS-t ki tudod írni cd-re, vagy Pendrive-ra, vagy esetleg Floppy-ra, akkor ott a programban tudod tallózni a meghajtókat és meg tudod keresni az ezekre felmásolt BIOS-t. Mielőtt frissíted a BIOS-t, nem árt lementeni a régit (erre a program ad lehetőséget) floppy-ra, Pendrive-ra, vagy hdd-re. -
vjanika #181 Hát szerintem pendrive-ról nehezen, hacsak nincs olyan bootimage-ed, ami pendrive-ra is felírható. Van esetleg boot-os Win98 telepítő cd a környékeden? Ott ki tudod választani a menüből, hogy számítógép indítása cdrom-mal, vagy nélküle és akkor betölt egy alap DOS-t, és ha szerencséd van, esetleg így látni fogja a csatlakoztatott pendrive-ot a gép, bár erre sem esküdnék meg.
Inkább kérj kölcsön valakitől egy floppy meghajtót-t és azzal.
Az Asus alaplapokkal ügye nincs ilyen baj, mert azoknak beépített award flas-ük van. Én is ezzel frissítettem a saját BIOS-omat :-) Sőt az új AM2-es alaplapokban már a BIOS-ból is beléphetsz az EZ.FLASH-be, bár szerintem ez nem csak az ASUS sajátja, hanem az Award-BIOS-os alaplapoké is.
Viszont az Abit-nál azt láttam, hogy van Live Update, amivel elvileg működö Windos alól is tudsz BIOS frissíteni, az nem jó? -
Hali! Szeretnék frissíteni BIOS-t, egy Abit KN-9 Ultra-n a v.13-ról a v.16-ra. A gépben nincs floppy. Be tudom állítani, hogy pendrive-ról bootoljon és erről indítsam a frissítést? Úgy gondoltam, hogy az üres pendrive-ra felnyomom az a pár file-t, ami kell a frissítéshez, aztán az USB-ről bootolva indítom a runme-bat-ot. Így menni fog???
-
sziasztok valaki segitsen nekem ati x1600 pro kártyát hogyan lehet bios cserét csinálni mert nagyon elcsesztem a kártyát nem jön be semmi rajta az eredeti bios lementettem csak nem tudom rátenni xp-alatt.vagy hogyan a legegyszerűbb megcsinálni? -
alakulat #178 Hi
Van egy Epox EP-8RDA3+/8RDA3G alaplapom és leszdtem hozzá az epox oldaláról a Legujabb bios frissítést ami: 8rd34729.bin ez a neve.
Pontosan le tudná valaki írni hogy hogyan kell frisíteni a biost??
Előre is köszi
-
DJviolin #177 Sziasztok!
Sikerült életem első BIOS frissítése. Szerencsére eseménymentes volt. -
Joybull #176 1. Fogsz egy kislemezt azt megformázod boot lemeznek
2. a hivatalos oldalrol leszedet frissítést és a ASRFLASH.exe programot rámásolod.
3. újraindítod a gépet, hogy a kislemezről boot-oljon
4. Mikor villog a kurzor beírod A:\ASRFLASH "K7S41GX2.00" az idézőjel helyére természetesen a letöltött bios-file nevét írod és enter
5. frissít magától, utána flopy ki és újraindít.
6. érdemes bemenni a bioszba és a beállításokat átnézni nem e állítodott el valami. azt visszaállítod és mented.
már kés is.
ui: szerintem ha frissítesz akkor időrendi sorrendbe haladj,
mindig legyen áram :)
-
DJviolin #175 OK. Letöltöttem. Majd nemsoká újraflashelem a BIOS-t.
Köszönöm mindenki segítségét. -
izb #174 Időpontot nézd.
a frissebb a jobb.