7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • ulrik
    Udv!

hogy lehet kiirni dvd-re 2,3 gigas file-t mer nem engedi ilyen mdf kiterjesztesben van at kell konvertallni vhogy isoba vagy mit kell csinalni?
  • Aramir
    8X-os írásnál szerintem mindegy, hogy mit tud az íród, nézi-e a lemez minőségét írás közben, vagy nem, a legtöbb író Z-CLV-ben írja, 6X-an kezdi, aztán egy helyen felkapcsol (asszem olyan 20% környékén a Pio108 pl.) 8X-ra, mindenképpen "sávosodik" a felület.
  • Lteebee
    Én 110D-vel maradok 6x-nál.

Az a tuti, ha változatlan sebesség elejétől a végéig.
  • MaSzKa
    na meg irtam 7-et
    4x esen 4,3gb 15percig irta (nagyon jól megirta samsung iróm "tükörsima" lett a felület) 8x-os TDK-nálés Verbatimnál sávosodott (az iróm olyan hogy amilyen a lemezminősége űgy változik a írás strukturája) olyat is tud az irom hogy a fejet dönti meg az írás minőse javitása érdekében

a sávosodás nem baj a burn.hu-n olvastam így legalább tuti vissza lehet majd olvas ni a lemezt

12x esen kicsit sávosodik és 4,3gb 14percig irta
  • Punker
    nekem eddig 1-ből 1 jó :)
  • ferencke

Sziasztok!
    A következő a problémám!!
    DVD irásakor a következő üzenetet kapom:

Illegális lemez
    Az egymenetes(DAO)felírás nem indítható
    Cd írás hiba

Teljesen mindegy, hogy mit akarok írni.
    Akár adat dvd-t, akár filmet, akár divx összeállítást mindíg ezt az üzenetet kapom!
    Az író többi funkciója/lejátszás,cd írás stb/ az működik!!
    Ha tud valaki akkor segítsen!!!!
    Köszi!

• MaSzKa
    holnap kapok 16x-os TDK-t
    azt mondta az eladó srác hogy csak egyféle van ebből a fajtából
    és nagyon jó minőségű
    meg sok helyen is olvastam róla
    a Verbatim 16x Tak... Japán verzó is nagyon jó de én inkább tdk párti vok
  • Tatyla
    köcönömcépen :)
  • grebber
    Az van hogy akarok DVD-t irni és nem irja meg a Nero a lemezeket mert kiirja: A táróló túl nagy és cd irás hibával leáll.

Mi okozhatja ezt?
  • Punker
    szal innen :)
  • Punker
    lap alján van kereső, oda beírod és Ppeter oldalát megtalálod én azzal csináltam amit onnan töltöttem le.
  • Tatyla
    valaki tudna dobni linket egy Pioneer 110D driver frissitéshez?
  • evid
    Pont erről írtam a #6014 környékén, hogy a G05 széria nem túl tartós.
  • Aramir
    Nem a karcokkal van gond, hanem amikor már felsem ismeri a Pio a lemezeket, vagy pl a lemez vége már olvashatattlan, mint annó a Princo (sajna kifogtam egy ilyen 50-es guriga G05-öt kb fél éve, és most kezdi elfelejteni az adatokat). Na, az ilyeneket még megtudtam menteni az LG-vel, no nem mindet, kb 80-90%-ban megmenekült az adat, 10 lemezből olyan 8-9 menthető volt, dög lassan, de beolvasta őket.
  • Punker
    nekem a Plextor 130A nem szeret néhány lemezt olvasni, amit nem a Pio-val írtam.
  • Lteebee
    Nálam a pio olvasóként a karcosabbakat is leszedi, az nec3540 viszont gyors, mint a szélvész!

LG-t otthon még nem próbáltam, de volt egyszer egy dvd-romom és lassú volt, meg kényes is.
  • Aramir
    Jaja, én csak ezért vettem egy LG dvd-olvasót amikor kifogtam egy szar szériás G05-ös pakkot.
  • Ramore
    azt már én is tapasztaltam, hogy az LG olvasása lényegesen jobb, mint mondjuk a Pio-é.
  • Punker
    hát nem tom konzolos dologgal nem foglalkoztam, Pio106-Pio109(ezzel kevés) Pio110D/Pio110 -zel írtam őket, a fene se érti mikor jó nem jó ezek szerint.
  • Roll
    Nekem csak azzal a kék tdk-val volt bajom. Azon kívül csak jót tudok mondani az lg írómról. Minden mást megír jól, és gyorsan vissza is olvassa. És visszaolvasásnál is igencsak nagy a hibatűrése, nem egyszer volt már, hogy haver hozott lemezt, neki nem olvasta vissza, nekem meg simán.
  • Lteebee
    Érdekes, hogy ha valakinek lg-je van és mondom, hogy szar, gyakran nem érti, miért.

Itt meg csak lg-t hallom szídni.
    Pio-ról nem sok rosszat hallani, olvasni, nec-ről sem gyakran.

De ha havernál nem megy valami, amit lg-vel karcoltak, áttolom pioval és hasít azonnal.

Szal hol a hiba?
  • Lteebee
    PS2 utálta, pedig tdk.
    De furán utálta.
    Azonnal, szó nélkül elkapta, aztán 5 perec után fagyi, mintha windows lenne.
    Ridata 8x meg parádésan hasított ugyanazokban a konzolokban.
  • Ramore
    ne csodálkozz, az LG-t írókat eleve, a 4163-ast pedig kifejezetten nem dícsérik, általában.
  • Roll
    Ez akkor lehet, hogy írófüggő, nekem lg 4163-as van, visszaolvasás még csak hagyján, hogy lassan ment, de az összes lejátszóba ami a környezetembe van úgy viselkedett, mint a régi fehér princo.
  • Ramore
    a babkékből nekem sem :)
  • Punker
    nekem egyetlen egy se lett sz@r :)
  • Roll
    Azzal a tdk-val én is megjártam.
  • Lteebee
    Szerintem nem gyári szitázás volt.
  • Lteebee
    Pénteken vettem, meg 16x ridatát is.
    Kiváncsi leszek.
    Az a 8x babakék tdk fosfelhő volt.
  • Ramore
    nekem bejött a 16x-os TDK, amióta megjelent, azóta használom.
  • Punker
    én egy jó éve már csak TDK-ra írtam a 8x-os bevált, remélem a 16x-os is beválik majd :)
  • Met
    hogyne írta volna, emlékezz csak vissza a legendás lila 4x Ritek lemezre :)
  • Lteebee
    Pár éve még a ritek nem írta a nevét lemezre.
    Mindenki tudta egy lemezről, hogy ritek enélkül is.

Megváltozott volna a policy?
  • Met
    jajaja:D
  • Aramir
    Drágább? Inkább olcsóbb :D
  • Met
    nálam a ritek leszerepelt még annó
    alig drágább mint a Verba...
  • Roll
    Mi a véleményetek erről a lemezről?

Ritek Premium Grade 8X DVD-R (rikító narancs színű)
    Alapanyag: RITEK G05
  • Roll
    Igen, egyben az egészet.
  • Met
    menüstől leszedni az egészet és utána lehet tömöríteni?
  • Roll
    Csak leszedi, de ezt semmi sem állítja meg. :-D
    Volt nálam olyan lemez amivel nem boldogult még a sima decrypter+any dvd páros sem, és ez gond nélkül leszedte.