DVD írás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Képzeld, a Bsplayerrel belenéztem az eredeti iso-ba és simán szól az angol nyelv. Egyszerûen nem értem miért tûnik el, amikor látszólag rajta van a dvd-re írás után is.
azt sem tudom mit csináljak, megelégedjek a szimpla (5.1) magyar nyelvû verzióval, vagy kaparjak le valahonnan egy remélhetõleg másik, jobb példányt 😞(
Áhhh, a letöltött iso formátumba belehallgatva rájöttem, hogy az eredeti angol nyelvel sincsen rendben valami, mert lejátszás közben süket. Ezért késöbb hiába pipáltam be a vdv2one proginál és így késöbb már érthetõ, hogy miért nem volt rajta az angol és miért csak a magyar nyelv szólt.
Ez egyszerûen nem jön össze 😞(
Ez egyszerûen nem jön össze 😞(
Háátööö passz, ilyenem még nemvolt.
Tippem, hogy már egy elõzõleg kiszedett hangsávot tett valamiért az angol helyére.
Próbáld meg azt, hogy ugyanígy megcsinálod a DVD2One-al, azzal a különbséggel, hogy bennehagyod az összes nyelvet, csak a menüt hagyod le, ezután az így elkészített filmet meg a DvdShrinkkel csupaszítod le (felesleges nyelvek, feliratok).
Tippem, hogy már egy elõzõleg kiszedett hangsávot tett valamiért az angol helyére.
Próbáld meg azt, hogy ugyanígy megcsinálod a DVD2One-al, azzal a különbséggel, hogy bennehagyod az összes nyelvet, csak a menüt hagyod le, ezután az így elkészített filmet meg a DvdShrinkkel csupaszítod le (felesleges nyelvek, feliratok).
Valamiért nem lett jó a film. A dvd2one progival beállítottam, illetve bepipáltam, hogy csak a magyar és az angol hang legyen majd rajta. A progi elvégezte a dolgát, menû ugrott, felesleges nyelvek szintén ugrottak. Ezután a kapott anyagot clonedvd-vel kiírtam, de csak a magyar nyelv van az (újraírható)lemezen. A film hibátlan, de az eredeti nyel hiányában nem tökéletes. Ezután shrink progival is megpróbáltam kiírni, de az eredmény ugyanaz volt.
Mi lehet a baj?
Mi lehet a baj?
hát nem gyári 😊
Amúgy köszi a tippet, máris kipróbálom, a menû csak részletkérdés, fõ a film! 😊
Amúgy köszi a tippet, máris kipróbálom, a menû csak részletkérdés, fõ a film! 😊
Passzolom a kérdést. A hibássan összetákolt lemezeket azonkívül, hogy némely lejátszó sem ette meg, a DVDShrink már az elején, amikor gyorsan végigszalad a lemez tartalmám, leállt ilyen-olyan hibával. Na, ilyenkor a DVD2One programmal kitudtam szedni a filmet, sajna a menü ugrik, de az kell a francnak, fõleg ha gondot okoz. Áttömörítést ugye nem végez, szóval próbáld ki, hátha.
Nálam ilyenkor szokott mûködni a Dvd2One programocska, igaz, menü, ilyesmi ugrik, de a nemjól összetákolt menüs filmeket (amik némely lejátszókon nem indúlnak el) már többször sikerült ezzel megoldanom.
Egy próbát megér.
Egy próbát megér.
többször használtam már a dtool+shrink progikat, de nem volt ezidáig gond
A Decrypter-el az iso-t hogyan kell "rippelni"?
A Decrypter-el az iso-t hogyan kell "rippelni"?
clonedvd is kiír valami hibát 😞
4.7Gb a tényleges mérete, ami ugye éppencsak kilóg a Nero cdíró progi alsó csíkjában (4500Mb) és kiírja, hogy nem fér rá a lemezre.
4.7Gb a tényleges mérete, ami ugye éppencsak kilóg a Nero cdíró progi alsó csíkjában (4500Mb) és kiírja, hogy nem fér rá a lemezre.
Szerintem inkább a DVDDecrypter-el "rippeld" le az egész ISO-t egy mappába és a DVDShrink-nek ezt a mappát add meg.
Lehet, hogy csak a daemont nem komálja a progi.
Lehet, hogy csak a daemont nem komálja a progi.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Talán próbáld meg másik progival, Instant Copy, Clone DVD stb. de ne számíts túl sok jóra.
Nekem is van ilyen iso-m és nem tudom beolvastatni semmivel sem.
Nekem is van ilyen iso-m és nem tudom beolvastatni semmivel sem.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
igen, úgy próbáltam, hogy bemountoltam és a beállítások után amikor elkezdene dolgozni a shrink, akkor bezáródik a progi
Mountold be Daemon Tools-al és úgy add be a Shrink-nek.
Ha akkor is kilép akkor lehet, hogy sérült az iso, attól függetlenül lejátsza minden, csak esetleg egy pillanatra megakad a kép vagy ugrik a hang.
Ha akkor is kilép akkor lehet, hogy sérült az iso, attól függetlenül lejátsza minden, csak esetleg egy pillanatra megakad a kép vagy ugrik a hang.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Egy iso formátumban lévõ filmbõl ki szeretném venni a felesleges nyelveket, mert alap állapotában nem fér rá egy 4.7-es dvd lemezre. A dvdshrink progival miután beállítottam és elkezdené az írást egyszerûen kilép a progi. Csak ennél az egy filmnél teszi ezt. A filmet lejátsza a shrink, tehát az nem tünik hibásnak.
Mit lehetne tennem?
Mit lehetne tennem?
igen, valóban nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni egy darab lemezbõl, legfeljebb annyit, hogy akkor ezer forintért vásároltam azt a lemezt és a legolcsóbb újraírhatóak boltban 400-600 forint között mozogtak, vagyis ebben az esetben valószínûleg megérte a drágábbat venni
Ugye megbocsátasz, ha azt mondom, hogy ez így messze nem elegendõ statisztika 😊
BURN.HU / CDGRAB.HU
nekem philips dvd+rw 1-4x -em van ,egy éve vettem mikor az írómat. azóta nagyos soxor volt rajta adat írás és törlés. mindig a nero gyorstörlés funkcióját használtam, talán egy két esetben nem volt tökéletes a törlés, nem látta egy gyorstörlés után üresnek, ilyenkor még egy gyorstörlést futtattam le rajta. egyszer írása közben áramszünet volt, akkor kellett neki teljes formázás mert a gyorstörléssel nem tudta rendbetenni. karcolni meg bepiszkítani egyik lemezt sem kell, vagy a tokjában van vagy a meghajtóban.
vagyis én nem tapasztaltam semmiféle érzékenységet az újraírható lemezzel kapcsolatosan, bár igaz hogy csak egy lemez alapján tudok nyilatkozni
vagyis én nem tapasztaltam semmiféle érzékenységet az újraírható lemezzel kapcsolatosan, bár igaz hogy csak egy lemez alapján tudok nyilatkozni
Szóval Te el tudod képzelni, hogy egyidõben dõljönk ki a 2 korong?
Ezidáig is ezt a két típusú dvdrw korongot használtam és száznál többször nem volt velük semmi gond sem. Teljes törlést is kaptak néha.
Ezidáig is ezt a két típusú dvdrw korongot használtam és száznál többször nem volt velük semmi gond sem. Teljes törlést is kaptak néha.
Az RW lemez külön állatfaj, minden írónak megvannak a kedvence, amiket ajárhányszor újraírhatsz/törölhetsz vele, de vannak olyan kombinácók is, amiket kimondottan kerüni kell. Egy biztos: az RW lemezek hibátlanságára nagyon kell ügyelni, porra, szennyezõdésre, karcolásra jóval érzékenyebbek és nem árt három-négy újraírás után egy-egy teljes törlést adni nekik.
BURN.HU / CDGRAB.HU
No, a harmadik újraírható dvd lemezre úgy néz ki hibátlanul ír, mindkét iso filmel kipróbáltam és az asztali dvd lejátszóban is hibátlannak tûnnek a filmek a kiégetés után.
Ezek szerint a két korábbi DVDRW lemez lesz a hibaforrás. Egyszerûen nem bírom elhinni, szerintetek nem furcsa?
Ezek szerint a két korábbi DVDRW lemez lesz a hibaforrás. Egyszerûen nem bírom elhinni, szerintetek nem furcsa?
Attól még hogy felmountolva PC-n meg tudja nézni, az _semmit_ nem jelent az asztali lejátszókban tapasztalt kompatibiláshoz, ugyanis utóbbiak nem úgy kezelik a lemezen lévõ fálrendszert, mint a PC-s, szoftveres lejátszóprogramok. A legjobb módszer, ha ismeretlen forrásból származó image-et töltesz le, hogy RW-re írod ki, aztán ha azt megeszi az asztali, akkor mehet egyzser írható lemezre. Sajnos a "tudományos" release-ek nagy részének messze nincs köze a DVD-Video szabványhoz, ma már mindenki pakol fel netre filmeket aki egy nyamvadt Shrinket el tud indítani.
BURN.HU / CDGRAB.HU
Hacsak nem DL (DVD-9) lemezrõl készült image-rõl van szó, akko az ISO felírására majdnem mindegy, milyen programot használsz, de ha Decrypterrel készített DVD-9 image-rõl van szó, akkor ajánlatos magával a Decrypterrel felírni a lemezre, mert az ISO mellett található MDS állományban pl. szerepel az is, hogy melyik logikai szektoron legyen a rátegváltás, ami - ha ugyanúgy kerül kiírásra a lemez - nagy mértékben növeli a megírt DL lemez lejátszási kompatibilitását (már ha a lejátszó egyáltalán felismeri a DL korongot).
BURN.HU / CDGRAB.HU
Az Alcohol csinos bekapcsolt emulációs beállításokkal csinos fagyásokat és íráshibákat tud generálni a rendszerbe telepített más CD/DVD-író programoknál, szóval nem túl bölcs dolog egy éppen hibakeresõ embernek azt tanácsolni, hogy a rendszerfolyamatokba alapjaiban belenyúló programmal bonyolítsa túl a helyzetet.
BURN.HU / CDGRAB.HU
Alcohol 120%
Vagy a DVDDecrypter-nek is van "ISO write" módja, amiben kábé 10 imázsformátumot is ki tud írni (köztük van az ISO vagy NRG is)
Vagy a DVDDecrypter-nek is van "ISO write" módja, amiben kábé 10 imázsformátumot is ki tud írni (köztük van az ISO vagy NRG is)
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Köszi, ki fogom próbálni.
Egyébként a Nero-n kívül melyik a dvd író progit tudnátok ajánlani, amelyikkel iso, nrg meg hasonló formátumú fájlokat lehet a legjobban kiégetni?
Egyébként a Nero-n kívül melyik a dvd író progit tudnátok ajánlani, amelyikkel iso, nrg meg hasonló formátumú fájlokat lehet a legjobban kiégetni?
Tedd be daemonba a hibásnak vélt iso-t és Decrypterrel csinál róla egy iso-t, ha valami hiba van akkor kiderül.
Amugy szerintem az írónak van baja.
Amugy szerintem az írónak van baja.
I will use google before asking stupid questions.
mindjárt kipróbálom egy harmadik újraírható korongal, csak még azon vacilálok, hogy az eddig állandóan hibát jelzõ iso-val próbálkozzak, vagy a másik iso-val amelyik látszatra jó lett, de lejátszáskor akadozik valamiért.
amúgy most kezd tiszta lenni a kép és szerintem semmi baja az írónak
próbáld meg másik lemezre írni
deamonnal betéve a dvd shrink progival megy kifogástalanul a vélhetõen hibás "iso" film, dehát nem néztem végig, csak belenéztem szúrópróba szerûen.
az is érdekes, hogy a másik iso dvd filmet ma ugye sikerült kiírnom, de az asztali lejátszóba eléggé akadozik, pár hete kiírtam ugyanezt dvdr lemezre, azzal semmi baj sincsen. létezik, hogy a 2db újraírható lemezem egyszerre haljon be?
az is érdekes, hogy a másik iso dvd filmet ma ugye sikerült kiírnom, de az asztali lejátszóba eléggé akadozik, pár hete kiírtam ugyanezt dvdr lemezre, azzal semmi baj sincsen. létezik, hogy a 2db újraírható lemezem egyszerre haljon be?
Hogy hibás a film ,probáld daemon tools-ba beolvasni,onnan megnézni a filmet.
Hátha kidob hibát.
Vgay megprobálnám valami progival még szétkapni az ISO-t (pl: isobuster,talán azzal ki lehet csomizni és DVD-Video menüben neronál megirni).
Vagy kiprobálni más DVD iro progit.
Hátha kidob hibát.
Vgay megprobálnám valami progival még szétkapni az ISO-t (pl: isobuster,talán azzal ki lehet csomizni és DVD-Video menüben neronál megirni).
Vagy kiprobálni más DVD iro progit.
lol csak azt az 1 ISO-t nemírja meg a többit igen?
Nincs módom jelenleg kipróbálni más gépben sajna.
Ma sikerült DVD-t is írni hibátlanul, majd a következõ kísérletnél megint hibával megállt. Mivel jelenleg két iso formátumú dvd film van a gépemen, nem lehetséges, hogy az egyik hibás és emiatt áll meg a dvd írás? Én már kezdek erre gondolni, habár tegnap adat(divx film)írásnál is leállt a hibaüzivel.
Ma sikerült DVD-t is írni hibátlanul, majd a következõ kísérletnél megint hibával megállt. Mivel jelenleg két iso formátumú dvd film van a gépemen, nem lehetséges, hogy az egyik hibás és emiatt áll meg a dvd írás? Én már kezdek erre gondolni, habár tegnap adat(divx film)írásnál is leállt a hibaüzivel.
Írtam a másik topicban is, próbáld ki egy másik gépben ha ott is szar akkor csere. Ha ott jó akkor egy winfos reinstall.
I will use google before asking stupid questions.
Jó a tûrõképességed.
Gány cég ami a szervíze minõségét illeti.
Meg egyébként is.Ami szar az szar.
Gány cég ami a szervíze minõségét illeti.
Meg egyébként is.Ami szar az szar.
Ötvenötödszörre is hibásan írta meg a dvd-t ezért befejezettnek tekintem a tesztelést, amennyiben valakinek eszébe jutna valami extra megoldás, azt kérem, hogy ne tartsa magában. 😊
Nagyon remélem, hogy velem nem próbálnak meg szórakozni, 15 nap után már, de lehet, hogy korábban is <#hehe>#hehe> az ügyvédem fog beszélni velük.
Nagyon remélem, hogy velem nem próbálnak meg szórakozni, 15 nap után már, de lehet, hogy korábban is <#hehe>#hehe> az ügyvédem fog beszélni velük.
Öcsém 3 év garis vinyóját 2 hét után rátelefonálással tudtuk kicseréltetni.
Ha rajtuk múlik a mai napig nincs vinyó.
Ganyé cég és a szervíze olyan mintha majmok homokoznának a tengerparton.
Perverz szervíz.
Ha rajtuk múlik a mai napig nincs vinyó.
Ganyé cég és a szervíze olyan mintha majmok homokoznának a tengerparton.
Perverz szervíz.