DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CCE-t (köszi ZaJanga) pedig még nem volt idõm normális mélységig áttanulmányozni, szóval még nem kerültünk igazán tegezõ viszonyba egymással. 😞
Én még akkor is azt tudom mondani, hogy sok asztali nem szereti a 4x-es, vagy gyorsabban írt lemezeket. És ez tudomásom szerint a Jakuza által felvázolt "mélyebb rétegben írás" miatt van.

Továbbá az Instant Copy-m továbbra sem akar mûködni, mióta fent van az SP2. Lehet, hogy nincs hozzá köze, de elõtte mûködött rendesen, most pedig 00000-s adress-re hivatkozva nem hajlandó semmit sem csinálni. Én pedig nem vagyok hajlandó Shrink-kel filmet tömöríteni. 😊
sumi
Hali.dvd sio-t mivel tok kiirni??szivat ez az uj nero...help!!

[Jakuza]
Ezt tenykent kozlom es ha lehet ne sertsel meg szar alapanyagok ramtukmalasaval 😛, mert en nem 40 hanem 200Ft +t is raszanok, ha azon mulik.
Amugy rosszul gyanitod a NEC nem tud egyszeresen irni. 😛
Es lassan eltunnek az olyan irok, amik tudnak igy irni.
Akkor lesz gazban a warez is pl amikor csak ugy mukodik kirva egy clone vagy PSX stb lemez, ha kis sebesseggel van megirva (pl CD 4x Raw DAO mod), de az uj CD/DVD irok nem tudjak mar ezeket a sebessegeket.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Laalee
nos pont ezért állítják a lézer erösséget sebesség és alapnyag szerint, gyorsabb iráshoz erõsebb lézert használ az iró.

szar lemezt meg vegyél te, 😄 én nem sajnálok +40ft rá.

mondjuk igazad van, gyanitom te még mindig 1*esen irsz.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

[Jakuza]
Mert nem igaz amit allitasz. 😉
1. tokeletes eredmeny nincs 😛
2. kisebb sebesseggel megirt lemezek joval idot allobbak, mert melyebb retegen irjak az adatot a mediara.
Most meg lehet hogy faszan betudod olvasni, de majd 1-1,5 ev mulva amig a kis sebesseggel megirt lemezek vigan masolhatoak, addig nalad egyre nehezkesebbe valik majd a leolvasas a lemezrol.
A szar minosegu lemezeknel ez gyorsabban jon elo.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Laalee
felesleges ha 8*osan mind a nero speedtest re mind a plextools pipo tesztre tökéletes eredményt ad vissza minek irjak lasabban?

[Jakuza]
Hat akkor irjal a G05-re a legkisebb irasi lehetoseggel.
Ket azonos lemezen teszteld.

Laalee
igaz 4*es irásnál több pie hibát csinált 😄

persze hogy nem ugyanaz az alapanyag g04 re nehéz 8*osan irni.

másrészt ennyi pie hiba elhanyagolható mindkét esetben

[Jakuza]
Hat nem tom,hogy tudsz e olvasni az aranyparokbol.

12x=48241 4x=63640

Mindossze 25% a kulonbseg.
Raadasul nem ugyanazt az alapanyagot tesztelted, ahogy nezem.

Ezt mondd meg egy-két asztali olvasóknak a 60-100e Ft-os kategóriában. Mer' hogy nem nagyon akarják megenni a "gyorsan" írt filmeket, az tuti. Pedig Pioneer-em van nekem is, és csak g04-g05 anyagra írok.
Met
Sajnos nem, a G04-es lemezeket 2x-esen tudom írni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Laalee
visszatérve a pi/po értékekre egy jó iróval egy minõségi lemezre szinte pont ugyanugy lehet irni 4* esen és8*osan is.

pio108 G05 (traxdata) 12x speed!!!

PIE POF
Avg 0,34 0
Max 15 0
Total 48241 0

g04 (tradxata) pio108 4*speed

PIE POF
Avg 0,44 0
Max 26 0
Total 63640 0

[Jakuza]
Sehogy szvsz mivel ha jol emlexem a LG 4120B-nek a minimalis irasi sebessege 4x.

Laalee
32*es iró... már csak egy vinyot kéne találnod ami azt a 44mb/s ot 4gbon keresztül képes továbbítani 😄

[Jakuza]
Te nagyon nem vagy szerintem tisztaban a DVD irassal. "csak felhívtam a figyelmet hogy fölösleges idõpazarlás, mert UGYANAZT a minõséget gyorsabb írással is el lehet érni, NINCS KÜLÖNBSÉG a felvitt adatok minõsége között !

Ez egy nagyfoku tevedes baratom.
Minnel nagyobb a lemez fordulatszama annal kisebb ideig eri a lezernyalab a lemez feluletet es annal kisebb az iras melysege.
Figyelmedbe ajanlom a http://www.cdrlabs.com es http://www.cdfreaks.com teszteket, Amikben a PI (Parity Inner) es PO (Parity Outer) tesztek megmutatjak a kulonbsegeket az irasi sebessegek kozott.

Met
Arra van valakinek ötlete, hogy az LG 4120B-s írót, hogy tudnám rávenni arra, hogy 2x-esen írja a G05-ös lemezeket? A111-es firmware van benne, az LG oldalán ez a leg frissebb.

Azért írtam, mert én így csinálom, és eddig mûködött a dolog. Akkor "a hiba az Ön készülékében van."
Maffya
ha ilyen egyszerü lenne nem kérdezném!!! Ez a modszer nem müködik! Tud valaki segiteni MP3-ból szerettnékAudio CD-t amin text is kellene legyen.

nem, a cd-ket 16x-an írom, vagy néha 24x-en, és 32x-es az íróm. itt már nekem mindegy hogy 4,5 vagy 3 perc alatt írja meg. viszont egy 72 perces, egy harminchatperces, egy tizenötperces írás között óriási az idõkülönbség. és már vannak 16x írók és lemezek is, egyre kiforrottabb a technika, már jönnek jnemsokára a 32x dvd írók is, aztán ua lesz mint a cd, pontosabban az akkorra megszûnik, mert árban már most se nagyon van különbség (traxdata cd 60 ft/db, jóminõségû dvd-k amiket soroltam 100-140 ft/db) és 6,5 cédéanyag fér rá egy dvdre, tehát kb kétszeres árom hatszor annyit tud, vagyis háromszor gazdaságosabb is. de én nem tiltom meg senkinek hogy úgy írjon ahogy szeretne, csak felhívtam a figyelmet hogy fölösleges idõpazarlás, mert UGYANAZT a minõséget gyorsabb írással is el lehet érni, NINCS KÜLÖNBSÉG a felvitt adatok minõsége között ! és ha nincs különbség akkor a gyorsabb írás a jobb. egyébként 3-4, talán a legjobb minõségû, drága 400-500 ft-is dvdknek 5 év a maximális élettatama, ami ha úgy veszem elég nagy, ha úgy veszem elég kis idõ.addigra több generáció lefut az adattárolás terén, és mielõtt tönkremennének a filmek stb. át kellessz õket írni majd másra. 4 évvel ezelõtt mikor vettem az elsõ dvd OLVASÓMAT 17.000 ft-ért, még az is ritkaságszámba ment,pontosabban akkor kezdett elfogadható árba kerülni a dvd olvasás technológia. ma már ez mosolyogtató, de öt év múlva pedig azon fogunk mosolyogni, hogy ilyen cd lemez szerûségekkel tökörészett mindenki.mert addigra lesz teljesen más, sokkal jobb módszer. és azon méginkább fogunk mosolyogni, aki 1-2x írt filmeket azzal a szent meggyõzõdéssel, hogy õ most vmi nagyon jót tesz saját magának. adatkiírásra én is a 2x-t ajánlom. mert a docfiléket ritkán írja ki az ember és a biztosabb a jobb. bár valószínûleg ez csak paranoia részemrõl

Csak egy kérdésem lenne: a sima cd-ket is 52x-esen írod, mert annyit tud az írod?
Mert ha igen akkor gratulálok.

Egyébként több helyen olvastam már az optimális írási sebességrõl, a legtöbb helyen a leglasabbat és a leggyorsabbat nem ajánlják.
De akinek a mennyiség számít, mint neked akkor hajrá.

Pofon egyszerû. Van egy olan pont Audio CD írásnál, hogy CD Text. Ezt bepipálod, és kész is.
igen, hát én nem napi 1-2 filmet írok meg, úgyhogy nem is érnék rá 1-2x en irkálni. és a barátaim sem. és mindenki 8x ír. "régi" 4x írója már csak nekem van, mert én piciben csinálom hozzájuk képest. és tökéletes a minõség, ha jó az alapanyag és az író (ajánlott márkák lg, pio,,trax, ritek, ridata, új rózsaszín arita) és mindnek TÖKÉLETES A MINÕSÉGE ! de ezt már mondtam

na enninyit arról hogy ki az amatõr

metworknek meg lacikának üzenem hogy írjanak nyugodtam 1Xen és ájuljanak el maguktól hogy õk milyen fasza gyerekek mert kivárják hogy egy óra alatt megírjanak egy filmet, nekem jó ua minõség sokkal rövidebb idõ alatt is.

Maffya
audio.Mp3 ba vannak a számok a vinyon és azt akarom olyan audiora kiirni hogy cs-text-es legyen és ha berakom a kocsiba kiirja a számok cimét.

Metwork
Audió vagy mp3 cd? Ha mp3 akkor a tag jába be kell írni. A lejátszó egyáltalán meg tudja jeleníteni?
Audiótnál nemtom, hogy van mert ha a pc-be berakod a lemezt akkor a netrõl rántja le az adatokat. Gondolom net nincs a kocsiban😄

I will use google before asking stupid questions.

Maffya
Azt eltudná valaki résletesen mondani hogyan tudok olyan audio cd-t késziteni (a nero-val vagy amit ajánlotok) amelyik ha az autóban halgatom kiirja a számok cimét?Két napja küzdök vele de semmi eredmény eddig lehet hogy valamit nem jól állitok be? Köszi a segitséget!!

ZaJanga
Én sem.Drága az alapanyag

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

EOX
<#zavart2>
mínuszos dl-ért nem fogok új írót venni, még plusszosat sem írtam egyet sem

Retteketet

Szerintem kimondtam, amit sokan gondoltak. 😊
ZaJanga

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Laalee
el. de már vagy 3 hete. 😄

ZaJanga
<#eljen><#eplus2>

Ez jó kérdés
Maffya
hova tünt a 0-day.. topik és a programok beszerzése topik??

Metwork
Az itt jelenlévõk 99%a 2x-esen ír filmet, sõt van olyan aki 1x-esen. Na ehhez szóljál hozzá.

I will use google before asking stupid questions.

Jah, Steewee: Ha csak hülyeséget tucc mondani, akkor inkább maradj csendben, mert a lelkes amatõrök könnyeben elhiszik a könnyebb-gyorsabb hülyeséget, mint a lassabb(2x-es) igazságot.
Most megfogtál. Arra emléxem, hogy adress:0000000 és nem akar csinálni semmit. Délután megnézem pontosan, mert így fejbõl nemtom.
ati2002
Ha gyári dvd9-rõl akarsz másolni, akkor azt csak DL lemezre, DL íróval tudod csak.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

marsu
#2831 ????
tényleg lehetséges hogy az lg 4081b íróm A207-re frissítve 8x-an is tud írni ? mert a néró alapból 8x akar mindent irattatni, eddig átraktam 4x re, de most minden mindegy alapon(a maximumnál úgysem tud többet) hagytam hagy írja, és tényleg sokkal hamarabb készült el

ati2002
Az már megoldódott, felraktam a legújabb (6.6001) nerot, azóta minden 8x-os lemezt 8x-osan ír.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

nincs különbség a kettõ között, a leírt feltételek mellett.

az hogy neked mi a fontosabb a te dolgod. csak butaságot beszéltél, de felõlem...

Met
majd én eldöntöm, hogy mi a fontosabb

Met
Ugye ezt nem mondtad komolyan?
Szerinted nem tesz jót az írás minõségének ha több ideje van az írófejnek bekalibrálni a lézert?

vidd vissza az íródat mert elromlott. a lemeznek semmi baja. én is ilyet használok. elég sokat.

épp fordítva, az adat a fontosabb meg ott több a hibalehetõség. ha elveszik egy dokumentumod vagy késõbb nem tudod visszaolvasni az nagyobb baj mintha egy 1.5-2 órás filmben elõfordul ESETLEG ! egy-két pillanatnyi képminõségromlás

hú de okosat mondtál. csakhogy 8x-an is pont olyan jó minõségben írja mint 2xen ha jó az alapanyag és jó az író. viszont ua idõ alatt 4x több filmet lehet kiírni

marsu
2. de ha eredeti lemezt akarok írni azt írja, hogy védett, és nem lehet. Ez rendben is van.
De ebben az esetben csak annyit ír, hogy dvd lemezre nem másolható!!
Met
1. gyári lemezt akarsz másolni
2. már írott a lemez de van rajta másolás védelem

marsu
Hi van nekem egy dvd olvasóm, és egy dvd íróm. Ha 1-1 ben akarok átírni egy dvd lemezt, akkor a neró (6.3.0.0) azt mondja, hogy ez a lemez dvd-re nem másolható!!!!!

Mi lehet a baj???