7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • deicide
    nekem ami nagyon megvolt a Fehér Zaj..hogy annak milyen ocsámány szinkronja van!

viszont megoldodott a probléma..az ifoedittel 2 db filest kellett 2 helyen javítani igy a képarány 16:9 lett..!
    Ha nem lesz igazi a felirat akkor meg szétszedem a filmet..letöltöm a feliratott hozzá..és konvertálok feliratott majd össze rakom és olyan lesz amilyennek én szeretem..!:)
  • Met
    nekem is szokott ilyen lenni, sőt, mostanában jobban bírom az angol szinkront, jobb is meg jobban is szól:)
  • deicide
    én van amikor nem várok vele..ha külföldi oldalakon megvan de csak dvd-n akkor leszedem..! majd szétszedem...és össze rakom magyar felirattal..!

nos..igy volt pár filemem ami a magyar premier elött vagy vele 1időben már meg volt dvd-n..5+1 angol hanggal..SAW..The Grudge..Fehér Zaj..Bújocska..stb..!
    csak dvdröl beszélünk..nem átkodolt divixröl..!

a Rettegés Háza...az ok..!
    ez a Viasz...még dolgoznom kell rajta..és ezért vagyok itt..))!
  • Met
    az ilyen dvd-s cuccokkal jobban szeretem megvárni a hivatalos release-t ;)
  • deicide
    van aki az ifoeditet javalta 1 másik fórumban..!

megprobálom azzal..ha nem..akkor hagyom a fenébe..!
  • Met
    úgy nézem a film itthon még nem jött ki hivatalos dvd-n, tényleg a kódolásnál esett szét valami azzal nem tudsz mit csinálni:(
  • deicide
    igen jól érted...))

a film a Viszatestek..és ha nézem a filmet akkor 4:3 és nagyon nagy és nyujtott mindenki feje..viszont ha átrakom a tv-n manuálisan 16:9 akkor tökéletes..!:)

Nálam ezek a dologk általában automatikusak..a dvd lejátszó...a tv..automatikusan áll oda ahová kell..!
    ebben az esetben sajnos nem..!
    igy esett le a tantusz hogy nem jól van a film kodolva:((
  • Met
    nemtudom jól értem e,
    van egy 16:9-es dvd-d amit 4:3-ban tudsz nézni és át szeretnéd rakni 16:9-re a képet a 4:3-as arányról
    nincs bekapcsolva valami PanScan vagy hasonló? ami felnagyítja a képet autómatikusan
  • Aramir
    Passz.
  • deicide
    de lehet álitani viszont én ezt másképpen akarom megoldani...!
    van valami elképzelésed....??
  • Aramir
    A lejátszó programban vagy az asztalin nemlehet állítani, hogyan jelenítse meg?
  • deicide
    Sziasztok:)

Segitséget szeretnénk kérni tölletek...!
    Következő lenne a gondom..

Van 1 filmem ez a film 16:9 a képaránya viszont nekem 4:3 az arámnya és ez igy nem jó..!
    mit lehetne tenni hogy a kép arány 16:9 legyen?
    Hogy kell megcsinálni hogy ilyen legyen a képarány....?
    fontos még tudni hogy dvd filmröl van szó..nem divix..és avi...!!!
    várom válaszotokat..!:)
  • Aramir
    Alaplapi ide vezérlő driverét próbáltad frissiteni?
    Pl friss VIA 4in1, vagy úgy NForce driver?
    Nálam egy régi (amit az alaplaphoz kaptam cd-n:/) NForce driverrel hasonlókat csinált (megnyitotta a lemezt, aztán leállt, a Nero meg úgy vette, hogy megy az írás, a lemezt nem adta ki, csak a kikapcsolás segített rajta), aztán feltettem az akkori legfrissebbet, azóta jó.
  • Lteebee
    Királyság, köszi.
  • Metwork
    mire gondolsz? reinstall? nemrégen volt újra rakva
  • PPeter
    Nekem ez szoftveres, illetve rendszerproblémának tűnik, Windowst kellene ráncba szedni.
  • Met
    az 5483-ra van valami ötleted?
  • PPeter
    Álítsd át angolra a területi beállításokat, és akkor minden komponens rendben települ. Hülye egy bug.
  • Lteebee
    Remélem, nem túl elfeledett téma:

A blindwrite valami patin coffin drivereket hiányol.
    Mi a teendő?
  • Ramore
    kölcsön nagyritkán adom, a jelenlegi asztalim simán lejátsza, de elöbb-utóbb jön egy újabb asztali játékosom....

viszont akár egy év múlva is lezárhatom utólag a DVD-t, márha nem játszaná le az éppen aktuális asztali. :)
  • Aramir
    Semmi baja nemlesz a lemeznek, attól, hogy nem zárod le, max kompatibilitási problémáid lesznek vele, nem minden meghajtó/asztali lejátszó/sőt dvd-író szereti a lezáratlan lemezeket. Ha nálad jó, kölcsönadogatni nemfogod, akkor végülis mindegy.
  • Ramore
    köszi!

szerinted érdemes megcsinálnom, avagy Te megcsinálnád a helyemben? :)

tudod, hosszú távra gondolván...
  • Aramir
    Igen. Indítasz egy szesszió folytatást, hozzáadod az előző szessziót, majd mindenféle változtatás nélkül bejelölöd a lemez lezárását, és elindítod az írást.
  • Ramore
    köszi, tehát utólag is le tudom zárni a korábban már megírt dvd-t?
  • Metwork
    na, hibaüzi már nincs
    az egyik file nevében volt egy négyzet és az nem teszett neki
    most azt csinálja, hogy elindítom az írást, elkezd cache-elni, az ablak fejlécébe beírja, hogy write to disc és annyi, megáll
  • izb
    le lehet zárni és nem árt,ha már végeztél a felvétellel.
    Bár nem hiszem hogy ennek hiánya csökkentené a lemez élettartamát negatív értelemben...
  • Ramore
    #5456 kérdésemre tényleg senki sem tud válaszolni?
  • Aramir
    Elképzelhető, hogy hibás. Nekem volt olyan írom (106-os), ami nem írt újraírható dvd-ket, cserélték gariba, egyébként mindenmást megírt és olvasott, az a DVD+-RW lemezeket nem.
    Egyébként milyen hibaüzenetet dob?
  • Metwork
    Bekerült a munkahelyi gépbe egy 3540-es író ami nem akar dvd-t írni.
    Ha elkezdek adat dvd-t írni a cache-elés közben hibaüzit dob, ha image-et próbálok írni el se indul az írási folyamat.
    Új kábelen van, egyedül masterként, Daemon toolst már leszedtem.
    Viszont a C 1.7 giga szabad hely van, Neroban beállítottam, hogy a D-t használja átmeneti tárolónak de nem ír.
    CD-t ír csak dvd-t nem.
  • Aramir
    Nem egy meg kétkereküvel kell tekerni, hanem drágább három vagy négykereküvel, azt nemfog eldőlni
  • izb
    eldől az,csak nem írás közben:))
  • Aramir
    Igen, épp ezért mondom, azért "néha" ezzel is sikerül az írás, és "nemdöl el a bicigli".
  • izb
    ott a legelején belövi azt lesz ami lesz......
  • Aramir
    Azért ez nemteljessen igaz, pl a 108-as nem kalibrál írás közben, valahogy mégsem dölt el az a bicigli még nála (persze ha fostalicska a lemez, akkor igen, de egy Budgetet kalibrálhatsz, ahogy akarsz :D )
  • PPeter
    Ok :)
  • izb
    az általam megitélt szintentartás,kalibrálás,igenis fontos.
    ha nincs,akkor a bicigli is eldől.....
    Nem írtam hogy nem fontos,csak azt,hogy ez kevésbé az.
  • PPeter
    Jaja, az egy 108-as, de izb általánosságban "okította" a népet a kalibráció működéséről - helytelenül.
  • Aramir
    Azt gondoltam, hogy ott végez, de akkor jól emlékeztem.
    Csak azért kérdeztem, mert a problémája massszának egy 108-as íróval van.
  • PPeter
    Csak Z-CLV módban, ott a zónák közötti váltás során ellenőrzi a lemez paramétereit. A 109-estől felfelé már a Pioneer írók is folyamatosan kalibrálnak menet közben.
  • PPeter
    A jó felisemérés sem az írás előtti kalibráláson múlik (annak egyre kisebb a jelentősége a menet közbeni kalibráció miatt), hanem azon, hogy az adott gyártókódhoz (MID) van-e a firmware-ben írási stratégia, és hogy ez mennyire korrekt - valamint hogy a lemez mennyire hasonlít arra, amit az író firmware-énak fejlesztésekor ilyen MID-del kapott az író gyártója a firmware és a drive optimalizáláshoz, finomhangolásához. A folyamatos kalibráció azonban még akkor is tud segíteni, ha nincs gyári stratégia a firmware-ben az adott lemezhez, ugyanis egyes írók adaptív módon meg tudják tanulni az egyes MID-ek alatt megismert lemezejk írását, lásd a Plextor AutoStrategy és a BenQ/Philips írók Solidburn szolgáltatását. Tehát tévedsz a menet közbeni kalibráció jelentőségét illetően: ez a legfontosabb technológiai újítás a mai írókban.